HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2017 Pazartesi - 11:33

CHP Karabağlar’da muhalefet ne yapacak?

İlçe Başkanı Yıldız’ın, ‘devam’ kararı almasının ardından gözler muhalefete çevrildi. Çoklu yapıların yer aldığı Karabağlar’da ilçe kongresinin gerçekleşeceği 9 Aralık’a kadar her türlü sürprizin yaşanabileceği vurgulandı.

CHP Karabağlar’da muhalefet ne yapacak?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci tüm hızıyla işliyor.

İlk etap olan mahalle delege seçimlerinin geride kalması ve İzmir’deki ilçe kongre takviminin de son halini almasının ardından gözler aday olması muhtemel isimlere çevrildi.

Kıran kırana geçecek bir ilçe kongresinin beklendiği Karabağlar’da saflar iyice netleşiyor. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 9 Aralık’ta yapılacak seçim için adaylığını ilan etti. Gelişmeyle birlikte gözler ilçedeki muhalif yapıya çevrildi. Başkan Yıldız’ın kararı sonrasında ilçede kazanın kaynaması bekleniyor.

Kongre için adaylığını kısa bir süre önce sahaya indiğini belirterek açıklayan Onur Utkan İlçi, delegelere gönderdiği mektupta hedeflerini anlatmıştı. İlçi, “Biz; Karabağlar'ın üzerindeki kirli hesapları 2009'te tersine çevirmiştik. Yakalanan rüzgârı daha ileriye taşımak için ilçe başkanlığına talibim” açıklamasıyla kongrede yarışacağını ilan etmişti.

Mahalle delege seçimlerinde hareketli bir süreç yaşanan Karabağlar’da muhalefetin somut hamlesi bekleniyor. Özellikle 2 adayın resmi olarak açıklama yapmalarının ardından muhaliflerin kongre için kolları iyice sıvamasının kaçınılmaz olduğu öne sürüldü. Kadın aday formülü üzerinde yoğunlaşan muhalif kanadın adayının Sema Çuhadaroğlu olabileceği belirtildi. Çuhadaroğlu’nun konuyla ilgili bir açıklaması henüz bulunmuyor.

DENGELER NE DURUMDA?
İlçede Eskiizmir ekibi olarak adlandırılan yapıda yer alan Recep Çatuk ve Ali Bartu gibi isimlerin 20 kişilik bir grubu olduğu ifade edildi. Eskiizmir yapısı, Bünyamin Yolal ve İlçe eski Başkanı Polat Manduz ekibinin son günlerde bir araya geldiği öğrenildi. 3’lü yapının 50 civarında delegeye sahip olduğu ve Başkan Yıldız karşısında ortak hareket edebileceği öne sürüldü. Öte yandan Eğit-Der, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Demokrasi Güç Birliği Platformu’na yakın delegeler ile beraber hareket eden Orhan Polat, Sema Çuhadaroğlu gibi önemli isimlerin oluşturdu ayrı bir muhalefet blokunun da en kısa sürede adayını belirleyebileceği vurgulandı.  

Ayrıca ilçede önemli bir denge unsuru olan Mehmet Türkbay’ın ise belediye ve ilçe kanadına destek verme kararı aldığı öne sürüldü. Türkbay’ın süreçte ilçe başkanlığı için nabız yokladığı biliniyordu. Fakat Türkbay’ın yeterli desteği bulamadığı ve bu yüzden Yıldız’a destek verme kararı aldığı iddia edildi. İlçede oluşan tabloya göre, belediye ve Yıldız yapısının 150 civarında bir delegeye sahip olduğu aktarıldı. Çuhadaroğlu kanadının ise elinde yaklaşık 180 delege olduğu öne sürüldü.

Platform ve derneklerin oluşturduğu yapının adayının Sema Çuhadaroğlu olmasına kesin gözüyle bakılırken bu yönde resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Yapının Çuhadaroğlu’nun adaylığını çok istediği fakat temkinli davrandığı öğrenildi. Kadın aday formülü düşündüğü için Çuhadaroğlu isminde hala mutabık olan kanadın gelişmeleri takip ettiği ve ilerleyen süreçte kararını açıklayacağı öne sürüldü. Ekip Çuhadaroğlu’nu pazarlık adayı olarak düşünmüyor.

SON GÜNE KADAR HER TÜRLÜ SÜRPRİZ YAŞANABİLİR
Örgütte yaşanan gelişmelere bakıldığında Karabağlar’da kongrenin yapılacağı 9 Aralık’a kadar her türlü sürprizin yaşanabileceği dile getirildi. Cephelerin netleşmesinin ardından adayların somut bir şekilde açıklanacağı ve kongrenin nasıl bir yarışa sahne olacağının tüm çıplaklığıyla görüleceği belirtildi.

 
Başkan Akpınar, Cumhurbaşkanı'na seslendi: Karşıyaka için de isyan edin!
 
Bornova Belediyesi’nin örnek kararı yürürlüğe girdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar. 20 Kasım 2017 Pazartesi 13:13

Arkadaşlar yıllardır hep aynı ayak oyunları onun 20 delegesı bunun 50 delegesi karsbaglarda delege sayısı 800 bulcsk heralde.bu yazılıp cızılen partılılerımız o delege gucune sahıp olsalar dırek aday olurlar.kimse kimsenin üstünden pazarlık yapmasın.platform dedıklerı topluluktan bır cok kısı necati bey''e oy vermez vermıceklerınıde acıkcası belırtmıs.bazı karslı genc kardeslerımızın milletin üstünden güclü görünmeye calısmasından baska bırsey degıl bu ??

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in gençlerini seçim heyecanı sardı… Başkan Sarıküse’den tek liste vurgusu!
Ana kademenin yanında Gençlik Kolları da kongre mesaisi yaşayacak. Takvim ...
Akşener: Kendisine karşı çok mahcubum
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti kurulduktan sonra istifa ...
Erdoğan: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, 2019 ...
 
AK Parti Bayraklı'dan istifa sonrası sert açıklama
Bayraklı Belediyesi meclis üyesi Mustafa Karaman’ın AK Parti’den istifa ...
Erdoğan: Bu açıklamaları olumlu buluyorum
Bayburt'ta düzenlenen AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve ...
Buca’da Başkan Kaya’ya destek 
Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya delege seçimlerinde muhalif listelerin kazandığı ...
 
CHP İzmir’deki iki ilçe arasındaki tesadüfler silsilesi: Kim bu başkanlar?
2012’de aynı tarihte göreve geldiler. Bir önceki kongre sürecinde ikisi ...
Bahçeli'den zehir zemberek NATO açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin üyesi olduğu uluslararası ittifaklar, ...
CHP İzmir’de 'Fair-Play' günü: Bornova ve Buca’da rakipler el ele…
Mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek ilçe kongrelerine sayılı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva