HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2017 Cuma - 11:56

CHP İzmir’in delege seçimlerinde 2’inci hafta mesaisi: Nerelerde sandık kurulacak?

Kurultay takvimi işlerken 10 Eylül tarihinde başlayan mahalle delege seçimlerine ikinci hafta da devam edilecek. Buna göre İzmir’de özellikle metropolde önemli gelişmelerin yaşandığı sandık mesaisinde üyelerin oy kullanacağı diğer mahalleler de netleşti.

CHP İzmir’in delege seçimlerinde 2’inci hafta mesaisi: Nerelerde sandık kurulacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 10 Eylül’de start alan mahalle delege seçimleri 16-17 Eylül’de de devam edecek.

Hafta içi de küçük mahallelerde üyeler mahalle delegasyonu için sandık başına giderken örgüt en yoğun mesaiyi hafta sonları veriyor.

İlk haftanın geride kalmasıyla birlikte metropoldeki ilçelerde bazı mahallelerde önemli gelişmeler yaşanmıştı.

Örgüt ilerleyen süreçte de birçok sürprize hazırlıklı durumda… Gözler 16 ve 17 Eylül’de gerçekleşecek bazı mahalle delege seçimlerine çevrildi.

BAYRAKLI’DA BAŞKAN DELEGE SEÇİLECEK Mİ?
Bayraklı’da 16 Eylül Cumartesi günü; Alpaslan, Adalet, Bayraklı, Emek ve Gümüşpala mahallelerinde seçim gerçekleşecek.  17 Eylül Pazar günü ise; 75’inci Yıl, Çay, Çiçek, Körfez, Onur, Soğukkuyu ve Tepekule mahallelerinde üyeler sandık başına gidecek.

Adalet, Tepekule, Soğukkuyu, Emek ve Onur mahallelerinde çift liste heyecanı yaşanacağı belirtildi.  Çiçek Mahallesi’ndeki durumun henüz netlik kazanmadığı aktarıldı. Çiçek Mahallesi’nde kesin olmasa da çift liste çıkma ihtimali bulunuyor. Çift liste çıkacak mahallelerde muhalefetin seçim kazanma ihtimalinin ciddi oranda olduğu ifade edildi. Tek liste çıkan bazı yerlerde mevcut yapının çok güçlü olduğu bazı yerlerde ise uzlaşıya gidildiği öne sürüldü. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın mahallesi olan Bayraklı Merkez’de muhalefet liste çıkarmayacak. Oradaki listeyi mevcut İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Belediye Başkanı Hasan Karabağ kanadının oluşturacağı öğrenildi. Ayrıca İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in yer aldığı Onur Mahallesi’nde muhalif yapı listesinde bir sürpriz yaşandı. Mevcut yapı karşısındaki listede İlçe Başkanı Alper’e yer verilmedi. Bu durumda Alper’in kendi mahallesinde delege seçilmeme ihtimali bulunuyor.

BUCA’NIN YILDIZ MAHALLESİ’NDE 3 LİSTE SÜRPRİZİ!
Metropolün en hareketli ilçelerinden Buca’da da hafta sonu mesaisi yoğun yaşanacak. 16 Eylül Cumartesi günü; Karanfil, Barış, Vali Rahmi Bey, Bucakoop mahallelerinde seçim yapılacak. 17 Eylül Pazar da; Yaylacık, Adatepe, Yenigün, Atatürk, Yıldız ve Gaziler mahallelerinde üyeler sandık başına giderek delegasyon yapısını oluşturacak.

Bucakoop Mahallesi’nde çift listenin yarışacağı ifade edildi. Burada Hüseyin Ekinciler’in olduğu listenin bir adım önde olduğu vurgulandı. Yıldız Mahallesi’nden ise üç liste sürprizi geldi. İki tarafta da yer bulamayanların bir liste çıkardığı öne sürüldü. Hüseyin Bayar ve Hüseyin Sermen’in yer aldığı listenin ipi göğüslemeye yakın olduğu aktarıldı. Yenigün Mahallesi’nde de çift liste heyecanı yaşanacak. Burada da Orhan Rüzgar’ın listesinin favori olduğu öğrenildi.  

KONAK’TA HEMEN HEMEN HER YER TEK LİSTE!
İzmir’de 113 mahallesiyle en büyük ilçe konumunda olan Konak’ta da hafta sonu mesaisi yaşanacak. 2 dönemdir görevde olan İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ilçe örgütünde rakipsiz konumda olması mahallelerin hemen hemen hepsinde tek listeli seçimlerin yaşanmasına yol açıyor. Geçtiğimiz kongre süreçlerinde hep en hareketli ve çekişmeli seçimlerin yaşandığı Konak’ta 10 Eylül tarihinde başlayan seçimlerde şu ana kadar herhangi bir muhalif yapıya rastlanmadı. Çift liste çıkacak mahallelerinde bulunduğu fakat bunların çok az sayıda olacağı belirtiliyor. Buna göre Konak’ta 16 Eylül Cumartesi günü; Barbaros, Ege, Güney, Halkapınar, Hilal ve Yenişehir mahallelerinde sandık kurulacak. 17 Eylül Pazar günü ise; Fatih, Güngör, Mecidiye ve Turgutreis mahallelerinde seçim yapılacak. 

DİĞER İLÇELERDEKİ TAKVİM…
Menemen’de 10 Eylül’de başlayan delege seçimleri tüm hafta boyunca devam etti. İlçedeki seçimlerin 7’inci günü olan 16 Eylül’de; Irmak, İncirli Pınar, Gölcük, Yeşilpınar, Zeytinlik, Cumhuriyet, Gazi, Kemal Atatürk, Ulus, 30 Ağustos, 29 Ekim, 9 Eylül ve İstiklal mahallelerinde seçim heyecanı yaşanacak. 17 Eylül Pazar günü ise; Atatürk, Ahıhıdır, Camiikebir, Esatpaşa, Gaybi, İsmet İnönü, Kasımpaşa, Kazım Paşa, Mermerli, Seydinasrullah, Tülbenli, Uğur Mumcu ve Zafer mahallelerinde üyeler sandık başına gidecek.

Karabağlar’da 16 Eylül Cumartesi günü; Bahar, Üçkuyular, Yüzbaşı Şerafettin, Metin Oktay, Abdi İpekçi ve Sarıyer mahallelerinde seçim sandığı kurulacak. 17 Eylül Pazar ise; Esenlik, Yurtoğlu ve Bahçelievler mahallelerinde seçim heyecanı yaşanacak.

Narlıdere’de ise 11 mahalle seçimini bir günde gerçekleştirecek. 16 Eylül Cumartesi günü; 2’inci İnönü, Altıevler, Atatürk, Çamtepe, Çatalkaya, Huzur, Ilıca, Liman Reis, Narlı, Sahil Evleri, Yenikale mahallelerinde sandık kurulacak.

Bornova’da 16 Eylül Cumartesi günü; Karacaoğlan, Naldöken, Serintepe mahallelerinde, 17 Eylül Pazar günü ise; Egemenlik, EVKA-4, Tuna ve Yıldırım mahallelerinde üyeler sandık başına gidecek.

 
Şampiyon tazıya kokain verildiği ortaya çıktı
 
CHP'li Sındır: Onlar için son durak 2019!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay: Eğitim yılı sorunlarla başlıyor
CHP İzmir milletvekili ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
Avukatı gözaltında: Kılıçdaroğlu'ndan açıklama!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul ...
AK Parti'li Kalkan'dan ekonomi yorumu: Şer odakları...
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ülke ekonomisine dair gelişmeleri değerlendirdi.
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan cenaze tepkisi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesindeki ...
AK Partili Hızal'dan Karabağ'a tepki: Yanlış aksettiriyor!
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, Bayraklı Belediye Başkamı'na ...
MHP'de toplu istifalar sürüyor: Bu kez 400...
Bolu’da Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) üye 400 kişi, İlçe Seçim Kurulu'na ...
 
Talimat geldi, o Vali görevden alınacak
Irak Meclisi, Kuzey Irak'taki "bağımsızlık referandumu"na katılma kararı ...
İçişleri Bakanı Soylu'dan cenaze açıklaması
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine yönelik ...
AK Partili Dağ: Kocaoğlu uzman hekime görünsün
Hükümetimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2011 yılında belirlediği 9 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva