HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2017 Pazartesi - 10:28

CHP İzmir’in gençlerini seçim heyecanı sardı… Başkan Sarıküse’den tek liste vurgusu!

Ana kademenin yanında Gençlik Kolları da kongre mesaisi yaşayacak. Takvim belli oldu. Listeler askıya çıktı. İl kongresinde aday olmak istemediğini ifade eden Sarıküse ayrıca seçimlerin tek liste olması için elinden geleni yapacağını söyledi.

CHP İzmir’in gençlerini seçim heyecanı sardı… Başkan Sarıküse’den tek liste vurgusu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci ana kademede tüm hızıyla işlerken diğer yandan gençleri de kongre heyecanı sardı.

Genel merkezden gönderilen takvim doğrultusunda Gençlik Kolları’nın izleyeceği yol haritası netleşti. İzmir’de tüm ilçelerin listeleri askıya çıkarıldı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, “Olağan kurultay süreci işlerken genel merkez tarafından bizlere yapılması gerekenler gönderildi. Biz de takvim çerçevesinde ilçelerimizi bilinçlendirdik. Tek tek görüş alışverişinde bulunduk. Bizden seçimlerimizin 26 Kasım ve 16 Aralık tarihleri arasında bitirilmesi istenmişti” dedi.

SÜREÇ ŞEFFAF YÜRÜYOR

Buna göre İzmir’de gençlerin önüne ilk sandık 27 Kasım Pazartesi günü konulacak. Kentte son seçim 16 Aralık Cumartesi günü yapılacak. Gençlik kolları takviminin ana kademe kongrelerini sekteye uğratmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Sarıküse, ayrıca sürecin şeffaf yürüdüğünü de söyledi. Sarıküse, “Listeler askıda duruyor. İl başkanlığına da bıraktım. İsteyen arkadaşlar listeleri alıp fotokopisini de çektirebilir. Süreç şeffaf yürüyor. Şunu özellikle belirteyim; herkes ikamet ettikleri ilçelerin listelerine ulaşabilir. Diğer türlü herkes istediği listeyi alırsa haksızlık olur. Süreç tamamlandıktan sonra genel merkeze sonuçları ileteceğiz. Onlar da bizim görüşümüzü alarak il kongresinin tarihini belirleyecek” diye konuştu.

ADAY OLMAK İSTEMİYORUM!

İl kongresinde kendi adaylığıyla ilgili konuşan Sarıküse, göreve devam etmek istemediğini ifade etti. Fakat Sarıküse, temkinli konuşmayı da elden bırakmadı. Sarıküse, “Ana kademe mahalle delege seçimlerinde gençler olarak kotaları zaten aşmıştık. Gençliğin bilincini gösterdik. Kazasız, belasız kavgasız, gürültüsüz İzmirli gençlere yakışan bir şekilde kendi seçimlerimizi de gerçekleştirmek istiyoruz.  Ben aday olmak istemiyorum. Ama yine de kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Örgütten çok baskı gelirse düşünülür. Koltuklar kalıcı olmamalı düşüncesinde olduğum için görevi başka bir arkadaşa bırakmak istiyorum. Zaten biz bunlardan şikayet ediyorduk. Şikayet ettiğimiz konumlarda olmak istemiyoruz. Arkadan gelen arkadaşlarımızın önünü açmak istiyoruz. Göreve kim gelirse gelsin yardımcı olacağız” dedi.

TEK LİSTE İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYI KAFAYA KOYDUM

Sarıküse ilerleyen süreç ve kongre için, “Adaylar olacak. Biz de gücümüzün yettiğince arkadaşlarımıza yardımcı olacağız. Her yiğidin gönlünde yatan görevler olabilir. Ama ben kongrelerin İzmir’de tek liste olmaları yönünde çalışacağım. Kaybedenin olmamasını istiyorum. İzmir’de yöneticilik yapmak da genel merkeze gitmek de onur vericidir. Tek liste için her şeyi yapmayı kafaya koydum. Ama tek liste çıkmazsa da arkadaşlarımızdan yarışta ipi göğüsleyen kim olursa olsun yanında olacağız.  Türkiye çapında bu kadar genç delegeye sahip olmuş bir yapının kavga etmesine ne gerek var?” ifadelerini kullandı. 

 
Bu sezon karakterler ters köşe yapacak
 
Büyükşehir'e bir gurur daha... Fitch'ten pekiyi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Kendisine karşı çok mahcubum
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti kurulduktan sonra istifa ...
Erdoğan: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, 2019 ...
AK Parti Bayraklı'dan istifa sonrası sert açıklama
Bayraklı Belediyesi meclis üyesi Mustafa Karaman’ın AK Parti’den istifa ...
 
Erdoğan: Bu açıklamaları olumlu buluyorum
Bayburt'ta düzenlenen AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve ...
Buca’da Başkan Kaya’ya destek 
Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya delege seçimlerinde muhalif listelerin kazandığı ...
CHP İzmir’deki iki ilçe arasındaki tesadüfler silsilesi: Kim bu başkanlar?
2012’de aynı tarihte göreve geldiler. Bir önceki kongre sürecinde ikisi ...
 
Bahçeli'den zehir zemberek NATO açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin üyesi olduğu uluslararası ittifaklar, ...
CHP İzmir’de 'Fair-Play' günü: Bornova ve Buca’da rakipler el ele…
Mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek ilçe kongrelerine sayılı ...
'Bazı yanlışları aptallar değil alçaklar yapar'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO skandalı için konuştu: "Daha dün Norveç'teki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva