HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2016 Pazartesi - 09:30

CHP İzmir ‘umut nöbeti’ne gidiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Yönetim Kurulu’nda alınan kararla Silivri’ye Umut nöbeti tutmaya gidiyor. İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Yönetim kurulu üyeleri, Salı günü Silivri’de olacak.

CHP İzmir ‘umut nöbeti’ne gidiyor!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu geçen hafta yapılan toplantıda alınan kararla Silivri’ye giderek Umut Nöbeti tutacak.

MİT TIR’ları haberi nedeniyle gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. CHP İzmir’de Umut Nöbeti’ni 83.günde devr alacak.

HUZUR AKP İKTİDARIYLA YOK OLMUŞTUR
Daha fazla özgürlük ve demokrasi için, Gazetecilerin üzerindeki baskıların kaldırılması ve habercilik yapıyorlar diye tutuklanmamaları için, Can Dündar ve Erdem Gül’ün de tutuklu bulundukları Silivri cezaevi önünde “Umut Nöbeti” tutacaklarını söyleyen il başkanı Alaattin Yüksel, şunları ifade etti: “İzmir farklı kültürlerin ve inanışların hoşgörü ve barış içinde yaşadığı, Özgürlükten ve birlik içinde yaşamdan taviz vermeyen bir kent. Bu anlamda dünyanın en özel kentlerinden birinde yaşıyoruz. Demokrasi, barış ve özgürlük söz konusuysa, İzmir Türkiye’nin bu konudaki başkentidir adeta. AKP İktidarıyla birlikte yok olmaya başlayan, huzur ve özgürlüğümüze müdahaleler o boyutlara geldi ki, işi haber vermek, doğruyu duyurmak olan gazetecilerimiz, işlerini yapıyorlar diye tutuklanmaya, baskı görmeye ve işsiz kalmaya başladılar. Bu konuyu her fırsatta dile getirmeye, AKP’yi uyarmaya devam ediyoruz.  “Bu başkanlık hesaplarından, ülkemize sürekli yeni düşmanlar kazandırmalarından, bu yolsuzluk ve rüşvet düzeninden vazgeçmelerini” söylüyoruz. Ama onlar halkı rahatlatmak, ülkeye huzur getirmek yerine baskıları arttırmayı, gazetecileri susturmayı tercih ediyorlar. Elbette bunlara dur diyecek, bu düzeni yıkacak ve korkmadan bu zihniyetle mücadele edecek en güçlü kurum CHP’dir.  İşte tüm bu iktidar baskısına boyun eğmedikleri için, bugün cezaevinde olan Can Dündar ve Erdem Gül destek olmak amacıyla Silivri’ye gidiyoruz. İl Yönetim Kurulumuz ile birlikte 23 Şubat Salı Günü Silivri cezaevinin önünde umut nöbeti tutmaya başlayacağız. İzmir’in özgürlük ve adalete verdiği önemi, gazetecilerimizin haksız yere tutuklu kaldığını ve AKP’nin bitmek bilmeyen baskılarını bir kez de Silivri’den haykıracağız. Bu baskılar devam ettiği, toplumun tüm kesimindeki insanlarımız korkuyla bezdirilmeye, sindirilmeye çalışıldığı sürece de, Türkiye için daha fazla adalet, daha çok özgürlük istemeyi sürdüreceğiz.

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN DİYARBAKIR
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının, Silivri’nin ardından, Barış ve kardeşlik vurgusu yapmak için Diyarbakır’a da bir ziyaret gerçekleştirebileceği belirtildi.

 
Menderes'de mahalleler arası turnuva
 
Buca'da can dostlara 5 yıldızlı merkez
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alsancaklı 22 Şubat 2016 Pazartesi 09:58

İzmir il örgütü birde gelip şu alsancakta sokakları bir gezse, birazda izmirli içinde çalışşsa ne güzel olur. Alsancakta kazılmayan sokak, kırılmayan kaldırım kalmadı. Mimar sinan mahalesinde aylardır tozdan arabalar görünmez halde. Lütfen birileri yardım etsin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu'ndan BM'ye Rusya çağrısı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye'deki insani krizi durdurmak, barışa ...
Bakan Eroğlu'ndan Cerattepe açıklaması
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Kafkasör Yaylası'na ...
Erdoğan: Geldiğimiz yer meşru müdafaa durumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye kendisine yönelik her tehdide ve saldırıya ...
 
Davutoğlu: 'Başkent güvenlik anlayışı' geliyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliği'ndeki brifing sonrası açıklama yaptı.
Sözcü Kalın'dan 'kara operasyonu' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon kanalının ...
Akdoğan’dan çok sert ‘Putin’ mesajı!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Putin Stalin’e özendi. Stalin’in ...
 
Dervişoğlu’ndan teşkilat kapatmaya sert tepki!
MHP’nin 4 ilde teşkilatını kapatma kararının ardından sert tepki veren ...
Sertel: Demokrasi ortadan kaldırılmak isteniyor
CHP İzmir Milletvekili, “Türkiye'de laik sistemi ve demokrasiyi kaldırmak ...
MHP'deki kurultay davasında sürpriz gelişme
MHP’deki muhaliflerin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü kurultayın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva