HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2016 Pazar - 12:46

CHP İzmir'den MYK'ya ilk tepkiler!

Kılıçdaroğlu'nun MYK'daki 13 isimden 4'ünü İzmir'den seçmesi CHP'de büyük yankı uyandırdı. İşte İzmir'den seçilen isimler ve örgütün MYK kararı hakkındaki ilk görüşleri...

CHP İzmir den MYK ya ilk tepkiler!

EGEDESONSÖZ - CHP’de Olağan Kurultay'ın ardından Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) Parti Meclisi’nde olduğu gibi İzmir damgasını vurdu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimleri yolunda belirlediği A takımında CHP İzmir milletvekilleri Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok, Kamil Okyay Sındır ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı, eski İzmir milletvekili Erdal Aksünger yer aldı.

Açıklanan MYK’nın ardından listeye girenler ilk mesajlarını verirken, CHP İzmir’de ise karar olumlu karşılandı. İşte CHP İzmir’in Kılıçdaroğlu’nun MYK kararı hakkındaki görüşleri:

http://www.izmiryaziyor.com/images/haberler/sindir-sahte-rakiyi-meclise-tasidi.jpg

HER GÖREV ÖNEMLİ
Yeni açıklanan MYK’da Genel Sekreterlik görevini sürdürecek olan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ilk olarak,” Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye’nin ve partimizin geleceği için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından layık görülen bu görevi almaktan onur duyuyorum.  Önümüzdeki 2019 seçimlerine kadar olan süreçte herkesin desteğiyle en iyi şekilde görevimi yapmak istiyorum. Bu süreçte bana ve arkadaşlarımıza çok iş düşüyor. Bundan sonra  ben değil biz var. MYK'daki her görev önemli. Birini diğerinden küçümsemek doğru değil. Görevlerimizi en iyi şekilde yapacağız.  Bize layık görülen güveni boşa çıkarmayacağız” mesajlarını verdi.

http://4.bp.blogspot.com/-ISzJXtP2Tgo/VXl3y2dwSyI/AAAAAAABxVw/smIguRU_cQI/s1600/erdal%2Baks%25C3%25BCnger.jpg

DEĞİŞİM TEMASINA UYGUN MYK
Bilgi İletişim ve Teknolojilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle MYK’da yerini alan Erdal Aksünger ise, “Yeni MYK Kurultayımızın ‘Değişim’ temasına uygun olarak şekillendi. Örgütün ve partililerin değişim taleplerini Genel Başkanımız duyarsız kalmadı.  Sonuçta önümüzde sıkıntılı bir süreç var. Partide de değişim mesajları veriliyordu. Bizlere verilen bu görev neticesinde üzerimizdeki yük oldukça artmış durumda. CHP'nin iktidar yürüyüşünde bizden beklentileri layıkıyla yerine getirmek için daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayım. Yeni belirlenen bu kadroyla hayata geçirilecek bir sürü proje olacak. MYK’da beraber çok verimli çalışacağımız isimler yer alıyor. Bu değişimin dışa dönük bir süreç için bir fırsat olacağını düşünüyorum. MYK’da yer alan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hepimiz için öncelikli olan şey çalışmak olacak” şeklinde konuştu.

 KENTİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ
"İzmir Cumhuriyet'in, demokrasinin, özgürlüğün, çağdaşlığın içselleştirildiği, partimizin de üstünlüğünün olduğu bir kenttir. Metropol ilçelerin tamamı, Büyükşehir belediyesi dahil 23 belediye, 26 milletvekilinin 14'ü ile İzmir'de son derece güçlüyüz. Bu kentin gücü kendisini kurultayımızda, parti meclisi seçimlerinde yeterince göstermişti. Şimdi MYK'da da 4 İzmir milletvekili olarak kentimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin bu karanlığının aydınlatılması için daha fazla İzmir'e, daha fazla CHP'ye ihtiyacı var. Emek, çevre, toplumsal muhalefet, özgürlükler, laiklik, barış içinde bir arada yaşama, geçmişten geleceğe ortak yaşam duygularımız tehdit altında. Bu tehdide boyun eğmeyeceğiz. Daha fazla İzmir için, daha fazla özgürlük için durmadan çalışacağız. Genel Başkanımız beni de İnsan ve Doğa Haklarından sorumlu MYK üyesi olarak onurlandırdı. Sokak ortasında insanların öldürüldüğü, baskının ve şiddetin her geçen gün arttığı, her gün yeni bir çevre katliamının olduğu ülkemizde bana verilen görevin ne kadar önemli bir görev olduğunun farkındayım. Hem İzmir'imizi, hem partimizi hem de sayın genel başkanımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım."

MYK kararı sonrası CHP İzmir örgütünün isimleri ise şu yorumları yaptı;

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel: “İzmir Parti Meclisi’nde olduğu gibi Merkez Yürütme Kurulu’na da ağırlığını koydu. İzmir artık daha güçlü bir şekilde partinin merkezinde temsil ediliyor. Genel Başkan ile birlikte 4 arkadaşımız MYK’da yerini aldı. İzmir’de hem çok daha güçlü bir CHP, hem de İzmir’deki bu başarısını Türkiye’ye taşıyan bir CHP iktidar yolunu açan bir gelişme yaşamıştır.”

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: “İzmir, Türkiye’de CHP’nin oy oranı olarak en yüksek illerin başında gelmektedir. Almış olduğu oya göre CHP MYK’da başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzerek 4 Genel Başkan Yardımcısı ile temsil edilmesi sevindiricidir. Kazanan arkadaşlara başarılar diliyorum.”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: “Genel Başkanımızla beraber 5 İzmirli listede yer aldı. Bunu çok olumlu buluyorum. MYK tamamen tazelendi. Bir kan değişimi yaşandı. Bu bir bayrak görevidir her gelen bir sonrakine devredecek. MYK’da yeni ses, yeni nefes, yeni güç var artık. Bu kadrolar bizi  2019 da iktidara götürecektir.“

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: “İzmir’in gücüdür Genel Başkan’ın İzmir milletvekili olması anlayışı içinde İzmir’deki arkadaşları yanında görmek istedi. Zorlu bir dönemde arkadaşlarımız sorumluluk aldı. CHP’nin 2019’daki seçimlere nasıl hazırlanacağı ciddi bir beklenti ve merak konusu.  Arkadaşlarımızın aldığı sorumluluklarla bir fark yaratmasını, değişim yaşanmasını, barış ortamını sağlamasını,  yeni şeyler getirmelerini diliyorum. Hepsi siyasette var olmayı isteyen arkadaşlar başarılar diliyorum. “

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: "İzmir'den 4 arkadaşımızın MYK'ya girmesi İzmir'in Türkiye için ne denli önemli bir kent olduğunu göstermektedir. Bizim Türkiye'yi İzmirlileştirmek gibi bir gayemiz var. Bu demokrasi, özgürlükler ve çoğulculuk açısından çok önemli. Tüm bunları sağlayabilmek adına parti yönetiminde İzmirli arkadaşlarımızın önemli bir sayıda görev alması bizleri mutlu etti. Ayrıca Genel Başkanımızın da İzmir milletvekili olduğunu unutmamak lazım. Bu değişimin CHP'yi daha ileriye taşıyacağını ve  hedeflerimizi gerçekleştirmede İzmir'in dinamizminin parti yönetimine yansıyacağını düşünüyorum. Mutluluk duydum."

 
Aynı hastanede ikinci mucize
 
İzmir'de büyük patlama: 1 ölü 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C.Erol DURUKAN 26 Ocak 2016 Salı 13:05

BUNDAN SONRA İZMİR'DE SN. K.O.SINDIR VE E.AKSÜNGER EĞER BU MAKAMLARI DOĞRU KULLANIRLAR İSE 2O19'DA ÖRGÜT YAPILANMASINDA KESİNLİKLE SÖZ SAHİBİ OLURLAR KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLERİM..!

Yorumu oyla      11      5  
kan deyişimi 24 Ocak 2016 Pazar 23:01

işte beklenen sonuç sevinçliyiz gururluyuz mutluyuz e daha ne olsun 2019 da daha da mutlu olcağız inşallah

Yorumu oyla      11      5  
cengız cansız 24 Ocak 2016 Pazar 18:28

izmir için çok olumlu myk da büyük değişiklikler yapılmış pm de olmayan tekın bıngölü almış neyse artık oda nazarlık olsun bence hıç haketmedı

Yorumu oyla      11      5  
Kazım EMİR 24 Ocak 2016 Pazar 15:27

mesaj alındımı aceba izmir

Yorumu oyla      11      5  
Nihat Barlas 24 Ocak 2016 Pazar 14:42

Kocaoglu ve yüksele rağmen Sındır ve Akyürek seçildi. Helal olsun. Bu İzmirde yeni dönemin başlangıcıdır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSİAD’ta yeniden Küçükkurt dönemi
İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) 2016 Olağan Genel Kurulu ...
Muhtar maaşlarına zam geliyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhtar maaşlarına ilişkin açıklamada bulundu. ...
İş Bankası'na 'el koyma' tepkisi
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Özince İş Bankası'ndan CHP hisseleri ...
 
Asma Bahçeler’in bayrağı BulutOrman’a geçti
Tanyer İnşaat, Mavisu Evleri ve Asma Bahçeler'den sonra, BulutOrman evleriyle ...
Nihat Özdemir'in eşi vefat etti
İşadamı Nihat Özdemir'in eşi Gülseren Özdemir vefat etti.
Kağıt toplayanlara yönelik düzenleme fırsatçılara yaradı!
Bakanlık, kayıt altında olmayan kişilerden atık malzeme alan işyerlerine ...
 
EBSO Çevre Ödülleri'nde müsteşardan sanayiciye uyarı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 2014 yılı Çevre Ödül Töreni’ne katılan ...
Motorine zam geldi
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorinin ...
Park Yaşam Ataşehir’de doğayla iç içe yaşam başlıyor
1995 yılından itibaren inşaat sektöründe örnek projeleri hayata geçiren ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva