HABERLER>SEÇİM 2015
23 Ocak 2014 Perşembe - 14:37

CHP İzmir’de ‘yoklama’ zirvesi: Eğilim hakkında her şey

İl Başkanı Engin 7 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Meclis üyelerini belirlemek için yapılacak fermuar sistemli eğilim yoklaması hakkında geniş bilgi verdi. Konak İlçe Başkanı Karamustafaoğlu ise Başkent'te Genel Merkez'e sıkıntıları bildirdiği için toplantıya katılmadı.

CHP İzmir’de ‘yoklama’ zirvesi: Eğilim hakkında her şey

Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinin kararıyla İzmir’de fermuar sistemli eğilim yoklaması yapacak 8 metropol ilçenin başkanları, yapılacak eğilim yoklaması ile ilgili izlenecek yöntem için bir araya geldi.

Toplantıya İl başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç  il başkan yardımcıları Barış Erel ve Ali Karabay’ın yanı sıra, Eğilim yoklaması yapılacak olan ilçe başkanlarından,  Karşıyaka ilçe başkanı Ali Karaege, Buca ilçe başkanı Bektaş Gül, Bornova ilçe başkanı  Fatma Doğru, Çiğli ilçe başkanı Nihat Gültekin Gaziemir ilçe başkanı Umut Tekin, Balçova ilçe başkanı Aygül Eryılmaz, Narlıdere belediye başkanı Cafer Esen katıldı. Konak ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise il dışında olduğu için toplantıya katılamadı.


 
ENGİN: 8 ŞUBAT TARİHİ BİZE ZAMAN KAZANIRDI
Toplantının, meclis üyelerinin belirlenmesi için yapılacak olan eğilim yoklamasının, genel merkezin yayınladığı yönergeye ve İzmir’ örgütüne yakışı bir şekilde yapılması için yapıldığını belirten CHP İzmir il başkanı Ali Engin “8 Şubat tarihinin açıklanmasıyla yeterli zamanı kazandık, şimdi tüm üyelerimizin katılımını sağlayacağımız bir seçim için çalışıyoruz” dedi.

Engin eğilim yoklaması hakkında şu bilgileri verdi:
 
SEÇİMLE İLGİLİ TARİHLER KESİNLEŞTİ
8 Şubat’a kadar yapılacak hazırlıkları ve uygulanacak yöntemi ilçe başkanlarımızla konuştuk ve aldığımız kararlarda hem fikir olduk.  Buna göre ilçelerde askıya çıkarılan ve eğilim yoklamasına katılabilecek üyelerimizi gösteren listelerin askı süresi,  3 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldı. Ardından üyelerimizin varsa listelerle ilgili itirazları için son gün 5 Şubat Çarşamba olarak belirlendi. Bu itirazlar direk olarak, CHP Genel Merkezine MYK’ya yapılacak. Bu itirazlarda en geç iki gün içinde cevaplanacak ve 8 Şubat Cumartesi günüde son şeklini almış listelerle seçimleri gerçekleştireceğiz.


 
SEÇİM GÜNÜ NELER YAPILACAK?
İlçe başkanları ile birlikte yapılan toplantıda seçimlerin yapılacağı yerler ve alınacak önlemlerle ilgilide kararlar aldıklarını belirten, bu kararlarla ilgilide, açıklama yaparak şunları ifade etti.
İlçe başkanlarımız en kısa sürede seçimlerin yapılacağı yerleri belirleyerek duyuracaklar. Seçimlerde, bir sandıkta en fazla 200 oy kullanılabilecek, ona göre sandık sayısı belirlenecek. Ayrıca her sandıkta en fazla üç kişiden oluşan sandık kurulu oluşturulacak ve bu sandık kurullarında Aday adayları kesinlikle yer alamayacaklar ve seçimlerin yapılacağı yerlerde gerekli güvenlik önlemleri ilçe başkanlarımız tarafında alınacak. Seçimlerde oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam edecek, Ancak saat dolduğunda eğer sandık önünde oy kullanmayı bekleyenler varsa, kuyruktaki herkes oyunu kullanıncaya kadar sandıklar açık kalacak. Yoklamada, Çarşaf liste uygulanacağı için oy sayımları uzun zaman alabilir ama aynı gün içinde sayımlar tamamlanıncaya kadar sandık kurulları çalışacaklar.
 
ADAYLARIN YARISINI ÖRGÜT BELİRLEYECEK
CHP İzmir 8 ilçede, 8 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan eğilim yoklamasında 62 bin 54 parti üyesinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Yapılacak seçimler sonrasında yerel yönetimlerde belediye meclis üyesi olmak isteyen adayların yarısı, parti üyeleri tarafından belirlenecek.

KARAMUSTAFAOĞLU ANKARA'DA
Eğilim yoklaması yapılacak ilçelerden toplantıya tek katılmayan isim ise Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'ydu... Başkent'e giden Karamustafaoğlu Genel Merkez'de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile bir araya geldi. Karamustafaoğlu örgütte eğilim yoklamasının yöntemine ve tarihine ilişkin itirazları dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AMERİKALI 23 Ocak 2014 Perşembe 17:31

fermuar bozuk, bu nasıl demokrasi, bu nasıl sosyal demokratlık, bu nasıl katılımcılık ,yarı katılımcılık, yarım demokrasi

Yorumu oyla      26      7  
fatih karasu 23 Ocak 2014 Perşembe 15:33

büyük il başkanım sizlere güvenimiz tam...

Yorumu oyla      16      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan Yıldırım’a ‘yüzde 50’, ray ve kanalizasyon yanıtı!
DTO’yu ziyaret eden Kocaoğlu’ndan rakibin ‘Yüzde 50 oy yeter’, ‘ray projeleri’ ...
Yıldırım'ın kuzey günlüğü: Balkon konuşması ve Gediz çıkışı!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ziyaretlerine bir gıda ...
Dündar’a Bornovalı Elazığlılar’dan tam destek
İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak CHP Bornova Belediye Başkan Aday ...
 
Ümit Yaldız yazdı: Kim/ne kadar iş yapar?
“AK Parti İzmir listesi için ‘Bu liste iş yapar’ dedik, kıyamet koptu. Dedik ...
Buca aday adayı Akdemir ekibine yeni yol arkadaşı!
CHP Buca belediye başkan aday adayı Remzi Akdemir,ekibiyle birlikte çalışmalarına ...
SP İzmir seçim karargahlarını kurdu
Seçimlerle ilgili yoğun hazırlıkların ve çalışmaların yürütüldüğü Saadet ...
 
Taşer: İzmir CHP’nin değil doğruluğun kalesi!
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP Karabağlar ...
CHP Bergama’da kayyum dönemi!
Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in aday gösterilmesinin ardından ...
CHP İzmir'de flaş gelişme: O ilçenin adayı değişti
Son MYK toplantısında PM’de Kınık Belediye Başkanı olarak açıklanan Süleyman ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva