HABERLER>POLİTİKA
19 Ocak 2018 Cuma - 14:44

CHP İzmir kurultay için rengini belli etti: Kılıçdaroğlu’na tam destek!

İl Başkanı Deniz Yücel, “36.Olağan Kurultayımızda, İlçe Başkanlarımızla birlikte İzmir'den Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verme kararını almış bulunmaktayız. Bu kararı alırken önceliğimiz partimiz değil, ülkemizdi” dedi.

CHP İzmir kurultay için rengini belli etti: Kılıçdaroğlu’na tam destek!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek kurultay için bir araya geldi.

İl binasında 12:00’de başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren zirveye Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar katılmadı. 3 başkanın mazeret bildirdiği öğrenildi. Ayrıca Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek ise yer almadığı toplantıya temsilci gönderdi.  

İzmir İl Örgütü tarafından yapılan kurultay değerlendirmesi sonucunda bildiri yayımladı. İl Başkanı Deniz Yücel açıklamasında önemli ifadeler kullandı. İzmir Örgütü ayrıca İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destekte bulundu. Kaftancıoğlu 13 Ocak Cumartesi Günü İstanbul İl Kongresi’nde seçim kazanmış ve ardından geçmiş yıllarda attığı tweetler üzerinden sert eleştirilerle karşılaşmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK!
Yücel kurultay için yaptığı açıklamada, “Tüm ilçe başkanlarımızla birlikte, kurultayımızda Genel Başkanımıza destek vereceğimizi açıklamaktan onur duyuyorum. Bugün ilçe başkanlarımızla birlikte kurultay gündemiyle toplandık.  Kurultayımız sadece partimiz için değil, tüm ülkemiz için çok önemli. Bugün AKP'nin OHAL'i, hukuksuzlukları ve baskılarına direnen ve bu anti demokratik uygulamalara sarılmış iktidarın karşısındaki tek alternatif olan parti CHP'dir. Adaletsizlikten, yasa tanımazlıktan, OHAL uygulamalarından bıkmış olan her vatandaşımız, CHP'nin bu kurultaydan daha da güçlenerek çıkmasını ve 2019'da yapılacak seçimlerde, Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmasını bekliyor. Böylesine bir ortamda, kurultayımız çok daha önemli bir hale gelmişken, İzmir örgütü olarak bizimde üstümüze düşen sorumluluklar var.  Bugün toplantıya katılan ve görüşlerini bildiren tüm ilçe başkanlarımız çok değerli katkılar koydular. Bundan sonrada ilçe başkanlarımızla sürekli bir koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz. 36.Olağan Kurultayımızda, İlçe Başkanlarımızla birlikte İzmir'den Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verme kararını almış bulunmaktayız. Bu kararı alırken önceliğimiz partimiz değil, ülkemizdi. Biz sadece CHP'ye yeniden genel başkan olacak bir ismi değil, 2019'da Tük iye'yi yönetecek olan lideri destekliyoruz. 2019'da kurulacak CHP ve Halk iktidarının lideri olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir'den ilçe başkanlarımızla birlikte tam desteğimizi açıklamaktan onur duyuyorum” dedi.

EĞER BİR VATAN HAİNİ ARIYORLARSA…
Kaftancıoğlu’na destek veren İzmir İl Örgütü adına konuşan Yücel, “13 Ocak 2018 Tarihinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il kongresinde Sayın Canan Kaftancıoğlu'nun, CHP İstanbul il başkanlığına seçilmesinin ardından, AKP'nin en başındaki isminden ve o isme yaranma telaşında olan tüm parti kademelerinden, Sayın il başkanımız ve partimiz hakkında bir karalama kampanyası, bir iftira furyası başlatılmıştır.  Sayın Canan Kaftancıoğlu demokrasi aşığıdır, her türlü terörün düşmanıdır ve görülmüştür ki, AKP'nin İstanbul'u kaybedeceği korkusunu hortlatan kişidir. Canan Kaftancıoğlu ve tüm CHP’liler,  ülkemizdeki farklı fikirleri, inançları, yaşam tarzlarını bir kambur olarak değil, bir zenginlik olarak görmektedir. 2019'da İstanbul'u ve Türkiye'yi AKP'den kurtaracak olan güç de, bu zenginlikten gelmektedir. Sayın il başkanımıza, attığı tweetler üzerinden mesnetsiz suçlamalar yapanlar, çözüm süreci dedikleri dönemdeki kendi açıklamalarına, kendi tweetlerine, kendi demeçlerine bir baksınlar. Eğer bir vatan haini, terör işbirlikçisi arıyorlarsa, AKP'lilerin çözüm sürecindeki açıklamalarında, tweetlerin de bir değil, birden fazla vatan haini bulacaklardır. Biz bu gürültünün, bu iftiraların sebebini biliyoruz. Sarayın saltanatının bittiği, AKP iktidarının sona ereceği anlaşılmıştır. Polemiklerle çekilmek istendiğimiz tuzağa düşmeyeceğiz. Biz omuz omuza, halkımızın hayal ettiği iktidarı kurmak, OHAL' in hukuksuzluğuna, AKP'nin baskılarına son vermek için çalışmaya, birleşmeye, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

HRANT DİNK DE UNUTULMADI
Gazeteci-Yazar Hrant Dink'in ölüm yıldönümü olması sebebiyle de bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugün aynı zamanda,  2007 yılında bir suikaste kurban giden, gazeteci-yazar Hrant Dink'in ölümünün 11.yıldönümü. Kendisini barış ve adalet arayan sözleri, Türk ve Ermeni halklarının kardeşliğine olan katkılarıyla bir kez daha anıyoruz” dedi.

 
Denizli'de garip olay: Hepsini tek tek denediler ve...
 
Denizli buz tuttu!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seçmen 20 Ocak 2018 Cumartesi 10:00

Bu tür kararlar acaba yerel seçimlerde partinin temayül sonucu olan adayları da kapsayacak mı?Yok sa başkan adayları parti ile ilgisi olmayanlar meclis üyesi yapacak mı?Göreceğiz...çünkü geçmiş dönemde ısmarlama ve ikamet etmeyen adaylar seçildi.

Yorumu oyla      12      5  
Talat koca 20 Ocak 2018 Cumartesi 08:55

Deniz Yücel delege iradesini belirleme hakkını sana kim verdi? Biz sana ne diyeceğini kimin söylediğini biliyoruz da. Koca partinin düştüğü hale bak

Yorumu oyla      12      5  
GAZİEMİR ÇARŞI 20 Ocak 2018 Cumartesi 00:03

Madde-3 (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay’da değiştirilen madde) Cumhuriyet Halk Partisi’nin amacı; İnsan haklarına ve hukukun üstünlüğüne; laik, çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan hakça bir düzen oluşturmak, Her bireyin kendi kişiliğini ve potansiyelini geliştirmesinin önündeki engelleri kaldırmak, Haklardan ve özgürlüklerden eşit olarak yararlanılmasını sağlamak. Madde-5 Partinin bütün görevleri, tüzük kuralları içinde, partililerin tümüne açıktır.

Yorumu oyla      12      5  
Izmir 19 Ocak 2018 Cuma 23:24

Artık kılıçdaroğlu gitmesi lazım her seçim başarısız aziz bey il başkanını destekledi böyle kendi görüşleri bu delegelerin görüşü değil.

Yorumu oyla      11      5  
DELEGEYİM 19 Ocak 2018 Cuma 22:17

CHP genel başkanı seçilsin veya seçilmesin. Prof.Ümit Kocasakal asla kaybetmeyecek,"Kurtuluş kuruluştadır"söylemi tarih önünde mutlaka kazanacaktır. Ben bir delege olarak böyle düşünenlerdenim. Delege seçilmişsem kurşun asker değilim,il başkanım veya kim olursa olsun benim yerime karar veremezler. Rahat ve serbest bırakın delegeleri.Olmuyor işte olmadığınıda gördük Sn.Gn.başkanla hep kaybettik.Kendisine olan saygı ve sevgim hep devam edecektir.Ama bu başka bi şey olmayanı oldurmak için ne vaktimiz var,nede başka şeyler. 2019 vatanımızın çok önemli dönüm noktası olacak yılıdır. Buradan bu yazımı okuyacak delege arkadaşlara sesleniyorum; hür irade ve aklınızla hareket edin,oylarınıza hipotek koymalarına izin vermeyin. Bu yazdıklarıma şunuda eklemem gerekir,önümüzdeki günlerde başka aday veya adaylar çıkarsa bunlarıda değerlendirelim.Önemli olan partimizde artık değişimin zamanı gelmiştir.Bu zamanı kaçırmayıp çok iyi değerlendirmesini bilip,oylarımıza sahip çıkalım. Kimsenin akıllarımıza sahip çıkmalarına izin vermeyelim. YETER ARTIK SÖZ DELEGENİNDİR....

Yorumu oyla      16      5  
Benal Kut 19 Ocak 2018 Cuma 20:21

Herşey chp icin herşey Türkiye için.tüm örgüt olarak sonuna kadar mücadele diyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Mehmet Ali Tan 19 Ocak 2018 Cuma 18:57

Izmir in aldığı kararı destekliyorum

Yorumu oyla      11      6  
Mehmet Durmaz 19 Ocak 2018 Cuma 15:59

Kilicdaroglunu desteklemeniz guzel kaybeden 8 ilcedede yeni adaylari desteklemenizi bekliyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
Vatandaş CHP li 19 Ocak 2018 Cuma 15:57

Kılıçdaroğlu ile gidersek seçime yine sonuç ortada değiştirin şu vizyonu gerçi delegeleri şimdiden kendilerine göre ayarladilar koltuğunu yine korudu biz başarısız demiyoruz olmuyor kendide görüyor neden bu ısrar belki yanlış düşünüyor olabilirim bir değişiklik şart değilmi gerçekten muhalefetlik yapabilecek ulu önderimiz in partisini iktidara getirebilecek vizyonu yükseltecek bir başkana ihtiyacı var bu partinin. Tabiki bu Kılıçdaroğlu ise saygımız sonsuz

Yorumu oyla      14      6  
Semih gür 19 Ocak 2018 Cuma 15:41

Kılıçdaroğlu olmasa Kocaoğlu’nun piyonu mu yoksa Etkin bir il başkanı mı seçilir di? Tabi ki Kılıçdaroğlu nu destekleyeceksiniz bu bir Demokrasi lafını ağzından düşünmeyip delegelerin onayı olmadan nasıl beyan verebiliyorsunuz buda iki

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Sektör büyük sorunlar içinde!
Bağcılık Sektörü Ve Üzüm Üreticilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ...
Başkan Pekdaş'tan örgüte çifte ziyaret: Dayanışma vurgusu, 2019 mesajları!
Konak Belediye Başkanı kongrelerin ardından göreve başlayan CHP Konak ...
İyi Parti İzmir’in 'patronu'ndan iddialı çıkış: İzmir’de sandıkta çiçekler açacak!
İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İzmir’in kendileri için çok önemli olduğunu ...
 
CHP İzmir’de 8 ilçe mercek altında: 2014’te ne oldu, 2019’da ne bekleniyor?
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı sonrasında kaybedilen 8 ilçede ...
'AK Parti'ye katılmam için teklifte bulundu'
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
Feyzioğlu'ndan 'Ümit Kocasakal' yorumu
Türkiye Barolar Birliği (TTB) Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul ...
 
Tarihi görüşme sona erdi... İşte ilk açıklama!
AK Parti ile MHP arasında bir ittifak için ilk temas başladı. İki partinin ...
CHP İzmir'de A takımı belli oldu: O görev de iki bölgeye ayrıldı!
İl Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımı gerçekleşti. Önceki yönetim ...
İbrahim Kalın: 'Her türlü tedbiri alırız'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin YPG ordusu yok mesajını, "Bu süreci ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva