HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2017 Perşembe - 13:20

CHP Karabağlar’da kazan kaynıyor: Muhalefetin adayı Çuhadaroğlu mu?

Belediye yapısının ve muhalefetin 9 Aralık’ta gerçekleşecek seçim için adaylarını netleştirme noktasında kolları sıvadığı öğrenildi. Muhalefetin Çuhadaroğlu üzerinden kadın aday vurgusu yapacağı, belediye ve ilçe kanadının ise alternatifli hareket edeceği öne sürüldü.

CHP Karabağlar’da kazan kaynıyor: Muhalefetin adayı Çuhadaroğlu mu?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci tüm hızıyla işliyor.

İlk etap olan mahalle delege seçimlerinin geride kalması ve İzmir’deki ilçe kongre takviminin de son halini almasının ardından gözler aday olması muhtemel isimlere çevrildi.

Kıran kırana geçecek bir ilçe kongresinin beklendiği Karabağlar’da saflar iyice netleşiyor.

DENGELER NE DURUMDA?
Belediye yapısıyla birlikte hareket eden mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın seçimde yeniden aday olmak istediği biliniyor. Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın sürece Başkan Muhittin Selvitopu’ndan daha fazla müdahale etmesinin ilçedeki dengeleri alt üst öğrenildi.  İzmir siyasetinin önemli isimlerinin yer aldığı Karabağlar’da muhalefetin son günlerde aday belirleme noktasında hamleler gerçekleştirdiği belirtildi. Süreçte Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Sıtkı Kürüm’ün Bahçelievler Mahallesi’nde tek listeyle gerçekleşen seçimde delege yazılmaması dikkat çekti. Kürüm’ün tavrı ilçe kongresinde önemli etki yapacaktır. Ayrıca İlçe eski Başkanı Orhan Polat, Suat Erdil, Kadir Sinan, Erkan Büyükkaya, Levent Yıldır, Fikret Doğan, İrfan Can, Savaş Akıncı, Sema Çuhadaroğlu, Mehmet Türkbay, Turan ve Polat Manduz kardeşler ilçedeki etkili isimler arasında gösteriliyor.

TARİH YAKLAŞTIKÇA MUHALEFET GAZA BASTI!
Muhalefetin geçtiğimiz günlerde toplantılar düzenlediği öğrenildi. Son olarak Atatürkçü Düşünce Derneği ile bir araya gelen ilçe muhalefetin süreçte oluşan yapıyı koruma kararı aldığı ifade edildi. Muhalefetin şartlar oluşturduğu vurgulandı. Kulislerde konuşulan bilgiye göre üstünde uzlaşma sağlanacak ilçe başkanı profilinin, ‘Çantacı olmayacak, örgütün adamı olacak’ şeklinde nitelendiği belirtildi. Fakat herhangi bir ismin netleşmediği öğrenildi.  Ayrıca partililerin, mesaisi olmayan, sağlığı ve maddi gücü olan, sol görüşlü bir kişinin ilçe başkanı olmasını önerdiği dile getirildi.  İlçedeki muhalefetin mahalle seçimlerinde çok sayıda delege elde ettiği ifade ediliyor. Muhalif kanatta küçük grupların birleşmesi bekleniyor. İlerleyen günlerde de bir kahvaltılı toplantı yapılacağı kaydedildi. İsmi adaylık için ön plana çıkan Mehmet Türkbay’a ADD ve muhalefetin içindeki grupların destek vermeyeceği öğrenildi. Muhalefetin içinde 6 grup yer aldığı ve belediye yapısının da alternatifli olarak yürüdüğü ifade edildi.

ÇUHADAROĞLU İSMİ ÖNE ÇIKTI
Öte yandan muhalefetin kadın aday formülüne yönelmesi de bekleniyor. Geçmiş döneme milletvekili adayı da olan Sema Çuhadaroğlu’nun kongrede muhalefetin işaret ettiği isim olmasının sürpriz olmayacağı konuşuluyor. Fakat bir kısım partilinin 2019 seçimlerinin sert geçeceğini öne sürerek kadın aday önerisine soğuk baktığı dile getirildi. Diğer yandan muhalif 6 bloka yakın bir ismin aday çıkması isteniyor. Fakat muhalefetin aday çıkarma noktasında sıkıntı yaşadığı da ifade edildi. İlçe eski Başkanı Orhan Polat’ın ismi de kulislerde dillendiriliyor. Fakat Polat’ın bu dönem aday olmak istemediği öğrenildi. Yakın çevresinin aday olması yönündeki ısrarlarına, ‘İşimle ilgilenmem lazım’ dediği öne sürüldü.

İHSAN’IN ADAYLIĞI SON ANDA ÇEKİLEBİLİR!
Muhalefetin bu durumu karşısında mevcut kadronun da elinde kozlar var. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın belediyeden bağımsız 25 delegeye sahip olduğu vurgulandı. Belediye yapısının ise yaklaşık 100 delegesi olduğu belirtildi. Fakat belediyeye yakın partililerin içinden dahi, “Ali İhsan Yıldız’ı aday yapmayın” diyenlerin olduğu iddia edildi. Şu an belediye kanadının mevcut Başkan Yıldız’dan yana tavır göstererek arkasında olduğu biliniyor. Seçime kısa bir süre kala Yıldız’ın adaylığının çekileceği ve Fikret Doğan ya da İrfan Can isimlerinden birinde karar kılınacağı öne sürüldü.  Belediyenin alternatifli davranması muhalefetin elini güçlendiriyor.  İlçe örgütünde ‘muhalefet blokunda bir bölünme olmazsa ilçe ve belediye seçimi kaybeder’ düşüncesinin hakim olduğu öne sürüldü. Kemikleşmiş bir muhalefetin olduğuna vurgu yapıldı.

ADAYLIKTAN ADAYLIĞA ÇALIŞANLARI GÖSTERMEYELİM
Diğer yandan ilçe kongresi için Savaş Akıncı’nın da ismi geçiyor. Fakat Akıncı’nın örgütle mesafeli olduğu için bu şıkka soğuk bakıldığı ifade edildi. Geçmiş dönemde meclis üyeliği ve il yöneticiliği yapan Akıncı’nın görevleri sonrasında örgüt çalışmalarına destek vermediği öne sürüldü. Partililerin de,  ‘Adaylıktan adaylığa çalışanları göstermeyelim’ şeklinde görüş bildirdiği ifade edildi. 

 
İbrahim Tatlıses'le barıştık
 
Ünlü oyuncunun babasından acı sözler
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yeter 3 Kasım 2017 Cuma 19:45

Çalışanları delege seçimlerinde küstürün sonrada ilçeye çalışan ilçe başkanı seçmeye çalışın seçilen kişinin bile çalışan delegesi olmayacaktır

Yorumu oyla      11      5  
Vatan nahallesi 3 Kasım 2017 Cuma 17:18

Daha burada belirtilmemiş bir kac usim dahada var bu millet neyin peşinde çok merak ediyorum eger hizmet icinse eyvallah ha menfatse yazıklar olsun ha adaylarmı Bünyamin Yolal gibi.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Ayyıldız’dan soruşturma talep etti: 'Seçilmiş değil, kazanmış vekilim'
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Bayındır Belediyesi’ne ait araziyi ...
AK Partili Kalkan, “Bu kanunu temelinde yenilik, üretim ve ihracat var”
TBMM Genel Kurulunda Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki ...
Erdoğan: Hiçbir başkan layüsel değildir
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarının istifasıyla ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'ya geliyor! Programında neler var?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve ...
İYİ Parti'nin 6 il başkanı belli oldu
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Aydın, partisinin Ankara, ...
'Kral çıplak dedim, ortalık karıştı'
CHP Sözcüsü Tezcan, "faşist diktatör" sözlerine yönelik tepkilere yanıt ...
 
İyi Parti İzmir'in başkanından ilk mesaj: Her kesimi kucaklayacağız
İyi Parti’nin İzmir il başkanlığı görevini verdiği Yıldırım Ulupınar kısa ...
AK Partili Delican'dan kentsel dönüşüm müjdesi: Binlerce İzmirli'nin yüzü gülecek
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarını ...
Ve açıklandı! 'İyi Parti İzmir' o isme emanet!
Akşener’in kurduğu İyi Parti’nin İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar oldu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva