HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2016 Perşembe - 10:51

CHP'li Bakan, Arslan'a 'İzmir'in havalimanı'nı sordu!

Adnan Menderes Havalimanı'nın kapasite artışı ve ikinci aktarma merkezi olmasıyla ilgili Yıldırım ve Kotil’den söz almasına rağmen bir gelişme olmadığına dikkat çeken Bakan, çalışmaların ne durumda olduğunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sordu. 

CHP li Bakan, Arslan a  İzmir in havalimanı nı sordu!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, geçtiğimiz Nisan ayında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve THY Genel Müdürü Temel Kotil ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ve ikinci aktarma merkezi olması için görüşmüştü. 

Konuyla ilgili Yıldırım ve Kotil’den söz almasına rağmen bir gelişme olmadığına dikkat çeken Bakan, çalışmaların ne durumda olduğunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sordu. 

Bakan verdiği önergede, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın gelişim potansiyeli üzerine Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve ‘Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2014 Yılı Faaliyet Raporu’, ‘İzmir Kalkınma Ajansı 2015 Planlama Dokümanları’, ‘DHMİ 2015 İstatistikler Raporu’, ‘TOBB 2015 Sivil Havacılık Meclisi Sektör Raporu’ gibi kaynaklara dayanan raporda yer alan verileri paylaştı. 

Yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar ile kargo taşımacılığı konularında öneriler sunan Bakan, İzmir’in iklim ve yaşam standartları avantajları çerçevesinde Adnan Menderes Havalimanı’nın Türkiye’nin hava aracı bakım merkezi haline getirilmesinin de değerlendirilebileceğini ifade etti. 

İZMİR NEDEN TÜRKİYE’NİN İKİNCİ HAVAYOLU AKTARMA MERKEZİ DEĞİL?
Ankara ve İzmir’in yolcu sayıları aktaran Bakan, “En son 2014 yılı verilerine göre İzmir Adanan Menderes Havalimanına inen iç hat yolcu sayısı 8,4 milyon, dış hat 2,6 milyon ve toplamda 10,9 iken; Ankara’da iç hatlara inen yolcu sayısı 9,6 milyon, dış hatlar 1,4 milyon toplam 11 milyon. Ankara ile İzmir’in rakamları karşılaştırıldığında hemen hemen aynı olduğu ve hatta dış hatlarda İzmir’in önde olduğunu görüyoruz. İthalat-ihracat, havayolu taşımacılığı ve aktarma merkezi olma açılarından bakacak olursak İzmir’in rakipleri Ankara ve Antalya. İzmir’in bu üç kent arasında lokomotif olduğu ortadadır. İzmir’in konumsal ve bölgesel özelliklerine rağmen ‘neden Türkiye’nin ikinci havayolu aktarma merkezi olmadığı’ sorusunun cevabını merak ediyorum” diye konuştu.  

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANINA SORDU
Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde kendisiyle yaptığı görüşme ile THY Genel Müdürü Temel Kotil ile yaptığı görüşmeleri hatırlatan Bakan, sonuç alamadığını vurgulayarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a şu soruları sordu: 

1)İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın, bilimsel verilere dayandırılarak sunulan bu veriler doğrultusunda, oldukça geç kalınmış olan Türkiye’nin ikinci aktarma merkezi (hub) olması için çalışmanız bulunmakta mıdır? 

2)İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın İzmir’de hava kargo kullanımını artırabilmek adına öncelikle teknik ve fiziki (depo, antrepo,vs) altyapısı geliştirmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? Lojistik üssü olması konusunda atılmış net bir adım var mıdır? Bu konu ele alınmış ve değerlendirilmiş midir ?

3)İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın  Türkiye’nin hava aracı bakım merkezi haline getirilmesi için gerekli altyapı oluşturulmuş mudur? 

4)Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrak taşıyıcısı  ulusal havayolu şirketi Türk Hava Yollarının ülkemizin başkenti ile 3. Büyük kenti olan İzmir arasında uçması yönünde Türk Hava Yolları ile bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

 
Fırat Kalkanı'nda 93 terör hedefi vuruldu!
 
Bornova Cumhuriyet Bayramı'na hazır
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ekim 2016 Perşembe 12:40

2-3 yıldır devamlı sözler veriliyor ama ortada icraat yok. İstanbul sevdası, her şeyi oraya yıkalım olayı var. Herkes İstanbul'a taşınsın olsun bitsin. İstenen bu mu ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bozdağ: Gülen'in geçici tutuklanması için...
Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi hakkında ABD ...
Erdoğan-Obama görüşmesi: O konuda mutabık kalındı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, telefon ...
Güven’den o kriz için ‘Remarque’lı yorum: Batı yakasında…
CHP İl Başkanı Güven Gaziemir’de yaşanan gerginlik için durum değerlendirmesi ...
 
Flaş! Bakan Işık: Uçaklarımız göreve hazırdır!
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamındaki ...
Seçim Kurulu o itirazı karara bağladı: Büyükşehir’in yeni meclis üyesi…
Gaziemir’de seçim kurulu görevinden istifa eden AK Parti Meclis Üyesi ...
CHP’li Aksünger ‘ByLock’u anlattı: Keynes FETÖ’cü olabilir!
FETÖ’nün kullandığı ByLock programı hakkında Başbakanlık’a rapor sunan ...
 
Brüksel'de 3 savunma bakanından Musul zirvesi!
Milli Savunma Bakanı Işık, ABD Savunma Bakanı Carter ve Fransa Savunma ...
MHP’de yeni tartışma Gırgır’ın 'Bahçeli' kapağı!
Ünlü mizah dergisi MHP Lideri Bahçeli’nin süreçteki tavrını eleştiren ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor!
Başkanlık sistemiyle ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva