HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2018 Cuma - 00:05

CHP İzmir'de sürpriz zirve: Ankara'ya çıkarma!

Değişim için imza veren İzmir’deki kurultay delegeleri Çağrı Grubu’nun daveti üzerine Ankara’daki zirveye katılacak. İzmir heyetinin sözcüsü Güven, “Demokratik tüzük için çaba var. Halk bizden, CHP’den bu değişimi bekliyor. Adaylarımızı inşallah inisiyatifle değil partililerimizle belirleriz” dedi.

CHP İzmir de sürpriz zirve: Ankara ya çıkarma!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) değişimden yana tavır sergileyen ve olağanüstü kurultay için başlatılan imza hareketinden sonuç alamayan muhalifler bu kez demokratik tüzük talebiyle atağa kalkmaya hazırlanıyor.

Çağrı Grubu, tüzük kurultayı önerisini tartışmak üzere imzasını veren delegelerle pazar günü Ankara'da Türkiye Barolar Birliği’ne ait Latanya Oteli’nde zirve düzenlerken İzmir’de de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı bir buluşmada delegeler bir araya geldi.

İzmir’den imza veren 27 delege de 12 Ağustos Pazar günü Başkent’te gerçekleşecek zirveye katılacak. İzmir heyetinin sözcülüğünü ise imza hareketinin kentteki öncü isimlerinde İl eski Başkanı Asuman Ali Güven yapacak.

Egedesonsöz’e konuşan Güven, “ Pazar günü saat 14:00’te toplantı olacak. Fikir alışverişi yapacağız. Demokratik ve yeni bir tüzük yapılması noktasında çaba var. Delegasyonun görüşlerini almak üzere davet ediliyoruz. Ankara’ya gitmeye karar verdik” dedi.

HALK BİZDEN, CHP’DEN BU DEĞİŞİMİ BEKLİYOR
Güven, yaptığı detaylı bilgilendirmede, “İmza vermeyen ama tüzük değişikliğini kabul eden arkadaşlar da olabilir. O arkadaşları da davet ediyoruz. Partinin birlik, beraberliğe ihtiyacı var. Bir taraftan demokratik bir tüzüğe de ihtiyacı var. Bundan sonra adaylar değerlendirilirken dikkat edeceğiz. Önceliğimiz ön seçim… Delegeyle ön seçimin yapılmasını istiyoruz. Kongre ve ön seçim delegeleriyle yapılsın. Adaylar böyle belirlenirse daha uygun olacak. Bu konuda çabamız olacak. Böyle bir tüzüğün yapılması için katkıda bulunmak istiyoruz. İnşallah bu çabamız olumlu karşılanır. Bu tüzüğü yapma şansımız olur diye düşünüyorum. Önemli bir seçim arifesindeyiz. Türkiye şu an çok kötü yönetiliyor. Çok büyük sorunlarımız var. Ekonomimiz büyük sıkıntıda. Dış politika çok olumsuz bir durumda. Türkiye’nin bu kadar olumsuzluğu gördüğü şartlarda bizim de kendimizi bir an önce toparlayarak seçimlere hazırlanmamız gerekiyor. Halk bizden, CHP’den bu değişimi bekliyor. Adaylarımızı genel merkez atamasıyla, 3-5 kişinin inisiyatifiyle değil, partililerimizin katkısıyla belirleme şansımız olur inşallah. O zaman adaylara daha fazla sahip çıkarız. Partimiz yerel seçimlerde gerek İzmir’de gerek Türkiye’de başarılı bir seçim süreci yaşar ve seçimlerden iyi sonuç alır. Hep birlikte bunu temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 
ABD'den açıklama: Müzakere devam ediyor
 
'Onların doları varsa bizim de Allahımız var'
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partidenn 10 Ağustos 2018 Cuma 11:31

Bu nedir arkadaş önce değişimde sempatik geldi bana ama şimdi iyi ki olmamış diyorum. Bu partiyi yıpratmaya hiç bir koltuk sevdalısının hakkı yok.

Yorumu oyla      9      6  
Lombak 10 Ağustos 2018 Cuma 10:13

Kaset operasyonundan bu yana halkı okuyamayan bir CHP var. Seçim sonrası değişiklik hemen olsa Muhalefet görevini yapardı. Dolar 7'ye koşuyor, ekonomi allaha kalmış ancak CHP'de operasyonlu koltuk değişmediği için hala koltuk tartışması ve seçeneksizlik. Seçimlere 5 yıl var. Muhalefet yok. Ekonomi yangın yeri. Alternatif ekonomik çözüm hiç sunulmadı. Kahvehanelerde kuantum tartıştırdılar millete. E hadi gidin bakalım yerel seçime böyle bir görelim. "Biz sizi daha iyi yönetiriz" deyin onlar da "hadi yav!! siz önce kendinizi yönetinde öyle dikilin karşımıza" desin. Kuantumcularım benim.

Yorumu oyla      9      5  
Ahmet Bulut 10 Ağustos 2018 Cuma 10:05

Yerel seçimlerin yaklaştığı ekonominin bittigi bu sureçte nedir arkadaş sizin bu telaşınız o kurultay olmadı bu kurultay olsun.Arkadaslar koca koca yasi basi almiş insanlarsiniz bırakin artik bu koltuk hirsinizi. kardesin yerel secim bir bitsin ulkenin ekonomisi cok kotu bu konularda siyaset yapin. ilk baslarda degisimden yanaydim ama bu olanlari bu aktorleri gorunce parti resmen ucurumun kenarindan dönmuş.Bekleyin kardesim ne bu acelecilik bu acele etmeniz partiden ziyade koltugu hedeflediginizi ele verdi.

Yorumu oyla      11      5  
halk burda 10 Ağustos 2018 Cuma 09:58

Halk sizden koltuğa nasıl yeniden oturursunuzun formulunu bulmanızı istemiyor. Eski yöneticilerden kurtulmak gençleşmek istiyor kadınlar bir yerlere gelsin gençler gelsin yeter bu siyasi hayatı bitmiş insanlardan bıktık

Yorumu oyla      10      5  
Tüzük bahane 10 Ağustos 2018 Cuma 09:56

Tüzük bahane koltuk şahane. Yeter artık yav bırakın artık şu partinin yakasını şu siyasi yaşamı bitmiş eskiler olmasa bu parti çok daha iyi yerlere gelecek.Eskiler gidin torun bakın.

Yorumu oyla      10      5  
Hasan Geldi 10 Ağustos 2018 Cuma 09:55

Arkadaş sen ön seçime girseydim tabi abilerin delegeye hakim belki güzel bir sıralamaya girebilirdin. Ama bağımsız üye ve delegenin karşısına çıkta göreyim, nal toplatırlar adama. önce üye yapılanmasını delege yapılanmasını düzeltin. Biz sisin oralara nasıl geldiğiniz bilmiyormuyuz. Ön seçimde kendi eş dost akrabanla rahatın güzel tabi.2 dönem 3 dönem kuralı istiyoruz. Daha önce ve bundan sonra 2 yada enfazla 3 kez aynı göreve aday olunulmazı koy tüzüğe ozaman ben sana inanayım.

Yorumu oyla      10      5  
vatandaş 10 Ağustos 2018 Cuma 09:46

ya arkadaş bir koltuğa otursaydınız böylemi düşünecektiniz acaba???

Yorumu oyla      9      5  
Yılmaz 10 Ağustos 2018 Cuma 08:52

Muharrem İnce CHP % 18 civarındaki oylarını % 22 lere ve kendiside % 31 aldı.Diğer bir ifade ile CHP yi genel seçimde ipten aldı.Genel Başkan değişmeden gidilecek seçimde oylar % 15-18 aralığında çıkacaktır.CHP yi düşünen değişimden yana olmakıdır.

Yorumu oyla      11      5  
Yeter 10 Ağustos 2018 Cuma 00:56

Yeter kişisel çıkarlarınız uğruna Atatürk ‘ün kurduğu CHP’yi bitiyor sunuz. Yeter yeter. Yeter

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'den açıklama: Müzakere devam ediyor
ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, Türkiye ile müzakere sürecinin devam ettiğini açıkladı
Konak'ta gergin danışma toplantısı...Tunus'tan Gruşçu'ya: AKP ilçe başkanı gibi konuşuyorsun!
Konak’ta gerçekleşen danışma kurulu toplantısında İlçe Başkanı Gruşçu’nun ...
CHP'den muhalif delegelere çağrı: Düşünceleriniz bizim için önemlidir
CHP’de olağanüstü kurultay için harekete geçip yeterli imza toplanamayan ...
 
Rusya Dışişleri Bakanı Ankara'ya geliyor!
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 13 - 14 Ağustos'ta Ankara'da Dışişleri ...
İYİ Partili vekilin oğlu terör örgütüne mi katıldı?
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , 2,5 yıldır kayıp olan ve ...
AK Partili Özalan'dan Altınordu'ya ziyaret
Eski milli futbolcu ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Altınordu Kulübü'nü ziyaret etti. 
 
MHP'li Kalyoncu'dan esnafa teşekkür ziyareti
Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) İzmir Milletvekili seçilen Hasan ...
AK Parti İzmir'de seçim seferberliği: Aday adaylarına net uyarı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Aday olmak herkesin demokratik ...
Afyon ziyaretinde ilginç detaylar: Aralarına kara kedi mi girdi?
Afyon İl Başkanı Savaş Erdoğan, iş insanı Ahmet Yaşar’ın cenazesi nedeniyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva