HABERLER>POLİTİKA
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 12:42

CHP İzmir'den miting gibi bayramlaşma! Seçim çağrısı yaptılar...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 1 Temmuz itibari ile birlikte normalleşme sürecine girilmesi sonrası uzun bir aradan sonra Kurban Bayramı önce İzmir Sanat'ta bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de dahil olmak üzere birçok siyasi isim bayramlaşma töreninde konuşma gerçekleştirirken, hedefinde iktidar ve seçim çağrısı yer aldı.

CHP İzmir den miting gibi bayramlaşma! Seçim çağrısı yaptılar...

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, Kurban Bayramı öncesi İzmir Sanat'ta düzenlediği bayramlaşma töreni ile bir araya geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleştirilen törene, şehir dışında olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i vekâleten Başkan Vekili Mustafa Özuslu katılırken, törene ayrıca CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıya ayrıca CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde basına saldıran ve sonrasında parti için Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden kesin ihraç edilen Buca Gençlik Kolları eski Başkanı Hüseyin Gül'ün de katılması dikkat çekti. Gül, aralarında 7 kişinin de bulunduğu kişilerle 'basına linç girişimi' nedeniyle partiden atılmıştı.

BU BAYRAM MİLYONLARCA İNSANIMIZ İÇİN BAYRAM OLMAKTAN ÇOK UZAK
Açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel, ülkenin mevcut koşullarında vatandaşların bayramlaşma heyecanından çok geçim dertleriyle boğuştuğunu ifade etti ve “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Covid-19 tedbirlerinin esnetilmesiyle uzun bir aradan sonra yüz yüze bayramlaşmanın ve örgütümüzle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Büyüklerimiz, “Bayramlar eski bayramlar değil” derler. Bu, geçmişe duyulan özlemi ifade eder. Ancak Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu dönemde; gerçekten insanlarda ne bayram kutlayacak ne bayram alışverişi yapacak ne misafir ağırlayacak ne de tatile gidecek hal bırakmadılar. Bu bayram milyonlarca insanımız için bayram olmaktan çok uzak” dedi.

EKONOMİK SEBEPLİ İNTİHAR VAKALARINDA CİDDİ BİR ARTIŞ YAŞANDI
Pandemi döneminde vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik darboğazın etkisinin daha da artırdığının ve milyonlarca kişinin zor koşullar altında hayatını idame ettirmek zorunda kaldığının altını çizen Başkan Yücel, “Ülkeyi yöneten şahsım iktidarı, doymak bilmeyen saray çevresine ve yandaşlarına aktardıkları kaynakları halkımıza çok gördüler. İşsiz kalan babalar, anneler ve gençler yalnızlığa terk edildi. 2018 yılından başlayarak ülkece yaşadığımız ekonomik krize, bir de pandemi eklenince yaşam koşulları dayanılmaz bir hal aldı. İşsizlik arttı, bir çok esnaf ve işletme ağır ekonomik koşullara dayanamayarak kepenk kapattı. Ücretli çalışanlar kısa çalışma ödeneğine, günübirlik güvencesiz çalışanlar açlığa mahkum edildi. Ekonomik sebepli intihar vakalarında ciddi bir artış yaşandı” diye konuştu.

KİMSENİN AYRIŞTIRILMADIĞI BİR TÜRKİYE'Yİ KURACAĞIMIZ GÜNLER YAKINDIR
Ulusal değerlerin AK Parti döneminde tahrip edildiği ve ayrıştırmaların olduğunu belirten Yücel, "AKP iktidarının ülkeyi yönetme şekliyle her geçen gün zengin daha da zenginleşti, yoksul daha da yoksullaştı. Bu yeni ekonomik düzende eski bayramları arayan insanlarımız, bir taraftan ekonomik buhranla mücadele ederken bir taraftan da umutsuzlukla da mücadele etmeye başladı. İnsanlarımız mutsuz. İnsanlarımız umutsuz. Bir ulusu ulus yapan bütün ortak değerlerimiz AKP iktidarında bir bir tahrip edildi. Son 19 yılda insanlar benden ya da ondan diye, sucu yada bucu diye ayrıştırıldı, insanlar inançları nedeniyle, mezhepleri nedeniyle birbirlerine düşmanlaştırıldı,  haber yapan gazetecilerimiz, kendilerine dayatılan rektörü kabul etmeyen, hak arayan gençlerimiz, akademisyenlerimiz devlet düşmanı, terörist ilan edildi… Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama bu gidişe son vereceğimiz günler yakındır. Çocukların yatağa aç girmediği, gençlerimizin geleceklerini yurt dışında aramadığı, kadınların sadece; ülkeyi yönetenlerin, devletin kurumlarını kayıtsızlığı nedeniyle katledilmediği, şiddete, tacize, tecavüze uğramadığı, milyonlar açken ve işsizken yandaşların 3’er 5’er yerden ayrı ayrı maaş almadığı, insanların inançları, etnik kökeni ya da yaşam tarzı nedeniyle ayrıştırılmadığı bir Türkiye'yi kuracağımız günler yakındır."

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI DURDURAMADILAR
AK Parti iktidarına son verecek sürecin yakın olduğunu belirten Yücel, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde harami düzenine son vereceğimiz günler yakındır.  Martın sonu bahar diyerek, kazandığımız tüm belediyelerimizin pandemi sürecinde yaptıkları ortada. Her türlü engellemeye rağmen, her türlü baskıya rağmen, her türlü tehdide rağmen belediyelerimizn halkımıza hizmet etmesini engelleyemediler.Genelgeler mi yayınlamadılar?  Soruşturmalar mı açmadılar? Hesaplarına bloke mi koymadılar? Yasa mı çıkartmadılar? Hiç biri belediye başkanlarımızı durduramadı. Ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimizin hizmet etmesini engelleyemeyecekler."

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANILIĞI ADAYI OLUR MU OLMAZ MI BUNU TARTIŞIYORLAR
Yücel konuşmasına şöyle devam etti: "Ben buradan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza, insanı önceleyen yönetim anlayışlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Ama teşekkür etmek istediğim birileri daha var. bu dönem milletvekillerimiz; genel başkanımız sayın kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Türkiye’nin her yerinde çalışma yapıyorlar. Basmadık yer bırakmıyorlar. Uşak’tan, Kars’a, Giresun’dan, Şırnak’a, Batman’a, Adıyaman’a esnafla, işçiyle, emekliyle, gençlerimizle  halkımızla bir araya geliyorlar, onların sorunlarını dinliyorlar ve iktidar olduğumuzda bu ülkenin sorunlarını nasıl bir bir çözeceğimizi anlatıyorlar. o yüzden İzmir milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.  Sözlerimi noktalamadan önce bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Birileri bir süredir paniklemiş durumda. saltanatları biteceği için bir panik yaşıyorlar. İşi gücü bırakmışlar genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olur mu? Olmaz mı? Bunu tartışıyorlar."

BİR SONRAKİ BAYRM 82 MİLYONUN BAYRAMI OLACAKTIR
"Ben sadece bir tespitimi paylaşmak istiyorum; Dürüstlük, namus, ahlak, erdem, vatan sevgisi,millet sevgisi,  ve tabiî ki demokrasiye bağlılık deyince; insanların aklına gelen ilk isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. O yüzden biz, genel başkanımız sn. Kemal Kılıçdaroğlu önde, biz arkasında bu ülkeye demokrasi ve adalet getirmek için emin adımlarla yürüyoruz.  Tabiî ki millet ittifakı paydaşları ve tüm dostlarımızla birlikte. Ben burada bizimle birlikte olan dostlarımızın, örgütümüzün ve İzmirli hemşerilerimizin, kurban bayramını kutluyorum.     Bir sonraki bayram CHP iktidarında, tüm halkımızın, 82 milyonun bayramı olacaktır.  Uğruna emek ve mücadele verdiğiniz her şeyin bayramını kutlamanız umuduyla… "

ÖZUSLU: SANDIKTA CUMHUR İTTİFAKINI ALAŞAĞI EDECEK
Başkan Soyer’in Gediz Havzası gezisinin mevcut iktidarın çevre politikalarının halkın geleceğine olumsuz etki ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Özuslu, “Öncelikle bugün burada avaramızda olamayan ama yüreği bizimle olan Sayın Beleydi Başkanımız Tunç Soyer’in en samimi sevgi ve selamını getirdim. 402 km bir yol kat etti geçen hafta Sayın Tunç Soyer. Kütahya’nın Muratlı Dağı’ndan Gediz’in doğduğu noktadan Gediz ağzına kadar o zorlu yolu kat etti. Yol üstündeki tüm belediyelerle ilgili kuruluşlarla, STK‘larla toplandılar yaptı ve Gediz’in neden kirlendiğini ve Gediz’i kirletenlerin kim olduğunu kanıtlarıyla ortaya koydu. Hepimizin şahit olduğu Gediz ağzındaki o törende de tüm Türkiye’ye Gediz’i kirletmenin neye mal olduğunu, Gediz’i kirleten fabrikaların hepimiz hayatını karattığını kanıtlarıyla oryaya koyarak çözüm önerilerini sundu. Sayın tunç Soyer ne çevre bakanıydı ne de başka bir şey. Sadece yaşadığı kente, çevreye ve havzaya duyarlı sosyal demokrat, halkçı bir belediye başkanıydı. Örgütümüzün bu mücadeleye sahip çıkması da, bu mücadelenin sonu gelen AK iktidarına darbe vurmak için yeni bir alan yarattığının açık bir kanıtıydı. Çünkü çevre mücadelesinde 10 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı, çevreye duyarsız kalarak, çevreyi kirleterek aslında tüm halkımızın hayatını karartmaktadır. Yani çevre mücadelesi AK Parti iktidarının uzaklaştırılmadınsa ne önemli km taşlarından biridir. Bütün anketler, artık bu iktidarın gideceğini gösteriyor. Ona bir şüphe yok. Bunlar 19 yılda ülkeyi getirdikleri hal ortadadır. Bunlar gidecek, bunların yerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde millet ittifakının diğer bileşenleriyle millet ittifakı sandıkta ama erken ama zamanında sandıkta cumhur ittifakını alaşağı edecek ve halkın iktidarını kuracaktı. Biz düşen görev de sayın genel başkanımız önderliğinde bu mücadeleye destek vermek ve onun karkasından bıkmadan ve yılmadan hak, hukuk ve adalet mücadelesine devam etmektir” diye konuştu.

ARSLAN: MİLLET İTTİFAKI OLARAK ALAĞAŞI EDECEĞİZ
Kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan "Umut ediyoruz ki bu bayram AKP iktidarında geçireceğimiz son bayram. Bu iktidar milletin sırtında kambur olmuş durumda, sandık gelsin ve vatandaşlar bu insanlarla helalleşsin. İlk sandıkta helalleşme olacak ve halkın iktidarı kurulacaktır. Milletvekili gurubumuz büyük bir özveri ile Türkiye'nin dört bir yanına gidiyor ve insanlar bir umut arıyorlar. O umudun adı CHP, bize diyorlar ki ne olursunuz biz geçmişte bunlara oy verdik ancak bizi bunlardan kurtarın bunlara oy eren ellerimiz kırılsın' diyorlar. Bizde ilk seçimde millet ittifakı olarak bunları alaşağı edeceğiz" dedi.

ÇELİK: TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARIYI ELDE EDECEĞİMİZE İNANIYORUZ
CHP Parti Meclis Üyesi Devrim Barış Çelik ise, "Uzun süredir bölge çalışmalarımız yürütüyoruz , bu nedenle sizin buluşamıyoruz. Bizde doğu masası olarak Türkiye'nin 24 ilin de çok titiz bir çalışma yürütecek CHP'nin politikalarını anlatmaya çalışıyoruz. Partililerimiz CHP'nin çalışmalarını titizlikle anlatmaya devem ettikçe biz Türkiye genelinde başarıyı elde edeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

POLAT: YORGUN DEĞİL, HEYECANLIYIZ
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, "Anadolu'yu karış karşı geziyoruz. Yorgun değil heyecanlıyız. Anadolu'yu karış karış geziyoruz. Aranızda çok bulunamadık çalışmalarımızdan kaynaklı çok az bir zamanımız kaldı. Bunların sandığı getirmesini istiyoruz. İzmir marşı ile onları yollamamıza az kaldı" ifadelerini kullandı.

BAYIR: İKTİDAR OLDUĞUMUZ GÜNLERDE…
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise kısa bir konuşma yaptı ve şunları; “Hep sevdiklerinizle birlikte sağlıcakla, mutlulukla, iktidar olduğumuz günlerde bayramları kutlamak dileğiyle.”

SERTEL: KENETLENİRSEK 12 MİLYON FARK ATACAĞIZ
Kürsüde konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Sayın Özuslu'yu dinlerken dedim ki; Bunlara yeşil deyince akıllarına dolar gelir. Bunlara çevre deyince yakın aileleri geliyor. Geçenlerde TV'de yandaş medyadan bahsederken, akılları fikirleri para olduklarını belirtmek için 'Bunların camiden tesbih çekerken bile, EURO- Dolar EURO- Dolar diye çekiyorlar böyle değilse ben de Atilla sertel değilim' dedim ancak beni ipe çektiler bunu tüm Müslümanlara söylemişim gibi belirterek.Bütün akılları fikri parada pulda. Türkiye'de halkımız yoksulluğun ve sıkıntının en koyu noktasında. Anadolu'yu gezerken bunu görüyoruz. Benim ORADA İKNA edemediğim insanlar ben daha ağzımı açmadan CHP'YE oy vereceğim diyen AKP ve MHP'lilere rastladım. Şimdi hissediyorum. Bizim duruşumuz net, prııl pırıl, Tayyip'in karşısına çıkacak adayın karşısında kenetlenirsek en az 8-12 milyon farkla Cumhurbaşkanlığı seçimine biz kazanacağız" dedi.

SINDIR: MÜCADELEYİ BİRLİKTE VERMEMİZ GEREKİYOR
Son olara kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Kamil Okyay  Sındır ise, "Bir bayrama daha giriyoruz. Bu bayramlar bizi daha mutlu etmeyecek. Çünkü biz  iktidara geldiğimizde,  AKP zulmünden faşizminden, yoksulluktan, açlıktan sefaletten kurtulmadıkça bize bayram yok. Biliyoruz ki çok yakın bir gelecekte aydın ir ışık var. Tünelde ışık göründü Bize , hepimize çok büyük ışık düşüyor. Bizi birbirimize düşürmek isteyen çok var, onlara fırsat vermememiz lazım. Karşı karşıya gelip birbirimiz ile uğraşmak değil, sırt sırta gelip bizi parçalamaya kalkışanlar karşı mücadeleyi birlikte vermemiz gerekiyor" dedi.

 
Bayram coşkusu
 
Songül Karlı yaz sezonunu açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığına 2 gün vekalet edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ...
Kılıçdaroğlu: Beni Erdoğan’la karıştırmayın!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. ...
Çelik'ten Avrupa Adalet Divanı'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa Adalet Divanı’nın dini özgürlükleri ...
 
MHP'li Osmanağaolu: İzmir bizim, Türkiye bizim, Gelecek bizimdir!
TBMM'nin Genel Kurul çalışmasında görüşülen kanunlardan olan ve turizm ...
AK Parti'li Yavuz: Kılıçdaroğlu aday olmaz!
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ...
CHP'li Sertel'den İzmir-Ankara YHT hattı tepkisi: Ne zaman biteceği meçhul!
Temeli 2013 yılında atılan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin ...
 
CHP'li Sındır: İşverene destek işçilerden!
Birbirinden çok farklı konularda düzenlemeler içeren Torba Kanun Teklifi ...
CHP'li Bakan'dan geri dönüşüm tesisleri için önerge: Yangınları bertaraf yöntemi olarak kullanıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, geri dönüşüm tesislerinde yaşanan ...
Kılıçdaroğlu: Devletin sınavı için favorilerimi kestim!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ODTÜ öğrencileriyle buluşmasında, girdiği hesap ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva