HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2016 Cuma - 08:48

CHP İzmir'den Yıldırım yorumları: Kim/ne mesaj verdi?

AK Parti’nin genel başkan adayı olarak Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım’ı açıklamasının ardından CHP İzmir milletvekilleri kararı değerlendirdi.

CHP İzmir den Yıldırım yorumları: Kim/ne mesaj verdi?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  AK Parti’de Pazar günü gerçekleşecek 2. Olağanüstü Kongre öncesi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından genel başkanlık için Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım ismi açıklandı.

Yıldırım’ın başbakanlık yolunda tek aday olarak açıklanması AK Parti İzmir cephesinde büyük sevinç yaratırken, CHP İzmir’den eleştiriler geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tebrik ettiği Yıldırım’a CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’den “kukla başbakan” çıkışı gelmişti. 

CHP İzmir milletvekilleri de AK Parti’nin Binali Yıldırım kararını değerlendirdi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır:  Sındır, Twitter'dan yaptığı açıklamada: "Saray darbesinden sonra adına 'başbakan' yerine "başaltıbakan" demek daha doğru olur sanırım!" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger: Aksünger, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bana "düşük profilin" resmini yapabilir misin Abidin?" dedi ve fotoğrafla göndermede bulundu.

İZMİR SÖZLERİ TUTULSUN

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Bizim düşündüğümüz biri oldu. Yetkileri alınmış bir başbakanlık dönemini yaşıyoruz. Binali Bey’in yetkilerinin formalite olacağını düşünüyorum. AKP’nin İzmir için seçim döneminde verdiği birçok söz, proje vardı. Binali Bey artık kabinenin başında bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. İzmir’in hak ettiği payı bütçeden almasını bekliyoruz. İzmir’in üvey evlat muamelesi son bulsun. İnşallah hayırlı olur. Ama ben pek ümitli değilim. Türkiye genelinde de ümit verici bir tablo yok. Ülke genelinde hiç bir şeyin değişeceğini düşünüyorum. 

BİR BAŞBAKAN OLACAKSA İZMİR MİLLETVEKİLİ OLSUN

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Ben olağan koşullarda yapılan bir seçim olsa Binali Yıldırım kararını İzmir milletvekili olması sebebi ile olumlu bulurdum ancak gelişen süreç pek olağan bir süreç değil yine de AKP‘nin içinden her hangi bir ilin vekili başbakan olacaksa, İzmir milletvekili olması kentin sorunlarının çözümüne katkı sunabilir.  Siyasete karşıtlık temelinde değil, üretkenlik temelinde bakıyoruz. Elbette düşüncelerimiz farklı,  eleştirilecek çok şey var ancak önce kentimiz sonra ülkemizin sorunlarının çözümü için ilkeli uzlaşmalara açığız. Son olarak bizim muradımız İzmir'e bir başka İzmir milletvekilini Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan yapmak.

SAYGI DUYAMADIM

CHP İzmir milletvekili Musa Çam: Bir İzmir milletvekili olarak kendi seçim bölgemden hangi partiden olursa olsun, bir milletvekilinin başbakan olmasına normal koşulda saygı duyarım.  Ancak Binali Yıldırım’ın bugün AKP Genel Başkanı ve başbakan adayı olarak gösterilmesine ne yazık ki saygı duyamadım. Üzüldüm. Normal prosedür işletilmiş olsaydı, yani Binali Yıldırım kendi özgür iradesiyle adaylığını açıklayıp bunun çalışmasını yapmış olsa ve daha da önemlisi demokrasinin gereği olarak seçilmiş olsaydı genel başkan ve başbakan olmasını saygıyla karşılardım. Ne var ki Binali Yıldırım kendi iradesiyle değil, saray tarafından aday gösterilerek bu makamlara gelmektedir. Binali Yıldırım’a AKP Genel Başkanı ve başbakanlık görevinde değil, saraya kulluk ve vezirlik görevinde başarılar dilerim.”

BİNALİ YILDIRIM ERDOĞAN 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay:  Sayın Binali Yıldırım her şeyden önce atama ile göreve gelmiştir. Binali Yıldırım her şeyden önce Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanarak bu koltuğa geldi. AKP’de yaşananlarla tek adam yönetimine bir adım daha yaklaşılmış oldu. Erdoğan’ın Ahmet Davutoğlu’nu emekli etmesinden sonra düşük profilli biri bekleniyordu. Binali Yıldırım’ın profili hakkında şu an için yorum yapamıyoruz. Bekleyip başbakanlık dönemini göreceğiz. Ama bundan sonra gelecek her başbakanın ikinci soyadı Erdoğan olacaktır. Ben ‘Binali Yıldırım Erdoğan’ hayırlı olsun diyorum.

BEN SANA BAŞKAN OLMAZSIN DEMEDİM

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Kafasında ki: Sadrazamı iyi seçmek... Başbakanmış boş. Padişah sadrazam seçecekmiş. Bu halk sizden sandıkta hesap soracak.  Ben sana Başbakan olamazsın demedim. Ben sana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olamazsın dedim.

 
Dünyanın en yeni kruvaziyeri Kuşadası yolunda 
 
Kimsesizler ama yalnız değiller: Kocaoğlu talimat verdi ve...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 20 Mayıs 2016 Cuma 09:11

Helal sana CHP yine Meclis'i terketmiş tam dokunulmazlık günü Gazi mustafa paşa şuan hayatta olsa hiçbiriniz ne o koltukta ne de CHP de olamazdınız yazıklar olsun diyorum

Yorumu oyla      11      5  
REİS 20 Mayıs 2016 Cuma 09:05

14 senede bir partiden 4 başbakan ve 2 cumhurbaşkanı çıkıyor bir tarafdan,diğer taraftan her seçimden yenilgiyle çıkan bir parti fazla söze gerek varmı,bu konuda en son konuşaklar konuluyor,yürüyen merdivene ters binen biri ülkeyi yönetecek,hayali bile kötü...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye'yi terk ettiler' iddiasına HDP'den açıklama
Rudaw'ın haberinde 'HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in ...
Kadınlardan Piriştina’ya 'semt evi' teşekkürü
Buca Belediyesi’nin kadınların toplumsal yaşama katılım oranlarını arttırmaya ...
AK Parti'de gözler MKYK ve MDK'da: İzmir'den kimler olacak?
AK Parti'de Binali Yıldırım'ın Genel Başkan Adayı olarak kesinleşmesinden ...
 
Karşıyaka'ya rallide 2 kupa birden!
Karşıyaka Belediyesi'nin ralli aracı, önce Ege sonra da Marmaris ralli ...
Yeni süreç: Milli ve yerli Kürt politikası
Binali Yıldırım başkanlığında yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Kürt ...
CHP'li Çam: Başbakan mı saraya vezir mi?
AK Parti’de yeni genel başkan adayının İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ...
 
'Dokunulmazlık'ta 2. madde görüşülüyor!
TBMM Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği ...
AK Parti’de Divan Başkanı da belli oldu
22 Mayıs’taki kongrede Bakan Bozdağ Divan Başkanı olacak.
Erzincan’da ‘Binali Yıldırım’ halayı!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva