HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2020 Perşembe - 10:07

CHP'li Bakan'dan askerler için adalet çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan,TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde astsubayların, uzman jandarmaların ve uzman erbaşların sorunlarını bir kez daha anlatarak Genel Kurula “vatan evlatlarının adalet mücadelesine kulaklarınızı tıkamayın” diye seslendi.

CHP li Bakan dan askerler için adalet çağrısı

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurul Görüşmeleri tamamlandı.  Görüşmeler sırasında konuşanCHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakansöz konusu kanun teklifinin astsubayın, uzman jandarmanın, sözleşmeli erin, uzman çavuşun problemlerinin çözümüne yönelik değişiklikler getirmemesine tepki göstererek “gönlümüz arzu ederdi ki burada, astsubayların -uzman jandarmalar İçişleri Bakanlığı personeli ama uzman jandarma da bir askerî personeldir- uzman jandarmanın, sözleşmeli erin, uzman çavuşun problemlerini çözecek kanunu buraya getirebilmiş olsaydık” dedi.

“O ASTSUBAYLARDAN BİRİNİN EVLADIYIM”

Astsubayların Türk Silahlı Kuvvetlerinin emekçisi olduğuna dikkat çeken CHP’li Bakanzihninde çocukluğundan kalan bir anıyı paylaşarak; “o tankları yürüten, o denizaltıları yüzdüren tüm teknik sınıflarda astsubaylar var ve ben, o astsubaylardan birinin evladıyım, astsubay çocuğuyum. Çocukken babamı ziyarete gittiğimde birliğe, benim babamın üzerinde tulum vardı, tulumun üzerinde rütbesi vardı. Elleri yağ içinde şanzıman indirir bindirirdi kademede. Türk Silahlı Kuvvetlerinin o personeli, astsubayı Türk Silahlı Kuvvetlerinin emekçisidir.” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARINI ÇÖZELİM DİYORUZ, ÇOK MU ŞEY İSTİYORUZ MECLİSTEN?”

5 senedir milletvekiliolarak sorunları anlattığını ama bir arpa boyu yol alınamadığını vurgulayan CHP`li Bakan: “Ben beş senedir milletvekiliyim, bu kürsüden sorunlarını defalarca dile getirdim. Geçen dönem Milli Savunma Komisyonunda, İçişleri Komisyonunda defalarca dile getirdik, bir arpa boyu yol katedemedik. Astsubayın sıkıntısı nedir? Bir astsubay emekli olduğunda maaşının yarısını alamıyor ama bir subay emekli olduğunda yüzde 70'ini, yüzde 80'ini alıyor komutanlık tazminatlarından dolayı -7 ayrı konuda tazminatları var- bunlar astsubaylara da verilsin diyoruz. Astsubayların göreve başlangıç derecesi 9/2 olsun. Klimalı ortamda rahat çalışan ofis memurlarıyla aynı şekilde başlasın. Dünyanın en zor mesleği askerlik. Bir asker yalçın dağlarda, kuş uçmaz kervan geçmez bozkırlarda, en basit sosyal olanaklardan mahrum yerlerde 4-5 tayin görerek, hiçbir yere kök salmadan, çocuğunun bazen doğumunu göremeden, çocuğunun mezuniyetini göremeden görev yapıyor. Bir göreve gittiğinde, nöbete gittiğinde, operasyona gittiğinde geriye dönüp dönmeyeceğini bilmiyor, o hâletiruhiye içinde görev yapıyor. Bunların sorunlarını çözelim diyoruz, çok mu şey istiyoruz şu Meclisten? Burada bütün gruplar el birliğiyle çözelim astsubayın sorununu, başlangıç derecelerini. Uzman jandarmanın okulunu hizmetten saymıyoruz. Kaç defa söz verildi uzman jandarmaya? Cumhurbaşkanı söz verdi, Genelkurmay Başkanı söz verdi. Ben, Jandarma Genel Komutanıyla konuştum; önceki dönem söz verdi, emekli oldu, gitti, hâlâ çözülemedi. Uzman jandarmalar astsubay yapılmak için alındı ama 21 bin uzman jandarma ciddi ekonomik sıkıntı içinde; çoğu lisans, yüksek lisans mezunu. Bir seferliğine astsubay, çavuş yapacağız, ne oradaki hiyerarşi bozulacak ne bir şey, onların problemlerini çözmüş olacağız.  Uzman çavuş hasta olamaz şehit olabilir ama. Niye şehit olabilir de hasta olamaz? Çünkü hasta olursa sözleşmesi feshedilir. Bunların problemini çözmek zorundayız arkadaşlar, bu ortak sorunumuz. Askerin, subayın, astsubayın adalet mücadelesine kulaklarınızı tıkamayın.” dedi.

 
İzmir'e şehit ateşi düştü
 
İzmirli annenin Yunan babaya karşı velayet zaferi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de gözler Ankara'daki zirvedeydi: Neler konuşuldu?
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ...
Erdoğan: Bu millete zincir vurmayı denediler, başaramadılar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz gecesi hürriyet aşığı bu ...
İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi Sergisi açıldı
İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'ye dünyayı dar ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı ...
Binali Yıldırım İzmir’de 15 Temmuz programına katılacak
İzmir’de Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek ...
Erdoğan: Güçleri yetseydi seçilmiş yöneticileri katletmekten çekinmeyeceklerdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi ülkemize saldıran FETÖ'cü hainlerin ...
 
Akşener 15 Temmuz anma programına katılmayacak
İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener'in koruma ekibinde bir polis memurunun ...
CHP’li Serter: Depreme hazırlık siyaset üstü bir konudur
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, geçtiğimiz ...
CHP'li Beko'dan ESHOT için virüs testi çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım şirketi ESHOT’ta çalışan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva