HABERLER>POLİTİKA
23 Ağustos 2016 Salı - 13:47

CHP İzmir’den tam kadro brifing: OHAL ve 2 yeni devlet üniversitesi!

Genel Sekreter Sındır, İl Başkanı Güven, İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları kapatılan ve sonradan kamulaştırılan 2 yeni devlet üniversitesi ve İzmir İl Örgütü bünyesindeki OHAL İzleme Komisyonu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

CHP İzmir’den tam kadro brifing: OHAL ve 2 yeni devlet üniversitesi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü, kapatılan ve isimleri değiştirilerek devlet üniversitesi haline gelen okullar ve OHAL İzleme Komisyonu’nun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Asuman Ali Güven’in yer aldığı il binasındaki basın açıklamasına CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, milletvekilleri Murat Bakan, Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Özcan Purçu, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Toplantıda geçtiğimiz günlerde kentteki milletvekillerinin oy birliğiyle verdikleri önerge sonrasında İzmir Üniversitesi’nin İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi’nin de Bakırçay Üniversitesi’ne dönüşerek kamulaştırılması da gündeme geldi.

SINDIR’DAN AYNI VURGU!

Genel Sekreter Sındır, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 4 Ağustos İzmir Mitingi’nde vurguladığı, ‘Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaseti sokmayalım’ açıklamasını tekrarladı.

Sındır, “Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaset girdiği takdirde, ülkede liyakat bir kenara bırakılarak o cemaatin, bu partinin bu tarikatın üyeleri, ona destek verenler görev yetki sorumluluk aldığı yargı bağımsızlığı yitirildiği takdirde, işte böyle FETÖ adını verdiğimiz devlet içerisinde terörist yapılanmanın önü açıldığı takdirde, Türkiye böyle bir darbe ile her zaman maruz kalabilir. Türkiye’de kuvvetler ayrılığı mutlak suretle tahribat ortadan kaldırılıp tesis edilmeli. Laiklik ilkesinden ne kadar taviz verilirse Türkiye’nin bu süreçlere girebileceği idrakiyle laikliğe bağlı kalınmalı gerektiğini söylüyoruz. 65 bin 216 öğrencinin bir anda okulsuz üniversitesiz kaldığı 2 bin 892 öğretim elemanının işsiz kaldığı bir dönemdeyiz. Bin 577 dekanın istifası istendi. Bunun 935’i vekaleten görevinin başında. Dekansız 600’ün üzerinde fakültenin olduğu bir dönemdeyiz.  5 bin 482 akademik personel hakkında işlem yapıldı. İzmir’de de vakıf üniversitelerine el kondu. Bu üniversitelerin öncelikle İzmir’imize kazandırılması için üstün bir gayret sarf ettik. Bize düşen görev bu üniversitelerde eğitim ve öğretimin en kısa zamanda eğitime başlamaları ve mağdur öğrenciler ile akademik personelin bu üniversitelerde bulunması için temasa geçerek mağduriyetlerini gidermek” dedi.

İLK GÜNDEN BERİ KONUNUN TAKİPÇİSİ OLDUK

İl Başkanı Güven, “Darbe girişimi ve OHAL sürecinin sıkıntılarını ülke olarak yaşıyoruz ama ne mutlu ki darbeye karşı tüm ülke dik durdu. OHAL’in ilan edilmesinin ardından tüm CHP’liler yaşın yanında kurunun da yanmaması için sürekli olarak uyarılarda bulunduk. Sürecin cadı avına dönmemesi içim takipte olduk. Endişelerimizde haklı çıktık. Kanun hükmünde kararnamelerle eğitim kurumlarının kapatılması, yüz binlerce öğrenci ve velinin mağdur olmasına yol açtı. İlk günden beri konunun yakın takipçisi olduk. OHAL mağdurları izleme komisyonumuz yüzlerce öğrenci, veli, yöneticilerle konuştu. Beklenti ve şikayetleri inceleyip genel merkez ile paylaştık. TBMM’de grubumuz ve vekil arkadaşlarımızın çalışmaları öyle etkili oldu ki iki vakıf üniversitesi devlet üniversitesi haline getirildi. CHP olarak bundan sonra darbe süreci bahane edilerek tüm suçsuz vatandaşlarımızın haklarını aramaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

İZMİR OLARAK ZAFER KAZANDIK!

İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, “OHAL’e mecliste karşı çıktık. Bunun bir gerekçesi vardı. Türkiye’nin daha çok demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacı olduğunu, OHAL’in meclisi devre dışı bırakacağını ifade ettik. Bugün yaşadığımız tam da budur. Yaşadığımız sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Vekilleri olarak ciddi bir mücadele verdik. İzmir’de üç üniversite birden kapatıldı. Akademik yaşama devam etmelerini arzu ettik. Tamamen eğitim için tasarlanmış bu yapıların ülkenin ortak değeri olduğunu, devlete dönüştürülmesini ve devam etmesinin murat ettik. Akademisyenlerin çalışmaya devam etmesini, suçla ilgisi olmayan, açığa alınmayan akademik kadroların devamını sağlamak istedik. Öğrencilerin hayalleri, umutlar okula devam etmesini istedik. Yasa torba yasaya eklendi. Bu bir başarıdır. Diğer siyasi partiler de uğraşması önemlidir. Mevcut iktidarın mağduriyeti tamamen kaldırması gerekiyor. İzmir olarak zafer kazandık. İki üniversite devlet üniversite olarak yeniden kurulmuş oldu. Tüm Türkiye’deki vakıfların devlet olması, akademik kadroların istihdamının sağlanmasını istiyoruz. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SİYASİ RANT BEKLEMİYORUZ!

İzmir Milletvekili Atilla Sertel de konuşmasında, “İzmir’de iki üniversite açılması başarıdır ancak bu başarının taçlanması ancak o üniversitede okuma hakkı elde etmiş çocuklarımızın ve hiçbir suçu olmadan akademisyen kadrolarda çalışan arkadaşlarımızın eğitim öğretime devam etmesidir. 65 bin öğrencimiz büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. İktidar olarak bu çocukların hakkını yerseniz, yarın vicdanınızla baş başa kalıp işleri de doğacak mağduriyetlerde dolayı oturup düşünmeniz gerekir. Bütün öğrencilerin kendi okullarında okuması gerekiyor. CHP teklifine kulaklarınızı açmalısınız. Yeni öğrenciler, eski öğrenciler yatay geçile geçecek diyor. Bunlar bu sorunu çözmez. Bu sorunun çözümü okuyanların o üniversitede okumaya devam etmesini talep etmekten geçmektedir. ‘Bu kentin çıkardığı başbakan ve mücadelemiz sonucu Yıldırım hızıyla üniversite açıldı’ dendi. Binali’ye mal olsun üniversitenin açılması... Siyasi rant beklemiyoruz. Sorun çözülünceye kadar gündemimizde kalacak” dedi.

YÖK’LE OTURUP TARTIŞMAK GEREKİR

Milletvekili Tacettin Bayır, “Binanın kazanımının ötesinde oradaki öğrenci ve velilerinin ne olacağı mücadele içerisindeyiz. Biz daha başındayız. Puanlama, yerleştirme meselesi devam ediyor. AKP ile ilişkilerimiz devam ediyor. Her şey olmuş bitmiş değil. Katkınız bir o kadar önemli. Puanın yükselmesi söz konusu… Bunun YÖK’le oturup tartışılması gerekmektedir” diye konuştu.

BAKANLA TEKRAR KONUŞACAĞIZ, BAŞKA YOLU YOK!

Milletvekili Purçu ise, “Görüşmediğimiz yetkili kalmadı. Kapatılma sebebini anlamaya çalışıyoruz ki ona göre yol alalım. Bazı kapatılan kolejlerin MİT tarafından tutulan raporlar nezdinde kapatıldığı belirtildi. Nokta koleji Atatürkçü bir okul ama raporlara bakıldığında bazı raporlar elde etmiş diyorlar. Okulun öğretmenleri, velileriyle eğitim sistemi ile alakası yok. Düzeltilmesi için çalışmalar devam edecek. Bakanla tekrar konuşacağız. Bir şekilde düzeltilecek, başka yolu yok” dedi.

İKİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ KAZANDIRMIŞ OLDUK

Toplantının son bölümünde Genel Sekreter Sındır tekrar söz aldı ve şunları söyledi: Kapatılan vakıf üniversitesi malları Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Bütün fiziki imkanları heba olacak sürece girdi. Kapatılan üniversitelerin öğrenci ve velilerini düşünerek devlet üniversitesi olması konusunda kanun teklifi sunduk. Ortaya çıkan iki devlet üniversiteni kazandırmış olduk ama bu yetmez. Bu üniversitelerin öğrencilerin burada eğitimlere devam edebilmesinin önünü açmak başka bir süreç bundan sonra kadro ihtarlarıyla önceki üniversitesindeki akademisyenlerden o kadroya uygun olanların kadroya geçişleri ve öğrencilerin mezun oluncaya kadar devam etmeleri, yeni geleceklerin de kendi puanla sonlandırması için çalışılacaktır.  29’unda tercih bitiyor. Yetişir yetişmezse süre uzatılır. YÖK başkanı ile görüştük. Yarın başka bir kurumda diploma aldığında eklenmesi konusunda düşüncesi şiddetle karşı çıktığımız bir düşüncedir. Bu fişlemeye karşı çıktığımızı belirttik.

 
Sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete tutuklama
 
Şırnak'ta hain tuzak: 2 asker şehit
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz TATAR 23 Ağustos 2016 Salı 18:00

CHP milletvekillerinin mücadelesi çocuklarımız ve bizim için umuttur. Bu zor dönemde bizlerin yanında oldular. Ama, Millet iradesi diyerek mangal da kül bırakmayanlar, YÖK bu iradeyi siyasi destek ile yok saymış, çocuklarımızı mağdur etmiştir. Haksız yere bu çocukların ümitlerini yok edenleri, hayal kırıklığı yaratanları Vicdanları ile birlikte Allah'a havale ediyorum. Bu gençler bizim ve ülkemizin geleceği. Siz bunları Nasıl mağdur edersiniz. Büyük sevinç ve mutluluk yaşadık. Gediz ve İzmir üniversite devlet üniversitesi oldu, çocuklarımız burada eğitim görecek, mağdur olmayacak diye. Ne yazık ki Devlet kurumu, öğrencilerin eğitimi ve öğrenimi birinci önceliği olan YÖK yasayı yok sayarak bizleri mağdur etmiştir. Siyasetin etkisi altında vicdanları ile baş başa kalarak Akıl ve mantık içerisinde insani ve ahlaki duyguları ile kararlarını gözden geçirmelerini istiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu 1 haftada 2 kez İzmir’e geliyor!
CHP Genel Başkanı 85.İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına katıldıktan ...
Dolunun vurduğu Kiraz’a AK Partili Dağ’dan sevindiren haber
AK Parti İzmir Milletvekili Kiraz’ın köylerinde tarlaya indi. Doludan ...
Meclis yaz dönemini tadilatla geçirecek
FETÖ'nün darbe girişiminde bombalamalar sonucu hasar gören TBMM, çatıdan ...
 
Tepecik'te bir fidan da AK Partili Sürekli'den!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Tepecik’te Dikili Bir ...
80 dakikalık YAŞ zirvesinde hangi kararlar alındı?
Yüksek Askeri Şura, yaklaşık 1 ay aradan sonra, sivil ağırlıklı yeni yapısıyla ...
Biden'ın Türkiye programı belli oldu
ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın 24 Ağustos'ta gerçekleşecek Türkiye programının ...
 
CHP'li gençler 'eğitim' için bu kez Menderes'te kolları sıvadı!
İl Gençlik Kolları yaz döneminde bakıma ihtiyacı olan okulların tadilatını ...
Bakan açıkladı: Viyana Büyükelçisi geri çağrıldı
Bakan Çavuşoğlu, Viyana Büyükelçisi'nin geri çağrıldığını açıkladı.
'Yıldırım' mesajlar: Hain saldırı, muhalefet ve Mısır!
Gaziantep saldırısına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, failin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva