HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2019 Perşembe - 12:09

CHP İzmir’de startı verdi! Meclis adayları kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de seçim startı verildi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir adayı Tunç Soyer, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkan adayları ile bir araya geldi.

CHP İzmir’de startı verdi! Meclis adayları kim olacak?

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- CHP’de adaylık takviminin tamamlanmasının ardından İzmir’de il örgütü seçim startını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkan adayları ve ilçe başkanları zirvede buluştu. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda seçim sürecinin masaya yatırıldı.

Toplantının açılışını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  aday belirleme sürecinin artık geride kaldığını, hedeflerinin CHP'nin tüm adaylarını 1 Nisan sabahı belediye başkanı yapmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Hepimiz hem aldığımız görevlerin hem CHP'li olmanın hem de İzmirli vatandaşlarımızın bizlere yüklediği misyonun sorumluluğunu taşıyoruz. Sizler sadece CHP'nin değil, İzmir'in adayısınız. İzmirli hemşerilerimizin bizlerden beklentisi büyük. Başta büyükşehir belediye başkan adayımız Tunç Soyer olmak üzere, tüm belediye başkan adaylarımızın seçimlerden zaferle çıkacağına eminim. Bizler aldığımız parti kültürü ve demokrasi inanışımız gereği rakiplerimizi küçümsemeden ve sanki İzmir'de ilk kez seçime giriyormuşçasına heyecanla, kılı kırk yararak çalışıyoruz.  Bizim derdimiz İzmir'de başlamış ve artık marka haline gelmiş CHP'li yerel yönetim anlayışını daha da geliştirmek, daha da büyütmektir. Elbette bu lafla, 'vatan millet Sakarya' söylemlerle veya başkalarının yapmaya çalıştığı gibi milliyetçi nutuklarla olmaz. Adaylarımız sahada çalışıyor kendilerini, yapacaklarını anlatıyorlar. İlçe örgütlerimiz sokakta vatandaşlarımızla birlikteler. Bunların hepsi çok önemli ve yapılması gereken çalışmalar. Şimdi bu çalışmaları 30 ilçemizde de, İzmir büyükşehir belediye başkan adayımızın katılımıyla yapmaya başlıyoruz. Sizlerden en çok halkın sesine kulak vermenizi istiyorum. Çünkü sizler sermaye gruplarının, sarayın ya da sadece partinin adayı değil halkın adayısınız. İl Başkanlığı olarak genel merkezimizle son derece uyumlu çalışıyoruz. Bu süreçte sizlerden yapmayı düşündüğünüz tüm projeler ve çalışmalar için il başkanlığımızla iletişimde kalmanızı istiyorum. Eylem ve söylem birliğimizin olması için  birlikte karar vermemiz son derece önemli. Seçimlere belli yerlerde Millet ittifakı olarak giriyoruz. İttifakla ilgili tüm görüşmelerimiz il başkanlığı nezdinde gerçekleştiriliyor. Sizler bu konuları düşünmeden sadece saha çalışmalarınıza odaklanın. Ülkede ekonomik kriz vatandaşı canından bezdirmiş, işsizlik ve cari açık rekor kırmışken, AKP kendi belediye başkanlarını teker teker görevden almışken, AKP'li belediyeler borç batağındayken, İzmir'e gönderdikleri ithal adayları ülkenin bugünkü ekonomik durumundan sorumlu olanlardan biriyken;   'seçimleri kazanmak, başarılı olmak çok kolaydır' havasına hiçbir zaman girmedik. Aksine  daha çok çalışıyor, aralıksız yeni hizmetler üretmek için kendimizle yarışıyoruz. Bizleri alakasız konularda tartışmalara çekmek, gerginlik yaratarak bundan nemalanmak isteyecekler. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz, biz İzmirliye kulak verecek, kendi işimize bakacağız"

İl başkanı Yücel'in ardından söz alan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer' de seçim kampanyası için uyum içinde olmanın önemine dikkat çekerek " Bu işi birlikte başaracağız. Açıklanacak projeler, yapılacak çalışmalar için lütfen benimle iletişim içinde olun. Ben sizlerden gelecek tüm davetlere katılmaya çalışacağım. Şimdiden yapacağınız seçim çalışmalarınızda katılmamı istediğiniz tarihleri bana bildirirseniz, ona göre planlama yapabiliriz. İnanıyorum ki büyükşehirde   İzmirli hemşerilerimizin vereceği büyük destekle yeni bir rekora imza atmaya çok yakınız. Bu toplantının çok faydalı ve  hepimiz için  güzel bir başlangıç olduğuna inanıyorum. İzmir sadece İzmirlilerin değil, bu ülkede demokrasi isteyen, eşitlik isteyen, toplumsal barış ve kaynaşma isteyen herkesin. İzmir, arka sıradakilerin umutla takip ettiği bir kent. Bizim belediyecilik anlayışımızla, arka sıradakilere asla unutulmadıklarını, hak ettikleri hizmeti alacaklarını göstermeye kararlıyız. İzmir, eminiz ki kendisine bağlanan bu umutların bir kez daha  gerçeğe dönüştüğünü herkese gösterecektir " dedi.

GÖZLER MECLİS ÜYELİKLERİNDE
Ağırlıklı olarak meclis üyelikleri konusunun konuşulduğunu belirten Soyer,”Meclis üyeliklerinin, genelgeye göre Pazartesi’ye kadar netleşmesi gerekiyor. Süre çok dar, çok hızlı çalışılması gerekiyor. İlçe adaylarımız, ilçe başkanlarımız birlikte müzakere edecekler. Sonra il milletvekilleri ile müzakere edecekler. Pazartesi’ye kadar bitecek” dedi.

 
Sömestir tatili için milyarları döktük!
 
İzmir'in o ilçesi dikkat: Sular kesilecek!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacer Acar 8 Şubat 2019 Cuma 11:06

Mahalle olan koylerdeki calismalari en iyi sekilde son Il Genel Meclis uyelerinin basari ile katki koyabilecegine inaniyorum. Dile kolay 600 koy. Gecen secimde de bu yuzden bazi ilceleri kaybetmistik. Siz Il Baskanimizin dikkatine sunarim.2004 - 2014 arasi Divan Katipligi Meclis Baskan Vekilligi, grup sozculugu yapmis bir kisi olarak deneyimlerimi sunmak istedim.Selamlar.

Yorumu oyla      4      5  
Cumavalı 8 Şubat 2019 Cuma 01:15

Menderes adayımızdan mendereste karpuz Festivali düzenlemesini istiyoruz.Karpuz Menderesin en önemli ürünüdür.Karpuzu tüm dünyaya tanıtması gerekir.Yaparsa bunu yüzde 70 oy alır.Mandalini portakalı bıraksın artık.

Yorumu oyla      4      5  
7 Şubat 2019 Perşembe 21:49

nalbantoğlu ile m. Özuslu meclis üyelerini belirleyip geçecek.

Yorumu oyla      4      5  
ANKARA 7 Şubat 2019 Perşembe 20:43

Anlamadığım Şudur; Biz Muhtar Mı Sececegız;Bu İsimler Muhtar Kadrosudur;

Yorumu oyla      4      5  
hürmüz 7 Şubat 2019 Perşembe 18:46

28 ilçe 9 hısım akraba belediye baskan adayı.zaman dar yakın arkadaş cevresini güvenilir arkadaşları meclis uyesi yapalım.allah sizi tas etsin.kendini aydın zanneden yobazlar.

Yorumu oyla      5      5  
chp li 7 Şubat 2019 Perşembe 16:56

zeybekçi izmir''e hayırlı olsun

Yorumu oyla      11      8  
GAZİEMİR 7 Şubat 2019 Perşembe 14:17

Yar saçların lüle lüle İZMİR size güle güle diyecek...Yaptığınız başkan atamaları hep YANLIŞ! sonuç sizlere SÜRPRİZ olmasın BİLİN!

Yorumu oyla      18      11  
Düşünmeye gerek yok 7 Şubat 2019 Perşembe 13:51

Kendinizi fazla yormayın meclis üyeleri belli kim olacak başından beri sarmaş dolaş oldukları belediye başkan adayı çıkarmayıp karşılığında meclis üyeliği talep ettikleri hdpkk işbirlikçileri verin oyları destek olun bu şerefsizlere. İdeoloji saplantınıza bu şehri peşkeş çekin bakalım

Yorumu oyla      16      11  
Hızlı karar verdim ! Yanlış oldu ! 7 Şubat 2019 Perşembe 13:06

Gerçekten çok iyi bir başlangıç ! Belediye Başkan adayları bitti ! Şimdi sıra belediye meclis üyelerinde ! “” Süre çoook dar, çoook hızlı çalışılması gerekiyor “” Vatandaş belediye Başkanı adaylarından kentleri için proje bekliyor ama daha parti içi yapılacak çoook iş var !

Yorumu oyla      17      6  
Serdar Sarı 7 Şubat 2019 Perşembe 12:51

İzmir İzmir olalı kendi ilçesini bile belirleyemeyen böyle bir il başkanını görmedi

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: Sığınmacıları öldüren ihmale yanıt yok!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun, İzmir’de 22 sığınmacının kamyon ...
CHP’nin Bayraklı adayı belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal oldu.
AK Parti adayı Arslan: Bizin için doğulu, batılı yok; Bucalı var!
Seçim çalışmalarını toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelerek sürdürmeye ...
 
İzmir'de aday çıkarmayan HDP'den açıklama: Bize en uygun aday...
HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, partisince kentte Büyükşehir Belediye ...
CHP adayı Gümrükçü: Çiğli’yi ortak akılla yöneteceğiz
31 Mart  yerel seçimlerinde, Çiğli’de CHP’nin ve İYİ Parti’nin ortak adayı ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’de ‘kalk gidelim’ diyenlere 2014 ders olsun!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’de ‘kalk gidelim’ diyenlere 2014 ders olsun!
 
Pakdemirli: Oyumuzu verirken 10 defa düşünmemiz lazım
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Cumhur İttifakı var, bir de bizim ...
CHP Söke'de ikinci istifa depremi!
CHP Söke ilçe teşkilatına üye 35 kişi partilerinden istifa etti.
Kılıçdaroğlu'ndan Fransa Cumhurbaşkanı'na kınama!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Macron'un 24 Nisan tarihini sözde Ermeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva