HABERLER>SEÇİM 2015
10 Ocak 2014 Cuma - 10:39

CHP İzmir’de seçim trafiği: Bir günde 2 kritik zirve

İl Örgütünde haftanın son günü hareketli saatler yaşanacak. Önce İl Başkanı Engin ilçe başkanlarıyla bir araya geldi ve seçmen listeleri uyarısı yaptı. Akşam saatlerinde Başkan Kocaoğlu ile birlikte 11 milletvekili ile seçim zirvesi yaptı.

CHP İzmir’de seçim trafiği: Bir günde 2 kritik zirve

EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir’de haftanın son günü yoğun bir seçim trafiği yaşanacak. Örgütün iki ayrı toplantıda bir araya geleceği günde yerel seçim yolunda kritik konulara masaya yatırılacak.

ENGİN'DEN SEÇMEN LiSTESi UYARISI
Günün ilk buluşması CHP İl Başkanı Ali Engin ile ilçe başkanları arasında gerçekleşti. Urla yolundaki Kule Restoran’da yapılan toplantıya ev sahibi Belediye Başkanı Mustafa İnce de katıldı.



Toplantı öncesinde basın açıklaması yapan İl Başkanı Engin, seçmen listelerinin muhtarlıklarda askıya çıktığını hatırlattı, parti yöneticilerine ve seçmenlere ‘Kontrol edin’ çağrısında bulundu.
 
Seçmen listelerinin 23 Ocak’a kadar askıda kalacağını söyleyen Engin, listelerdeki yanlışları ortaya çıkarmak, düzeltmek ve duyurmak zorunda olduklarını söyledi.
 
13 gün boyunca askıda kalacak listelerin iyi kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Engin, “Seçmenler oylarına sahip çıkmalı. Önümüzdeki yerel seçimler Türk siyasi tarihi için büyük önem taşıyor. Başta partililerimiz olmak üzere tüm seçmenlerin dikkate alacağına inanıyorum. Adres değişikliği yapan yurttaşların listelerin askıya çıktığı tarihten itibaren kontrollerini yaptıktan sonra 23 Ocak’a kadar itirazlarını ilçe seçim kurullarına bizzat yapabilir. İzmir’de eğitimini sürdüren ve evde kalan öğrenciler oy kullanabilmeleri için nüfus müdürlüğüne beyanda bulunmaları, listede olmayanların ilçe seçim kuruluna başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Yurtta kalan öğrencilerin durumu farklı… Yurtta kalan öğrenciler nüfus müdürlüğüne başvuru yapmış olsalar dahi yurt adreslerinin ikinci adres olarak kaydedildiğinden seçmen olamayacaklardır. Bu durumdaki öğrencilerimizin 10- 23 Ocak tarihleri arasında okullarından alacakları öğrenci belgeleri ve yurt müdürlüklerinden o yurtta kaldıklarını gösteren belgeleri ile nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerek. Yurt adreslerini birinci adres olarak kaydettirmeleri gerekiyor. Başvurduktan sonra nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerin ilçe seçim kuruluna vermeleri halinde seçme olma özelliği kanacaklar" diye konuştu.


 
30 Mart seçiminin, yerel seçim olmaktan farklı anlamlar taşıdığını söyleyen Engin, “Kendinden başkasını yok sayan, yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışan AKP hükümetine karşı tüm yurttaşları oy kullanarak Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyorum. Seçmen işleri ile ilgili her türlü sıkıntıda vatandaşlarımıza, il ve ilçe başkanlıklarımızın her türlü desteği vereceğinin altını çiziyorum” dedi.



3 SAATLiK ZİRVEDE SEÇİM STRATEJİSİ MASADA
CHP İl Örgütü hafta içi mesaisini İl Başkanlığında yapılacak kritik bir zirveyle kapattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talebi ve İl Başkanı Engin’in davetiyle 11 İzmir Milletvekili 2 başkanla bir araya geldi. Basına kapalı toplantıda Başkan Kocaoğlu’nun yerel seçim süreciyle ilgili bilgilendirme yaparak vekillerin sürece katılımını sağlamak için karşılık fikir alışverişinde bulunduğu bildirildi. Ayrıca toplantıda 2 başkan ve 11 vekilin dışında hiçbir örgüt yöneticisinin yer almadı.

CHP Genel Merkezi'nin adaylık açıklaması öncesi kulislerde Kocaoğlu'nun adaylığını destekleyen veya desteklemeyen vekiller, resmen aday adayı olan Birgül Ayman Güler, adı adaylıkta geçen Aytun Çıray gibi isimler de uzun süre sonra ilk kez Kocaoğlu'yla aynı masa etrafında bir araya geldi. Toplantı öncesinde değerlendirme yapan İl Başkanı Ali Engin milletvekilleriyle zaman zaman köylerde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Engin, "Parti Meclisi kararıyla Aziz Kocaoğlu bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız olarak açıklandığı için bugünkü toplantıda seçim sürecini ve gündemi konuşacağız. Başkan Kocaoğlu, seçime giderken 10 yılda yaptıklarını ve yapacaklarını anlatacak" dedi.
 
İl Başkanlığı odasında yapılan toplantıda önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ve yapacağı projelerin anlatıldığı 15 dakikalık film izlendi. Basına kapalı toplantıda daha sora Aziz Kocaoğlu, projeler hakkında bilgi verdi. Seçim sürecinde nelerin üzerinde durulmasının önemli olduğunu söyledi. Vekiller de Türkiye gündemindeki önemli sorunların da dile getirilmesinin yararlı olacağını söyledi.
 
3 saat 20 dakika süren toplantı sonrası açıklama yapan Ali Engin, "İzmir'in ve Türkiye'nin sorunlarını konuştuk. Verimli bir toplantı oldu. Yerel seçim sürecinde İzmir'de daha sık toplanmaya, iştişareler yapmaya 30 ilçede vekillerle birlikte dağ taş demeden çalışmayı kararlaştırdık. Yerel seçimlerle ilgili Başkan Kocaoğlu projelerini anlattı. Seçim stratejisi ve giderek kenti geleceğe taşıyacak projelerle ilgili bilgilendirmeler yaptık. Seçime giderken içimiz rahat, projeler güçlü. Milletvekillerimiz de projelerin önemli olduğunu, ama projeler kadar ülkenin geleceği, demokrasi, özgürlük, hukuk devleti olma konusundaki geriye düşüşümüz dile getirilmesini önerdi. Bunlar da yapılacak. Seçim kampanyasını, önümüzdeki günlerde belirlenecek ilçe belediye başkanları, il, ilçe örgütleri ve milletvekilleriyle yürüteceğiz. İzmirlilerin karşısına temiz çıkacağız" dedi.
 
Ali Engin, soru üzerine ilçe belediye başkanlarının kim olacağının gündeme gelmediğini, adayları genel merkezin değerlendirdiğini söyledi.

MANİSA'YA TAM KADRO ÇIKARMA
CHP İzmir Örgütü Cumartesi günü ise Manisa çıkarması yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyükşehir ve 17 ilçe adayını açıklamak için kente geleceği gün adeta bir gövde gösterisine sahne olacak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanacak CHP lideri Kılıçdaroğlu, konvoy eşliğinde saat 12.00'de Manisa'ya geçecek.

Manisa'daki mitinge Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekilleri, parti yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da katılacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BU KADARINA DA PES 10 Ocak 2014 Cuma 20:19

hem aziz koca oğlunu ankara ya istemiyoruz diye çıkarma yapacaksınız sonra da aday olun ca bir masa etrafın da toplanıp güler yüzlü bir şekilde konuşacak sınız ve biz aziz kocaoğlunu destekliyoruz diyecek siniz

Yorumu oyla      23      9  
Güzel İzmirim 10 Ocak 2014 Cuma 14:07

CHP nin çok sesli ve çok taraflı düşünmeye başlaması bir yana tüm İzmirlileri kapsayan politikalar geliştirmeye devam edeceğine eminim. Olay siyasi boyutunda ötesinde, birlik ve beraberlik zamanı çünkü. Yıpranmış ve hatalarıyla kendisine zarar vermiş bir iktidar var. Sevmeyenleri olsa da muhalefet ve iktidarın aynı zamanda birbirini gözetmesi ve dengelemesi de gerekiyor. En azından seçimlere kadar.

Yorumu oyla      22      17  
ızmirli 10 Ocak 2014 Cuma 13:50

Demedi demeyin iişçinizden memurunuzdan size oy yok bakalım bu karmaşık siasi ortamda hiç istemden bize karşı partiye oy attıranlar seçimden sonra ne yapacak bu arada istanbulu al ankarayı al izmiri ver başarı olacsk mı bence asla kocaoğlı işcinin gönlünü almazsa memurun gönlünü almazsa adam gibi daire başkanları müdürlerle çalışmaya başlamayıp memurunu üzmeye devam ederse halkını tersleyip iş arıyana tayyip e git demeye devam ederse chp il başkanlığı kağısına giden vatandaşa senin oyuna ihtiyacımız yok. Defol demeye devam ederse bu izmirlide gider demokrat birini seçer sizde bu söylediğim hataları araştırmaya başlarsınız

Yorumu oyla      33      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe aday adayı Gürkan gazetecileri unutmadı
CHP Güzelbahçe belediye başkan aday adayı Gürkan, 10 ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.
CHP Aliağa adayı adayı Eroğlu’ndan müftülük mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, ...
Manisa rekabet kızıştı: Adaylar kafa kafaya
Manisa'da, 30 Mart'taki yerel seçimler öncesi bir araştırma şirketinin ...
 
Karabağlar aday adayı Serte'den birlik mesajları
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter üyesi olduğu İzmir ...
Buca aday adayı Akdemir'den mobilya ve oto sanayi esnafına müjde!
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Mimar Remzi Akdemir, mobilyacılara ...
Kocaoğlu’nun yeni sloganında ithal aday vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2009 yerel seçim öncesinde ...
 
Yıldırım’dan 4 önemli mesaj: Ya yap ya çekil!
Selçuk Teşkilatıyla buluşan AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, ...
Bornova aday adayı Dündar’dan ‘ortak akıl’ buluşması
Bornova’nın tüm mahallelerinde geniş katılımlı halk buluşmaları düzenleyen ...
Güzelbahçe aday adayı Yelekli Metin Göktepe’yi unutmadı
CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, “Metin Göktepe’nin, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva