HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2019 Pazar - 09:11

CHP İzmir'deki delege seçiminde gün sonu raporu: İki ilçede kıyasıya rekabet... İşte sonuçlar!

Mahalle delege seçimlerinin start alması sonrasında Pazar günü de partililer açısından yoğun bir gün geçti. Gün içinde çok sayıda noktada delege seçimi için üyelerin önüne sandıklar konuldu. Bornova ve Çiğli'de kıyasıya rekabet yaşandı.

CHP İzmir deki delege seçiminde gün sonu raporu: İki ilçede kıyasıya rekabet... İşte sonuçlar!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci resmen start aldı. Gözler partinin kalesi konumunda olan İzmir’de… Yerelden başlayan parti içi yarışların ilk ayağı mahalle delege seçimleri olacak. Bu seçimlerin Aralık’ın ilk haftası sonlanması bekleniyor. 8 Kasım Cuma Günü itibariyle ilk gün seçimleri geride kaldı. Bu sandık mesailerini 9 Kasım Cumartesi Günü gerçekleşen parti içi yarışlar izledi. Şimdi de gözler 10 Kasım Pazar Günü yapılacak mahalle delege seçimlerine çevrildi. 

Pazar seçimlerinde özellikle Bornova ve Çiğli'de rekabet yaşandı.

BORNOVA EVKA-3'TE KIRAN KIRANA YARIŞ
CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Mahir Polat gibi önemli denge unsurlarının yer aldığı EVKA 3 Mahallesi'nde beyaz ve mavi listelerin rekabeti yaşandı. Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un her iki listeye de yazıldığı görüldü. 

Yüksel Gül, Pınar Uslu, Şenay Biçer gibi isimlerin yer aldığı mavi listenin karşısında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde Grand Plaza şirketinde müdürlük yapan Hayati Öztürk, Selma Nalbantoğlu, Okan Balcıoğlu gibi isimlerden oluşan beyaz liste konumlandı. Kıran kırana geçen yarışı 204 oy alan mavi liste, 200 oy alan beyaz listeye karşı kazandı. 

BAŞKANLAR KARŞI KARŞIYA: KAZANAN MAVİ!
İlçede 38 delegenin çıkacağı Kazım Dirik Mahallesi'nde Mavi ve Beyaz listeler karşı karşıya geldi. Yoğun katılımlı seçimde mavi listenin başını eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar çekti. Listede ayrıca CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı, eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İzmir Barosu Eski Başkanı Özdemir Sökmen, Büyükşehir Eski Meclis Üyesi Kadir Yıldız, Hüseyin Altop, Nevin Öget, Gülören Öcal, Eski İl Başkan Yardımcısı Osman Peri, Gamze Bakkallar gibi isimler yer aldı. Mevcut ilçe Başkanı Asım Güven'in başını çektiği Beyaz listede, Mehmet Türkmenoğlu, Ali Darcan, Hüseyin Polat, Tacettin Bulut gibi isimler dikkat çekti.

Seçimi, 297 oyla mavi liste kazandı. İlçe Başkanı Asım Güven'in başını çektiği liste seçimi kaybetti.

RAFETPAŞA'DA KIRMIZI LİSTE GALİP
Rafetpaşa Mahallesi’nde beyaz liste ve kırmızı liste seçime girdi. Kırmızı 183 oy alırken, mavi liste 177 oyda kaldı.Serap Yılmaz, İlknur Güzelay, İlknur Dülgar, Ayşe Kahraman, Fatma Emeç, Rahşan Nazlıoğlu, Engin Sevin, Efkan Muhtar, Hüseyin Baba, Nejdet Altın, Emin Sesli, Murteza Seren, Abdullah Kurkal, Şeref Özdemir, Özgür Can Yılmaz, İbrahim Yıldız, Serkan Mersin, Sergen Şengül, Beycan Güzeldere delege seçildi.

BARBAROS'DA ZAFER MAVİNİN
Barbaros Mahallesi’nde ise mavi liste ile kırmızı listenin seçime girdi. Sandıkta mavi liste 168 oy aldı, kırmızı 160 oy da kaldı. 

Mavi listeden; Onur Koçanalı, Erdoğan Plana, Birgün Tunalı,Ahmet Gürdal, Gülşah Koç, Metin Kındam, Hasan Çetinkaya, Muharrem Ekici, Küçük Yılmaz Akbıyık, Mustafa Bakır, Gözde Şehirlioğlu, Ramis Baltalı, Gülşah Altay delege seçildi.

YEŞİLOVA'DA YEŞİL KAZANDI
Yeşilova’da seçime yeşil liste ve beyaz liste girdi. Yeşil liste 246 oy alırken beyaz liste 38 oyda kaldı. Yeşil listeden; İsa Aydın, Ramadan Güler, Erkan Güler, Ramis Acar, Hasan Aydın, Ertan Güneş, Fatih Ay, Tuncay Bayazıt, Ömer Kızılata, Hakan Etleç, Ferda Dingil, Musa Akyıldırım, Coşkun Çiftlik, Selman Güler, Gökçe Aydın,, İzel Çelik, Sedef Çavuşoğlu, Mustafa Tokmak, Tuğba Güler, Emine Yılmaz, Burcu Yaman, Filiz Uçurmak, Yaşar Fındık ve Yıldız Tekel delege seçildi.

ÇİĞLİ'DE BEYAZ'A KARŞI KIRMIZI!
Gözlerin çevrildiği bir diğer ilçe ise Çiğli oldu. Çiğli'de Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ve İlçe Başkanı Mert Özcan’ın desteklediği beyaz listelere karşı muhalefet kırmızı ve mavi listelerle sandığa girdi. Muhalefet kanadında Eski Belediye Başkanları Hasan Arslan, Metin Solak, il eski başkan yardımcıları Niyazi Arslan, Ali Karabay, Şirin Akgül, eski ilçe başkanları Zeynel Mertoğlu, Nihat Gültekin, Behçet Köymen, eski meclis üyelerinden Süleyman Karadağ, Semra Aksu, Yüksel Arduç gibi isimler yer aldı.

GÜLEN TARAF BEYAZ LİSTE
Yapılan seçimi Beyaz liste kazanırken ilçenin ağır topları delege olamadı. Kazanan listede, Başkan Gümrükçü'y yakın siyaset yapanların büyük bölümü delege oldu. Lisdede, Belediye Başkan Yardımcıları Barbaros Kiriş, Ali Rıza Koçer, Mustafa Bahçebakan, Halis Acar gibi isimler delege oldu. Mahalleden, ilçe kongresinde oy kullanacak 60 delege çıktı.

KARABAĞLAR
Bahar, Günaltay, Selvili, Karabağlar, Metin Oktay, Sarıyer, Tahsin Yazıcı, Uğur Mumcu, Umut, Üçkuyular, Peker ve Sevgi'de sandık kuruldu. 

Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde sandık mavi ve beyaz listelerin yarışına sahne oldu. Seçimi 88'e 55 oyluk sonuçla beyaz liste kazandı. Murbet Erden, Memet Oran, Leyla Erdoğan, İsmail Erman, Ahmet Arık, Burak Demirkan, Musa Var ve Mehmet Bozkurt ilçe kongre delegesi seçildi. 

Üçkuyular, Selvili, Karabağlar, Sevgi, Sarıyer, Günaltay, Uğur Mumcu ve Peker’de sandığa tek listeyle gidildi.

Beyaz listenin oylandığı Selvili, Günaltay, Sevgi, Sarıyer ve Karabağlar sandıklarında toplam 33 kişi, sarı listenin oylandığı Üçkuyular'da 15, yeşil listenin oylandığı Peker'de de 3 delege seçildi. 

Üçkuyular Mahallesi’nde Şevkiye Akkuş, Basri Gülaslan, Emel Tangobay, Fevzi Özelli, Gökhan Kurt, Selçuk Uğur Dölen, Ayşe Dereliler, Mehmet Ali Büyükkayıkcı, Aynur Gerçek, Necati Akpınar, Gülşen Dindaroğlu, Serdar Çekici, Emine Mehveş Dağaltı, Hatice Hür, Kubilay Çetin, Günaltay Mahallesi'nde Sait Karaaslan, Cevdet Okulmuş, Çayan Kapçık, Birgül Yılmaz, Turan Ulucan, Sevgi Aydın, Burak Kusun, Tacettin Karaaslan, Düzgün Şahin, Selvili Mahallesi’nde Abdulvahap Batihan, Tahir Özgüzel, Bülent Şimşek, Zübeyde Oğuz, Zeliha Filiz, Mehmet Sabri Taşdemir ve Abdurrahman Batihan, Sarıyer’de Senem Uslu, Kader Özdemir, Güldeste Ülge, Ömer Demir, İlhami Sarı ve Akar Özdemir ve Karabağlar Mahallesi’nde de Latif Dostugür, İbrahim Kocaman, Davut Buğlak, Fatih Nazlıgül, Gürsel Dostugür, Erkan Eruzundal ve Peker'de de Yusuf Erişen, Murat Olgun ve Ozan Karacan ilçe kongre delegesi oldu.

AYNI AİLEDEN 5 İSİM LİSTEDE
Sevgi Mahallesi'nde de tek listeli seçim yapıldı. 5 kişinin seçildiği listenin tamamında yer alan isimler in Özmen soyadına sahip olması dikkat çekti.  Pervin Özmen, Nevvaf Özmen, Murat Özmen, Zübeyir Özmen ve Hüseyin Özmen  mahallede delege seçildi. Listeyi mahallede etkin olan Özmen ailesinin yaptığı öğrenildi.

Karabağlar'da Bahar’da kırmızı-beyaz, Tahsin Yazıcı’da mavi-beyaz, Metin Oktay’da mavi-beyaz ve Umut’ta kırmızı-beyaz yarışı var.

KINIK
İlçede Aşağı, Osmaniye, Fatih, Yeni, Türk, Yukarı, Poyracık ve Dündarlı mahallelerinde sandık kuruldu. 

Tamamı çift listeyle yapılan seçimlerde İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve yönetimin destek verdiği mavi liste 7 mahallede zafer kazandı. Mevcut yönetime muhalif olan beyaz liste ise sadece Dündarlı'da galip geldi.

Sekiz mahallede toplam 58 kişi ilçe kongre delegesi seçildi. Eski İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ahmet İnanlı delege olamadı.

GAZİEMİR
Gaziemir’in Atıfbey ve Yeşil mahallerindeki partililer sandık başındaydı. Her iki mahallede de beyaz liste kazanırken muhaliflerin mavi listesi mağlup oldu.

Atıfbey'de beyaz liste 152 oy alırken, mavi liste 140 oyda kaldı. Eski meclis üyesi olan Cem Koç delege seçilemedi. Mahallede 54 delege seçildi.

Belediye Başkanı Halil Arda’nın çift listede yer aldığı Yeşil Mahalle’de beyaz liste 120 oy alırken, mavi liste 106 oyda kaldı. Mahallede 32 delege seçildi.

Takvime göre bugün İzmir'de şu mahallelerde sandık kuruldu:

Bornova: Barbaros, Birlik, Kazım Dirik, Merkez, Rafetpaşa, Yeşilova, Zafer

Çiğli: Atatürk, Ataşehir, Aydınlıkevler, Cumhuriyet, Çağdaş, Egekent, Esentepe, EVKA 2, EVKA 6, Güzeltepe, İnönü, Harmandalı Gazi Mustafa Kemal, Kaklıç, Köyiçi, Küçükçiğli, Maltepe, Sasalı, Şirintepe, Uğur Mumcu, Yakakent

Gaziemir: Atıfbey, Yeşil

Karabağlar: Bahar, Günaltay, Selvili, Karabağlar, Metin Oktay, Sarıyer, Tahsin Yazıcı, Uğur Mumcu, Umut, Üçkuyular, Peker, Sevgi

Kınık: Aşağı, Osmaniye, Fatih, Yeni, Türk, Yukarı, Poyracık, Dündarlı

Tire: Kurtuluş, K.Kemerdere, Çayırlı, Yenişehir, Eğridere, Osmancık, Çobanköy

 
Atatürk'ün cenaze töreni görüntüleri: Bir millet kurtarıcısına ağlıyor
 
Selçuk'ta anlamlı 10 Kasım afişi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan İzmir'de 'AK Nokta' mesaisi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Buca ve Karşıyaka'daki AK Noktalara ziyarette bulundu.
Başkan Tugay’dan ilçe başkanına yanıt: Hasmane tutumu aleni hale geldi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin İzmir’deki delege seçimlerinde Karşıyaka ...
CHP Karşıyaka Gençlik Kolları’ndan açıklama: Küfür ve dayak yedik!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci resmen başlarken, ...
 
 AK Partili Sürekli'den 10 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
Çalkaya’dan kongre uyarısı: Sarı’nın, Beyaz'ın, Mavi’nin peşine düşüp bölünüyoruz!
Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya kongre sürecine yönelik ...
CHP'li İl Başkan Yardımcısı darp raporu aldı: Mahallemde can güvenliğim yoktu!
İl Yöneticisi Coşkuner'in yer aldığı mavi listenin Alaybey Mahallesi'ndeki ...
 
Söz mahallelerde… AK Parti Teşkilat Başkanı Kocabaş: 3 koldan 7-24 alandayız!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, saha çalışmalarını boşluk bırakmadan sürdürüyor. ...
Kılıçdaroğlu: İnanç ve kimlik tartışılmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te "CHP Parti Okulu" toplantısında ...
MSB'den ortak devriye açıklaması
MSB "Kamışlı-Derik arasındaki bölgede icra edilen Türk-Rus kara devriyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva