HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2020 Cuma - 18:25

CHP’li Bakan’dan performans çıkışı: İzmir 1 numara, Tunç Soyer 1 numaradır!

CHP İzmir Milletvekili Bakan, Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemdeki performansını değerlendirirken iddialı bir çıkışa imza attı ve “Rutin işleri yapmak maharet değil. Siz normal koşullarda vergi toplarsınız, vergilerden pay alırsınız belediyecilik yaparsınız ama maharet kriz döneminde, para yokken belediyecilik yapmaktır. Türkiye’de kriz yöneticiliğini yapan Tunç Soyer’dir, nokta! Herkes bunu kabul etmeli. İzmir 1 numara, Tunç Soyer 1 numara!” dedi.

CHP’li Bakan’dan performans çıkışı: İzmir 1 numara, Tunç Soyer 1 numaradır!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemde açıklamalar yapan İzmirli Vekil Bakan önemli mesajlar verdi. AK Partili Hamza Dağ ve Atilla Kaya’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan çıkışlarını değerlendiren Vekil Bakan, kentin tüm siyasilerine çağrıda bulundu.

Ceza infaz yasasının ve sağlıkta şiddet kanunun düzenlenmesi ve kabul edilmelerine dair yorum yapan Bakan, Türkiye Millet Meclisi’ndeki (TBMM) oylamalarına CHP adına İzmir’den katılan tek isim olması ve diğer vekillerin sosyal medyada eleştirilerin hedefine oturması için de açıklamalar yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin salgınla mücadele sürecindeki performansını değerlendiren Bakan, iddialı bir çıkışa imza attı ve “İzmir, Tunç Soyer Türkiye’de 1 numara, nokta!” dedi.

BU YASA ERDOĞAN CEZAEVİNDEYKEN ÇIKSAYDI DIŞARI ÇIKAMIYORDU!
Ceza infaz düzenlemesine değinen Bakan, “İktidar, ‘90 bin kişi dışarı çıkacak’ diyor. Bunun tam sayısını bilmek olanaksız. Tek tek dosyalar var. Belki 100 bin belki 80 bin olacak. Şu an bulunan 300 bin hükümlünün 3’te 1’i boşalıyor demek. Bu durum af yasası niteliğindedir. Anayasa af yasası için mecliste 5’te 3 çoğunluk arıyor. Siz nitelikli çoğunlukla af yasası çıkarabilirsiniz. Şu an iktidar olan ve onun yancısı olan parti bir araya geliyor, bu yasayı çıkarıyor. Önceden, ‘devlet kendisine karşı işlenen suçu affedebilir ama vatandaşa karşı işlenen suçu affedemez’ deniyordu. Ne doldu? Devlet kendine karşı işlenen suçu affetmedi ama vatandaşa karşı işlenenler affedildi. Bunlar infaz yasası kapsamına girdi. Bir gazeteci haber yaptı, tweet attı, muhalif olduğu ve iktidarın kendine muhalifleri terörist görme alışkanlığı olduğu için af kapsamına girmedi. Cumhurbaşkanına hakaret mesela girmedi! Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel gibi gazeteciler için MİT’e karşı suç işledi dediler. Ölene, şehit olana karşı suç olmaz. MİT görevlisi hayatta olsa gizliliği söz konusu olur ama şehit olan görevlinin gizliliği olur mu? Devlete nasıl zararı olur? Bir haber sonuçta! Gerçek suçlar kapsamda siyasal suçlar ise değil! Terör dediğiniz şey çok geniş bir alanı kapsar. Örneğin iktidar referandumda ‘hayır’ diyenlere terörist dedi. Bunun ayrımı terörde şiddet unsuruna bakacaksınız. Gazeteciyi terör suçu kapsamına alıyorsunuz, şiddet var mı? Yok. Kalemini kullanmış. Siz kalem kullanan ile silah kullananı ayırıyor olmalısınız. Bu infaz yasası Erdoğan cezaevindeyken çıksaydı Erdoğan cezaevinden çıkamıyordu. Bizim milletvekilimiz Mehmet Ali Çelebi Ergenekon’dan cezaevindeyken çıksaydı o dışarı çıkamıyordu. İlker Başbuğ çıkamıyordu. Böyle bir yasadan bahsediyoruz. İktidar değiştiğinde terör suçu değişiyor. Gezi davası terör suçu olur ama bize göre değildir. Ben geziye katıldım” açıklamasında bulundu.

ARKADAŞLARIM ADINA ORADAYDIM, İZMİR’İ HAKKIYLA TEMSİL ETTİM!
Oylamaya katılmayan CHP’li vekillerin eleştirilmesi hakkında konuşan Bakan, “Meclis 600 vekille çalışacak fiziki imkanlara sahip değil. 300 kişiyle çalıştık, bende koronavirüs çıkarsa hepsinde çıkar herhalde. Grup başkanvekillerimiz komisyonda görevi bulunan arkadaşlar, Ankara’da bulunan milletvekillerimizin katılmasını önerdi. Diğer arkadaşlar bölgelerinde çalışmalarını yapsın dediler. Biz af kanunuyla ilgili her maddede muhalefet yapmışız. 18 saat arkadaşlarımız çalışmış. Biz anayasa görüşmelerinde gösterdiğimiz direnci göstermişiz. Ben İzmir’deki tüm arkadaşlarımı temsilen katıldım. Hepsinin bilgisi vardı. Yaşları yüksek olan, risk grubunda olanlar var. Benim riskim ile Kani ağabeyin riski aynı değil. Onlar da burada ellerinden geleni yapıyorlar. Tüm arkadaşlarım adına tüm görüşmelere eksiksiz katıldım. Meclis kürsüsünden de konuşma yaptım. CHP İzmir örgütünü hakkıyla temsil ettiğime inanıyorum. Mahir Polat arkadaşımız da gelmişti. Ama ciddi bir ameliyat geçirdiği için uzun süre genel kurulda kalamıyor” açıklamasını yaptı.

ARZU ETTİĞİMİZİN GERİSİNDE AMA KABUL OYU VERDİK, BU DA BİR AŞAMADIR!
Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen şiddet eylemlerinde yüzde 50 ceza artışının kabul edilmesine ilişkin konuşan Bakan, “Sağlıkta şiddet yasasını biz getirdik, reddettiler, sonra kamuoyunda tepkiler oluştu. İstediğimiz gibi olmadı ama kabul oyu verdik. Cezaları yüzde 50 oranında arttırmak bir aşamadır. Yine kendi istedikleri gibi getirdiler, eksiklikler var. Bizim açımızdan pozitiftir, olumlu oy verdik, ancak arzu ettiğimiz, amaçladığımızın gerisindedir” dedi.  

YAVAŞ, İMAMOĞLU, SOYER AK PARTİLİ OLSAYDI BUNLAR YAŞANIR MIYDI?
İktidarın CHP’li büyükşehir belediyelerinin yardım kampanyalarına engel olduğu yönündeki hakim görüş kamuoyunda tartışılırken Bakan da konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan, “Kamu yönetimi konusunda bir cehalet içinde olanlar belediye ve devleti ayrı görebilir. Ama devlet ve belediye aynı organizasyon içindedir. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri ile Mersin, Adana, Antalya’yı yani 11 büyükşehir belediyesini CHP almasaydı böyle bir sorun yaşanır mıydı? Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer AK Partili bir belediye başkanı olsaydı, ‘durun kardeşim merkezi yönetim var, yerel yönetime ne oluyor?’ denir miydi? Hayır. İktidar, ‘ben çözerim’ diyor. Burada bakış açısı sıkıntılı. Süreç bundan dolayı sıkıntıya giriyor. Ben meclis üyeliği de yaptım. Belediyeler elbette bağış alabilir. Ayrıca ‘Büyükşehir İzmir’de CHP’lilere yardım ediyor’ diye bir söylem var. Demek ki büyükşehir çok başarılı ve iyi bir iş yapıyor. Her yere yardım gidiyor, gitmiyor deniyorsa demek insanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden erzak bekliyor. O kadar başarılı demek ki! Bana da telefonlar geliyor. Ben de kaymakamlıkları arıyorum. Aynı zamanda erzakla ilgili talep gelince de Büyükşehir Belediyesi’ni arıyorum. Hamza Dağ ve Atilla Kaya ile mecliste çalışıyoruz. Karşıt değiliz. Hangisi Büyükşehir Belediyesi’ne bir şey iletmiş de ulaştıramamış. Onlar Ankara için bize iletin yardımcı olalım diyorlar, burada da biz iktidarız söylesinler yardım edelim. Hangi muhtaç insan varsa o erzak paketlerini göndermek bizim görevimiz. Biz de koliler yaptık, kime gideceğini bilmeden! İnsanız hata olabilir, iletsinler, hemen toplanalım çözelim, sıkıntı yok” açıklamasında bulundu.

TÜM VEKİLLERE TOPLANTI ÇAĞRISI!
Konuşmasının bu bölümünde İzmir’deki siyasilere seslenen Bakan, “Tüm vekiller bir araya gelelim. Buradan çağrı yapıyorum. Bir arada istişare edelim, eksikleri çözelim. Siyaset yapmayalım. Burada AK Partisi, CHP, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı yok. Hep beraber İzmir’de her evde çorba kaynasın diyelim ve eksikleri çözelim. Asla art niyet olduğunu düşünmüyorum. Maskematik uygulamasından otobüslerde seyrek oturma düzenine kadar her işin öncüsü Tunç Soyer! Reklam diyorlar. Büyükşehir belediye başkanının reklama ihtiyacı var mı? Cumhurbaşkanı amblemiyle de gidiyor, cumhurbaşkanının reklamı mı oluyor? O da eleştirildi. Ev ev erzak paketi dağıtan insanları onlar, onları alkışlamak lazım. Bu kadar hizmet var, olumlu bir şey duymadım. Bir kişi de çıksın İzmir Büyükşehir Belediyesi kriz belediyeciliği yapıyor, takdir ediyoruz desin. Hiç takdir etmiyorlar. Biz sağlık bakanının olumlu şeylerini söylüyoruz. Partizan gözlükle her şeyi eleştirmek doğru değil” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ ŞAHİN’E İSİM VERMEDEN SERT GÖNDERME: YANCI PARTİNİN İL BAŞKANI MUHALEFETE MUHALEFET YAPIYOR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüs vakalarıyla ilgili eline net bir bilgi gelmediğini söylemesine ayrı bir parantez açan Bakan, “Bizim sağlık bakanlığının verdiği rakamların manipüle edildiği yönünde şüphemiz var. Hadi manipüle olmasın belediye başkanı il sağlık müdürünü arayıp rakam mı isteyecek? Yancı partinin il başkanı, ‘Yahu istedin de sana vermediler mi?’ demiş. Muhalefet iktidara muhalefet eder, burada muhalefet muhalefete muhalefet ediyor. Ben bunu ilk defa İzmir’de görüyorum. Kardeşim sen iktidar değilsin bakanın yok! Dön de iktidarın bir yanlışına yanlış de! Sağlık müdürünü aramak büyükşehir belediye başkanının görevi mi? Yalnız şunu söylemek istiyorum;  İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürüyle bugüne kadar iş birliğinin yapılması gereken noktada hiç sıkıntı yaşamadım. Büyükşehir belediye başkanının da sıkıntı yaşamadığını biliyorum. Aslında devlet organizasyonuyla sıkıntımız yok. Sağlık bakanlığıyla ilgili bir durum varsa il müdürü çözer onları” açıklamasını yaptı.

İZMİR 1 NUMARA, TUNÇ SOYER 1 NUMARA!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin salgınla mücadeledeki performansına değinen Bakan, “Tüm Türkiye’de CHP’li belediye başkanları olmak üzere hepsinin en başarılısı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve Başkan Tunç Soyer’i görüyorum. Özellikle şu kriz sürecinde… Rutin işleri yapmak maharet değil. Siz normal koşullarda vergi toplarsınız, vergilerden pay alırsınız belediyecilik yaparsınız ama maharet kriz döneminde, para yokken belediyecilik yapmaktır. Türkiye’de kriz yöneticiliğini yapan Tunç Soyer’dir, nokta! Herkes bunu kabul etmeli. Türkiye kamuoyunda çok anlatılıyor mu? Orada eksik var, sanki medyada yer bulma konusunda İzmir biraz şanssız. Ben objektif olarak bakıyorum; İzmir 1 numara, Tunç Soyer 1 numara!” dedi.

İZMİRLİLERİ HALKIN BAKKALINI KULLANMAYA ÇAĞIRIYORUM!
İzmirlilere de seslenen Bakan, “Enseyi karartmayacağız. Umutlu olacağız. Herkesi halkın bakkalına destek olmaya çağırıyorum. Var olan yok olanla paylaşsın. Bugünleri böyle aşarız. Kim ne kadar varsa destek olsun ve herkesin evinde kazanı kaynasın” ifadelerini kullandı. 

 
Mehmet Öz'den tepki çeken virüs açıklaması
 
‘Sahte peygamber’ ölmeden önce müridi hakkında şikayetçi olmuş
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 28 Nisan 2020 Salı 21:51

murat bakan yeter artık izmirliyle dalga geçmeyi bırak .

Yorumu oyla      2      3  
chp li 18 Nisan 2020 Cumartesi 11:37

murat bakan bu söylediklerine kendin inanıyor musun ?

Yorumu oyla      2      3  
Reco 18 Nisan 2020 Cumartesi 00:36

Bucada Erhan Başkan, hastanelerin malzeme eksikliğine bile çözüm getiriyor.Bazı yöneticiler coronadan evinden çıkamazken ,erhan Başkan Bucada gidilmedik yer bırakmadı.

Yorumu oyla      4      3  
mustafa özurla 17 Nisan 2020 Cuma 21:28

güzel fıkra.

Yorumu oyla      2      5  
köylü 17 Nisan 2020 Cuma 18:53

Bende inandım......

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'genel karantina' talebi!
Koronavirüs önlemlerinde en ufak gevşeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan ...
AK Partili Kaya’dan ‘sosyal yardım’ eleştirisi: Büyükşehir ayrımcılık yapıyor!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Sındır: Belediyelerin en az geçen yılki gelirleri garanti edilmeli
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Koronavirüs salgınına yönelik ...
 
Gündem korona: AK Partili Dağ, İzmir'in test ve vaka oranlarını açıkladı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’deki ...
Başkan Sürekli'den 'tele' zirvede mesajlar: İzmir'deki hastanelerde son durum ne?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı ve İlçe Başkanları ...
Corona Dayanışma Projesi’ne Zeybekci desteği
Türk Kızılayı Konak Şubesi’nin başlattığı dayanışma kampanyasına Ekonomi ...
 
CHP’li Yücel yeni uygulama için konuştu: Maske dağıtmayı beceremeyenlere örnek olsun!
Büyükşehir Belediyesi’nin maskematik uygulaması için konuşan CHP İzmir ...
CHP’li Polat: Maske götürememişsiniz, ihaleleri açıyorsunuz!
Kamuoyunda tepkilere neden olan ihale ve usulsüzlükleri değerlendiren ...
CHP’li gençler Grup Yorum’a destek oldu, AK Parti’den tepki geldi!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva