HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2023 Cuma - 09:03

CHP'li Aslanoğlu'ndan yerel seçim süreci için öneri: Ön seçim bizi çok geriletebilir!

2009’da 29 ilçeyi ve Büyükşehir’i kazanan CHP’nin, 31 Mart 2024 seçimlerinde 30 ilçeyi de alabileceğini iddia eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Ön seçim bizi geriletebilir” dedi ve temayül yoklamasına işaret etti: “30 ilçeyi de alabiliriz, yeter ki hata yapmayalım. Bizim yaptığımız temayül, diğer partilerinkine benzemez. Milletin fikrini sorar gibi yapın, gidin, kimse bunun ne olduğunu görmesin, gibi tavırlar bizde olmaz.”

CHP li Aslanoğlu ndan yerel seçim süreci için öneri: Ön seçim bizi çok geriletebilir!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Başkanı Şenol Aslanoğlu, SONSÖZ TV’de önemli açıklamalarda bulundu. Kurultay sürecini değerlendiren Başkan Aslanoğlu, önümüzdeki yerel seçimlerde 30 ilçe ve Büyükşehir’i kazanmayı hedeflediklerini bildirdi.

MEVCUT BAŞKANLARIMIZIN ADAYLIĞI, MEMNUNİYET ANKETLERİNİN SONUCUNA BAĞLI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yaptığı son ziyarette İzmir ile ilgili neler konuşulduğuna dair soruya yanıt veren İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Göreve geldiğimizden bu yana yoğun tempo devam ediyor. Sayın Genel Başkan'ın, seçildikten sonra Manisa ziyareti oldu, onu havaalanında karşıladık, Manisa’da eşlik ettik. Çarşamba günü havaalanından yolcu ettik. Orada da uzun sohbet etme imkanı bulmuştuk. Sonrasında perşembe günü genel merkeze gittim, İzmir raporunu verdim. Bu ikinci ziyaretim oldu. Tüm partililerimiz yerel seçime kilitlenmiş durumda. Tüm partililer daha büyük bir başarı için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Genel başkan bu durumu grup toplantısında da detaylarıyla anlattı. İzmir’in İl başkanı olarak, belli aralıklarla İzmir’le ilgili bilgilendirme yapıyoruz sayın genel başkana. O şehirde neler olduğu, nelerin yaşandığını aktarırız. İl başkan yardımcılarının, ilçe başkanlarının, belediye başkanlarının görüşlerini genel başkana iletiriz. Genel başkan da bu bilgiler doğrultusunda karar verir. Karar verici olan yer, Parti Meclisi'dir. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili olarak, memnuniyet anketleri, başarı anketleri yapılacak. Bunların sonucunda alacağımız sonuçlara göre devam edip etmeyeceğine karar verilecek” dedi.

BİZDE SALONA FARKLI ADAYLARLA GİRİLİR, KOL KOLA ÇIKILIR
CHP Kurultayı öncesi tavrını, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullandığı, yeni dönemde yeni Genel Başkan Özgür Özel tarafından görevden alınabileceği yönündeki iddiaları hatırlatılan Şenol Aslanoğlu, şu yanıtları verdi:

“Bu soruların cevapları, sayın genel başkanın vereceği cevaplardır. Bence genel başkan, bu soruların cevaplarını fazlasıyla verdi. Bizim partimizde böyle teamüller yok. Bizim partimizi başka partilerle karıştırıyorlar. Kurultay’a gelelim. İzmir, İstanbul, Ankara İl başkanları, kurultay takip komitesindeydi. Kurultay salonunun düzenlenmesi, belli takiplerin alınması gibi sorumlulukları vardı. Hatırlarsanız, bir bayram konuşmam vardı. Biz yerel seçimler öncesi, kurultay yarışına gitmemeliyiz, demiştim. Kurultayı yerel seçim sonrasına bırakmalıyız, demiştim. Kurultaya da kurultay delegeleri karar verirler. Kurultay delegeleri karar verdikten sonra biz o kurultay iradesine sahip çıkarız. Sayın Genel başkan İzmir’e geldiğinde bir konuşmam oldu. Biz mahallelerde iki liste yarıştık, bir liste kazandı. İl’de iki aday yarıştı, biri kazandı. Parti içinde, partili yoldaşlarımız arasında farklı hukuklar yaratması mümkün değil. İzmir’de birçok arkadaşımız oyunu farklı şekilde kullanmıştır. Birçok şehirde böyle olmuştur. Ben, Kemal Bey ile devam edilmesi gerekir diyen 55 İl başkanından biriyim. Seçilmiş olan genel başkanımız, seçilmiş olan il başkanımız, seçilmiş olan ilçe başkanımız, bizim başkanımızdır. CHP’nin böyle güzel bir yönü vardır. Salona farklı farklı adaylarla gidilir, salondan birlikte çıkılır. Genel Başkanımız, beni desteklediler diye ödüllendirme yapmam, desteklemediler diye de cezalandırmam, şeklinde bir açıklaması oldu. Sayın Genel Başkan, bu konuda kamuoyuna gerekli açıklamaları yaptı. Tüm örgütler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütleridir. 81 ilin 81’i de aynı şekilde çalışmalarını sürdürür. Bizden ayrışma, bölünme, kavga etme gibi şeyler bizde yoktur. Kurultayın ertesi günü pazar sabahı yeni genel başkanla toplantı yapılmıştır. Ardından il başkanları toplantısı yapıldı. Şimdi de İstanbul’da il başkanları kampı yapılacak. Öyle şeyler CHP’de yaşanmaz. CHP’de geçmiş dönemlerde de durum böyleydi. Görevden alma, istifa etme gibi şeyler, ancak öyle zamanlarda olur. Biz birimizle çalışmaya çok alışığız. Biz demokratik bir partiyiz. Birinin ağzından çıkanla diğerinin atandığı, istenilenin tüm örgüt tarafından yapıldığı bir süreç hiç olmadı. Budur, partiyi 100. Yılına getiren. Dünyada benzeri dört beş parti vardır.”

İZMİR’İN TEMSİLİYETİ BİZİ ZİYADESİYLE MEMNUN ETTİ
Özgür Özel’in Genel Başkan olmasından sonra oluşturulan Parti Meclisi, MYK ve gölge kabinede İzmir’in temsiliyetiyle ilgili memnuniyetini dile getiren Başkan Aslanoğlu, “İlçe kongrelerinde de bunu sık sık dile getirdim. İzmir’in parti içinde hakkının biraz yendiğini, biraz olması gereken yerde olamadığını, MYK ve Parti Meclisi’nde temsilimizin yeterli olmadığını, temsiliyetin daha fazla olması için daha çok mücadele etmemiz gerektiğini söylüyordum. Parti Meclisi, İzmir’i doyurabilecek ölçüde oluştu. Arkasından MYK oluşurken, dört arkadaşımızın MYK’da yer almasının çok güzel olacağını düşünüyordum ve bunu bazı arkadaşlara söyledim. İzmir’in temsiliyeti ne kadar çoğalması tabii ki çok güzeldir. Şunu kavrıyor olmamız lazım; İzmir’in İl Başkanı, İlçe başkanları, CHP’nin başarısı için çaba gösterir, partinin başarısı için atar kalpleri. Partinin üst yönetimlerinde İzmir’den daha çok temsil, bizi ziyadesiyle memnun etti. Genel başkanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

KOOPERATİFLERİMİZ ARTIK BİRER MARKA HALİNE GELDİ
İzmir’de kentsel dönüşümde anahtar teslimi yapılan kooperatif kanalıyla inşa edilen konutlarla ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Aslanoğlu, “Kooperatifin yaptığı konutların bir, bir buçuk yıl içinde ne aşamaya gelindiğini herkes gördü, o günkü anahtar teslim töreninde. Tüm bu ekonomik krize rağmen çok büyük ilerleme kaydedildi. Evimizde çay içerken bir şeyler anlatmak kolay. Şu an itibariyle kentsel dönüşüm anlamında 6-7 bin civarında evin inşaatı devam ediyor. Bu kadar evin inşaatı kolay bir iş değildir. 7 bin tane ev yapacaksınız ve o gecekondunun hak sahiplerine dağıtacaksınız. Bunun finansmanını  bulacaksınız, inşaatı yapacaksınız. AK Parti hükümetlerinin ülkeyi getirdiği ekonomik şartlarda bir evin maliyeti kaç lira olmuştur?  7 bin evin her birinin 1 milyon liraya mal edilmesi gerekir. Devasa bütçeler gerekir.  Çözüm kooperatifleşmedir. Bu işi yapanları bir araya geçirip sorunu çözme işidir kooperatifçilik. Bugün İzmir’de pek çok kooperatiften, adı bilinerek bahsediliyor. Hepsi de marka haline geldi. İzmir, çağdaş, aydınlık bir kent diyorlar. Kendi kendine mi çağdaş, aydınlık bir kent oluyor İzmir? Yaşam koşullarının birileri tarafından düzeltilmesi lazım” dedi.

ÜLKEYİ BU HALE GETİREN AK PARTİ POLİTİKALARINI ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ile Pasaport’ta birbirlerini kucakladı fotoğraf hatırlatılan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bilal Bey ile ondan sonra görüştünüz mü?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İzmir, gerçekten bambaşka bir şehirdir. Ben o dönemde Pasaport’ta, o zaman kötü bir olay yaşanmıştı, İzmir başka şehirlere benzemesin diye bir çağrıda bulunmuştum. Sayın Bilal Saygılı, kabul etmişti ve birlikte bir açıklama yaptık, kucaklaştık. Böyle durumlarda partililer çok bağırırlar, çağırırlar, yapmayın, etmeyin, falan… Memleketin huzura ihtiyacı var, memleketin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. O dönemde İstanbul’a gitmiştim, bir ablamız, ne güzel bir şey yaptınız, dedi bana. O günden sonra Sayın Başkan ile görüştük. Törenlerde görüşüyoruz. Ben CHP İl Başkanıyım, Bilal Bey AK Parti İl Başkanı sonuçta. Tabii ki her zaman yan yana olacak değiliz. Biz, bizim politikalarımızla ülkenin daha doğru yönetileceğini düşünüyoruz. Sayın Saygılı da kendi partisinin politikalarıyla doğru yönetileceğini savunuyor. Burada bir gariplik yok. En başından beri savunduğum bir şey var. İzmir’de siyaseti kişiselleştirmemek lazım. Politikaları tartışmak gerekir. AK Parti İl Başkanını kişisel olarak eleştirilecek hiçbir şeyin içerisinde olmam. Ama AK Parti politikalarını, sabah, öğlen, akşam anlatmaya devam ediyoruz. Biz onlar gibi düşünmüyoruz. Ülkeyi bugün bu hale onların o politikalarının getirdiğini  söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz.”

30 İLÇEYİ DE KAZANMA HEDEFİNE ULAŞMAMIZ MÜMKÜNDÜR
2009 seçimlerinde 30 ilçeden 29’unu kazanan CHP’nin, 31 Mart 2024’te yapılacak seçimlerle ilgili hedefi sorulan Başkan Aslanoğlu, “30 ilçeyi de kazanırız” yanıtını verdi. Aslanoğlu, meclis üye listelerinin oluşumuyla ilgili de bilgi aktardı:

“CHP’nin hedefleri hiç değişmez. İzmir’in 30 ilçesi var ve 30 ilçeyle birlikte Büyükşehir’i kazanmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak mümkündür. Evet; 2019 seçimlerinde 29 ilçede iktidardaydık. 30'uncu ilçe de gidip gelmişti. Ben de o seçimlerde Balçova’dan belediye meclis üyesi olmuştum. Bu seçimin de bizi başarıya taşıyacağını görüyoruz. Yeter ki hatalar yapmayalım. Belediye başkanımız ve ilçe başkanımız şekillendirmeli meclis üyelerini. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız da göz gezdirir, fikirlerini söyler. Yerelden ne kadar çok fikir alırsak, tercihlerde o kadar başarılı olacağımızı düşünüyorum. Belli yerlerin, belli kadrolarla tanımlanarak seçim yapılması tartışılıyor. Ben de bunu savunanlardan biriyim. İnşallah örgütün de istediği dengeli bir şekilde meclis listeleri oluşturulacaktır.”

BİZİM TEMAYÜLLERİMİZ DİĞER PARTİLERİNKİNE BENZEMEZ
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ön seçim ve eğilim yoklamasıyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle özetledi:

“Başkan yardımcılarımızla, ilçe başkanlarımızla bu konuyu görüşüyorum. Belediye başkanlarımızın görüşlerini dinliyorum. Cuma, cumartesi, pazar günlerini kapsayacak İl başkanları kampımız olacak. Ardından daha iyi yöntemler için tartışmalar olacaktır. Bu konuda karar vermek için daha zamanımız var. Ön seçim bizi çok geriletebilir. Aynı şekilde temayül dediğimiz şey var. Temayül bizde, diğer partilerde gördüğünüz gibi olmaz. Milletin fikrini sorar gibi yapın, gidin, kimse bunun ne olduğunu görmesin, gibi tavırlar bizde olmaz. Mevcut belediye başkanının başarılı olma şansına göre karar verilir. Bazı yerler var ki, oralarda bir sandık kurulumu beklemem. Takdir yine de Parti Meclisimizindir. Sandık sandık diyoruz. 3,5 ay önce sandığı zaten İzmirlilerin önüne koyduk. 14 Mayıs’ta İzmirlilerin önüne sandık koyarak, ülkenin gidişini nasıl gördüklerini sorduk. Kimin politikalarını daha doğru bulduğunu sorduk. Açık ara bir sonuç da elde etmiştik.”

 

 
Çiğli’de çöp krizi 4’üncü gününde!
 
Başkan Vekili Özkan adaylık için yola çıktı!
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Kasım 2023 Pazar 22:17

Daha çok kooperatif daha çok kooperatif diyor şenol... Yatacak yerin yok şenol

Yorumu oyla      2      3  
Kskli 26 Kasım 2023 Pazar 09:10

İki gün önce ön seçimi Soyer alır diye il başkanı olarak yapmaman herkese eşit olman gerekirken bir hata yaptın şimdi baktın pabuç pahalı ön seçime gerek yok GİDECEKSİNİZ hepiniz

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 25 Kasım 2023 Cumartesi 21:51

chp sen ve tunç ile İzmiri kaybedecek!

Yorumu oyla      4      3  
Efesli 25 Kasım 2023 Cumartesi 09:59

Sabırsızlıkla sandığın önümüze gelmesini bekliyoruz. Üye doğru adayı belirler.

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 24 Kasım 2023 Cuma 22:46

izmir halkının chp ye sabrı taştı haberiniz olsun, başarısız başkanlarla devam etme ısrarınız sizi sandığa gömecek. İzmirde başta büyükşehir olmak üzere özgür özel ci başkanlar dahil büyük değişim şart. Sandıklar boş kalır insanların inancı yok size.

Yorumu oyla      7      3  
YORGUN DEMOKRAT 24 Kasım 2023 Cuma 21:18

Biz derken kastedilen Özgür ÖZEL'i İzmir kurultayında konuşturmamak için elinden geleni yapan siz ve taraftarlarınız mı?

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRLİ 24 Kasım 2023 Cuma 20:20

Sen zaten 31 martan sn yoksun sayın baskan bunu sen de partin de biliyor...

Yorumu oyla      8      3  
Gerçekler 24 Kasım 2023 Cuma 17:05

İlk önce acilen il ve tüm ilçe başkanlarının ve yönetimlerinin değişmesi şart değişim buradan başlamalı yoksa hiçbir sonuç alınmaz

Yorumu oyla      4      3  
mustafa 24 Kasım 2023 Cuma 15:28

siz bu görev başındaki belediye başkanlarını tekrar aday gösterin bakalım 30 ilçe nin kaçını alabiliyorsunuz sayın aslanoğlu.

Yorumu oyla      15      3  
derya 24 Kasım 2023 Cuma 15:22

mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterirlerse asla oy yok.değişsinler artık 5 dönem belediye başkanlığı süreci de sonlandırılmalı çekilsinler bir zahmet ,bayan adaylara ve gençlere öncelik verilmeli.

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gediz'deki kirlilik meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ...
Başkan Saygılı'dan 'Öğretmenler Günü' mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ...
CHP'li Özel'den adaylık mesajı: Parti oyunu aşanla yola devam!
CHP’de yerel seçim sürecinin başlamasıyla genel merkezde trafik de arttı. ...
 
Filistinli 3 çocuk, tedavi için Ankara'ya getirildi
Gazze'de yaralanan 2, 9 ve 10 yaşlarında 3 Filistinli çocuk ve yakınları ...
Bakan Özhaseki: Türkiye deprem açısından en riskli 5 ülkeden birisi
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem açısından ...
Kurtulmuş: Mesele bölgesel savaşlar haline dönebilir
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Uluslararası camia yeni çatışmalar istemiyorsa ...
 
Mansur Yavaş'tan Meral Akşener'e ziyaret
Yerel seçimler için geri sayım sürüyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener, ...
Servisçilerin eski başkanı Kemalpaşa aday adayı
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanlığı’na 29 ...
Bahçeli: Atanamayan öğretmen bırakılmamalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Atanamayan hiçbir öğretmen bırakılmamalıdır. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva