HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2019 Perşembe - 16:40

CHP İzmir’in ‘2 Numarası’ Taş’tan adaylık yorumu: Örgütüm neylerse güzel eyler!

Buca İlçe Başkanlığına aday olacağı kulislerde konuşulan İl Sekreteri Taş, “Mevcuttan iyi yaparım demek hoş değil. Herkesin bir emeği var. Herkes gücü yettiği oranda görevini iyi yapmak ister. Çıkacaksam, kendime inancım olduğu için böyle bir yola çıkarım” dedi. Taş ayrıca, “Partim için geçmişte olduğu gibi gelecekte de görev yapmaktan ve sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Örgütüm neylerse güzel eyler!” diye konuştu.

CHP İzmir’in ‘2 Numarası’ Taş’tan adaylık yorumu: Örgütüm neylerse güzel eyler!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin ilk etabı olan mahalle delege seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Aralık ayının ikinci haftasının sonunda start alacak mesai öncesinde ilçelerde aday hareketliliği yaşanıyor. Metropolün önemli ilçesi konumunda bulunan Buca’da ismi adaylık noktasında kulislerde konuşulan İl Sekreteri Hacer Taş, önemli açıklamalarda bulundu.

Partide uzun yıllar boyunca görev yapan ve 2018’in Ocak ayında gerçekleşen il kongresinden sonra da İl Sekreterliği koltuğuna oturan Taş, ‘Buca ilçe kongresinde aday olacak mısınız?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlarken detaylı bir açıklama yaptı.

Örgütle istişarelerde bulunduğunu aktarırken adaylığa olumsuz bakmadığını belirten Taş, belediye ve örgüt arasında köprü kurulması gerektiğini söyledi.

Birlik, beraberlik vurgusu yapan Taş ayrıca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hassasiyetleri üzerinden örnekler verdi.

30 YILDIR PARTİMİN HİZMETİNDEYİM!
Taş, “Yaklaşık 30 yıldır bu partinin hizmetindeyim. Herhangi bir makamda, mevkide olmama gerek yok, herkes aslında nerede olursa olsun bu partinin hizmetkarıdır. Hepimiz iktidara karşı yarış veren ve değiştirip, dönüştürmek gibi iddiaları olan bu büyük çınarın şemsiyesi altındayız. Ben bu örgütün içindeyim. Bir kadın, bir emekçi olarak bana da delege ve üyelerden ciddi bir ‘aday ol’ talebi var. Açıkçası ben de buna çok soğuk bakmıyorum. Olumsuz bir bakış açım yok. Düşünüyor ve değerlendiriyorum” dedi.

ÖRGÜTE HİZMET NOKTASINDA EKSİĞİM OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
“Geldiğim yeri hemen hemen herkes bilir” sözleriyle açıklamasını sürdüren Taş, “Ben emek cephesinden geldim. 30 yıl yerel yönetimlerde, Buca Belediyesi’nden emekli oldum. Yerel yönetimler bildiğim bir alan. Çünkü çalıştım. Orada aktif bir şekilde hem kadın mücadelesi hem de sendikal mücadele içinde yer aldım. Profesyonel ve amatör sendikacılık yaptım, kadın derneklerinde görev yaptım. Kadın sığınma evlerini yönettim, bu alanda çalışmalar yaptım. Benim örgüte hizmet vermek konusunda bir eksiğim olacağını düşünmüyorum. Kendime bu konuda güvenim var. Örgüt de tanır. Buca her ne kadar metropol olsa da birbirini tanıyan insanlardan oluşan bir yer. Elbette eleştiriler var. Ben bu eleştirileri mutlaka dinler ve düzeltmeye çalışırım. Eğer yanlış bir şeyse de yanlış olduğunu ifade etmeye çalışırım” diye konuştu.  

BUCA KAVGALARA GÖMÜLDÜ, TOPARLANMAYA VE BARIŞ DİLİNE İHTİYACI VAR
Taş, ilçesi özelinde gördüğü eksikliklerin tespitini yaparken, “Ben Buca’nın çok uzun süredir kavgalara gömüldüğünün farkındayım. Bunu örgütümüzün içinde de ifade eden partilimiz var. Ben Buca’da bir toparlanmadan, bir barış dilinin kurulmasından yanayım. Aday kaç olursa olsun bu önemli değil. Tek de olsa, birden fazla da olsa, bu süreçten sonra aday olacak arkadaşların Buca’da partiyi daha iyi bir noktaya taşımak için aday olmak istediklerini düşünmek isterim. Ben böyle düşünüyorum çünkü. Buca’nın toparlanması ve barış dilinin kurulması gerektiğini ve kadınların da bu yolda var olduklarını söylüyorum. Biz varız. İnkar edilmeyecek bir gerçeğiz” dedi.  

GENEL BAŞKAN HER FIRSATTA KADINLARIN SİYASETTE VARLIK GÖSTERMELERİ GEREKTİĞİNİ İFADE EDİYOR
CHP Lideri’nin hassasiyetlerinden örnekler veren Taş, “Geçtiğimiz günlerde, 5 Aralık’ta seçme ve seçilme hakkını konuştuk. Ama açıkçası seçilme hakkı çok fazla elimizde olan bir durum değildi. Genel Başkan ile biz kaç kez görüştüysek kadın ve gençlerle ilgili düşüncelerimi aktardım. Kendisinin de kadınların siyasetteki yeri konusunda hassasiyetini çok iyi biliyorum. Ondan aldığım güç de kadınların siyasette varlık göstermeleri gerektiğini ifade ediyor. Genel başkan her fırsatta kadınların siyasette varlık göstermeleri gerektiğini ve buna da çok önem verdiğini ifade ediyor. Aslında ben ya da diğer kadınlar fark etmez,  kadınların aday olmak istemelerinin çoğalması gerekiyor. Kadın adayların bu konuda genel başkanın hassasiyetine uygun davrandıklarını düşünüyorum. Bu konuda bizim partimizde sıkıntı yok. Biz çıkacağız, ‘biz de varız’ diyeceğiz. Biz göz ardı edilmeyecek bir gerçeğiz. Evlere giren, çocuk yetiştiren, siyaset yapan erkek ya da kadın, aslında kadınların ilk olarak öğretmenlik yaptığı insanlar. İlk önce anneler, kadınlar yetiştiriyor. Buradan bakıldığında bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Ben sendika alanında çalışırken de görmüştüm, orada da erkek hakimiyeti var. O dönemde bir grup kadın arkadaşımızla ‘biz varız’ demiştik. Ciddi de karşılığımız var” ifadelerini kullandı.

CİDDİ EMEKLER VERDİK!
Taş ayrıca meseleyi sadece kadın hareketi çerçevesinde değerlendirmeyi doğru bulmadığını söylerken, “Sadece kadın olarak da değil. Bunu söylemek de haksızlık olur. Ben bu partinin hizmetkarı olarak, hizmet vermiş biri olarak yaklaşık 2 yıldır da il sekreterliği yapıyorum. Seçimlerin, imza süreçlerinin olduğu sıkı dönemler de geçirdik. Ciddi yoğun bir dönem geçirdik. Hatta İzmir seçimlerini bırakın, İstanbul seçimlerine bile İzmir olarak müdahil olduk. Ve buralarda ciddi emekler verdik. Bu noktadan baktığınızda Buca’da ne yapılabilir? Buca önce herhalde toparlanmak gerekir” dedi.

ÖRGÜTÜM NEYLERSE GÜZEL EYLER!
Hiçbir görev ve sorumluluktan kaçmayacağını aktaran Taş, “Mevcuttan iyi yaparım demek hoş değil. Herkesin bir emeği var. Herkes gücü yettiği oranda görevini iyi yapmak ister. Çıkacaksam, kendime inancım olduğu için böyle bir yola çıkarım. Benim kendime olan inancı yeter mi? Tabii ki yetmez! Örgütün de bana inancının olması lazım. Örgütün bu konuda bana inancı olduğunu gelen taleplerden çok net bir şekilde anlıyorum. Bundan dolayı da bu iş birlikte başarılacak bir iştir. Asıl önemli olan seçimi kazanmak değil. Asıl ondan sonraki süreci en iyi noktaya getirebilmek. Orada bir belediye başkanımız, orada bir örgüt var. Örgütle belediye başkanı arasında, örgütle belediye işleyişi arasında köprü kuracak bir yapıya da ihtiyaç var. Şimdi siz ilçe başkanı adayısınız ama yerel yönetimlerle ilgili bilginiz yok. Ben bu konuda da kendime güveniyorum. Benim kendi alanım, çalıştığım alan yerel yönetimler. Bunun artı olduğunu düşünüyorum. Bütün bunları hayata aktarabileceğimi düşünüyorum. Partim için geçmişte olduğu gibi gelecekte de görev yapmaktan ve sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Örgütüm neylerse güzel eyler!” ifadelerini kullandı.

 
Ceren'in katili mahkemeye gelmeyecek
 
UEFA'dan 'asker selamı' kararı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet salih öcal 13 Aralık 2019 Cuma 12:35

Süpersin devamını dilerim başarılar örgüt olarak ve parti olarak arkandayız hayırlı olsun

Yorumu oyla      4      5  
Şentürk arslan 12 Aralık 2019 Perşembe 20:26

Çokta iyi yaparsın tebrikeder başarılarının devamı dilerim o cesaret sende varolduğu sürece çokdaha iyi yapacağına inanıyorum

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kanal İstanbul'u rafa kaldırmayız
''100 Bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı''nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP'li Sındır sormuştu: Bakan Soylu'dan kolluk personeli açıklaması
2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri, Plan ve Bütçe ...
Konak’ta muhalefetin adayı Karadağ: Kendimizi örgüte sunacağız!
Mevcut Başkan Gruşçu’ya rakip olmaya hazırlanan Ahmet Karadağ, “Delegasyon ...
 
AK Partili Dağ'dan 'asansör' çıkışı: Talimat Kılıçdaroğlu'ndan mı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, ...
Savcı Sayan: Trump da, Obama da Ağrılı
'11 Aralık Uluslararası Dağ Günü' dolayısıyla düzenlenen Ağrı Dağı Paneli'nde ...
CHP'li Sertel uyarmıştı: Bakanlıktan 'personel alımı' açıklaması geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, PTT’nin ...
 
AK Parti'li Yavuz'dan 'arabuluculuk sınavı' yanıtı!
Adalet Bakanlığı'nın Arabuluculuk Sınavı sonuçlarına ilişkin bazı basın ...
Kemal ARI yazdı... Adalar karışacak hazırlıklı olalım!
Kemal ARI yazdı... Adalar karışacak hazırlıklı olalım!
Dışişleri'nden ABD'ye yaptırım tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva