HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2020 Cuma - 12:08

CHP İzmir'den Menemen çıkarması! ‘Bu bir hukuk skandalıdır’

Menemen'de yargı yoluyla iptal edilen kura ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Menemen Belediye Başkanvekili Deniz Karakurt, “siyasal iktidarın yetkilileri, seçim yöntemiyle elde edemediği yerel yönetimleri hukuk devleti ilkesini de ihlal ederek mahkemeleri kendilerine araç olarak görüp, yargı eliyle bir hukuk skandalına imza atmışlardır. Menemen halkının iradesini yok sayılmasına asla izin vermeyeceğiz" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Size sahip çıkacağız. Asla yalnız değilsiniz" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir den Menemen çıkarması! ‘Bu bir hukuk skandalıdır’

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile Menemen'de  basın toplantısı düzenlendi.

Açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, Menemen Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe başkanları katıldı.

Düzenlenen basın toplantısında İzmir 2'nci İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal etmesi sert bir dille eleştirildi.

KARAKURT: "OLUMSUZLUKLARA BİRÇOĞUMUZ KARŞI ÇIKTIK"
Basın açıklamasında konuşan Deniz Karakurt, Serdar Aksoy süreci ile ilgili detaylı bilgilendirme yaptı. Karakurt, " 31 Mart 2019 Seçimleri'nde Millet İttifakı olarak kazandığımız Menemen Belediyesi'nde 8 Nisan 2019 tarihinde mazbatalarımızı alarak göreve başladık. Belediye Başkanı Serdar Aksoy yerelde yürütmenin başına geçti, bizlerde yerel mecliste partilerimizin yerel yönetim anlayışları doğrultusunda Meclise gelen konuları değerlendirerek Menemen'in kaynaklarının doğru bir şekilde doğru projelere aktarılması için değerlendirmelerde bulunduk. Zaman zaman, farklı partilerden gelmemiz ve yaşama farklı pencerelerden bakmamız, parti anlayış farklılıklarımızdan kaynaklı; bizim "evet" dediğimiz konulara, yereldeki muhalefet parti gruplarından arkadaşlarımızın "hayır" dediği oldu. Genelde bir değerlendirme yaparsak Menemen'in çıkarları konusunda zaman zaman parti ayrımı gözetmeksizin ortak çıkarları korumak anlamında birlikte azımsanmayacak kararlar aldık, aynı paydada buluştuk. Bu süreci “Millet İttifakı" ve "Cumhur İttifakı" olarak birlikte yaşadık... Ortak tek paydamız Menemen'imizdi. Yerel İktidar kendi partimizden olsa da, olumsuzluklara birçoğumuz karşı çıktık. Temmuz Olağan Meclis Toplantısı'ndaki bu tutumumuz partilerimizin de genel merkezlerinde gündeme gelerek o dönem mevcut belediye başkanı ile ilgili milletvekillerimizden oluşan komisyon aracılığıyla araştırma yapılarak hazırlanan rapor, CHP Merkez Yürütme Kurulu'na sunuldu" dedi.

"MEVZUAT HÜKMÜ UYARINCA KURA ÇEKİMİ YAPILARAK SEÇİM SONUÇLANDIRILMIŞTIR"
Sözlerine devam eden Karakurt; "Partimizin Merkez Yürütme Kurulu da, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'u 16 Kasım 2020 tarihinde Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ederek Temiz Toplum" için, "Temiz Siyaset" için bir ilki gerçekleştirdi ve yaşama geçirdi. Başkan Serdar Aksoy Yüksek Disiplin Kurulu'nda kendini savunması yerine 18 Kasım 2020 tarihinde partimizden istifa etmeyi tercih etti. Bu gelişmeleri üzülerek izledik. Hemen ardından 20 Kasım 2020 tarihinde Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı "Gözaltı Kararı" sonucu İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Ekipleri'nce belediye başkanı, danışman ve belediyemiz müdür ve memurlarından ilgili dosyada adı geçenler gözaltına alındı. “Anayasa'nın 127'nci maddesinin 4'üncü fıkrası ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince İzmir ili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy geçici tedbir kararı olarak İçişleri Bakanlığımızca görevden uzaklaştırıldı." 27 Kasım 2020 tarihinde Menemen Kaymakamı Sayın Fatih Yılmaz bu kararı biz meclis üyeleri'ne tebliğ ederek 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun belediye başkanlığının boşalması hâlinde yapılacak işlemler bölümü madde 45'de belirtilen: Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması durumunda, vali tarafından belediye meclisinin on gün içinde toplanması sağlanır. Meclis, birinci başkan vekilinin onun bulunmaması durumunda ikinci başkan vekilinin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak , Belediye başkanlığının boşalması veya seçim dönemini aşacak biçimde kamu hizmetinden yasaklanma cezasının verilmiş olması durumunda bir başkan, başkanın görevden uzaklaştırılması, tutuklanması veya seçim dönemini aşmayacak biçimde kamu hizmetinden yasaklama cezası alması durumunda bir başkan vekili seçer. Belediye başkanı veya başkan vekili belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilir. Ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı veya başkan vekili seçilmiş olur. Oyların eşitliği durumunda kur'a çekilir. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun Madde 45'de belirtilen konular; 1 Aralık 2020 tarihinde Menemen Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda Başkan Vekili Seçimi'nde yasaya uygun olarak yaşama geçirilmiştir. Seçimin ilk üç turunda yeterli seçilme çoğunluğunun sağlanamaması ve dördüncü turunda eşitlik oluşması nedeniyle anılan mevzuat hükmü uyarınca kura çekimi yapılarak seçim sonuçlandırılmıştır" dedi.

"MENEMEN HALKININ İRADESİ'NİN YOK SAYILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”
İptal edilen kurada Başkan Vekili seçilen Deniz Karakurt sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü; "Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği", "Meclisin çalışması ve katılıma ilişkin esas ve usullerini düzenleyen" bir yönetmelik olup, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Vekili seçimini düzenleyen bir yönetmelik değildir. Bu nedenle bu yönetmeliğin seçim usulünde dikkate alınmaması gerekir. Belediye Başkanı'nın seçiminde uygulanacak kanun, Belediye Kanunu'nun amacını düzenleyen birinci maddesi'nde bildirildiği gibi Belediye Kanunu'dur. Yönetmelik Belediye Kanunu'nun belediye meclisinin çalışma esas ve usullerini düzenleyen 19.maddesini dayanak alarak düzenlenmiş olup, yönetmeliğin 13.maddesi belediye Meclisi'nin, divanının ve divan başkanının seçimi usulüne ilişkin düzenlemeleri içermekte, Belediye Başkan vekiline ilişkin bir düzenleme içermemektedir. Bu seçim Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği hükümleri uyarınca değil, Belediye Kanunu'nun 45. Maddesine dayandığı, başkanvekili seçimine yönelik olarak kanunda özel bir düzenleme bulunduğu, bu nedenle Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği hükümlerinin başkanvekili seçiminde uygulama bulamayacağı, Belediye Kanunu'nun ilgili maddesinde kuranın nasıl gerçekleştirileceğine yönelik olarak sınırlayıcı veya yasaklayıcı herhangi bir hükmün bulunmadığı, kuranın canlı yayın eşliğinde tüm meclis üyelerinin önünde açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildigi, oy pusulalarının herkesin gözü önünde katlanarak için görünmeyen plastik toplara konulduğu, bu süreç içinde de kura çekecek Meclis Başkan Vekili salonun dışında olduğu, sonradan salona girerek kendisinin de kavanozun içinde olan iki plastik topu karıştırarak çekim yaptığı, çekim sonrası kazanan plastik topun içinden Aday Av. Deniz Karakurt'un adının çıktığı, kontrol amaçlı diğer plastik topun da açıldığında diğer Aday Aydın Pehlivan'ın adının olduğu da kontrol edilerek, seçimin kura yöntemiyle kazananın Av. Deniz Karakurt olduğu salonda bulunan herkes tarafından görülmüştür. Davacı Aydın Pehlivan'ın seçimin başından sonuna kadar, seçim alanında olduğu, ancak seçime yönelik olarak herhangi bir itirazda bulunmadığı gibi 1 Aralık 2020 Başkanlık Vekili Seçimi'nin tüm kuralları da Adalet ve Kalkınma Partisi Yöneticileri tarafından belirlenmiştir. Aynı gün Belediye Meclis Salonu'nda olan her partiden meclis üyesi arkadaşlarımız ve partilerin ilçe yöneticileri buna tanıktır. Biz de rakibimiz tarafından konulan kurallara itiraz etmeyerek, sorun çıkarmayarak sonuca saygılı olduğumuzu gösterdik. Anayasa'ya göre belediye başkanı seçiminin ancak kanunla düzenlenebileceği, günümüzde kura çekiminin birbirinden çok farklı biçim ve teknik ile yapılabildiği belirterek davanın ve yürütmenin durdurulması isteminin reddi gerektiği savunulmasına karşın; İzmir Bölge 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vererek hukuku, siyasetin gölgesinde bırakmıştır.

Anayasa'nın ikinci maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir "Hukuk Devleti" olduğu yazılıdır. Ne demektir hukuk devleti? Anayasa Mahkemesine göre hukuk devleti;  Eylem ve işlemleri hukuka uygun olan, Her alanda adaletli bir hukuk düzeni kurup bunu geliştirerek sürdüren, Anayasa'ya aykırı durum ve tutumlardan kaçınan, Hukuku tüm devlet organlarına egemen kılan, - Anayasa ve yasalarla kendini bağlı sayan,  Yargı denetimine açık, Anayasa'nın ve yasaların üstünde yasa koyucunun da bozamayacağı temel hukuk ilkeleri bulunduğu bilincinde olan devlettir.

Yine Anayasa Mahkemesine göre hukuk devleti, tüm eylem ve işlemlerinde yönetilenlere en güçlü, en kapsamlı hukuksal güvence sağlayan devlettir. Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu devlette hukuk güvenliğinin sağlanması, hukuk devleti ilkesinin olmazsa olmaz koşuludur. Öğretide de yer verilen bu tanımlara karşın siyasal iktidarın yetkilileri, seçim yöntemiyle elde edemediği yerel yönetimleri hukuk devleti ilkesini de ihlal ederek mahkemeleri kendilerine araç olarak görüp, yargı eliyle bir hukuk skandalına imza atmışlardır. Menemen Halkının İradesini yok sayılmasına asla izin vermeyeceğiz."

SOYER: “ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ”
Basın açıklamasında mikrofonu alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Menemenlilere sahip çıkacaklarını söyledi. Soyer, “Hiç kuşkunuz olmasın her daim yanınızda olmaya devam edeceğiz. Size sahip çıkacağız. Asla yalnız değilsiniz” ifadelerini kullandı.

BAYIR: “NEREDE İLKE VE ADALET?”
Konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise Menemenli seçmenin düşüncesine ve oyuna ipotek konulamayacağını söyledi. Bayır, “Siz ilçenizi ve bu kenti şu partinin insanı yönetsin diye oy verdiniz ve bugün de bunun arkasında duruyorsunuz. Daha sonraki olaylara girmeyeceğim. Menemen’deki seçmenlerin düşüncesine ve oyuna ipotek konulamaz. Mahkeme kararı olsa bile. Nu kura çekilirken hiç kimse kuranın çekiliş yöntemine ve şekline itiraz etmedi hatta kura araç gereçlerini kendileri getirdiler. Yüzde 50 şans vardı. Bu AKP’li aday da olabilir. Ama  kurada CHP’li adayın adı çıktı. Nesine itiraz edeceksiniz? Nerede ilke ve adalet? Kuradan AKP’li çıkana kadar kurayı tekrar mı edeceğiz. Size sadece İstanbul’u hatırlatırım. 2,5 yıl sonra Menemen’de çok daha fazla oyla Menemen’de iktidar oluruz.”

YÜCEL: "HİLE KARIŞTIĞINI İSPATLASINLAR DENİZ KARAKURT ŞU AN İSTİFA EDER"
Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gerçekleştirilen kura işleminin yasaya ve hukuka uygun olduğunu vurguladı. Yücel, ”Kuranın şekli ve yöntemi AK Parti adayı, meclis üyeleri, genel başkan yardımcıları ve il başkanlarının önerileri ve onayıyla uygulandı. Yapılan işlem belediye kanunun 45. Maddesine göre her türlü şaibeden uzak bir şekilde yapıldı ve kayıt altına alındı. Kura işlemi sırasında kuranın şekline eve yöntemine itiraz etmeyen koca koca adamlar şimdi kalktılar itiraz ettiler ve mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı verdi. .Yapılan bu itiraz Menemenli hemşerilerimize hakarettir, Menemenlilerin vicdanlarını yaralamıştır. Bu karar adalet duygusunu rencide etmiştir. Daha önce İstanbul seçimlerinde aldılar boylarının ölçüsünü aldılar. Haksızlık yapmaya devam edin, kurnazlık yapmaya devam edin boyunuzun ölçüsünü yine alacaksınız. Şunun altını çizmek istiyorum. Yapılan kura işlemi yasaya hukuka mevzuata uygundur. Mahkemenin vermiş olduğu karar yanlıştır, haksızdır, zorlamadır. Kuraya hile karıştırıldığını ispatlasınlar Deniz Karakurt şu an istifa eder ancak böyle bir iddiaları yokken kalkıp da sırf kuranın sonucu istedikleri gibi çıkmadıkları için oyun bozanlık yapmaya kalkarlar bunu altından kalamazlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yasal haklarımızı hukuk çerçevesinde sonuna kadar arayacağız. Mahkemenin kararına karşı gerekli itirazları yapacağız. Menemen’i korumaya ve Menemenlilerin hakkını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Deniz Karakurt un görevine devam edeceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

 
Ayvalık'ta çevre felaketi!
 
Ege kupada havlu attı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-olm bak! 19 Aralık 2020 Cumartesi 11:12

Y-chp gidip chp gelene kadar tombala devam etmeli.

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 18 Aralık 2020 Cuma 17:22

Partisinden ayrılmış istifa etmiş bir belediye başkanı var hala bu parti neyin peşinde. ..

Yorumu oyla      2      4  
Vatandaş 18 Aralık 2020 Cuma 17:12

Yaklaşık bir senedir bu tür olaylar gündemde nerede hizmetler ne yapılıyor havanda su ve hava dövülüyor yazık Izmirin yapı ve dokusuna uymayan genel merkez atamaları ile belediye başkanları atandı izmir halkı bu partiye CHP gönülden bağlı olduğu için oylarını iktidarın bir çok tekliflerine rağmen partilerine oylarını verdi,genel merkez yöneticileri izmir için müdahil oldukları sürece bu sorunlar aratarak devam eder partinin yapısını dokusunu kendi çıkarları ve koltukları korumak için kullanıyorlar koltukları olsun genel merkezden istediklerini atama yaptığı sürece bu sorunlar aratarak devam eder lütfen her kademe parti yöneticileri halk her şeyin farkında...

Yorumu oyla      2      3  
Bu neyin kafası? 18 Aralık 2020 Cuma 16:08

Sandıkta olmadı, bir de bunu deneyelim. İstanbul seçimleri haftalarca sürmüştü. Hala daha altta yorum yazanlar var. İstanbul seçimleri yapıldı ama bitmedi; bir daha sayıldı; o da yetmedi seçim iptal oldu. Doğu da kayyum, burada da bu mu? Milli iradeye ne oldu? 2014'de Ankara seçimlerinde gece yarısı ne oldu da önde giden Mansur Yavaş seçimleri kaybetti?

Yorumu oyla      2      4  
izmirli 18 Aralık 2020 Cuma 14:27

chp kendinde olmayan adaleti ve özgürlükleri başkalarından ister batının hdp si oldu artık gerçek Atatürkçüler partiden atıldı

Yorumu oyla      10      10  
İNCE 18 Aralık 2020 Cuma 13:12

Gerçekten önce evinizin önünü süpürmeye başlasanız!!!.

Yorumu oyla      9      9  
Menemenli... 18 Aralık 2020 Cuma 13:04

Chp neyin tartışmasını yapıyor meclisde yapılan seçimlerde zaten fire vererek basladı son turda olduğu gibi bitti zaten...

Yorumu oyla      10      9  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 18 Aralık 2020 Cuma 12:58

Niye Hukuk skandalı olsun ki.İdari Mahkemeler idari işlemleri denetler.İdari işlemde hata varsa işlemi iptal eder. Yapılan oylama bir idari işlemdir. İdari işlem olan kura çekimi kapalı kutudan yapılması gerekirken şeffaf kutuda yapılması yasaya aykırıdır.Bunu en iyi bilmesi gereken hukukçu il başkanı olması gerekirken ,o ve ekibi Menemen'de meclis üyesi markajı yapacağına kura çekimi yasaya uygunmu yapılıyor onu denetlemesi lazımdı.ve eğerki başkanlık yeni yapılacak kurada el değiştirmesi durumda o hukukçu il başkanı hiç o koltukta oturmasın istifa etmesi lazım.

Yorumu oyla      8      9  
Nouma mı Gomis mi? 18 Aralık 2020 Cuma 12:37

Yoksa yılbaşı tombalası mı geliyor?

Yorumu oyla      7      3  
partili 18 Aralık 2020 Cuma 12:37

söylemler hep demokrasi ama demokrasiyi genel merkez mi ,ll başkanlığı mı uyguladı.Ankara da il başkanı ile oturup şunun adamı bunun adamı diyerek meclis üyesi atarsanız,sonucu tabi ki böyle olur.derhal İL BAŞKANI istifa etmelidir.hatta bu meclis üyelerine refarans olan kim varsa istifası alınmalıdır.önce evimizn önünü temizlemeliyiz.CHP yi ne hallere düşürdünüz yazık çok yazık

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan 'bürokrasi' isyanı: Gereğini yaparız!
Bakanlar ve müdürlükler tarafından gerçekleştirilen toplantılarda Cumhuriyet ...
Putin'den Erdoğan açıklaması: Özü sözü birdir!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında açıklamalarda ...
Genel Merkez'den 'Menemen' yorumu: Bu karar yok hükmünde!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin Menemen Belediye ...
 
Menemen kararı sonrası CHP'den flaş hamle!
Tutuklanarak cezaevine gönderilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Cumhurbaşkanlığı Sistemi milletin tercihi!
MHP'li Tamer Osmanağaoğlu TBMM'de yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin milli ...
CHP’den mahkemenin 'Menemen seçimi' kararına büyük tepki!
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Modern dönem haramileri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazreti Mevlana’dan aldığımız ilhamla diline, ...
Cumhur İttifakı, mahkemenin Menemen kararı için ne dedi?
Menemen seçimleri için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren ...
AK Partili Dağ'dan 'Urla mektubu' yorumu: Münferit bir olay değil!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, tartışmalara ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva