HABERLER>POLİTİKA
8 Kasım 2018 Perşembe - 15:54

CHP İzmir’in patronu Yücel: Adaylarımız Aralık’ta açıklanır!

İl Başkanı Yücel, İzmir’de adayların açıklanacağı tarih için konuşurken, “Bir kısmı Aralık ayında açıklanacak. Ama hepsi değil!  Bir kısımda 8 ilçe var” dedi ve Büyükşehir adayının kamuoyuna duyurulmasıyla ilgili ise, “Normal şartlarda büyükşehir adayının daha sonra açıklanması doğru olur. Ama büyükşehir adayımızın metropolde çalışmak isteyeceği isimler olabilir. Onun görüşleri de önemlidir. Metropol ilçelerin büyük bir bölümü büyükşehir adayından sonra açıklanır diye düşünüyorum. Ama karar verecek olan genel merkezdir” diye konuştu.

CHP İzmir’in patronu Yücel: Adaylarımız Aralık’ta açıklanır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarda bulundu. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimin süreci ve takvimi işlerken, Ankara temaslarında bulunan İl Başkanı Yücel, basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi.

Başkan Yücel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı’yla yaptığı görüşmeler hakkında detaylı bilgi verdi. Yücel aday belirleme yöntemleri, adayların belirleneceği tarih ve il örgütü olarak yürütecekleri sürece dair açıklamalarda bulundu.

GENEL BAŞKAN İLE 2014, 24 HAZİRAN VE 2019 SEÇİMLERİNİ ANALİZ ETTİK
Sürece dair konuşan Yücel, “Aday adaylıklarının resmi başvuruları alındı. Memurlar için takvim de açılandı. 1 Aralık tarihi en geç istifa ve başvuru tarihi…  Aday belirlenmesi ve yöntem konusunda genel merkezin talebiyle ilçe başkanlarımızdan görüş sorduk. İlçeler görüşlerini sundu. Biz de il başkanlığımız olarak ilçeler için görüş belirterek genel merkeze ulaştıracağız. Zamanı geldiğinde MYK’da ve PM’de her ilçeyle ilgili yöntemler görüşülecek ve karar verilecek. Pazartesi günü genel başkanımızla bir görüşme yaptık. İzmir’in durumu, 24 Haziran seçim sonuçları, 2014 yerel seçim sonuçları ve önümüzdeki 2019 yerel seçimiyle ilgili bir analiz yaptık. Özellikle CHP’de olmayan 8 ilçeyle ilgili adayların erken açıklanması yönünde bir talep var. Açıkçası bizim de görüşümüz bu yönde. Bu görüşümüzü tekrar dile getirdik” dedi.  

YÖNTEM İÇİN TAKVİM EN KISA SÜREDE AÇIKLANACAK
Aday belirleme yöntemi için en kısa sürede takvim açıklanacağını aktaran Yücel, “Salı günü Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile görüşmeler yaptık. İlçelerin yöntem konusundaki görüşlerine il başkanlığımızın da görüşleri eklenerek genel merkeze gönderilecek. Yöntem konusunda en kısa sürede bir takvim açıklanacak” ifadelerini kullandı.

ÖN SEÇİM BİLE YAPABİLİRİZ AMA…
Örgütlerden gelen taleplere yönelik konuşan Yücel, “Kimi ilçelerimiz eğilim yoklamasını istiyor, kimi ilçemiz merkez yoklaması yapılmasını istiyor. İl ve ilçe görüşü alınarak genel merkez tarafından atama yapılmasını isteyen ilçelerimiz var. Ön seçim isteyen ilçelerimiz var. Biz, ilçenin, seçmenin ve örgütün yapısı birbiriyle örtüştüğü takdirde ön seçim dahi yapılmasını düşünebiliriz. Ancak hakim denetiminde ön seçim zamanı çok daralttığından, risklerin olduğunu düşünüyoruz. O yüzden eğilim yoklaması daha ağır basıyor. Bu konuda görüşlerimizi paylaşacağız. Hangi bölgede hangi yöntemin uygulanacağı PM tarafından belirlenecek” yorumunu yaptı.

SALICI VE TORUN CUMARTESİ GÜNÜ İZMİR’DE!
Aday adaylarıyla bir araya geleceğini ifade eden Yücel, “Önümüzdeki Cumartesi günü aday adaylarıyla bir araya geleceğiz. Bir aksilik olmadığı takdirde Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun bu yemeğe katılacaklar. Gerekli mesajlar verilecek. Dikkat edilmesi gerekli hususlar aday adaylarımıza iletilecek. Birlik, beraberlik, kaynaşma niyetimiz var” dedi.

KADIN BAŞKANLARIMIZ MEVCUT, BELKİ SAYI ARTABİLİR
Kadın aday formülüne parantez açan Yücel, “Çok ciddi bir kadın aday arayışı yok. İzmir’in seçmen yapısı, demografik yapısı, eğitim ve kültür düzeyine bakıldığında kadın aday bizim de genel merkezin de düşündüğü bir konu. Ciddi bir arayış yok. İzmir’de zaten kadın başkanlarımız mevcut. Belki bu sayı artabilir” diye konuştu.

İLÇE BAŞKANLARIMA GÜVENİYORUM
Meclis üyeleri noktasında yetki almadığını söyleyen Yücel, “Meclis üyelerinin belirlenmesi için yetki aldığım iddiası doğru değil. Bunları konuşmak için çok erken. Ben ilçe başkanlarımıza güveniyorum. Yetkili onlardır” dedi.

ŞU ANDA İL BAŞKANLIĞINI HER ŞEYİN ÜZERİNDE TUTUYORUM
‘1 Aralık öncesinde istifa ederek aday olacağınız konuşuluyor. Gerçekten aday olmayacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Gerçekten aday olmayacağım. Ben bu konuda çok samimiyim. Klasik siyasetçi söylemi değil. Benim kesinlikle böyle bir niyetim de hedefim de yok. Ben il başkanlığı görevini şu anda her şeyin üzerinde tutuyorum. Benim bir tek hedefim var. İzmir’de 30 ilçeyi kazandırmak istiyorum. Bu başarı il örgütünün başarısı olacak.  Çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

BİR KISMI ARALIK AYINDA AÇIKLANACAK
Yücel adayların açıklanacağı tarih için de, “Bir kısmı Aralık ayında açıklanacak. Ama hepsi değil!  Bir kısımda 8 ilçe var” dedi.  

ADAY BELİRLEME KRİTERLERİ NELER?
Yücel, ‘Adaylar neye göre belirlenecek?’ şeklindeki soru karşısında ise, “Şu anda sağlıklı eğilim yoklaması yapabileceğimiz işler üzerinde çalışacağız. Merkez yoklaması olduğu takdirde bu konuda ilçe başkanlarının ve il başkanlığının görüşü alınacak. İl başkanlığımızda aday adaylarıyla bir mülakat yapmayı planlıyoruz. Komisyonlar oluşturacağız. Genel merkez de birkaç vekil ya da genel başkan yardımcımızı görevlendirecek. Genel başkan yardımcılarımla bu konuyu paylaştım. Aday adaylarıyla göreve geldiği taktirde yapmak istedikleri ve izleyecekleri yönetim anlayışı, ilçeyle ilgili projeleri konularında bilgi almak için aday adaylarıyla kısa kısa bir araya gelmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

ADAYIN GENEL BAŞKAN OLSA DAHİ BİR KİŞİ TARAFINDAN BELİRLENMESİNİ BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL!
Büyükşehir adayına dair konuşan Yücel, ‘Genel başkan kendisi mi belirleyecek?’ sorusuna, “Tabi ki böyle bir şey mümkün değil. Biz demokrasiyi savunan, işleten bir partiyiz. Genel başkanımız PM’den yetki alsa bile örgütümüzün, PM’nin, STK’ların, iş dünyası, emek platformlarının görüşü alınır, bir ortak akıl oluşturulur. Genel başkanımız tarafından kamuoyu ve örgütle isim paylaşılır. Ancak CHP gibi bir siyasi partide adayın genel başkan olsa dahi bir kişi tarafından belirlenmesini beklemek doğru değil. İzmir’e yakışan Atatürk, cumhuriyet devrimleri, demokrasi, özgürlük, yaşam tarzı, CHP’nin savunduğu değerleri en iyi şekilde temsil edebilecek bir adayın belirlenmesi için gayret ediyoruz. Bu görev kime verilirse verilsin partimizi en iyi şekilde temsil edecektir ve başarıya taşıyacaktır” cevabını verdi.

METROPOLDEKİLER BÜYÜKŞEHİR ADAYINDAN SONRA AÇIKLANABİLİR!
‘Büyükşehir adayı ilçelerden önce mi açıklanacak?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Normal şartlarda büyükşehir adayının daha sonra açıklanması doğru olur. Ama büyükşehir adayımızın metropolde çalışmak isteyeceği isimler olabilir. Onun görüşleri de önemlidir. Metropol ilçelerin büyük bir bölümü büyükşehir adayından sonra açıklanır diye düşünüyorum. Ama karar verecek olan genel merkezdir” ifadelerini kullandı.

 

 
ABD'de bara silahlı saldırı: 13 ölü!
 
Aydın Büyükşehir Germencik'i dinledi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karaburunlu 10 Kasım 2018 Cumartesi 10:51

Karaburun da tek aday Bülent Çumçum dur diğerleri tavşan adaydır. Çumçum haricinde kimse oy artırmaz diğer adaylarla çok zor. İl Yönetimi ve genel merkezin bunu bildiğini düşünüyorum

Yorumu oyla      9      5  
bülent 9 Kasım 2018 Cuma 09:33

Mendereste Ahmet PALA seçim kazanamaz. demedi demeyin

Yorumu oyla      9      5  
9 Kasım 2018 Cuma 08:33

Özlem Çerçioğlu'nu istiyoruz.

Yorumu oyla      11      7  
Mehmet 8 Kasım 2018 Perşembe 23:34

Birazcık çalışın ya

Yorumu oyla      9      6  
ALİ 8 Kasım 2018 Perşembe 18:45

gaziemir halil ibrahim şenolu istiyor örgüt olmayan örgütçü görünenlere dikkat edin halil ibrahim şenolsuz seçim seçim kaybettirir

Yorumu oyla      11      8  
Mustafa bilir 8 Kasım 2018 Perşembe 18:14

Fark etmez abi... her halukarda size oy vermeyeceğiz ailece...zorla akpli olacağız sayenizde...

Yorumu oyla      10      10  
Gürkan 8 Kasım 2018 Perşembe 16:10

Bence aceleye gerek yok. Ocak-Şubat gibi de açıklanabilir.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Şener'den 'Türkçe ezan' açıklaması
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Vaktiyle Türkiye'de Türkçe ezan ...
Erdoğan'dan şehircilik mesajı: En büyük kaybımız...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
İYİ Parti İzmir'de yeni yönetim belirlendi
İzmir'de 17 Ekim'de göreve atanan İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ...
 
CHP’li Çumçum’dan Karaburun'a ‘Ovacık modeli’ vaadi!
Karaburun Belediyesi Başkan Aday Adayı Bülent Çumçum, aday gösterildiği ...
İYİ Parti'den İzmir iddiası için yalanlama! İki isim gündemde
İYİ Parti'de İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Şengül Hablemitoğlu'nun ...
Ve AK Parti İzmir’de ilk resmi açıklama: Kaymak aday adaylığını ilan etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Özcan Kaymak, Kiraz Belediye ...
 
CHP Aliağa aday adayı Devran: Hizmetin inancı, dili, partisi olmaz!
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; hizmet makamlarının, ...
CHP Aday Adayı Öztürk: Menderes'in üç nimeti var!
Menderes'i CHP'ye yeniden kazandırma vaadiyle belediye başkanlığı için ...
CHP'li Serter'den Tarış işçilerine destek  
İzmir CHP Milletvekili Bedri Serter, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva