HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2020 Cumartesi - 10:14

CHP Karşıyaka ilçe başkanını seçti: İşte seçim sonucu!

Karşıyaka İlçe Kongresi'nde Serdar Koç ile Serdar Yavaşoğlu kozlarını paylaştı. Yarışı Serdar Koç 258 oyla kazandıç

CHP Karşıyaka ilçe başkanını seçti: İşte seçim sonucu!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor. İzmir'de ilçe kongrelerinin sonuna gelinirken gözler partinin kalesinde kurulan sandıklara çevrildi. 

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın aday olmadığı seçimde Serdar Koç ile Serdar Yavaşoğlu'nun rekabeti yaşandı.

Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda başlayan kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanları Hüseyin Mutlu Akpınar ve Cevat Durak, parti yöneticileri, örgüt mensupları katıldı. Kongrede divan başkanlığına Rıfat Özer getirildi.

Yapılan seçimi Serdar Koç 258 oyla kazandı. Serdar Yavaşğolu ise 133 oyda kaldı. 

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?

ÖRGÜTTE GÖREV YAPMAK ONURDUR!
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “Tam 2 yıl önce bugün bu kongre salonunda ilçe başkanlığı yarışına beraber girdiğimiz Serdar Koç ve Serdar Yavaşoğlu’yla bir kongreye daha gidiyoruz. CHP’de mahalle koordinatörü olarak başladığım yolda sonrasında Mustafa Özuslu’nun yönetiminde yer aldım ve ardından da 2 dönem üst üste seçildim. Herkese teşekkür ediyorum. Bana onur verdiniz. Örgütün her kademesinde görev yaptım diyebilirim. Örgütte görev yapmak onurdur. Karşıyaka İzmir’in kalesiydi, son 5 yılda Karşıyaka Türkiye’nin kalesi oldu. Bunu başaran örgüt oldu. Son seçimlerde de yüzde 70’in üzerinde bir oyla bu örgüt Cemil Tugay’ı belediye başkanı yaptı. Ben görev süremde belki 10 tane seçim yönettim. Hep seçimlerden üzüntüyle çıktık ama 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’lilere umut doğmuştur. CHP’liler artık iktidar olabileceğini bilmektedir. Kongrelerimiz parti içi iktidarın yarışları değil ülkeyi yönetecek kadroların oluşmasına vesile olmalıdır. Bugün 2 adayımız yarışıyor. Bu salondan çıkarken tek aday olarak çıkacaklar, buna olan inancım sonsuzdur. Çünkü artık iktidara yürüyoruz. Artık kim meclis üyesi olacak, kim ilçe delegesi olacak diye değil artık CHP’liler olarak kim bakan olacak, kim müsteşar, kim genel müdür olacak hesabını yapmak zorundayız. Bugün bu salonda yan yana olanlar 2 yıl sonraki seçimde karşı karşıya gelebilirler, karşı karşıya olanlar da yan yana gelebilirler, üyeler yoldaş olduklarını unutmamak zorundadırlar. Bu salondan CHP’nin kazanarak çıkması gerektiğini düşünüyorum” dedi.  

BU SÜREÇTE CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK KADROLARI SEÇİYORUZ
Kürsüye gelen İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı konuşmada, “İnançlı, kararlı, coşkulu bir örgütümüz var. Bugün bu ülkede barış içinde yaşamamız için mücadele veren bir örgütümüz var. Birileri kendi siyasetleri için bu kardeşliği bozmaya gayret ederken sizler barışı tesis etmek için mücadele veriyorsunuz. Bizim Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı bir sorumluluğumuz var. 31 Mart yerel seçimlerinde zor bir süreç geçirdik. Gerek İzmir’de gerek Türkiye genelinde zordu. Başta CHP genel başkanı ve adaylarımıza karşı akıl almaz bir iftira kampanyasıyla karşı karşıya kaldık. CHP terör örgütleriyle iş birliği yapıyor’ dediler. İktidar partisi mensupları bunu sistemli bir şekilde dillendirdiler. İktidar partisi terör örgütleriyle ittifak yapan birilerini arıyorsa önce dönüp aynaya bakacaklar. Oslo, İmralı görüşmelerini yapan, Dolmabahçe mutabakatını yapan biz değiliz. Habur’da mahkemeyi biz kurmadık. Valilere ‘PKK’ya dokunmayın’ talimatını biz vermedik. Seçimlerden iki gün önce terörist başının mektubunu biz okumadık. TSK’yı, emniyeti, iç işlerini, bürokrasiyi, yargıyı FETÖ’ye biz teslim etmedik. 15 Temmuz hain darbe girişimini bu millete biz yaşatmadık. Kim terör örgütleriyle ittifak yaptı? Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Ama yılmadık, yılmadınız! İzmir’de 25 ilçede ve Büyükşehir’de Millet İttifakı olarak seçimi kazandık. 25 yıl sonra İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu illerin kazanması çok anlamlıydı. Bu iller AKP’ye iktidar kapısını açan illerdir. Bu başarının mimarı var. Göreve geldiği günden beri CHP’yi toplumun tüm kesimleriyle kucaklaştıran, herkes için adalet isteyen, hak, hukuk, adalet diyerek 435 kilometre yürüyen, 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın kurulmasına öncülük ederek Mart’ın sonunda baharı getiren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutluyorum. İzmir il örgütü adına şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçiyoruz. İlçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra il kongresini yapacak ve ardından kurultayımızı yapacağız. Seçilerek gelen delegelerimizi kutluyorum. İradelerimi sandığa yansıtan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. 

ADAMCI, DAR KADRO ANLAYIŞINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Yücel ayrıca, “Karşıyaka’da bir başarı var. 31 Mart’ta yüzde 71 ile kazanılmış bir seçim var. Karşıyaka’da hedef, çıta her zaman yüksek. İttifak yapılmayan, İYİ Parti’nin aday çıkardığı ilçede bu oranla seçim kazanmak büyük başarı. Karşıyaka bizim göğsümüzü kabartmıştır. Bu başarıda emeği olan İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a, örgüt yöneticilerine, o dönem görevde olan 5 yıl onuruyla hizmet eden Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a, o dönemki meclis üyelerine, yeni seçilen Başkanımız Cemil Tugay’a, yeni seçilen meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Onları tebrik ediyorum. Karşıyaka bizim göz bebeğimiz ve Türkiye’ye örnek gösterilen bir yer. Bu başarı yeterli mi? Elbette değil. Bizim bu başarıyı CHP’yi genelde iktidara taşıyarak taçlandırmamız gerekiyor. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak, kamplaştırma yapmayacak, dış politikada macera aramayacak yönetim anlayışına ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştirecek olan da CHP’dir. Bunu yapacak kararlılığımız var. Öncelikle birbirimizle uğraşmayacağız. Adamcı, dar kadro anlayışına geçit vermeyeceğiz. Birbirimizi kucaklayacağız. Bizim tek bir ekibimiz var, o da; CHP’dir. Üreten, çalışan bir örgütle iktidara gideceğiz. Bizim birbirimizi kucaklayamazsak toplumu kucaklama şansımız yok” dedi. 

NÜFUS OLARAK YÜZDE 64 CHP’Lİ BELEDİYELER OLARAK YÖNETİLİYOR
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “37 yıllık siyasi hayatımda ilk defa CHP’yi bu kadar iktidar yakın görüyorum. Elma ağacından elmayı tutup koparacak kadar yakınız. Son genel seçimlerden milletvekili sayısını arttırdılar ama AKP’nin milletvekili sayısı artmadı. Vatandaş AKP’ye sarı kart gösterdi. Mutfaktaki yangın ve işsizlikten dolayı böyle oldu. Yerel seçimlerde İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı kaybettiler. Daha sayacağım birçok kenti geri aldık. Son yerel seçimlerde bu halk CHP’li belediyelere yüzde 64’ünü verdi. Nüfus olarak yüzde 64 CHP’li belediyeler olarak yönetiliyor. Halk bizden ne istiyor? Genel başkanınıza, milletvekilinize, belediye başkanınıza, il başkanınıza, partinin seçilmiş kadrolarına sahip çıkacaksınız. Bu kadroların hepsi gelip geçici kadrolardır. Bizler bugün varız, yarın olmayacağız. Görevler gelir geçer” diye konuştu. 

HEDEFİMİZ İKTİDAR DEĞİLDİR, HEDEF; ÇAĞDAŞ UYGARLIKLAR SEVİYESİDİR!
Milletvekili Kamil Okyay Sındır da, “Hangi görevde olursak olalım, bu partinin ilke ve değerleri için alın teri dökmüş, emek vermiş, iktidar beklentisi içinde olan yoldaşlarımı selamlıyorum. Bu duygumu paylaşmak bile sevgiyi büyütmek demektir. Memleketin durumu ortada. Genel başkanımız her ortamda söylüyor, 5 temel meseleden söz ediyoruz. Ekonomi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve adalet… Bu 5 temel sorun aslında ilke ve değerlerimizin önündeki sorunlardır. Bunları çözecek olan bugünkü iktidar değildir. Bunları çözecek olan cumhuriyeti kuran ve kuruluşundan bu yana bize gösterilen hedefte yol yürümemizi sağlayan CHP’dir. İktidar bizim hedefimiz değildir. İktidar bir araçtır. Bizim amacımız çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkmaktır. Eğer iktidarı amaç olarak ortaya koyarsanız gitmeniz gereken yolda gidemezsiniz. Bu kongreler hedefimize giden yolda bize yol gösterici olmak durumundadır. Bizim mücadelemiz karşı devrime karşı olan mücadeledir. Bu kongrede söylenen sözler, çıkacak kadrolar bu mücadeleyi vermek uğruna kararlı olunmasıdır. Sevgi zorla olmaz ama sevgi için bazı duyguları yaşıyor olmak lazım. Ama yoldaşlık birbirimize saygı gerektirir, saygı olmak zorundadır. Birbirimize karşı kılıçları çekerek değil omuz omuza verip Türkiye Cumhuriyeti’nin karanlığa götürmek isteyenlere karşı durmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

SERTER’DEN TEPKİ: BUNDAN BIKTIM!
Daha önce kürsüye gelerek ve örgüt içi eleştirilerde bulunan bir partilinin sözlerini hatırlatan Milletvekili Bedri Serter, flaş çıkışlara imza attı. Vekil Serter, “Arkadaşımız ‘partimizin isminde halk var ama biz kopuğuz’ dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde sadece kendimiz mi oy vererek İstanbul’u ve Ankara’yı aldık? İçimizdeki savaşı lütfen bitirelim. Karşıyaka’dan nutuk atmak kolay. Gelin Rize, Hakkari, Kars’ta siyaset yapalım. İzmir’deki dostlarımıza da söylüyorum; lütfen memleketlerimize dönelim ve oralarda da seçim çalışmalarına katılalım. İzmir bize oy veriyor. Biz Atatürk’ün torunlarıyız. İzmir bize yüzde 60 oy veriyor. Minnettarız, teşekkür ediyoruz. Biz Ankara’da ‘İzmir milletvekiliyiz’ dediğimizde insanların gözlerinin içi gülüyor. Doğma büyüme İzmirliyim. Her karışında anımız var. Birbirimizi eleştirmeyelim lütfen. Bundan bıktım! Bu kürsüye çıkan yeni yol haritasını söylesin. Bizleri tartışabilirsiniz. Ama genel başkanı kimsenin eleştirme hakkı yok!” açıklamasını yaptı.

EĞER CHP OLMASAYDI BU ÜLKEYE ÇOK BÜYÜK İHTİMALLE ŞERİAT GELMİŞTİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, kongrede yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Tugay, “Daha önce bu salonlarda parti üyesi olarak, ilçe yöneticisi olarak oturdum. Bu salonlardan çıktıktan sonra bir şey değiştirdik mi? Değiştirebildik mi? Değiştirecek miyiz? Bu kaçıncı ilçe kongresi bilen var mı? Hiç zorlanmayın, bilemeyeceksiniz, çünkü bilmiyoruz. Çünkü hafızamız yok. Geçmişini bir şekilde kolayca silen insanlarız. Atatürk var, silmiyoruz, silemiyoruz, neden? Çünkü dünyanın en uzun süre hayatta olan partilerinden biri CHP! Kuruluşu 9 Eylül 1923. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan tarihi 29 Ekim 1923. Demek ki CHP cumhuriyetin ilanından önce kurulmuş bir parti. Bu pek farkında olmadığımız bir gerçek gibi geliyor bana.  Atatürk halk fırkasını kuruyor. Cumhuriyet ilanından sonra Cumhuriyet Halk Fırkası olarak ismi değişiyor. Biz onların mirasçılarıyız. Bunu sağa sola çekmenin faydası yok. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Eğer CHP olmasaydı bu ülkeye çok büyük ihtimalle şeriat gelmişti. Onları durduran bu parti oldu. ‘Yeterince demokratik, adil değiliz, halkla yeterince bütünleşemiyoruz’ gibi eleştiriler yapıyoruz kendimize. Ama hakkımızı yemeyelim. CHP’nin nasıl bir sorumluluk üstlendiğini, içinde nasıl değerler yetiştirdiğini unutmayalım. ‘Sen bir uzman doktordun, mesleğinde iyiydin, niye bıraktın da siyasetle ilgilenmeye başladın?’ sorusuyla karşılaşıyorum. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım ama basitçe bir cevap var; Türkiye’de her şeyin yolunda gittiğini düşünen var mı? Bizim bu mücadeleye katılmamamızın yanlış olduğunu düşünen var mı?” diye konuştu.

DİLİNİN UCUNA KADAR GELENİ SÖYLEMEDİ!
Başkan Tugay ayrıca, “Ben şuralarda otururken belediye başkanı olacağım diye bir hedef koymadım. Kocaman bir ordu mücadele ediyor, ne görev verilirse yaparım diye baktım. Geçen dönemlerde ilçe yöneticisiyken adayın kim olduğuna bakmadım. Ben bu adayı sevmedim, desteklemem demedim. Bazı arkadaşlarımız diyor ki, neyse…” dedi ve açıklamasını yarıda bıraktı.

BU VATANIN BİR KARIŞINDA BİR KURUŞUNDA GÖZÜ OLANIN ELİNİ, KOLUNU KIRMAK İÇİN BURADAYIM!
Sonrasında konuşmasını sürdüren Tugay, “Ben sıradan bir üyeyken adayın kim olduğuyla ilgilenmeden sadece onun kazanması için çabaladım. Çünkü bir parti üyesiyim ben. Bu partinin disiplini var. Herhangi bir milletvekilimiz hakkında, belediye başkanımız hakkında, herhangi bir parti üst yöneticisi hakkında bir şey söylemedim, söylemem! Neden? Yanlış leyler yapıyor olabilirler ama burada biz dost olmayacaksak, ulu orta, sosyal medyalarda sıkacaksak bu işin sonu iyi değil. Bizim arkadaşlarımız bir şeyler yazıyor, çiziyorlar. Birisi ‘doktordan belediye başkanı olur mu?’ diyor. İbrahim Tatlıses, ‘Urfa’da Oxford vardı da biz mi okumadık?’ diyor ya, belediye başkanlığının okulu vardı da ben mi okumadım? Doktor Behçet Uz’un yakılmış bir kentten kurduğu ve İzmir yaptığı bir yerde yaşıyorsunuz. Bu lafı ederken utanmanız gerekmiyor mu? Doktor Uz bu şehri nasıl kurduysa yapılır. Ona ‘sen yapamazsın’ demişler, yapmış. İnsana bunu yaptıran yürektir, inançtır! Vatanınızı, şehrinizi seviyorsanız eğer size bir görev verildiğinin bir sorumluluk verildiğinin bilincindeyseniz, hele hele CHP gibi bir ülkeyi kurmuş, adalet, medeniyeti, bilimi, sanatı yüceltmiş bir Atatürk’ün kurduğu partinin görevlendirdiği insansanız o koltuğun geçici olduğunu unutmayacaksınız. Laf olsun diye değil gerektiğinde kelle koltukta hem bu şehrin hem bu vatanın bir karışında bir kuruşunda gözü olanın elini, kolunu kırmak için buradayım. Bize onur, şeref, dürüstlük lazım. Oturduğum odanın her bir köşesinde Atatürk’ün resmi var. Bu ülke bağımsız olsun diye, bu ülkede adalet olsun diye, bu ülkede insanlar aç kalmasın, bu ülke ona buna peşkeş çekilmesin diye, falanca müteahhide değil bu halka ait olsun diye mücadele etmiş kahramanlar var. Bu insanlar için mücadele etmek zorundayız. Bunu yaparken kimse bana delege olamadım, iş alamadım’ demesin. Bu ülkede yeterli kaynak yok mu? O fabrikalar satılacağına biz çalıştırsaydık. O yurt dışına, tefecilere para vermek yerine, şatafattan kaçsaydınız da bize iş yeri açsaydınız. O para keşke bu ülkede kalsaydı. Satılmadık hiçbir şey bırakmadınız ağabeycim! Yazıklar olsun size! Bu ülkenin kaynakları herkese yeter. Ben bunu bilen bir partinin üyesiyim ben. Küçük hesapların partisi değilim. ‘Üye kalitesi yeterli değil’ diyenlerin hepsini kınıyorum. Böyle bir şey yok! Hele hele Karşıyaka’da… Karşıyaka CHP’nin kalesidir, devam edecektir. Bu bin yıl böyle gidecektir” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTTEN İSTEDİKLERİNİ AÇIKLADI!
Tugay, “Başkanımız 9 buçuk aydır belediye başkanıyım. İlçe yöneticisi de oldum. İki tarafı da biliyorum. Bir belediye başkanı örgütünden ne bekler? Kim seçilecekse, kim başkanımız, kim yönetim kurulu üyemiz olacaksa rica ediyorum, ne olur; belediye başkanına yardımcı olun. Belediye başkanını yardıma ihtiyacı var. Belediye başkanı bazen yapayalnız bir adama dönüşüyor. Saçma sapan adamlar saçma sapan şeyler söylüyor, yalan söylüyor, iftira atıyor, bin bir saldırıya uğruyor. Ben ilçe örgütümün ağzını açıp bir şey söylemesini bekliyorum. Ben yeni seçilecek ilçe başkanımdan bunu bekliyorum. Hakkım var değil mi buna? Bir ilçe örgütü üyesinin bir belediye başkanından ne beklediğini de biliyorum. İş isteyebilir, sıkıntısına çare üretmensini, gelip nikahını kıymasını isteyebilir, kapısına geldiğinde bekletilmeden içeriye alınmasını isteyebilir, gerektiğinde gel benim için kız iste de diyebilir. Benim amatör spor kulübüme yardım et de diyebilir. Ama belediye başkanını anlamak, belediye başkanının da kendini örgüte anlatmak görevi vardır. Bunun karşılıklı iletişimle çözülmesi gerektiğini ve bazen imkansızın istendiğini fark etmek gerekir” dedi.  

YAŞADIĞIM SÜRECE SİZİN BAŞINIZI ÖNÜNÜZE EĞDİRECEK BİR ŞEY YAPMAM
Tugay, “Ben parti yöneticisi olarak belediye başkanından en çok sokakta gezerken bir CHP’li olarak başımı öne eğdirmemesini isterim. Size namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum, yaşadığım sürece sizin başınızı önünüze eğdirecek bir şey yapmam. Lafta değil gerçekte iktidara ramak kalmış durumdayız. Şu saatten sonra CHP’nin cumhurbaşkanı adayı cumhurbaşkanı olmazsa bu bizim hatamızdan olur. Şu an seçim olsa bizim adayımız kazanır. Çünkü yönetemiyorlar. Sorunlar, kayırmalar, kollamalar, disiplinsizlik ayyuka çıkmış durumda. Bu ülkedeki insanların şu anki iktidardan çözüm beklediğine inanmıyorum. Yapılan anketler ortada. Halk Erdoğan’ın karşısına alternatif istiyor. Dünyanın en mükemmel adamını bulabilir, onu getirip aday yapabiliriz. İçimizde böyle insanlar var. Partimizin böyle birini bulacağını biliyorum. Çünkü parti şu an aklı başında insanlar tarafından yönetiliyor. Genel başkanımızın vereceği kararda sorun yok. Belediyelerimizde yolsuzluk, usulsüzlük olursa, örgüt birbirine girerse olmaz. Planlı, bilinçli kışkırtmalara gelir de insanlara güven vermeyen bir parti görüntüsü verirsek o zaman bize güvenmezler. Karşımızda çok yapılanmış bir iktidar var” diye konuştu.  

ÖN SEÇİM İÇİN İMZA KAMPANYASI DÜZENLEYECEĞİM!
Ön seçim özelinde konuşan ve Malatya’nın Hekimhan ilçesinden örnek veren Tugay, “6 aday adayı kendisi arasında anlaşamamış. Genel merkeze giderek ön seçim talep etmişler. Uzun yıllar sonra orada CHP iktidarı yaşanıyor. Bu samimiyeti Karşıyaka’da hisseden var mı? Bu lafla olmuyor. Buradaki kaç aday adayı bunu kendi arasında konuştu. Ben kimseden duymadım. Bazı üyeler arasında imza topladılar ama sonuç alamadılar. Kusura bakmasınlar. Ben atamayla geldim, bunu biliyorum. Yol yoktu” dedi.  

Bir partilinin ‘Başkanım 2 bin tane imza topladık’ çıkışıyla konuşması bölünen Tugay sonrasında, “Bu iradeyi göstermesi gerekenler adaylardır. Samimiyet gerekiyor. Konuşurken varız yaparken yokuz. Güç bize geçtiğinde ‘ya bakarız’ diyoruz. ‘Söyledik ama kabul etmiyor’ diyorlar. Önümüzdeki yerel seçimde başkan adayının belirlenmesi için ön seçim yapılması amacıyla imza kampanyası başlatacağım ve en başta ben imza atacağım. Artık bu samimiyetsizliği bırakalım. Ama mahalle temsilcisi seçerken de aynısı olsun. Ben şunu şunu atadım, onlar olacak? Niye? Onlar benim yol arkadaşlarım! Biz merdiven arkadaşı mıyız? Bir gurubu korumak ve yol arkadaşlarımı yedirmem anlayışı varsa kusura bakmayın burada demokrasi nutku çekmeyeceksiniz. Tüzüğün verdiği yetkiyi kullanan bir yönetimi üye olarak istiyorum” ifadelerini kullandı.  

BAŞARISIZ OLSAYDIK ÖDÜLLER ALAMAZDIK!
Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Tugay’ın ardından kürsüye geldi ve konuştu. Belediye Başkanı Akpınar, “5 yıl belediye başkanlığınızı yaptım. Katkı koyan en sade üyeden en üst yerdeki üyesine kadar CHP’ye teşekkür ediyorum. Bu partinin içine doğmuş bir insanım. Her tür görevi yaparak belediye başkanı oldum. Hiç aklıma gelmiyordu. 5 yıl, 6 seçim, darbe girişimi, OHAL, ekonomik kriz, hepsi üstümüze geldi. Bunun üstesinden hep beraber geldik. Çünkü en büyük gücü örgütten ve Karşıyaka halkından aldım. İlk 1 yılımızda Türkiye’ye örnek olacak işler yaptık. Her apartman öğrenci okutuyor, oda orkestrası, spor alanlarının hepsini Karşıyaka’ya kazandırırken Türkiye’ye örnek oldu. Hatta Avrupa’dan ödüller aldı. En başarılı belediye seçildik. Eğer başarısız belediyecilik yapmış olsaydık ne ödüller alamazdık” dedi.  

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İKİNCİ DÖNEM YAŞAMAK İSTERDİM!
“Belediye başkanlığını ikinci dönem yaşamak isterdim açıkçası” diyerek sözlerini sürdüren Akpınar, “Zorluklar yaşadıktan sonra rahat bir dönemde başkanlık yapmak isterdim. Dilerim ki şimdiki arkadaşım bizim yaşadıklarımızı yaşamaz. Dedikoduyu yaşadım, şantajı yaşadım, iftirayı yaşadım ama bu sokaklarda hala özgürce, başı dik yürüyorum. Kimseye veremeyeceğim bir hesabım yok. Biz yola çıkarken hesap verebilen bir belediyecilik yapacağız demiştim. Ben görevimi sonlandırırken Karşıyakalılara karşı bu hesabı verdim. Bunu anlamak istemeyen varsa onlar gereğini yapıyor. Birbirimizi kırmayalım desek bile gidip başka türlü ilişkiler içine de girebiliyoruz. Adaylar açıklandı. Ben aday değilim. Başka bir arkadaşımız aday oldu. Doktordan başkan olur mu? Olur! Avukattan da herkesten olur. Bal gibi olur. Bunu eleştirmek doğru değil. Kendisi atandığında kendisini aradım ve tebrik ettim. Hayırlı olsun, üstüme düşen görev varsa hazırım dedim. Çünkü ben CHP’liyim. CHP’li olmanın gereği, eğer sistem atama sistemi ise yerine gelen insana destek olmalısın. Kendisini davet ettim, 2 saat konuştuk, ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumu söyledim. Karşıyakalılık ve CHP’lilik budur. Birçok ilçemizde yaşanmayan nezaketi, desteği sergiledik. Kırgınlık içine girerek, aday beğenmemezlik yapıp sırtımı dönük gitmedim. O dönem yine açılışlar yaptık. Partimizin yüksek oy alması için çalıştık” diye konuştu.  

BEN KENDİMDEN ÖNCEKİ BAŞKANA SAYGISIZLIK YAPMADIM!
Akpınar, “9 aydır belediye başkanı. Konuşmasını dinlerken kendi dönemime gittim. Başkanımız haklı. Olur olmaz, klavye delikanlıları başlıyor yazmaya. Bunlar yanlış işlerdir. Ama başkana yanlış bilgiler götürülüyorsa o daha büyük yanlıştır. O namussuz, şerefsizdir! Ben CHP’li bir başkanın yerine geldim başkanlık yaptım. Hiçbir zaman geçmiş dönem belediye başkanımıza ne saygısızlık yaptım ne de yaptırdım. Çünkü iktidar dalkavukluğu bizde de var. Hemen gidenin arkasından yeni gelene ‘büyüksün sen’ diyorlar. Ama ben tecrübeliydim, kulak asmadım. Belediye başkanımızla ilgili asılsız dedikodular savcılıklarda, basında konuşmadım. Kendi meclis gurubumda bile konuşmadım. Borçla bir belediye aldım ama demedim. 5 yıl içinde Karşıyaka’da borcu koruyarak 330 milyon TL bütçesi vardı, borç 250 milyon civarındaydı. Çevrilecek bir borcu devraldım. Örgütün her kademesinin belediye başkanına destek olması gerekiyor. Ben de bunu talep ettim. İktidara bu kadar yakınken kin beslemenin zamanı değil.  Ben CHP için çalışmaya devam edeceğim. Ben karalamadan siyasete devam edeceğim. Karalayanları Allah’a havale ediyorum. İki Serdar’ın arasında dilek tutuyorum, CHP iktidarını hepimiz dileyelim” ifadelerini kullandı.

KOÇ DAYANAMADI, OTURDUĞU YERDEN BAĞIRDI: 2 MİLLETVEKİLİ İÇİN SÖZ VERİYORUM
Taha Okan yaptığı konuşmada, “İlçe başkanlarımız seçim dönemlerinde Ankara’ya giderek konuşmuyor. Karşıyaka olarak temsil edilmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi için hiç aday olarak adımız geçmiyor. Başarısızız arkadaşlar” çıkışında bulundu. Aday olan Serdar Koç ise oturduğu yerden, “Yeni dönemde söz veriyorum Karşıyaka’dan 2 milletvekili çıkaracağız” diye konuştu.

EREL SÖZ VERİLMEYİNCE SİNİRLENDİ: BEN BU DELEGE KARTINI KIRTASİYEDEN ALMADIM
Alaybey Mahallesi delegesi olan İl Başkan eski Vekili Barış Erel konuşmak istediğini divana bildirdi. Fakat Divan Başkanı Özer’in saat 17:00 itibariyle son kişiye söz vermesi Erel’i sinirlendirdi. Kendisine söz hakkı tanınmamasına tepki gösteren Erel tepkisini dile getirdi. Tüzükten örnek veren Özer, “Delegelerin konuşma hakkı vardır” dedi. Oturduğu koltuktan kalkan ve sahneye doğru yürüyen Erel boynundaki delege kartını çıkardı ve “Başkanım ben bu kartı kırtasiyeden almadım. Ben delegeyim” diye konuştu. Özer ise, “Ben görmüyorum ki kim delege kim değil” cevabını verdi. Erel bu kez, “Ben ismimi yazdırırken delege olduğumu belirtmiştim” dedi.

CHP’DE SÖZ ALMAK DA KOLAY DEĞİLDİR!
Sonrasında Özer, Erel’i kürsüye davet etti. Konuşma yapan Erel, “CHP’de söz almak da kolay değildir. Emek vermeniz, mücadele vermeniz gerekir. CHP’de delege olmak, makamlara talip olmak kolay değildir. CHP’de görev talep etmek için bir okuldan yetişirsiniz. ‘Ben belediye başkanı, milletvekili olmak istiyorum’ talebiniz varsa eğer o okuldan yetişirsiniz. Onun ismi CHP örgütüdür. Bizler hala bu okulun öğrencileri olarak omzumuzda ağır sorumluluklar var. Bazıları, ‘Niye Karşıyaka’nın delege sayısı 72?’ diyor.  CHP’nin İzmir’de aldığı oyun yüzde 12’sine bu rakam tekabül ediyor. Bizim ayrıca sorumluluklarımız var. Cebinde parası olmadığı için intihar eden, yurtlarda taciz edilen çocuklara, evine ekmek götüren babalara, tencerede yemek pişiren annelere karşı görevlerimiz var. Bizim ilçe başkanı, il başkanı olmak gibi beklentilerimiz var. Bizim dayak yiyen genci gidip polisten, karakoldan alacağımız ilçe başkanına, her cenazede göreceğimiz ilçe başkanına ihtiyacımız var. Çıtayı çok yükseğe koymuyorum” diye konuştu.

ÜYE NEREDE KONUŞACAK?
Erel ayrıca, “İlçe kongrelerinde delege konuşuyor. Üyenin konuşma hakkı yok. Üye nerede konuşacak? Üye sosyal medyada parti büyüğünü eleştirmiş… Yahu bu partide parti büyüklerinin yaptıklarını alt alta yazsak parti büyüğü kalmaz. Adalet herkese aynı olursa anlamlı. Üyeye ayrı parti büyüğüne ayrı olmaz” dedi.

YAVAŞOĞLU: BELEDİYE BAŞKANLIĞI, VEKİLLİK İÇİN İSTİFA ETMEYECEĞİMİN SÖZÜNÜ VERİYORUM!
Kongrede adayların konuşmasına geçildi. İlk olarak Serdar Yavaşoğlu kürsüye geldi. Yapmak istediklerini sıralayan Yavaşoğlu, “Arkadaşlarımızın bilgi birikimini bir araya getirerek bir yönetim oluşturma niyetindeyim. Ülkemiz gerici, ayrımcı, adaleti hiçe sayan, emek en yüce değerdir ilkesini yok eden tek adam rejiminden çok çekti. Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım, ben bireysel çıkarları hiçe sayan bir başkan adayıyım. İlçe yönetimi olarak alacağımız hiçbir karar toplum beklentilerinin ötesinde olmayacaktır. Asla duyarsız kalmayacağız. Bugün partimiz iktidara yürüyor. Belediyemize destek olacağız. Çünkü onun başarısı partimizin başarısıdır. İktidarın yolu belediyelerden geçer. Sonuna kadar Cemil Başkan ile birlikte çalışacağız. Bizler ilçe yönetimi olarak toplumun ayrıştırılmasından yana asla olmadık ve olmayacağız. Siyaset bir nevi halka dokunma sanatıdır. Sadece seçimlerden seçime ortaya çıkmak değildir. Her zaman sokaklara çıkmak ve örgütlenmeden yana olmak gereklidir. Yüreğinizde vatan, ülke sevgisi varsa o çalışmaları sürekli yaparsınız. İnsanların eylemi ve söyleminin örtüşmesi gerekir. Partimizin üst yönetiminin söylem ve kararları bize yol gösterici olacak ve ilçemizin en ücra köşesine kadar ulaştırılacaktır. Bunları biz siyasetçiler tek başımıza yapmayacağız. Esnaflar, STK’lar, öğrencilerle birlikte yapacağız. Kadınlarımızın örgütlenmesi kendi özgür iradesiyle olacaktır. Kimse bizim dönemimizde bu örgütlenmelere müdahalede bulunmayacaktır. Gençlerimizi asla unutmayacağız. Bizler gençlik örgütlenmesinin önünde hiçbir engel bırakmayacağız. İlçe kongreleri hiçbir zaman iş bulma vaadiyle yapılmamalıdır. Gençlerimiz mutlaka yönetim kadrolarında görevler almalıdır. Bir ağabeyiniz olarak kararları birlikte alacağız. Ben burada bunun sözünü veriyorum. Bizim yönetim anlayışımızda kimse ötelenmeyecek. AKP döneminde bu ülke o kadar ayrıştı ki, toplum neredeyse ikiye bölündü. Bütün Karşıyaka’da kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayacağız. Önümüzde gençlik ve kadın kolları seçimleri olacak. Daha demokratik olması açısından kadın ve gençlik kolları seçimlerinin çarşaf liste olmasını istiyoruz. Mahalle delege seçimleri, ilçe kongreleri çarşaf, milletvekilleri ve belediye başkan adayları seçimleri de ön seçimle yapılması gerekir. Bütün mahallelere sandık koyacağız. O mahalleler temsilcilerini, yöneticilerini, delegelerini kendisi seçecek. Hiçbir dayatma olmayacak. Üyesine güvenmeyen örgüt olur mu? Parti içindeki demokrasiyi sonuna kadar çalıştıracağız. Daha önce Karşıyaka’da kim kiminle çalıştıysa beni ilgilendirmiyor. Kimseyi ayrıştırmayacağımın sözünü veriyorum.  Raporlarımızı genel merkezimize sunacağız. Mahalle meclisleri kuracağız. Delegeler seçimden seçime oy vermeyeceksiniz. Çünkü erken seçim olacak. Bu ülke daha fazla bunu kaldıramaz. Mahalleler o oluşacak meclislerle çalışacak. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. İnsanları ayrıştırmadan dertlere çare bulacağız. İlçe yönetimimiz asillerle ve yedeklerle birlikte toplanacak. O yedekler için MYK’ya başvurarak asile dönüştüreceğiz. Sonuna kadar demokrasiyi savunacağız, bunun sözünü veriyorum. Üyelerimizin hak ve hukukunu korumak benim için namus görevidir. Erken seçime hazır olacağız. Çalışmalarımıza ilk aydan itibaren başlayacağız. Bu görevi bir belediye başkanlığı, milletvekilliğine atlamak için istemiyorum. Kesinlikle istifa etmeyeceğimin sözünü veriyorum. Sizden tek bir şey istiyorum; sandığa gittiğinizde özgür iradenizle oy kullanın! Bu kongrenin kaybedeni olmayacaktır. Kim kazanırsa kazansın, CHP’yi iktidar yapana kadar çalışacağız” açıklamasını yaptı.

HERKESİN BAŞKANI OLMAK İÇİN ANT İÇİYORUM!
Kongredeki ikinci adaylık konuşmasını Serdar Koç yaptı. Yavaşoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Koç, “Karşıyaka Atatürk’e göre iftihara şayan bir yerdir. Tarihçilere göre Karşıyaka direniştir, başkaldırıdır. Bizlere göre Karşıyaka bir aşk, kara sevdadır. Türkiye’ye göre Karşıyaka 35 buçuktur! Bana göre Karşıyaka tüm bunların toplamı, medeniyetin, demokrasinin, devrimlerin ve Atatürk’ün kalesidir. 2015 yılında ön seçime girmiş bir kardeşiniz olarak, ön seçim ve mahalle seçimleri bizleri birleştiren, kaynaştıran en önemli faktördür. Ön seçimi yaşamış bir kardeşiniz olarak bundan sonraki her konuda vekillerimiz, belediye başkanlarımız, ne olursa olsun ön seçimle belirlenmesi için genel merkezde sonuna kadar mücadele edeceğim. Yıllardan beri Karşıyaka’dan milletvekilimiz yok. Bu dönem en az 2 milletvekili sokacağız. Kurultayda en az 1 arkadaşımızı PM’ye sokacağız. İktidar olmayı amaçlamalıyız. Fakat, ama, ancak kelimelerini lugatımızdan kaldıracağız. Çoğulcu demokrasinin ne olduğunu bizler göstereceğiz. Türkiye’de yüzde 62 oy potansiyeli bizde. İktidarı alabileceğimizi göstermeliyiz. CHP kişisel menfaatler için plan yapılacak yer değildir. Bizler ülkemizin iktidarına gerçekten talipsek, ama ile başlayan hiçbir cümleye yer vermeyecek çalışmaları yapacağız. İlçe başkanı seçildiğim gün mahallelerde koordinatörler kendileri tarafından seçilecek. Ben sandıkları ilk geldiğim gün koyacağım. 16 yedek üyemizin 8 tanesini için genel merkeze müracaat ederek asil yapacağız. 24 asil üyeyle yönetimimizi daha aktif bir yönetim yapacağız.  Mahallelerde yapılacak toplantılara belediye başkanımızın, belediyedeki bürokratların, müdürlerin de gelmesini istiyorum. Kadın kolları, gençlik kolları seçimine kesinlikle karışmayacağım. Her mahallede kendi belirledikleri arkadaşımızı ayda 1 ilçe başkanı gibi koltuğa oturup binaya davet edecek, sorunları alacak ve çözecek. Kişilerin ön planda olan sosyal medyasıyla değil ilçenin sosyal medyasıyla aktif olacağız. Sosyal medyada birbirimizi karalamamız bizi çok kötü yollara götürüyor. Belediyenin yaptıklarını tüm seçmene anlatarak oyumuzu arttıracağız. Herkesin başkanı olmak için ant içiyorum” diye konuştu.

LİSTELER BELLİ OLDU


Yavaşoğlu asil yönetim: Berkin Aktop, Mustafa Alptekin, Işılay Arslan, İpek Cellek, Ercüment Güzey, Emre İpek, Mehmet Kuzer, Gönül Melenli, Özgür Özcan, Buse Sarpkaya, Şenay Sertatıl, Hakan Sunay, Mehmet Muhti Şavural, Ecir Gürhan Tepebaş, Ayşegül Tezcan, Mustafa Yazıcı

İl delegeleri: Recai Acar, Bilal Aktaş, Noyan Gönül Alan, Celal Abbas Algül, Ezgi Alkılıçgil, Cem Altınsoy, Sultan Altınsoy, Necla Altıntaş, Hasan Aydıngöz, Necati Azak, Nazım Bal, Süha Barlak, Aysun Başar, Vahdettin Batmaz, Songül Bayat, Yeliz Berksun, Nevin Bülbül, Bağnur Cendeler, Yücel Çağatay, Ünal Çakmak, Yüksel Çakmur, Gülay Çetin, Gülten Morkoç Çınar, Ayfer Demirağ, Seranpınar Demirdöven, Emre Dinçer, Bülent Doğan, Neşet Dumbak, Hayati Durgut, Sanver Ekmekçi, Ecem Elmalı, Kemal Erçetin, Barış Erel, Esennur Ermiş, Gönül Sevinç Gül, İzzet Gülcüler, Ayşe Gülsoy, Asuman Ali Güven, İsmail Horoz, Fuat İpar, Murat İpek, Necla İspir, Yakup Kamalı, Sumru Karaer, Kezban Kaya, Basri Koyuncuoğulları, Taha Okan, Gamze Özcan, Hasan Özcan, Ahmet Öztürk, Ferrin Öztürk, Tanju Pamuk, Berat Polatoğlu, İrfan Sert, Tahir Seyrek, Mustafa Sezer, Nihat Sezer, Halil Soyaltın, Cemil Tugay, Özlem Tulçal, Selahattin Tural, Cevdet Tümtürk, Barış Türkmen, Ahmet Uğurlu, Alev Ustan, Serdar Yavaşoğlu, Koray Yıkar, Metin Yıldırım, Nejat Yılmaz, Alper Yücel, Muzaffer Zeka, Aynur Zorer

Koç asil yönetim: Beyzanur Bektaş, Deniz Ceylan Bozkurt, Genco Sungun Hocalı, Tayfur Çetin, Özgür Demir, Gonca Özketen Gökçe, Fehmi Yılmaz, Filiz Akdurak, Yüksel Bakış, Savaş Çolak, Binnaz Gülsüm Dizlek, Rujdi Gürbüz, Seydi Önder, Mehmet Durak, Hüseyin Çoban, Hülya Erbil

İl delegeleri: Murat Atayoğlu, Fırat Kadir Büyüktunalıoğlu, Cemalettin Coşkuner, İsmail Alp Soydam, Hamza Erga, Mualla Hazne Özalp, Hasan Taşkın, Gökhan Göktepe, Sinem Şendorman, Yiğit Karayılanoğlu, Saadet Arslan, İzlem Arıgümüş, Melihe Çiftçi, Cansu Sarı, Nail Uylaş, Özgür Kaya, Kenan Ocak, Nurşen Balcı, Önder Koç, Asuman Yalçın, Abdullah Engin, Hamdullah Akgül, Necdet Işık, Ferahnur Birsen Yıldırım, Asuman Ali Güven, Nilüfer Karaelmas, Cevat Durak, Atiye Güneş, Sıla Irmak Bozkurt, Kazım Müjdat Ünsalan, Havva Gökkaya, Ali Altay, Ajlan Avcı, Hıdır Doğan, Enver Yiğitler, İlker Akçe, Yağmur Özvarol, Şener Akdemir, Hüseyin Günlü, Burak İnanır, Nesrin İnetaş, Özgür Kalender, Hüseyin Bağdatlı, Cemil Tugay, Can İlkkurşunlu, Murat Serdar Koç, Ali Yaramışlı, Müyesser Özuslu, Hanımşah Han, Hakan Şimşek, Kaan Bayer, Türker Türkoğlu, Denizcan Gülveren, Muharrem Maden, Dilek Karcı, Haydar İnanır, Dinçer Çetin, Ali Şevki Durak, Dilek Bilgin, Hüseyin Şimşek, Hülya Ortaç, Aysel Aksoy, İsfahan Naki, Mahmut Özdemir, Nebahat Altın, Seçim Alkan, Candan Karabulut, Saniye Fıçı, Kutlay Güvenilir, Yılmaz Mede, Yüksel Çıldır, Özgür Hızır Can

 
'Adalet' çığlığı: Baş sağlığı bile dilemediler, serbest kaldılar!
 
Çiğli'de çocuklara karne eğlencesi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nevzat Duğan 11 Nisan 2023 Salı 11:58

Bende parti üyesiyim sagdece malemi bayraklarla süslemek icin bayrak istiyorum Adresim.6144 sk.no.3.k.2.d.4 dedebaşı.

Yorumu oyla      2      3  
mert 18 Ocak 2020 Cumartesi 23:58

BU PARTİ DURAK LARDAN COŞKUNERLERDEN HELEDE YAŞAR OKUYAN LARDAN NEZAMAN KURTULACAK BUNLARLA ANCA İYİ VE HDP YAMALARIYLA MUHALEFETTEN İLERİYE GİDEMEZSİN..

Yorumu oyla      8      5  
Ön seçim! Ön seçim! Ön seçim! 18 Ocak 2020 Cumartesi 22:55

Yerel ve Genel bütün seçimlerde kontenjansız Ön seçim istiyoruz. Kurultay delegeleri seçilirken ön plana çıkması gereken Ön seçimdir. Hangi il başkanı ön seçim yaptırabilecekse o seçilsin.

Yorumu oyla      7      5  
Münire 18 Ocak 2020 Cumartesi 13:15

Şunu hiç anlayamadım. Bizim partililer en büyük mücadelesini parti içinde kazanmak, daha çok da başkasının kazanmasını önlemek için verirler. Herkes birbirini çuçlar.Hakaret ve suçlamalar sınırsızdır. Yine de elele tıutuşup birlik beraberlik pozu verebiliyorlar.

Yorumu oyla      11      6  
ahmet 18 Ocak 2020 Cumartesi 12:36

yasar okuyan'la iktidara 50 yılda çıkarsın..yürrü anca gidersin...

Yorumu oyla      14      6  
erol gürgen 18 Ocak 2020 Cumartesi 10:27

ilerici ,dürüst ,pırıl pırıl kişiliğiyle sevgili yavaşoğlu CHP'ye vizyon katacaktır.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan batı ülkelerine Libya eleştirisi: Abdestsiz namaz kılmak gibi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin ...
AK Parti'li Kaya: Suriyelilere yaptığımız yardımlar 40 milyar doları aştı
Afyonkarahisar'da düzenlenen AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Ege ...
Erdoğan'dan İmamoğlu'nun mektubuyla ilgili açıklama
Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal ...
 
CHP'de kurultay tarihi belli oldu
CHP'nin 37'nci olağan kurultayı 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak.
CHP’li Yücel’den MHP’li Şahin’e zehir zemberek cevap!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve Kalkınma ...
CHP'li Polat: Muhalif gazeteler susturulmak isteniyor
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, Basın İlan Kurumu’nun ...
 
Bahçeli'den 'FETÖ'nün siyasi ayağı' çıkışı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. ...
CHP'li belediyelerdeki asgari ücreti açıkladı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mısır, Suriye, Libya politikasının ciddi ...
Bakan Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji'nde öğretmenlere maaş ödenmediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva