HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2021 Perşembe - 09:44

CHP İzmir’den Ankara’ya esnaf raporu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, yaklaşık bir buçuk aydır sürdürdüğü Esnaf Buluşmalarını, “Esnaf Buluşmaları Sonuç Raporu” başlığıyla hazırlanan bir raporla,CHP Genel Merkezine gönderdi.CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Başkan Yardımcısı İrfan Yelis’in imzasıyla Genel Merkeze sunulan raporda, İzmir’de yapılan esnaf toplantılarında esnafın dile getirdiği sorunlar, acil çözüm beklenen konular, merkezi ve yerel yönetimlerin yaptıkları yardımlar ve sunulan çözüm önerileri yer alıyor.

CHP İzmir’den Ankara’ya esnaf raporu

Hazırlanan raporun sadece İzmir’de değil tüm ülkede esnafın yaşadığı sorunları ortaya koyan bir rapor olduğunu dile getiren CHP il başkanı Deniz Yücel,  “Esnaf zor durumda ve bunun sebebi sadece yaşanan salgın değil, AKP iktidarının beceriksiz uygulamaları ve esnafın derdine çare olmayan göstermelik yardımlardır” dedi. Yücel hazırlanan rapora ilişki şu değerlendirmelerde bulundu

Ülkemizde toplumsal hayat ve ekonomi iktidarın aldığı yanlış ve günü kurtaran tedbirler nedeniyle adeta durmuştur. Genel merkezimize sunduğumuz raporda da belirttiğimiz gibi, duran ekonomi, geleceğe ilişkin kaygıları arttırmış, vatandaşımızı belirsizliklerin ve risklerin ortak olduğu, psikolojik buhrana ve çıkmaza sürüklemiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve partimizin yetkililerinin tüm uyarılarına rağmen, bu öngörülemeyen ya da görmezden gelinen süreç; üreten, satın alan, satan, istihdam yaratan ve bu şekilde ekonominin tüm boyutlarında kılcal damarlara kadar nüfuz eden esnaf ve sanatkârlarımızı tabiri caizse vurguna uğratmıştır. Özellikle küçük ölçekli esnaf ve sanatkâr işletmeleri, bu süreçte ekonomik anlamda ciddi zararlar görmüş ve birçoğu işyerlerini kapatmak zorunda kalmıştır. Bu süreçte iktidar, ekonomik tedbirler adı altında esnafımızı, düşük oranlı, uzun vadeli ve ertelenmiş krediler ile borçlandırmıştır. Krediler; esnafımızı rahatlatmadığı gibi, bugün gelinen noktada kısıtlamalar dâhilinde iş yerleri bir açık bir kapalı olan küçük esnafımızın ekonomisi, aynı ülke ekonomisi gibi kangrene dönmüştür. Esnafın derdine çare olmaktan çok uzak olan AKP iktidarı, bırakın çare olmayı, Türkiye’nin her ilinde yaptığı lebalep kongreleriyle adeta salgının daha da yayılmasına davetiye çıkarmış ve bu vurdumduymaz, milleti hiçe sayan tavrının bedelini de yeni yasaklar ve ramazan ayında paket servise geri dönüş gibi kararlarla yine esnafımıza ödetmiştir. İktidarın ekonomiyi alt üst eden, esnafı adeta cezalandıran uygulamaları karşısında, esnafımız CHP’li belediyelerin verdiği kira, gıda ve maddi destekler sayesinde ancak ayakta durabilmektedir. Bizler belediyelerimizin imkanları doğrultusunda bu yardımların nasıl arttırılabileceğinin de arayışı içindeyiz.

ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN BAŞLIKLAR SIRALANDI
Yücel, esnaf toplantılarında kendilerine en çok dert yanılan konuların başında kapalı işletmeler nedeni ile gelir kaybı, kredilerin ve faizlerinin ödenmesinde ortaya çıkan sorunlar, stopaj-kira-vergi ödemeleri, Bağ – Kur ve SGK primlerinin yüksek olması, zincir mağazaların sokak aralarına kadar girmiş olması ve her türlü ürünü satması gibi sorunların iletildiğini ve hazırlanan raporda tüm bu konuların yer aldığını da belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı yaklaşık bir buçuk aydır sürdürdüğü çalışmayla, Bornova, Konak, Çiğli, Karşıyaka, Buca, Karabağlar, Urla, Kemalpaşa, Bayraklı, Bergama ve Aliağa ilçelerinde, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetimleri, Esnaf Odaları, Esnaf Kefalet Kooperatifleri, Meslek Odalarıesnaflar ile bir araya gelmişti.

 
Karabağlar Planları yeniden davalık!
 
TBB, TLREF çalışmalarının sürdürüldüğünü duyurdu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BIDI BIDI İL BAŞKANI 10 Nisan 2021 Cumartesi 00:26

KONUŞTUĞUN HER ŞEY YANLIŞ... YAPTIĞIN HER ŞEY YANLIŞ..ÖRGÜTTE KARŞILIĞIN YOK.. HALA DAHA NE OTURURSUN O ATATÜRK ÜN MİRASI OLAN PARTİNİN İZMİR KOLTUĞUNDA..!!??

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan intihar mektuplarını Meclis’te okudu!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ...
Güvenlik soruşturması kanunu TBMM’de kabul edildi
Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu TBMM’de kabul edildi.
'Piriştina’nın siyasi danışmanıyım' demişti… Baltayı taşa vurdu!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ...
 
Erdoğan'dan 'tam kapanma' sinyali!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kovid-19 tedbirlerine ...
AK Parti İzmir vekillerinden Büyükşehir’e çağrı: Servisçilere verdiğiniz sözü tutun!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmirli servisçilerin yaşadığı ...
Erdoğan'ın hedefinde Kılıçdaroğlu: CHP'nin İzmir'e en ufak bir yatırımı var mı?
Partsinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Başkan Recep Tayyip ...
 
'Bildiri buram buram darbe kokuyor'
104 emekli amiral tarafından kaleme alınan Montrö bildirisine yönelik ...
'Kim ne der diye düşünmedik'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında ...
CHP'li Beko'dan 'torba teklif' tepkisi: İktidar şimdi rapora göz dikti!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko AK Parti’nin Meclis’e sunduğu “torba ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva