HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2015 Cumartesi - 21:51

CHP İzmir tek yürek: Vekiller ve başkanlardan iddialı mesajlar

CHP İzmir İl Örgütü’nün geçtiğimiz hafta organize ettiği Birlik ve Beraberlik Gecesi’nin ardından CHP Bornova İlçe Örgütü de Dostluk ve Dayanışma Gecesi düzenledi. Vekillerin seçimlere dair iddalı mesajlar verdiği gece Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da , ''Kapı kapı dolaşarak partimizi iktidar genel başkanımızı da başbakan yapmak istiyoruz. Yerel yönetimde iktidar olan bir belediye başkanı olarak o zaman daha fazla hizmet etmek istiyorum'' dedi.

CHP İzmir tek yürek: Vekiller ve başkanlardan iddialı mesajlar

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü’nün geçtiğimiz hafta organize ettiği Birlik ve Beraberlik Gecesi’nin ardından CHP Bornova İlçe Örgütü de 'Dostluk ve Dayanışma Gecesi' düzenledi.
 
Tarihi Havagazı Fabrikasındaki yemeğe, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Mustafa Balbay, İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan,  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.
 
Salondakiler Deniz Gezmiş’in ölüm yıl dönümü ve edebiyatımızın usta kalemlerinden Yaşar Kemal’in gün içinde vefat etmesi sebebiyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.


 
İZMİR İÇİN 10-10 HEDEFİ
İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alattin Yüksel 7 Haziran seçimlerini Türkiye için büyük bir fırsat olarak nitelendirdi. Yüksel iç güvenlik yasası üzerinden iktidarı hedef alırken seçimlerde İzmir’in iki bölgesi için 10-10 milletvekili hedefi koydu. Yüksel, “Önümüzde bir seçim var. 7 Haziran Türkiye için büyük bir fırsat. Bugün İzmir’de meslek odalarımız, sendikalarımız, baro ve siyasi partilerimiz hep birlikte mecliste görüşülmekte olan adına güvenlik yasası dedikleri yeni bir sıkıyönetim yasasının çıkarılmasına karşı başkaldırdı. Gündoğdu Meydanı’nda yağmura rağmen dimdik durduk. Türkiye en karanlık dönemini yaşıyor. Kaçak sarayın başı her konuda saçma sapan fikirler ileri sürüyor. Çocuklarımızın polis kurşunuyla, tarihi geçmiş gazla ölmesine sebep oluyor. Türkiye’yi dünyada yolsuzluk ve rüşvette lider ülkesi haline getiriyor. Son dönemde sadece merkez bankasına ettiği laflardan dolayı reel sektör 20 milyar zarara uğradı. Her şeyi o biliyor. Böyle bir dönemde 7 Haziran’dan sonrasını CHP’nin iktidar olmadığı bir Türkiye’yi kimse düşünmek bile istemiyor. 2007’de çıkan kanunla polise vurma, işkence etme hakkı tanındı. O tarihten sonra Türkiye 183 çocuğu kaybetti. Bunun için mücadele ediyoruz. Siz bizi mecliste onun için görevlendirdiniz. Asıl önemli olan bu sokaklar ve meydanlardır. Siz burada güç vermezseniz Ankara’da kimse bir şey yapamaz.  Şu an Türkiye’de ön seçim yapan tek parti vardır. O da CHP’dir. Bir kez daha Türkiye’ye demokrasi dersi vermektedir. Aday adaylarımız parlamentoya gitmenin yolunun üyeden geçtiğini biliyorlar. CHP’ye sadece iktidar etmeye yetmez. 400 milletvekiline var mısınız? İzmir’de bize 10-10 milletvekili diyelim” ifadelerini kullandı.


 
İKİ BAKAN İSTEĞİNİ YİNELEDİ
 CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ise, göreve geldiği andan itibaren yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, partisinin iktidarında genel başkan Kılıçdaroğlu’ndan İzmir için iki bakan istediğini vurguladı. Serter, “Burada 50 günlük il başkanınız olarak bulunuyorum. Tüm ilçelerimi dolaşıyorum. Buraya 7 ilçe başkan yardımcımla geldim. Çok önemli bir dönemeçteyiz. Bu seçimde Türkiye’nin varlığı ve yokluğu belli olacak. Hepimizin tek bir görevi var. Mümkün olduğunca kendi beraberliklerimizi değil dış dünyaya da açılmak durumdayız. Yarın tüm aday adaylarımız belli olmuş olacak. 29 Mart’ta hepsini seçmiş olacağız. 30 yıldır ön seçim yapılmayan partide genel merkezimiz bir ön seçim kararı aldı. Göreve geldikten sonra yardımcılarımdan tüm ilçeleri gezmelerini ve raporlar istedim. Tüm ilçelerde tek istek ön seçimdi. Genel başkana bu raporu sundum. Biz İzmir’de iktidarız. Bunun kıymetini bilmek zorundayız. Belediye başkanlarımdan da rica ediyorum adaylarımıza destek olsunlar. Daha önceli dönemlerde ödemişe gidip patatesten, Kınık’a gidip de balıktan bahseden milletvekillerimiz varmış. Milletvekillerimiz de bunlara dikkat etsin.  Genel başkanımdan da iktidar olduğumuzda 2 tane bakan istiyorum. Bakanı vardı ama AKP bizi ötekileştirdi. Biz CHP olarak insanları doyurmak mecburiyetindeyiz. İstihdam sağlayacağız. Genel başkan müjde verdi. Emeklilerimize 2 bayramda ikramiye… Bunları çok iyi anlatalım. Emeklilerin en az alacağı para bin 500 alacak dedi. Ben emekliyim aldığım para 900 lira. Bozdur bozdur harca” diye konuştu.



ÖN SEÇİMDE TABİ Kİ SIKINTILAR OLACAKTIR
 İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan da ön seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Aydoğan, “Seçim dönemlerinde hep bu seçim çok önemli denir ama şimdi bu laflar hafif kalıyor. Türkiye köpek dolabına sokuluyor demiştim. Bugün o dolabın içindeyiz. Anayasanın, ordunun olmadığı bir kişinin iradesiyle ülkenin yönetildiği bir noktadayız. Geçmişte ne olup bittiğini bırakacağız. Türkiye’nin dönemeç noktası olan bir seçimde hep beraber olmak zorundayız. Ön seçim yapacağız. En kötü ön seçim merkez yoklamasından iyidir. Tabi ki bazı sıkıntıları olacak. Bir kenara bırakıp çalışmak zorundayız. Seçim öncesinde birçok şey olabilir ama şu an bırakmalıyız. İzmir’in haline bakın. Hukuksuz bir ülkede yaşamak mümkün değil. AKP’nin iktidar olduğu dönemde belediye başkanlığı yaptım. Ben böyle rezillikler görmedim. Tüm örgütüme başarılar diliyorum. Tabi ki sıralama olacaktır. Seçimin kazanılacağı yer ilçe örgütüdür. İlçe örgütü partinin temeli, dinamiğidir. İlçe örgütü sağlam olan bir yerin il örgütü ve genel merkezi sağlam olur. Tüm politikalar orada olacaktır. Önümüz açık. inşallah çok geç kalmayız. Ülkenin gidişi iyi değil. Bir hata 4 ve 8 sene ülkeyi geriye götürür” dedi. 


 
SANDIKLARI PATLATACAĞIZ
Bornova Belediye başkanı Olgun Atilla ise ön seçimde Bornova’nın da içinde bulunduğu ikinci bölgede sandıkların patlatılmasını istedi. Atilla, “Kısa bir süre sonra ön seçim yapacağız. Bunun heyecanını şimdiden yaşıyorum. Yarışacaklara da başarılar diliyorum. Yerel seçimlerde destek verdiniz. 2’inci bölgede oy patlaması yaşanmasını istiyorum. Sandıkları patlatacağız. Kapı kapı dolaşarak partimizi iktidar genel başkanımızı da başbakan yapmak istiyoruz. Yerel yönetimde iktidar olan bir belediye başkanı olarak o zaman daha fazla hizmet etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.


 
ÇOK KORKUYORLAR
CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru ise konuşmasında şunları söyledi: Biz CHP’liyiz. Biz halkız. Bu ülkeyi bu halka dar edenler canı candan bilmeyenler korkuyorlar. Yıkacağız zulüm kalelerini er ya da geç. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Hak yerini bulacak. Halkın adaleti 7 Haziran’da oylarıyla hesap soracak.  Din kisvesi altında bunların yaptıkları hangi dinde yazar. Dinlerde insan sevgisi vardır. İç güvenlik paketi gösterdi işte. Çok korkuyorlar. Bu da kar etmeyecek. Tüm diktatörler gibi gidecekler. Tüm kirlilikleriyle gidecekler. Biz geliyoruz. Bu ülkede iktidara geliyoruz, vakit tamam. Vaatlerimizi bir bir anlatmalıyız.  
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorum 1 Mart 2015 Pazar 17:32

Hepiniz aynısınız Farkınız yok ki..

Yorumu oyla      11      5  
özbucalı 1 Mart 2015 Pazar 14:20

gene mi...

Yorumu oyla      13      5  
işiniz zor 1 Mart 2015 Pazar 13:27

Belediye başkanlarınız halktan kopuk ve kendilerini düşünen kişiler genelde.Pek iyi notlar almadınız.İşiniz zor.

Yorumu oyla      13      5  
vatandaş 28 Şubat 2015 Cumartesi 23:17

Meşhur politikacı O.Bölükbaşı bir seçim mitinginde demiştir ki sapınız çok ama daneniz ne kadar çıkacak demiştir.Kalabalık çok ama yarın seçimlerde ön seçime girip seçilemeyenler,kontenjanlara konan adayları beğenmeyenler seçim için çalışacak mı?Oy dahi kullanmazlar.Bunları hep yaşadık,yerel seçimlerde adaya kızan rakip partiye oy verdi.Onun için İzmir'i temsil edecek adayları belirlemek lazım...

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: HDP iki maymunu oynuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleşen hükümet ile HDP görüşmesi hakkında, ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'silah bırakma' yorumu
Kılıçdaroğlu, Dolmabahçe toplantısından yapılan PKK’ya “silah bırak” çağrısını değerlendirdi.
Delican'dan 28 Şubat mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, '28 Şubat post modern darbenin' ...
 
28 Şubat sunumu Erdoğan’ı ağlattı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "28 Şubat'lar Bin Yıl Sürmez" programına katıldı. ...
Madenci eşlerinden bakanlara sert tepki
Ermenek'te geçen yıl yaşamını yitiren 18 madencinin ailesine verilecek ...
Davutoğlu: Silahın dili bitecek!
PKK’ya yapılan silah bırakma çağrsını değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, ...
 
Ve Sarıgül resmen aday: Önseçime giriyor
Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, milletvekilliği aday adaylığı ...
Demirtaş: Hükümet zerre kadar umut vermiyor!
PKK’ya yapılan silah bırakma çağrısını değerlendiren HDP lideri Selahattin ...
Bekaroğlu ve Özkes İstanbul 1. Bölge adayı
Mehmet Bekaroğlu ile İhsan Özkes milletvekilliği için CHP'ye kontenjandan başvurdu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva