HABERLER>POLİTİKA
12 Haziran 2020 Cuma - 12:51

CHP’li Arslan: Çocuklar okula gitsin, işe değil!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, hükümetin çocuk işçileri sorun olarak görmediğini iddia etti, TÜİK’i de bilgileri saklamakla suçladı.

CHP’li Arslan: Çocuklar okula gitsin, işe değil!

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, açıklamalarda bulundu. Hükümeti sağlıklı veri yayınlamamakla eleştiren Arslan, “Her rakam bir çocuk, her çocuk bir yaşam ve gelecek demektir. Veri saklamakla gerçeklerin üzerini örtemezsiniz. Yapılması gereken şudur, çocuk işçiliği konusunda tablo ayrıntılarıyla araştırılmalı, taraflar bir araya getirilmeli, çözümler saptanmalı gerekli önlemler ivedilikle alınmalıdır.” Dedi

720 BİN İŞÇİ ÇOCUĞUMUZ VAR
Çocukların hak ettikleri güzel günlere CHP iktidarında kavuşacaklarını ifade eden Arslan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Çocuklarımız insanlığın ortak değeri, dünyanın geleceğidir. Çocukların mecbur bırakıldığı yaşam koşullarını iyileştirmek ve giderek ağırlaşan sorunlarını çözmek zorundayız, bu her birimizin ortak görevidir. Bu amaçla Birleşmiş Milletlerde tarafından da önemli bir adım atmış artan çocuk işçiliğine karşı farkındalık yaratmak ve çocuk işçiliğine engellemek amacıyla 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü olarak ilan edilmiştir. ILO’nun geçtiğimiz yıl açıkladığı verilere göre, dünya genelinde 152 milyon çocuk işçi bulunmaktadır. Bu çocukların yüzde 70'i tarım alanında, 73 milyonu ise tehlikeli işlerde çalıştırılmaktadır. Çocuk işçiliğinin yaygın olduğu ülkelerden biri de Türkiye’dir. Artan ve derinleşen yoksulluk, eğitimde yaşanılan yapısal sorunlar ve fırsat eşitsizliği Türkiye’de çocuk işçiliğinin yaygınlaşmasının sebepleridir. Türkiye’de 0-18 yaş arasında 23 milyon çocuk yaşamaktadır. Türkiye, Avrupa’nın en yüksek çocuk nüfusuna sahip ülkesidir. Resmi verilere göre ülkemizde 720 bin çocuk işçi bulunmaktadır. Çocuk istismarına ilişkin yaşananlar, eğitim koşulları ve çocuk işçiliğine ilişkin verileri dikkate alarak Türkiye’nin çocuklara ilişkin politikalarda sınıfta kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır.”

TÜİK, BİLGİLERİ SAKLIYOR
TÜİK’in 2012 ve 2018 yılları arasında çocuk işçiliği konusunda bir veri yayınlamamasını eleştiren Ednan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “TÜİK 2019’un son çeyreğine ilişkin yapmış olduğu anket Mart 2020 tarihinde yayınlanıyor. TÜİK’in bu konudaki bir önceki çalışmasını 2012 yılında paylaşılmış. İnsanın aklına şu soru geliyor; bizim çocuklarımız bu kadar mı değersiz, çalışan çocuklar bu kadar mı önemsiz ki bu alanda altı ay gibi uzun bir süre anket yapılmamış. Demek ki hükümet çocuk işçiliğini bir sorun olarak görmüyor. Bu anketlerin ortak bir özelliği daha var sadece Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsaması. Bu aylar, genel olarak tarımsal faaliyetlerin büyük ölçüde tamamlandığı, okulların açık olduğu, çalışan çocuk sayısının en düşük olduğu bir dönem olması. Görülüyor ki her alanda verileri saklayan TÜİK çocuk işçiliği konusunda da aynı tutumunu sürdürmüştür.TÜİK, Suriyeli çocukları ankete dahil etmemiştir. 720 bin çocuktan daha fazlasının çeşitli işlerde çalıştırıldığını düşünüyorum.”

 
CHP'li Bayır: Bu kanun piyasalarda tedirginlik yaratır!
 
Bakan Koca da sıcak bakıyor: Sokağa çıkma yasağı geri geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bayır: Bu kanun piyasalarda tedirginlik yaratır!
Rekabetin Korunması Hakkında Kanun Değişikliği Yapılmasına Dair Kanun ...
İki partiden 'maçlar TRT'de yayınlansın' teklifi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin ...
Parti kurmaylarına 'siyasi partiler yasası' talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP’nin üzerinde çalıştığı ...
 
CHP ilçe eski başkanı hayatını kaybetti
CHP Tire İlçe Eski Başkanı, Büyükşehir Belediye Eski Meclis Üyesi Mustafa Güngör vefat etti.
CHP’de Ege zirvesi: Neler konuşuldu?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir, Manisa, Aydın, Kütahya ve Uşak milletvekilleri ...
CHP'den AYM'ye ikinci 'infaz' başvuru
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İnfaz Kanunu'ndaki düzenlemelerin iptali ...
 
AK Partili Sürekli sahaya indi: 'Gönül seferberliği' Yarımada'dan başladı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 'Gönül Seferberliği'nin ilk ...
Ömer Çelik'ten CHP'li Kaboğlu'na Sultanahmet tepkisi
AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP Milletvekili Kaboğlu'nun "Sultanahmet de müze ...
İYİ Parti’de kongre için geri sayım: İlçelerden Kırkpınar’a tam destek!
Mevcut başkan Hüsmen Kıkrpınar’ın aday olacağı kongre öncesinde İYİ Partili ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva