HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2015 Cumartesi - 17:02

CHP İzmir saha çalışmalarını iptal etti: İçlerimiz parçalanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Ankara'da yapılacak olan barış mitingi öncesi yaşanan patlamayla alarma geçti. Patlama sonrası olağanüstü toplantı kararı alan İl Başkanı Serter, "Ankara'dan gelen haber ve diğer yerlerden gelen şehit haberleri olmak üzere içlerimiz parçalandı. Vefat haberleri bizleri rencide etti" diyerek sükunet çağrısı yaptı. Serter ayrıca saha çalışmalarını iptal ettiklerini duyurdu. İl binasındaki olağanüstü toplantı devam ediyor.

CHP İzmir saha çalışmalarını iptal etti: İçlerimiz parçalanıyor

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Ankara'da  düzenlenen "Barış Mitingi" öncesinde 86 kişinin ölümü 186 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından acil olarak il binasında toplandı. İl binasında milletvekili adayları, ilçe başkanları ve bazı belediye başkanları ile bir araya gelerek yaşanan üzücü olayla ilgili olağanüstü bir toplantı gerçekleştiriliyor. İl Başkanı Bedri Serter yaşanan üzücü olayla ilgili ve olağanüstü toplantı hakkında kısa bir basın açıklaması yaptı.

İÇLERİMİZ PARÇALANDI
Yaşanan olayla ilgili basın mensuplarını karşısına geçen İl Başkanı Bedri Serter, sözlerine baş sağlığı dileyerek başladı. Türkiye olarak olağanüstü bir gün yaşadıklarını söyleyen Serter, "Kesinlikle hiçbir ülkenin, hiçbir cumhuriyeti yaşamaması gereken bir gün yaşıyoruz. Ankara'dan gelen haber ve diğer yerlerden gelen şehit haberleri olmak üzere içlerimiz parçalandı. Vefat haberleri bizleri rencide etti" dedi.

İLÇE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARIYLA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
İlçe başkanları ve milletvekili adaylarıyla birlikte olağanüstü bir toplantı yaptıklarını söyleyen Serter, "Birbirimizle bir şeyler paylaşıyoruz. Genel Merkezimize de bunları paylaşacağız. Bu olağanüstü süreçte milletimizi sükunete davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Bir karış toprağını dahi verme lüksümüz yoktur. Böyle bir olayı lanetlememe hiç kimsenin yapabileceği bir şey değildir. Genel başkanımızın açıklamalarını dinledik. Kendileri önemli mesajlar verdi. Önemli olan "Yurtta sulh, cihanda sulh'un" sağlanmasıdır. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Bu görevimizi de her noktada, en alt kademedeki çalışanlarımıza kadar yapacağız" diye konuştu.

DEMOKRASİ İLE HERŞEYİ ÇÖZECEĞİZ
Türkiye'nin üzerinde değişik oyunların oynandığını söyleyen Serter, "Suruç'tan beri bu oyunlar sürüyor. Biz bugüne kadar söylediklerimizi CHP yöneticileri ve Genel Başkanımız olmak üzere hepimiz arkasındayız. Demokrasi herşeyi çözen tek hedeftir. Demokratik olaylarla her şeyi çözeceğimize inanıyoruz. 1 Kasım'da da çok sağlıklı olarak sandığa gideceğimize ve başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bize düşen görevleri yerine getireceğiz. Orada kana ihtiyacı olanlar vardır. Onlara yardımcı olalım, dikkat edelim. Ben tekrar bu olayda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ülkemize de geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.

SAHA ÇALIŞMALARI İPTAL
Seçim çalışmalarını durduklarını söyleyen Serter, "Bugünden itibaren saha çalışmalarımız iptal edilmiştir. Genel Başkanım İstanbul Kadıköy'de yapacağı mitingi de iptal etmiştir. MYK toplantımız olacak. Oradan çıkan karara göre bizler hareket edeceğiz" dedi.

LANETLİYORUZ
HDP'nin çağrısı üzerine akşamüstü 17:00'de Sevinç Pastanesi önünde yapılacak olan eyleme katılıp katılmayacakları sorusuna ise Serter, "Biz genel merkezimizden gelecek olan karar göre hareket edeceğiz. Barış mitinginde bunların olması lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Demirtaş: Taziye sahibi devlet değil halkımızdır
 
Flaş! Alsancak karıştı: Ankara protestosuna müdahale
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: Taziye sahibi devlet değil halkımızdır
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ankara katliamına ilişkin yeni açıklamalar ...
Üç bakandan ortak açıklama: Ölü sayısı 86, güvenlik zafiyeti yok!
İçişleri, Adalet ve Sağlık bakanları ortak bir açıklama yaparak katliama ...
Ankara'daki hain saldırıya tüm başkanlardan ortak tepki!
Ankara'daki terör saldırısı sonrasında İzmir'de, 4 parti il başkanından, ...
 
AK Parti’den İzmirli 2 isme özel görev
AK Parti Genel Merkezi seçim öncesi İzmir’den iki ismi Avrupa’da seçimleri ...
MHP'li Koç'a kadınlardan büyük destek
Bornova’nın farklı mahallelerinden bir araya gelen yaklaşık 200 kadın, ...
CHP'nin Balıkesir mitingi iptal
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, yarın Kuvay-ı ...
 
Yıldırım’dan teröre lanet mesajı: Ankara’ya gidiyor
Ankara’daki saldırı sonrası yazılı bir açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ...
CHP'li Sertel'den kanlı saldırıya tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila ...
Bakan Eroğlu: Aynı filmi Diyarbakır’da gördük
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'daki patlamaya ilişkin, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva