HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2020 Salı - 16:15

CHP’li Arslan’dan AK Partili Kaya’ya yanıt: Gölge etmeyin yeter!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Elekktrik Fabrikası ihalesi ve Çeşme Projesi üzerinden AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya yüklendi.

CHP’li Arslan’dan AK Partili Kaya’ya yanıt: Gölge etmeyin yeter!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın basında yer alan açıklamalarını sert dille eleştirdi. İzmir’i kimin daha fazla sevdiğinin kararını İzmirliler 31 Mart yerel seçimlerinde verdiğini belirten Arslan açıklamasında “Bizim İzmirlilerin bu kararından sonra bir açıklama yapmamız doğru olmaz” ifadelerine yer verdi. 

Arslan, Tunç Soyer’in belediyecilik çalışmaları ile sadece Türkiye’de değil tüm Dünya’nın takdirini topladığını belirterek, “Seferihisar’da yapmış oldukları ortadadır. Tunç Soyer çalışmalarıyla kendini kanıtlamış, başarılı bir belediye başkanıdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda da insan ve çevre odaklı çağdaş belediyecilik anlayışı ile örnek olmaya devam ediyor” açıklamasını yaptı.

BİZ İNSANDAN YANA, ÇEVREDEN YANA, KÜLTÜR VE TURİZMİ DESTEKLEYEN HİÇBİR KAMULAŞTIRMAYA KARŞI ÇIKMAYIZ
Çeşme ve Urla’daki kamulaştırma çalışmalarına da değinen Arslan açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanlığı tarafından, Çeşme ve Urla bulunan ve SİT alanı içinde yer alan toplam 511 parselin kamulaştırma kararı yayınlandıktan sonra açıklamalımızı yaptık. Bu açıklamalar ve kamuoyunun tepkisinden sonra 511 parselin bir kısmı kamulaştırma kapsamından çıkartıldı.

Biz insandan yana, çevreden yana, kültür ve turizm destekleyen hiçbir kamulaştırmaya karşı çıkmayız. Ama vatandaşın hak ve hukukunu çiğneyen, yok sayan her uygulamanın karşısında da dimdik dururuz.

Turizm bölgesi kararını eşitlikçi, sosyal, vatandaşı ve doğayı koruyan, nitelikli planlama bilimine uygun olduğu sürece desteklemeye hazır olduğumuzu dile getirdik ve sorduk; acele kamulaştırma müessesesi olağanüstü sayılabilecek birtakım hal ve koşullarda kullanılır. Çeşme ve Urla’da acele kamulaştırma kararını çıkartılacak kadar olağanüstü durum nedir? Bu araziler köylünün mülkiyetinde iken plan yapılmasına engel nedir?  Mülkiyet vatandaşta olunca planlama yapılamıyor mu? Vatandaşın mülkiyet hakkını neden elinden alıyorsunuz? Vatandaşın hakkını korumak zorlarına mı gitti, yoksa verdiğimiz tepkiyle kurdukları bir rant düzeni mi bozuldu?

IRAK’TAN ÇÖP ALAN BİR ÜLKE DURUMUNA GETİRİLDİK
Çevreci politika ve uygulamaları ile dünyanın takdir ettiği bir belediye başkanı çöp sorunun çözecek en yetkin kişilerden biridir. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. İzmir ve İzmir halkının geleceği önceliğimizdir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız çöp konusunda da İzmir’i rahatlatacak uygulamaları hayata geçirecektir. Eğer çöp konusunda farklı bir proje varsa getiriler incelenir, İzmir halkının yararına olacak her projenin yanındayız.

Günümüzde teknoloji çok ilerledi, Ankara Mamak çöplüğünde elektrik üretiliyor, domates, orkide ve çilek yetişiyor. Kent ekonomisine katkı sağlanıyor, istihdam yaratılıyor. Çöp depolama sırasında ve sonrasında kullanılan yeni teknolojiler var. Sayın Kaya iktidar partisinin milletvekili olarak biraz da Çin’in çöp ithalatına kapılarını kapatmasından sonra adeta bir çöp cenneti haline getirilen ülkenin durumuna kafa yorsun.  Dünyanın çöpünü ithal ediyoruz, ne acıdır ki Irak’tan bile çöp alıyoruz. 2014 yılında 45.3 milyon dolar tutarında plastik atık ithal ettik, bu miktar 2018 yılında 116.4 milyon dolara yükseldi. Ocak  Ağustos 2019 döneminde ise 73.4 milyon dolara ulaştı. Bu ithalat her yıl katlanıyor. İthal edilen çöp çevre kirliliği demek, su, toprak kirliliği, kanser demek. Bakanlık çöp ithalat miktarını ve ayrıntısını açıklayamaz durumda.

“İzmir’e sevdalı” bu vekile sormak istiyorum. Acaba İzmir’in tarihi ve kültürel mirası olan Elektrik Fabrikası’nın hazin durumu hakkında ne düşünüyor? Büyükşehir Belediye Başkanımız orayı şehre kültürel bir mekan olarak kazandırmak için çaba harcarken iktidar milletvekilleri neden destek vermiyor? İhale sürecinde yaşanan haksızlığa neden karşı çıkmıyor? İzmir’i sevmek sadece lafla olmuyor. Bu şehri sevmek onun doğasını, kültürünü, tarihi değerlerini korumakla olur. Acil kamulaştırma ile değil planlama ile olur.

İzmirlinin sağduyusuna ve memleket sevdasına güveniyoruz. Eminiz ki, yapılan çalışmaların takdirini yine İzmir halkı verecektir."

 
Altay'da yaprak dökümü: Ali Tandoğan da gitti!
 
Ömer Çelik: Darbe tartışması lüzumsuz gündem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yücel’den kongre sonrası ilk talimat: CHP, İzmir'in röntgenini çıkaracak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), il kongresi sonrası yeni dönemin ilk başkanlar ...
CHP'li Kani Beko’dan İş Bankası tepkisi!
İktidarın İş Bankası ısrarına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani ...
Bahçeli'den Rusya'ya İdlib tepkisi!
MHP lideri Bahçeli, İdlib'den göç konusunda uyarıda bulundu, "Yeni sığınmacı ...
 
Akşener'den partideki istifalara ilişkin açıklama
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
'Türk ve Rus yetkililer karşılıklı anlayış içerisinde'
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib bölgesinde bulunan Türk ve ...
CHP'li Bayır, İl Başkanı Yücel’in oyunu değerlendirdi: Listeyi matbaada bastıran arkadaş hatalı yapmış
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır il kongresinde 258 oyla yeniden ...
 
AK Parti'den yeni kanun teklifi!
AK Parti Meclis'e yeni bir kanun teklifi sundu. Teklifin ayrıntılarını ...
İzmir'den o isim PM üyesi oluyor
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’da yapılan il kongresinde PM Üyesi ...
İYİ Partili İsmail Ok partisinden istifa etti
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva