HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2016 Pazartesi - 15:37

CHP'li Aksünger: İzmir pilot il olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyaretinde son örgüt toplantılarında ilçe başkanlarının gündeme getirdiği üyelik sıfırlaması ve online üyeliklerde yaşanan sıkıntılara değinerek, çözüm için adım attıklarını ve İzmir’in pilot il olacağını dile getirdi.

CHP li Aksünger: İzmir pilot il olacak

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP Bilişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti.

İl binasındaki görüşmede Aksünger’e Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak eşlik etti. İl yöneticileri de hazır bulundu.

Karabağlar Meclis Üyesi Yaşar Mümtaz Geylani’nin vefatı için üzgün olduklarını söyleyen Aksünger, “Aile fertlerimizden Yaşar Mümtaz Geylani’yi kaybettik. Bizi çok ciddi şekilde üzdü. Kent için çok önemli bir isimdi. Birçok kademe de görev aldı. Kendisiyle daha önce birlikte görevler yaptık” dedi.

BARIŞIN SİBOBU OLACAĞIZ
İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret eden Bilişim Teknolojileri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, “İl başkanımızla sürekli telefonla görüşüyoruz. Genel bir değerlendirme ve bundan sonraki süreçlerde neler yapabiliriz diye bir çalışma yapacağız. Birkaç örgütümüze de gideceğiz. Kentte birlikteliğe ihtiyacımız var. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğu bir dönem yaşıyoruz. İçeride yaşanan dramatik konular var. Basına yansımayan tarafı çok ağır. Suriye’de ciddi sorun var. Savaş naraları atılıyor. Ülkenin kurucu felsefesine aykırı davranılıyor. Türkiye açısında önemli muhalefet gücü olarak bu gibi konularda barışın sibobu olacağız” dedi.

TEK DERDİ BAŞKANLIK…
Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Aksünger, bu zor dönemde anayasa tartışmaları olduğunu dile getirdi. Aksünger, “Anayasa tartışmaları varmış gibi gösteriliyor. Ama ülkede başkanlık tartışması var. Biz uzlaşma masasından kalkarak bu tartışmada payende olmayacağımızı gösterdik. CHP, masaları devirmiş gibi anlatılıyor. Biz olmazsa olmazımız olan 3 maddeyi söyledik. 'Eğer sizin istediğiniz başkanlıksa biz o masada oturmayız' dedik. Uzlaşılan 60 madde vardı. 'Eğer samimiyseniz gelin 10 günde çıkartalım yasayı' dedik. Bunları tekrardan tartışmanın anlamı olmadığını söyledik. Sen bunu kabul etmiyorsun. Cumhurbaşkanının tek derdi başkanlık Türk tipi başkanlık sistemi. Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olduğunda neler söyleyebileceğini tahmin edebiliyorum. ‘Siz kimsiniz. Beni halk seçti’ diyecek. Demokrasi böyle bir şey değil. Padişahlık istiyor. Bizler istişafi görüşmeler yapmayız. Herkes iradesini baştan ortaya koyacak” ifadelerini kullandı.

ÜYELİK TARTIŞMALARINA NOKTA KOYDU
Aksünger, İzmir'de son örgüt toplantılarında ilçe başkanlarının gündeme getirdiği üyelik sıfırlaması ve online üyeliklerde yaşanan sıkıntılar konusunda basın mensuplarının sorusu üzerine partinin daha dinamik bir hale gelerek aktif üyelik sitemine geçeceğini ve böylece liyakatın sağlanacağını ifade ederek, “Üyelerin sıfırlanması iç tartışma. Sıfırlamayabiliriz, aktif üyeliğe geçirebiliriz. 1-5 yıldır sürdürüyoruz çalışmayı. Yeni bir üyelik sistemi geliyor. Liyakat düzeni de gelecek. CHP 90 yıllık dev bir parti. Büyük bir gemi. Gemiyi döndürmek kolay değil. Online üyeliklerde bir düzenleme gelecek. Parti aleyhine çalışanların online üye olmaları yönünde gelen eleştirilerin içi boş. Biri parti aleyhine çalışmışsa disipline göndersinler. Disiplin cezası almış biri partiye üye olamaz. Online üyeliklerde yeni bir düzenleme olacak. İlçe başkanlarımız internetten başvuru yapanların hepsini görecekler. Başvuranların üye olmalarında sakınca varsa ilçe başkanlarının müdahaleleri olacak. Yeni üyelikte kartları il kendi basacak. Bürokratik engelleri ortadan kaldıracağız. Karmaşık yapı bizlere ait basit yapı vatandaşa partiliye ait. İl ve ilçe örgütlerimize hizmeti vereceğiz. Hepsi birbirine entegre olacak. Sosyal medyalarımız tek bir yapı altında olacak. İzmir’de pilot il olacak. Önümüzdeki ayın sonlarına doğru il başkanımızla ve örgütlerimizle bir toplantı yapacağız” diye konuştu.

YÜKSEL HEDEF YİNELEDİ
İl Başkanı Alaattin Yüksel ise, İzmir’de var olan başarıyı daha da yükseklere çıkaracaklarını belirterek, “Parti Meclisi'nde ve MYK’da önemli temsil gücüne ulaştık. Yüzde 45 olan oylarımızı yüzde 60’lara çıkartmak istiyoruz. Yarın Silivri’ye gidiyoruz. İl yönetim kurulu toplantımızı orada yapacağız. Özgürlük temalı olacak. Önümüzdeki günlerde bir de Diyarbakır veya Mardin ziyareti olabilir. O da barış temalı olacak.  Sonra Diyarbakır il örgütümüzü davet edebiliriz. Birlik ve barış içinde yaşamak istediğimizi belirteceğiz.  İzmir’e nasıl hizmet verirsek daha güçlü oluruz Türkiye’de İzmir’in yerel yçönetim çalışmalarını nasıl referansa dönüştürebiliriz tarzında çalışmalarımız olacak” dedi.

 
Altınordu'nun derdi gol
 
Egeli turizmciler ‘eylem planı’na ne tepki verdi?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
belgin zal 23 Şubat 2016 Salı 08:53

evet en cok beklediğim konu biran önce sıfırlansın yeniden gercek üyelerle kayıt yapılsın

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li genç başkana Erdoğan'a hakaretten hapis!
İzmir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla ...
Çıray’dan ‘Diyarbakır’ çıkışı: Muhatabı kim olacak?
CHP İzmir Milletvekili Çıray ziyaret fikrine karşı çıkarken, “Böyle bir ...
Kılıçdaroğlu’ndan örgüte ‘seçim’ talimatı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, olası bir erken seçim ve 3 yıl sonra yapılacak ...
 
AK Parti’de ‘Dündar ve Gül’ tartışması!
AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen son yönetim kurulu toplantısında ...
Bozkır’dan Türkiye Raportörü’ne sert tepki!
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa ...
CHP’li Gençler’den Çeşme’de RES isyanı!
İzmir’de CHP'li gençler, Çeşme Ovacık ABK Enerji Şirketi tarafından yapılan ...
 
Tekelioğlu: Birileri benden çok AK Partililik yaparsa…
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi, AK Parti eski İzmir Milletvekilli ...
İzmir siyasetinde ‘baykuş’ tartışması!
CHP Milletvekili Sertel, evinin balkonundan çektiği manzara fotoğrafını, ...
Davutoğlu turizm eylem planını açıkladı!
Turizm Eylem Planı’nı açıklayan Başbakan Davutoğlu, sektöre 255 milyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva