HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2016 Çarşamba - 18:06

CHP’li Aksünger ‘ByLock’u anlattı: Keynes FETÖ’cü olabilir!

FETÖ’nün kullandığı ByLock programı hakkında Başbakanlık’a rapor sunan CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Programın sahibi olduğunu belirten kişi bizimle iletişime geçti. Anlattıklarını karşılaştırdık. Çelişkiler çıktı. Bana göre bu kişi FETÖ’cü ve halen sisteme çalışıyor olabilir” dedi.

CHP’li Aksünger ‘ByLock’u anlattı: Keynes FETÖ’cü olabilir!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Darbe girişiminin ardından yapılan araştırmalar sonrası FETÖ mensuplarının kendi aralarında iletişim kurmalarını sağlayan kriptolu yazılım programı Bylock’un durumu ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Resmi makamların açıklamalarına göre programı indiren bir milyon kişinin olduğu belirtilirken aktif kullanıcı sayısının da 250 bini aştığı ifade edilmişti. Program ve süreçle ilgili çalışmalar devam ederken Bylock’un sahibi olduğunu belirten Amerikan vatandaşı David Keynes, çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Keynes, programın patentinin kendisine ait olduğunu vurgularken “Tilki” lakaplı Türk vatandaşının programı geliştirdiğini söylemişti. Türk vatandaşı iken isim değiştirerek Amerikan vatandaşlığına geçtiğini anlatan Keynes, programın Ocak 2016’da Google Play ve Apple App Store marketlerden geri çekildiğini dile getirmişti.

TEMKİNLİ OLDUK
Keynes’in yaptığı açıklamalar tartışmalara neden olurken CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger ile de temas kurduğu öğrenildi. Aksünger durum ile ilgili Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Ben makamımda olmadığım bir zamanda Amerika’dan doğrudan bulunduğum yeri aramış. Sekreterimizle konuşmuş. Bylock ve darbe girişimin ardından yaptığım değerlendirmeler çeşitli gazetelerde haber olmuştu. Onlara yanıt vermiş. Gayet güzel ve net bir şekilde Türkçe konuştuğunu söylediler. Sonra benim haberim oldu. Kendisi ile görüşmedim. Bir mail atarak durumu izah etmesini, anlatmasını istedim. Çünkü partimiz açısından spekülasyon olabilirdi.  Bizi yanıltma ihtimaline karşı CHP olarak temkinli olduk” dedi.

GEREKLİ YERLERE İLETTİK
Keynes’in kendisine gönderdiği mesajın içeriğinden de bahseden Aksünger, “Mailde Bylock programının kurulum tarihleri, marketlerdeki satışa çıkışı, kullanan kişi sayılarından bahsediyor. Ayrıca, ‘biz istihbarat kuruluşlarından çekinmeyiz, hukuk sisteminden çekiniriz’ diyor. Çünkü yaptığım açıklamalarda Bylock’u kuran kişinin istihbarat kuruluşlarının takibinde olabileceğini ifade etmiştim. Yine mailinde FETÖ bağlantısını, kaldığı evleri, okulu ve eğitim durumu hakkında bilgiler vardı. Ayrıca bize gönderdiği mail adresi ve ulaştığı telefon numarası da bulunuyor.  Bunların tamamını yetkili yerlere ilettik. Keynes’in röportaj yaptığı yer ile maili gönderdiği okulun-üniversitenin bulunduğu şehir arasında çok uzak mesafe var. Amerika’nın bir ucundan mesaj gönderip, başka yerde açıklamalar yapmış gibi duruyor. Yine anlattıklarında çelişkiler, tarihlerde karmaşalar var” diye konuştu.

İYİ ARAŞTIRILMALI
Aksünger, devletin sistemin çözümü ve kurumsal şirketlerle yazışma yapması gerektiğini de söyledi. Aksünger, “Ortada bir adam var. Türkiye’de yaşamış ve FETÖ’nün dershanesine gitmiş. Ayrıca evlerinde kalmış. Geçmişini çok da fazla bilmiyoruz. Ayrıca adını da değiştirmiş. Çok iyi Türkçe konuşan, darbe girişimin olduğu gün de Türkiye’de bulunan birisinden bahsediyoruz. Bu kişinin FETÖ’den bağımsız olduğunu söyleyemeyiz. FETÖ’cü olma ihtimali de yüksek. Halen bu sisteme çalışıyor olabilir. Şimdi burada yapılması gerekenler var. Amerika’da açıklama yapan David Keynes’in gerçekten açıklama yapan kişi mi olduğu, Google Play ve Apple App Store’e ödemeleri yapan kişinin bunun mu olduğunu araştırmak gerekiyor. Bunu da devlet yapacak. Bir yanda arkadaşının kendi kredi kartından ödeme yaptığını söyleyen, diğer yandan da yine arkadaşının bunu geliştirmek için kullanıma açmış olabileceğini belirten kişi var. Ortada çelişkilerin devlet ciddiyetinde araştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 
Işık Koşaner neden istifa ettiğini anlattı
 
Seçim Kurulu o itirazı karara bağladı: Büyükşehir’in yeni meclis üyesi…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brüksel'de 3 savunma bakanından Musul zirvesi!
Milli Savunma Bakanı Işık, ABD Savunma Bakanı Carter ve Fransa Savunma ...
MHP’de yeni tartışma Gırgır’ın 'Bahçeli' kapağı!
Ünlü mizah dergisi MHP Lideri Bahçeli’nin süreçteki tavrını eleştiren ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor!
Başkanlık sistemiyle ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Erdoğan: Ya gidecekler ya gereğini yapacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç'i PYD terör örgütünden temizlemeye kararlıyız. ...
Darbe Komisyon Nedim Şener'i dinledi
Gazeteci yazar Nedim Şener, "Askerlerin ifadelerini görüyoruz, tiyatro ...
Mustafa Kamalak'tan genel başkanlığa veda
Saadet Partisi Genel Başkanı olarak son kez basın toplantısı düzenleyen ...
 
Çavuşoğlu noktayı koydu: Gideceğiz!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye rejimi, DEAŞ ile mücadele eden güçlere ...
Darbe Komisyonu'nda 'Gültan Kışanak' gerginliği
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması ...
Bayraklı’da kadının adı var, gücü tek çatı altında!
Kadın Gücü Derneği’nin Bayraklı’daki şubesi açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva