HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2019 Çarşamba - 10:12

CHP İzmir'den Başkan Sengel'e saldırıya tepki!

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e yapılan saldırı ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklama yaptı. Ayrıca milletvekilleri ve belediye başkanları da açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir den Başkan Sengel e saldırıya tepki!

EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e eski belediye Başkanı Vefa Ülgür ve arkadaşları tarafından yapılan saldırının yankıları sürüyor.

Saldırı sonrası Ülgür ve arkadaşları gözaltına alınırken konu ile ilgili olarak CHP İl Başkanı Deniz Yücel açıklama yaptı.

- İZMİR'DE BELEDİYE BAŞKANINA SALDIRI! SALDIRAN ESKİ BAŞKAN ÇIKTI

Yücel açıklamasında “Kadının toplumdaki yerini hazmedemeyen kim varsa karşısındayız. Yapılan saldırı Filiz başkanımızın nezdinde, onu seçen, ona görev veren Selçuk halkına da yapılmıştır. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yasal sürecin takipçisiyiz. Parti olarak da kendi disiplin mekanizmamızı çalıştıracağız. Örgütüm ve şahsım adına üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN TEPKİLER
Saldırıyla ilgli olarak milletvekilleri, partililer, belediye başkanları ve vatandaşlar tepkilerini gösterdi.

Feridun Yımazlar (Beydağ Belediye Başkanı) Selçuk’un ilk kadın Belediye Başkanı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’e dün akşam saatlerinde Cumhuriyet’imizin 96. yaşında yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Türk kadınının toplumdaki yerini sindiremeyen her kim varsa daima karşısındayız.

Mustafa Kayalar (Menderes Belediye Başkanı) Selçuk Belediye Başkanı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’e, İlçe Başkanı Sayın Mehmet Karanfil'e, belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve belediye çalışanlarına dün gece yapılan saldırıyı kınıyoruz. Yapılan saldırı sadece kendilerine değil tüm Selçuk halkına yapılmıştır.

Serdar Aksoy (Menemen Belediye Başkanı) Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında saldırıya uğrayan Selçuk Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel'e yapılan saldırıyı kınıyor geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Burak Oğuz (Urla Belediye Başkanı) Efes Selçuk Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’e 29 Ekim gibi önemli bir günde gerçekleşen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu tarz olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Murat Bakan (CHP İzmir Milletvekili) Bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve halkın egemenliğini kutladığımız, bir kadın devrimi olan Cumhuriyet Bayramımızda yapılan bu sözlü ve fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyor, Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı olarak büyük bir destekle seçilen Filiz Başkan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Filiz Başkan, tüm Selçukluların çok sevdiği, her zaman halkın yanında ve içinde olan, aydın, demokrat ve sevgi dolu bir belediye başkanıdır.

Görüntülerde de gördüğümüz gibi; Filiz Başkan’ın en ufak bir tatsızlığa mahal vermemek için gösterdiği çaba da karşı tarafın fiziksel saldırıya dönüşen ısrarlı tavır ve hamleleri de ortada. Filiz Başkan uzaklaştıkça, korumalarını geri çektikçe ısrarlı tavır devam ediyor. Öyle ki Selçuklu kadınlar dahi araya giriyor.

Bir kadına, bir anneye, bir avukata, bir İzmirliye ve seçilmiş bir belediye başkanına yönelik bu şiddet kabul edilemez.

Bu saldırı, Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel nezdinde hepimize yapılmıştır.

Adli sürecin ve parti içindeki disiplin sürecinin takipçisi olacağız.

Ednan Arslan (CHP İzmir Milletvekili) Selçuk Belediye Başkanımıza Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum!  Başkanımız seçilmiş bir belediye başkanıdır! Kadındır! Annedir! Geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğum başkanımızın her zaman yanında ve destekçisiyiz.

Sevda Erdan Kılıç (CHP İzmir Milletvekili) Kadına yönelik şiddetin arşa çıktığı günlerde, Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’e üstelik Cumhuriyet Bayramı kutlamaları esnasında yapılan saldırının takipçisi olacağız. Bu üzücücü olay nedeniyle kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

Halil Arda (Gaziemir Belediye Başkanı) Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Selçuk’un ilk kadın Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in uğradığı fiziksel ve sözel şiddeti kabul etmiyorum.
Kadın cumhuriyetin baş tacıdır. Son dönemde ülkemizde kadınlara yönelik şiddet oranlarındaki yükselişe paralel olarak seçilmiş kadın başkanların yaşadığı dışlanma ve şiddetin de giderek arttığını üzülerek gözlemliyorum.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’nun yaşadıklarının ardından, dün akşam Selçuk Belediye Başkanı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel de fiziksel ve sözel şiddete maruz kaldı.

Binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Aydın ve Selçuk’ta yaşanan bu medeniyet dışı tavırlar, aslında toplumumuzda kadınların gerçek yerinin hala kabul edilemediğini açıkça gösteriyor. Cumhuriyetin kazanımlarını içine sindirememiş kişilerce yapılan bu saldırıları kınıyor, seçilmiş belediye başkanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Erhan Kılıç (Buca Belediye Başkanı) Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel'e Cumhuriyet kutlamaları sırasında yapılan saldırıyı kınıyorum. Her şeyden önce bir kadına sözlü ve fiziksel saldırıda bulunamazsınız! Filiz Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

İlkay Gİrgin Erdoğan (Karaburun Belediye Başkanı) Hem hukukçu hem kadın hem belediye başkanı kimliklerimizin ortaklığı hem de dostluğumuzun verdiği dayanışma duygusu ile yanınızdayım Sevgili Filiz Başkanım. Bu saldırılar hiç birimizi korkutamaz.

Cemil Tugay (Karşıyaka Belediye Başkanı) Şiddetin her türlüsüne karşıyız! Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında saldırıya uğrayan Efes Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Mustafa İnce (Güzelbahçe Belediye Başkanı) Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Senel'e yapılan saldırıyı kınıyor, bu saldırı sadece bir belediye başkanına değil; bir kadına, anneye yapılmış, onu seçen halka yapılmıştır. Cumhuriyetimizin 96. yılında bu saldırının yapılması ayrıca bir utançtır. Filiz Başkanım geçmiş olsun.

Serdar Sandal (Bayraklı Belediye Başkanı) Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e yönelik saldırı, sadece Cumhuriyet kadınına değil, onu seçen iradeye de yapılmıştır. Cumhuriyetimizin 96. yıl kutlamalarında yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Geçmiş olsun Filiz Başkan…


Hayko Cepkin (Ünlü Sanatçı) Selçuk Belediye Başkanımıza Cumhuriyet Bayramımızın coşku ile kutlandığı bu önemli günde, cüret edilen sözlü ve fiziksel saldırıyı kınıyoruz. Geçmiş olsun Başkanım

 
Karşıyaka'da tarihi eser operasyonu!
 
Güzelbahçe'de 96. yıl şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'den 2 skandal karar! Türkiye'den çok sert tepki
1915 Ermeni olaylarının soykırım olarak tanınmasını öngören karar tasarısı ...
CHP’li Yücel: 15 Temmuz’dan sonra Atatürk’e sarılmaya başladılar!
İl Başkanı Yücel, Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, “Daha düne kadar Mustafa ...
Anıtkabir özel defterinde 'Barış Pınarı' vurgusu!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de ...
 
CHP'li Beko'dan 29 Ekim mesajı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, yaptığı yazılı açıklamayla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Hükümetten 3600 ek gösterge açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kamu çalışanları için ek göstergenin 3 bin ...
Metin ÖNEY yazdı... Cumhuriyet fazilettir
Metin ÖNEY yazdı... Cumhuriyet fazilettir
 
Mehmet KARABEL yazdı... Cumhuriyet olmasaydı?
Mehmet KARABEL yazdı... Cumhuriyet olmasaydı?
Cumhuriyet'in ilanı nasıl duyurulmuştu?
Cumhuriyet'in ilanı nasıl duyurulmuştu?
Nuray KAYA yazdı... Her dem Atatürk
Nuray KAYA yazdı... Her dem Atatürk
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva