HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2016 Pazartesi - 16:50

CHP İzmir’den liderlere ‘Meclis’, hükümete istifa çağrısı!

CHP İzmir dün akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak hükümeti istifaya davet etti. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, meclisteki dört partinin genel başkanlarına seslendi ve meclisi tek gündem maddesiyle toplayarak, teröre çözüm bulmalarını istedi.

CHP İzmir’den liderlere ‘Meclis’, hükümete istifa çağrısı!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir dün Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, teröre lanet okudu.

Ankara Güven Park’ta gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 37 vatandaş hayatını kaybederken, onlarca vatandaş da yaralanmıştı.

Tüm ülkede teröre lanet edilirken, CHP İzmir ayağa kalktı. CHP İzmir Örgütü adına basın açıklaması yapan İl Başkanı Yüksel, Ankara’ya çağrıda bulunarak, meclisin acilen tek gündem maddesiyle toplanmasını istedi.

Konak Meydanı Hasan Tahsin Heykeli önünde yapılan basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri, PM ve YDK üyeleri, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri, il ve ilçe gençlik kolları ve partililer katıldı.

Basın açıklaması öncesi Hasan Tahsin Heykeli’nin önüne, "Yüreğimiz yanıyor, kalbimiz Ankara'da" yazılı bir çelenk koyuldu.

İl Başkanı Alaattin Yüksel yaptığı basın açıklamasında, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diledi. Yüksel, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk milletine bu günleri reva gören tüm zihniyetlerle güçle mücadelelerini sürdüreceklerine söz verdi.

TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLMÜŞTÜR
Konuyla ilgili Ankara’da son aylarda gerçekleşen saldırılarda 169 kişinin hayatını kaybettiğini, 630 kişinin de yaralandığını ifade eden Yüksel, “Bu acı hiçbir açıklamayla tarif edilemez. Hiçbir söz, ateş düşen ocaklardaki yangını söndüremez, biliyoruz. Genelkurmay Başkanlığı’nın, başbakanlığın, bakanlıkların bulunduğu Türkiye'nin en iyi korunması beklenen Başkent Ankara'da bu olaylar nasıl engellenememektedir? Olayların yaşandığı Ankara’da 6 aydır emniyet müdürü yok. Başkent’in güvenliği 2. sınıf bir müdüre bırakılmış, bu zafiyet de terörün ekmeğine yağ sürmüştür” dedi.

TERÖRÜN MECLİSTE ELE ALINMASINI İSTEDİ
7 Haziran’dan bu yana 254 polis ve askerin şehit olduğunu, 800’den fazla sivilin de yaralandığını ifade eden Yüksel, “Masum insanlarımızı çoluk çocuk, kadın-yaşlı demeden katleden, amacı ülkedeki birliği bozmak, kardeşliğimizi yok etmek, kaos ortamı yaratmak olan alçakların, kalleşlerin, terör denen belayı bu ülkeye musallat edenlerin tamamını lanetliyoruz. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Hangi amaçla yapıldığı söylenirse söylensin lanetliyoruz. Herkesin de amasız, fakatsız, lanetlemesi gerektiğine inanıyoruz. Her olaydan sonra, "Devletimiz güçlüdür, sorumlularını bulacağız, milletimiz vakurdur" açıklaması yapan iktidarın, bu olaydaki ihmali ve sorumluluğu apaçık ortadadır. Bunca can yitip gitmişken, bu işin başındakiler nasıl oluyor da hiç sorumluluk, suçluluk, vicdan azabı duymadan koltuklarına sıkı sıkıya bağlı kalabiliyorlar. İktidarlarının devamını, siyasi kariyer planlarını, insanlarımızın canı üzerinden yapmasınlar. Makamlarını korumak pahasına,  yurttaşlarının daha fazla can kaybetmesine göz yummasınlar. Bizler millet olarak, olaylar sonrasında iktidardan sorumluları bulmalarını değil, vatandaşlarımız ölmeden, bombalar patlamadan, katliamlar yaşanmadan bu olayları engellemelerini istiyoruz. Engelleyemiyorlarsa da, milletimizin büyüklüğüne, devletimizin gücüne sığınmalarını değil, istifa etmelerini bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, terörün engellenmesi, akan kanın durması için her seferinde milletin meclisini göreve çağırarak, bu olay mecliste çözülür dedik. Bir kez daha buradan söylüyoruz, acilen 4 partinin genel başkanı ve gurup başkan vekilleri toplanmalı ve bu işi mecliste ele almalıdır” şeklinde konuştu.



KAFASINI KUMA GÖMÜP…
Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetine seslenen Yüksel, “Daha önceki olaylarda, amaçları bu işi çözmek değil, uzatmak olan, ülkedeki kaos ortamını seçim sonuçlarına, başkanlık sistemi olmamasına bağlayan sayın cumhurbaşkanı ve AKP iktidarı, meclisin toplanmaması için her yola başvurmuştu. Dileriz aynı gaflete bir kez daha düşmezler. Sınırlarımızı delik deşik eden, Türkiye'ye sığınan mülteciler üzerinden Avrupa’yla para pazarlığı yapan zihniyet, bugün yaşanan tüm olayların baş sorumlusudur. Kafasını kuma gömüp ‘sorumluları bulunacaktır’ açıklaması yapanlara da, Türkiye'deki kardeşliği hedef alan adi terör örgütlerine de bugün çok daha fazlası söylenebilir. AKP iktidarı artık çözüm değil kaos üretmektedir. Ülkenin yükünü taşıyamamakta ve yönetememektedir. Hemen her gün meydana gelen terör olayları karşısında sessizce olayların soğumasını beklemektedir. Bu milletimizin de gördüğü bir gerçektir. Bu gerçekler ortadayken daha fazla sorumsuzluğa ve can kaybına tahammülümüz yoktur. Ancak biz terörün istediğini yapmayacağız. Bu olayın hemen ardından daha da büyük tartışmalar başlatıp, huzuru bozmak ve bunu kendi çıkarına kullanmak isteyen zihniyete fırsat vermeyeceğiz. Bu saldırıyı yapan canavarlara, vahşilere buradan haykırıyoruz. Al bayrağımızın dalgalandığı her yerde, vatandaşımızın nefes aldığı her karış toprağımızda, nefesimiz ensenizde olacak. Bu ülkede, malum zihniyetlerle yaratmaya çalıştığınız, korku ve kaos düzenine izin vermeyeceğiz. Terörün hedef aldığı birlikte kardeşçe yaşama anlayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türk'ü, kürdü, alevisi, sünnisi, hiristiyanıyla birlikte barış içinde ortak yaşama anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz. Bu anlayışla belki de terörü halk olarak, millet olarak yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

MECLİSE SESLENDİ, AK PARTİ HÜKÜMETİNİ İSTİFAYA DAVET ETTİ
Son olarak hükümete ve meclisteki dört partinin genel başkanlarına dört madde üzerinden seslenen Yüksel, AK Parti hükümetini de istifaya davet etti.

Yüksel şu ifadeleri kullandı:

- Sen hükümetsin, vatandaşların ölmeden bu terör belasına çözüm bulmak zorundasın, var oluş sebebin zaten bu. Bunu yaparken de gizli kapaklı değil, amasız ve kesin bir dille, yapacaklarını halkınla paylaşmak zorundasın.

-Bunca ölümden, bunca kayıptan sorumlu olan, Türkiye'nin yükünü taşıyamayan, ülkeyi yönetemeyen hükümet derhal istifa etmelidir.   

-4 siyasi partinin ortak hareketiyle meclis sadece terör gündemiyle toplanmalıdır.

 
2 Lider arasında 45 dakikalık kritik zirve
 
CHP'den üç günlük ulusal yas teklifi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sorumlusunuz 15 Mart 2016 Salı 07:33

Bu iktidarın varlık nedenlerinden biri de sizin yetersizliğiniz.

Yorumu oyla      11      5  
REİS 14 Mart 2016 Pazartesi 17:04

DİSK ve STKLAR NEDEN YOK YANINDA BAŞKAN..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 Lider arasında 45 dakikalık kritik zirve
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı ...
CHP'li Biçer'den hükümete derfal istifa çağrısı
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Ankara'daki terör saldırısı ...
''Emniyet müdürünün olmadığı başkent mi olur?''
Ankara saldırısıyla ilgili açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Flaş gelişme: Ankara’da sürpriz görüşme
Başbakan Davutoğlu'nun, MHP Genel Başkanı Bahçeli'den gelen randevu talebi ...
Koray Aydın'dan Manisa'da 6.vites çıkışı!
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, süreci değerlendirdi "Yanlış yapanlar ...
Bahçeli'den Ankara'daki saldırıya tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'dakı bombalı saldırının ardından açıklama yaptı.
 
Davutoğlu'ndan Merkel'le vize zirvesi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda ...
İzmir'de HDP'lilerin tutuklanmasına tepki
İzmir'de bir grup HDP'li, aralarında HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve ...
Kılıçdaroğlu SODEM ödüllerini Şakin Şehir'de verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Seferihisar’da gerçekleşen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva