HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2018 Pazartesi - 12:12

CHP İzmir’in 2019 ajandası: 8 ilçede kimler aday gösterilecek?

CHP kurultayların atlatılmasının ardından 2019 startını verdi. İl Başkanı Yücel alana inerken parti İzmir’de özellikle kaybedilen 8 ilçede adayları erken belirlemeye hazırlanıyor. Kentte kulislere bazı isimler düşmeye başladı.

CHP İzmir’in 2019 ajandası: 8 ilçede kimler aday gösterilecek?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’deki bazı siyasi partilerin kongre ve kurultay süreçleri geride kalırken bazılarının ise parti içi yarışları devam ediyor. Bu dönem sonunda ülke yavaş yavaş seçim sath-ı mailine girmiş olacak.

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeni ve genç İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun liderliğinde vereceği sınav şimdiden merak ediliyor.

2014 yılında kaybedilen 8 ilçe için daha erken bir zamanda hamle yapması beklenen CHP’nin İzmir’de İYİ Parti’yi hesaba katarak bir yol izleyeceği belirtiliyor. İlçelerde gösterilecek adaylarda işini şansa bırakmak istemeyen CHP’nin kentte tüm ilçeleri mercek altına aldığı öğrenildi. İl Başkanı Deniz Yücel’in başlattığı ilçe ziyaretleri de CHP’de 2019 mücadelesinin erken başlayacağı sinyalini veriyor. Örgüt bir yandan alana inerken diğer yandan ise parti kulisleri hareketlendi. Şubat ayında genel başkan seçimli kurultay Mart ayında ise tüzük değişikliğinin gerçekleştiği kurultayı geride bırakan partinin üst düzey yöneticileri her ne kadar ‘artık parti içi yarış geride kaldı’ söylemlerinde bulunsa da CHP’yi özellikle Türkiye’de en kuvvetli olduğu il İzmir’de hareketli bir dönem bekliyor.

Ön seçim, aday belirleme, genç ve kadın kotası gibi tartışmaların yaşandığı kurultay sonrasında partinin İzmir’de aday belirleme çalışmaları şimdiden merak ediliyor.

İşte partinin temsil edilmediği 8 ilçenin kulisleri:

ALİAĞA
2014 yerel seçimlerinde aday olarak gösterilmeyen ve Demokratik Sol Parti’nin (DSP) temsilcili olarak seçime giren Hakkı Ülkü’nün bölen etkisi ile Aliağa Belediyesi eski Başkanı Turgut Oğuz’un seçim kazanan Başkan Serkan Acar’a destek verdiğini iddia edilmesi o dönemde ilçede önemli gelişmeler arasında gösterilmişti. Çok sayıda vatandaş bu gelişmelerin CHP’ye seçim kaybettirdiği görüşünde uzlaşmıştı. Tüm bunlar hesaba katıldığında CHP’nin Aliağa’da 2019’daki seçimi kazanmaya en yakın parti olduğu öne sürülüyor. Aliağa’da İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın kafasının bir köşesinde belediye başkanlığı düşüncesinin olduğu biliniyor. Durmaz’ın mahalle delege seçimleri ve ilçe seçiminde elinin güçlü olarak çıkması ve güven tazeleyerek görevine devam etmesi önemli bir unsur. Durmaz ayrıca Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın encümen kararıyla Çaltılıdere’deki arsayı satışa çıkarması sonucunda kamuoyunda ‘Ballı satış’ olarak yer alan gelişmede yoğun mesai harcadı. Başkan Durmaz’ın çabalarıyla kamuoyu oluşturuldu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi sürece dahil olarak araziye talip oldu. Tüm bu gelişmelerin Durmaz’a puan kazandırdığı çok sayıda partili tarafından dile getiriliyor. Durmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da soğuk bakmayacağı bir isim olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra ilçedeki Alevi derneklerinin bir aday çıkarma çalışmasında olduğu da konuşulan diğer konular arasında. Ayrıca Ümit Devran'ın ismi de kulislerde öne çıkıyor. 

KEMALPAŞA
Kemalpaşa’da 2009’da belediye başkanlığını kazanan Rıdvan Karakayalı 2014’te de aday gösterildi. Fakat seçimi AK Parti’nin adayı Arif Uğurlu yüzde 5’lik bir farkla kazandı. İzmir’de AK Parti’nin CHP’yi bölen etkisi olmadan en çok farkla geride bıraktığı ilçe Kemalpaşa oldu. Kınık’taki fark daha fazla fakat Kaya’nın DP adaylığının etkili olduğu öne sürülmüştü. 2014’ün ardından Ulviye Üreten ilçe başkanı olarak önemli seçimler atlattı. Kongreler sürecinde ise ilginç bir gelişme yaşanmıştı. Bağyurdu’nda 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan Rıdvan Üreten, o dönem ilçe başkanlığı görevini yürüten eşi Ulviye Üreten’in yeniden ilçe başkanı seçilmesi halinde yerel yönetimler seçimlerinde hiçbir çalışma içinde olmayacağını ifade etmişti. Fakat kongrede Mehmet Ayçil, Üreten’i mağlup etti ve ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu. Rıdvan Üreten’in 2019’da adaylık noktasında takınacağı tavır şimdiden merak ediliyor. Üreten’in olası adaylıkta genel merkez ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğini alıp alamayacağı bilinmiyor. İlçe Başkanı Ayçil görev süresi bitine kadar hiçbir göreve talip olmayacağını söylüyor. Fakat  Ayçil’in diğer yandan adaylık için ciddi bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Ayçil’in bir ismi işaret etmesinin de sürpriz olmayacağı belirtildi. Belediye eski Başkanı Karakayalı’nın da yeniden göreve ‘hayır’ demeyeceği ifade edildi. Bir önceki dönem İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Okan Karlıdağ’ın da ismi Kemalpaşa Belediye Başkanlığı için geçiyor. Ancak parti tüm bu seçenekler dışında ilçenin demografik yapısını göz önünde bulundurarak Erzurum kökenli bir aday arayışı içine girebilir.

MENDERES
Menderes’te 2014 yılında seçimlerde 3 dönemdir görevde olan Belediye Başkanı Ergun Özgün aday gösterilmedi.  CHP tercihini Ahmet Pala’dan yana kullandı. 30 Mart seçimlerinde ortaya çıkan tablo parti açısından üzücü oldu. Ergun Özgün DSP ile yakınlaşmış fakat parti başka aday göstermişti. Bunun üzerine Özgün bağımsız olarak seçime girdi ve 4 bin 300 oy aldı. Bunun üzerine AK Parti seçimi burun farklıyla kazandı ve ilçedeki 15 yıllık CHP iktidarına son verdi. Seçimlerin ardından Ahmet Pala arka arkaya iki kez ilçe başkanı seçildi. 2019’a gidilirken ilçede partinin adayının kim olacağı şimdiden merak konusu oldu. İlçe Başkanı Pala tek listeyle geçen seçimde güven tazeleyerek emin adımlarla yoluna devam etti. Aklında belediye başkanlığı düşüncesi olduğu ifade edilen Pala, Menderes’te öne çıkan isim. Genel merkezin 2014’te seçim kaybeden Pala’yı yeniden aday gösterip göstermeyeceği soru işareti yaratırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun olası Pala adaylığına soğuk bakmayacağı parti kulislerinde konuşuluyor. Pala ayrıca partiin sembol ismi Alaattin Yüksel ile de çok yakın. Kongre sürecinde Kocaoğlu-Yüksel arasındaki soğuk savaştan Pala’nın etkilenip etkilenmeyeceğini süreç gösterecek. CHP ayrıca Menderes’te parti dışı bir formül de kullanabilir. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’ın ismi de Menderes için geçiyor.

KİRAZ
Kiraz Kiraz’da 2009’da belediye başkanı seçilen İsmet Korkmaz 2014’te partisi tarafından aday gösterilmedi. CHP Kiraz’daki seçimlere Ercan Ekici’yle girdi ve sandıktan üçüncü parti olarak çıktı. Korkmaz daha sonra iki kez ilçe başkanı seçildi. kongreler sürecinden eli güçlü çıkan Korkmaz, 2019’da belediye başkanlığını düşünen ilçe başkanları arasında gösteriliyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı olarak seçime giren, ipi göğüsleyen Saliha Özçınar daha sonra İzmir’de düzenlenen etkinlikte dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından takılan rozetle AK Parti’ye geçti. CHP Kiraz’da çok güçlü olarak gösterilmiyor. Milliyetçi ve muhafazakar seçmen ve İYİ Parti’nin 2019’da seçimlere girecek olması dikkate alındığında CHP’nin işinin Kiraz’da kolay olmadığı kamuoyundaki hakim görüş. Fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal hamleleri hesaba katıldığında ve geçmiş dönemlerde CHP’ye gösterilen teveccüh yine de partinin iddiasını ortaya koyuyor. Genel merkezin ilçeyi tanıyan ve bir dönem belediye başkanlığı görevini yürütmüş Korkmaz ismi üzerinde uzlaşabileceği kulislerde konuşuluyor. Fakat ilçede vatandaşlar tarafından sevilen esnafı  Salim Özkarakaş formülü ciddi ciddi bir seçenek olarak görünüyor.  Ayrıca Özvet Süt Ürünleri’nin sahibi Veteriner Hekim Adnan Özdoğan’ın da ismi adaylık kulislerinde dolaşıyor.

ÖDEMİŞ
Ödemiş’te 2009’da göreve gelen Bekir Keskin 2014’te yeniden aday gösterildi. Keskin AK Parti’nin adayı Mahmut Badem’e karşı yarıştı ve bin 365 oy farkla seçimi kaybetti. Ödemiş partinin kırsalda güçlü olduğu ilçeler arasında gösteriliyor. Geçmiş dönemde örgütün 4 kadın başkanından birisi olarak önemli seçimler atlatan Nazan Dönmez son ilçe kongresinde aday olmadı. Dönmez’le yakın siyaset yapan Mehmet Birlik geçmiş yıllarda yürüttüğü ilçe başkanlığı görevine yeniden geldi. Dönmez ilçe başkanlığını ‘artık torunlarıma zaman ayırmak istiyorum’ diyerek bıraktı. Fakat Dönmez’in her ne kadar ilçesinde CHP’li bir belediye görevde olmasa da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı sebebiyle göreve devam etmediği öne sürüldü. Dönmez kongreler döneminde 2019 için, “Daha çok zaman var. Şimdiden konuşmak doğru değil. Zamanı geldiğinde kararımızı veririz” ifadelerini kullanmıştı. Dönmez ayrıca, “Partimizde kaliteli isimler adaylık için çıkabilir. Biz Ödemiş’te ön seçim gerçekleştirmek istiyoruz” açıklamasıyla sürecin demokratik olmasının gerekliliğini vurgulamıştı. Ödemiş aday bolluğu yaşanabilecek ilçeler arasında gösterilirken, 2019’a yaklaşıldığında Dönmez isminin öne çıkmasının muhtemel olduğu belirtildi. Ayrıca ilçede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yerel Hizmetler Şube Müdürü olarak görev yapan Cumhur Şener’in de aday gösterilme ihtimali bulunuyor. Şener aynı zamanda Birgi’nin eski belediye başkanıydı. Ayrıca ilçe kongresinde Birlik’e karşı yarışan ve seçim kaybeden İlçe eski Yöneticisi Erdem Boyacı’nın da adaylık için nabız yokladığı öne sürüldü. İlçede geçmiş yıllarda belediye başkanlığı göevini yürütmüş Mehmet Eriş’in de 2019 sürecinde adaylık noktasında değerlendirilebileceği iddia edildi. Fakat Ödemiş, kentin en karışık ilçeleri arasında gösteriliyor. Adaylık için ismi geçenlerin dışında sürpriz bir ismin ortaya çıkabileceği ihtimal dahilinde görünüyor. Ayrıca ilçede Remzi Boyacıoğlu aday adaylığını resmi bir şekilde açıklayan ilk isim oldu.

TORBALI
Torbalı’da 2009’da belediye başkanlığı görevine gelen İsmail Uygur 2014’te siyasi yasaklı olduğundan dolayı seçime giremedi. Hukuken yarışa katılamayan Uygur’un yerine Ufuk Yörük aday gösterildi. CHP Torbalı’daki seçimi az bir oy farkıyla AK Parti’ye kaybetti. Uygur daha sonraki süreçte iki kez ilçe başkanı seçildi. Uygur’un 2019 yılındaki seçimlerde yabancı olmadığı belediye başkanlığı için hamle yapması bekleniyor. Uygur ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun soğuk bakmayacağı bir isim olarak da değerlendiriliyor. Fakat parti içi dengeler hesaba katıldığında Övünç Demir ismi de öne çıkıyor. Partinin özellikle genç tabanını temsil eden Demir’in aklının bir köşesinde belediye başkanlığı fikri olduğu parti kulislerinde konuşuluyor. İlçede şu an Uygur- Demir ikili ön planda görünüyor. 2019’a yaklaşıldığında da başka isimlerin çıkma ihtimalinin düşük olarak değerlendirildiği Torbalı’da iki ismin mücadelesinin galibinin aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kadın aday formülü uygulanacak ilçeler arasında gösterilen Torbalı’da düşük bir ihitmal de olsa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıla İlgi Akkaş’ın ismi dillendiriliyor. Tüm bu dengelerle birlikte ilçe örgütünde, ‘2014’teki seçime Uygur girebilseydi, seçimi alırdık’ görüşünün hakim olduğu da öne sürüldü.

KINIK
CHP, Kınık’ta 2014 seçimleri öncesindeki dönemde görevde olan Belediye Başkanı Süleyman Kaya krizi yaşadı. Genel merkez ve İzmir İl Örgütü’nün yereldeki temsilcilerinin açıklamaları birbiriyle çelişir nitelik taşımıştı. Daha sonra İlçe eski Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın adaylığı kesinleşti. Başkan Kaya ise Demokrat Parti (DP) adayı olarak seçime girdi. AK Parti’nin adayı Sadık Doğruer ipi göğüsledi ve yüzde 39 oy alarak başkan oldu. CHP’nin adayı Çetinkaya yüzde 33’te kaldı. Eski CHP’li ve DP’li Kaya ise seçimde yüzde 14 oy aldı. Aliağa’da ve Menderes’te yaşanan bölen etkisi Kınık’ta da yaşandı. İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın belediye başkanlığı noktasında gösterdiği herhangi bir refleks bulunmuyor. 2014’te seçimi kaybeden Çetinkaya’nın yine aday olarak gösterilebileceği ifade edildi. Fakat Doğruer’in ilçedeki çalışmaları ve doktorluktan dolayı toplumun çok sayıda kesimiyle kurduğu kişisel ilişki ve ilçenin demografik yapısı hesaba katıldığında Kınık’ta alevi bir adayın gösterilebileceği dile getirildi.

SELÇUK
Selçuk’ta Belediye eski Başkanı Vefa Ülgür üç dönemin ardından 2014’te dördüncü kez aday gösterildi. Fakat seçimi AK Parti’nin adayı Zeynel Bakıcı çok küçük bir farkla kazandı. CHP’nin seçim kaybetmesi sonrasında Ülgür’ün yanlış isim olduğu kamuoyunda dile getirildi. Ülgür ismi tartışıldı. Fakat özellikle son yaşanan ve Merve Çalışkan’ın başkan seçildiği ilçe kongresinde Ülgür’ün ağırlığı ve etkisi hissedildi. Çalışkan seçimden bir akşam önce adaylığını açıkladı ve Hasan Uysal’ı sandıkta mağlup etti. Mahalle delege seçimlerinden eli güçlü çıkan Ülgür’ün Çalışkan’ı desteklediği öne sürülmüştü. Ülgür’ün ilçe yönetiminde yer alması örgütte şaşkınlık yarattı. Bu hamlenin 2019 seçimlerine yönelik olduğu vurgulandı. Ülgür ilçe yönetiminde bulunması için, ‘Aklımda hiçbir şey yok. Artık yavaş yavaş siyasetten çekilip, görevi gençlere bırakma vakti geldi’ açıklaması yapmıştı. Fakat gelinen noktada 2019’da kurulacak sandık zamanı yaklaştığında Ülgür’ün sahneye çıkabileceği ifade edildi. Diğer yandan Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Bakıcı ise, Ülgür’ün adaylığının kendisi açısından şans olduğunu dile getiriyor.Kadın aday formülünün uygulanması çok büyük ihtimal olarak görülen Selçuk’ta Başkan Kocaoğlu’na yakın olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel’in ismi ortaya atıldı. Ayrıca İlçe eski Başkanı Özge Yıldırım’ın da aday olarak gösterilebileceği ifade edildi. Ülgür’ün kendi gösterilmediği takdirde Yıldırım’a destek verebileceği konuşuluyor.  Fakat Kocaoğlu ve yapısının Sengel’de karar kılması bekleniyor. Kocaoğlu’nun il kongresi sürecinde Deniz Yücel’den önce adaylık noktasında Sengel ismi üzerinde nabız yokladığı da iddia edildi.

İYİ PARTİ ALARMI!
Öte yandan kentte sadece CHP’li olmayan değil tüm ilçelerde adayların göçmen yapısı dikkate alınarak ve İYİ Parti’nin varlığı hesaba katılarak belirleneceği öğrenildi. CHP’nin yerelde İYİ Parti’yle resmi ya da gayriresmi bir şekilde ittifak kurması da ihtimal dahilinde. Partinin siyaset sahnesine yeni çıkan İYİ Parti’yi gözardı etmediği üyeler ve delegelere yöneticiler tarafından işlenmiş durumda.

GENÇ ADAY GÖSTERİLEBİLİR
Ayrıca kurultaylarda tartışılan konulardan biri gençlerin temsiliyeti noktasındaydı…  2019’da İzmir’den bir örnek model başlatılması da planlanan diğer çalışmalar arasında. Mevcut ya da kaybedilen 8 ilçede kadın aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken en az 1 ilçede genç adayın gösterilebileceği öne sürüldü. Bu parantezde öne çıkan isim İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın iki dönem yapmış Sinan Sarıküse oldu. 2015’teki ön seçimde memleketi olan Beydağ’da neredeyse Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kadar oy almış Sarıküse’nin değerlendirilebileceği belirtildi. Sarıküse’nin Beydağ adaylığı için ismi kulislerde konuşuluyor. Fakat mevcut Belediye Başkanı Vasfi Şentürk hala ilçedeki en güçlü aday. İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar’ın da Başkan Şentürk’e karşı bir çalışma yürütmesi bekleniyor.

 
Fatih YAPAR yazdı... Bahçeli'nin listesi!
 
Başkan Kocaoğlu izne çıktı
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Son Söz 20 Mart 2018 Salı 15:20

Selçuk''ta CHP de seçim kazanmak için tek şans Filiz Ceritoğlu SENGEL''DİR.Başarılı çalışmaları ve herkesimden oy alabilecek olması sebebiyle desteklenecek tek aday.

Yorumu oyla      10      6  
Ali Cengiz Kurt 20 Mart 2018 Salı 09:34

Siz bu ilçelerden başka diğerlerini de ciddiye alın.DİKİLİ de belediye yok.Çalışacak bir adam bulamazsanız Dikili gidecek.Hatta dikili BB hemen istifa etsin yeni birini görevlendirin.zararın neresinden dönerseniz kardır.

Yorumu oyla      10      5  
Selcukta sonsoz FİLIZ CERITOGLU SENGEL 20 Mart 2018 Salı 03:09

Belediye meclis uyesi olarak akp ye karsi mecliste partiyi en iyi sekilde temsil etti..Hukukcu ve egitimli..Selcuka kadin eli degmeli..

Yorumu oyla      10      6  
Gülümser 20 Mart 2018 Salı 01:22

Bırakın 8 ilçeyi de Gaziemir gibi iktidar olunan belediyelerde kötü duruma düşmüşsünüz, önce oraları da kaybetmemenin formülünü bulun, adam gibi anket yapın, halk kimi istiyor sorun !

Yorumu oyla      9      5  
Menderes li 19 Mart 2018 Pazartesi 23:21

25 yıl menderesde esnaflık yapan canan pala nın kocası ahmet pala 1 yıl ssk müdürlüğü yapan Bülent Soyluya seçim kaybetmiştir.Seçim kaybeden ahmet pala tekrar aday yapılmamalıdır.Bu seçimde menderes chp belediye başkanı adayı Musa Çam olacaktır .

Yorumu oyla      9      6  
Ali Bakır 19 Mart 2018 Pazartesi 22:40

Ben Aleviyim dernekte bizden bir aday olsun diye birşey konuşmadık Aliağada. Özcan Durmazı duyduk, Ümüt Devran diye biri aliağa da yaşamıyorki onu burası için mi yazmışsınız anlamadım

Yorumu oyla      9      5  
19 Mart 2018 Pazartesi 21:17

yine eskilerle mi gidilecek?

Yorumu oyla      9      5  
Mustafa 19 Mart 2018 Pazartesi 21:09

Chp hiç hayal görmesin 15 in üzerinde ilçe kayıp gibi görünüyor.Iyi parti ile ittifak şart yereldede geneldede cumhurbaşkanlığı seçimindede aklın yolu birdir.Yoksa izmirli sizi asla affetmez.

Yorumu oyla      9      8  
SEÇMEN 19 Mart 2018 Pazartesi 21:02

Görünen oki cumhur ittifakı yerelede yansıyacak.Şu anda izmirde görünen tek şey izmirli seçmenin iyi partiye ilgi gösterdiği ve bu ilginin her geçen gün arttığı bence hiç düşünmeden iyi parti ve chp biran önce adını ne koyarlarsa millet ittifakı halk ittifakı yapıp biraraya gelmeli ve ilk ittifak yerelde yapılıp izmirde 30 ilçeyi alıp diğer iki seçime yüksek moralle gidilmeli ve bu ittifakı tüm ülkede yapıp diğer büyükşehirlerde alınabilir.

Yorumu oyla      9      8  
Selcuklu 19 Mart 2018 Pazartesi 20:19

Selçukta en guclu aday Filiz Ceritoğlu Sengeldir. Bunu tum selcuk kamu oyu biliyor. Deneyimli basarili uzlastirici bir kadin kendisi CHP neden bir secimdaha kaybetsin selcukta.Diger partiler vefa yada adayi olsundiye dua etmekte ama bu secim bu olmayacak ve CHP yeni biyat etmeyen kimsenin adami olmayan Filiz hanimla bu secimleri cok rahat kazanacaktir kendisini taniyor ve destekliyoruz.Hep dogma buyume selcuklu hem ozu sozu bir insan.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih YAPAR yazdı... Bahçeli'nin listesi!
Fatih YAPAR yazdı... Bahçeli'nin listesi!
Nihal AŞKIN yazdı... AK Parti'nin 'asi' çocuğu
Nihal AŞKIN yazdı... AK Parti'nin 'asi' çocuğu
Başkan Şengül'den Yaşlılara Saygı Haftası için mesaj
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "AK Parti iktidarı olarak diğer ...
 
CHP’li Bakan’dan AK Parti’ye 2019 çıkışı: İzmir’de bir ilçe bile alamazlar!
İzmir Milletvekili Bakan, AK Parti temsilcilerinin zaman zaman, ‘İzmir’de ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP, başkan adaylarını neden erken açıklamıyor?
CHP, başkan adaylarını neden erken açıklamıyor?
AK Partili Dağ'dan meclis üyelerine 2019 mesajları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ il binasında gerçekleşen toplantıda ...
 
Erdoğan, açılış tarihini açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara–Çanakkale ...
AK Partili Dağ'dan Afrin mesajı: Tarihe gömüldüler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti ...
CHP İl Başkanı Yücel: Şahsi ikbalini düşünenlerle yol alamayız
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, yaklaşan 2019 seçimleri çalışmaları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva