HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2016 Perşembe - 12:33

CHP İzmir’de o müdür hakkında suç duyurusu!

Sosyal medya hesabından partiye yaptığı sert eleştirilerle gündem olan Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP İzmir’de o müdür hakkında suç duyurusu!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz hakkında, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, CHP'ye hakaret ederek iftira atarak eleştirmesini gerekçe göstererek duyurusunda bulundu.

CHP Genel Merkez ve İzmir İl Başkanlığı adına Görevden alınmasına ilişkin idari başvuruda  bulunan, CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Birgül Değirmenci idari başvurusuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bergama Milli Eğitim Müdürünün devlet memuru sıfatı taşırken, tamamen iktidara yaranmak amacıyla, partimize hakaretler ,iftiralar atarak kamuoyu önünde eleştirmesi asla kabul edilemez" dedi. 



MEMUR DEĞİL, AKP SÖZCÜSÜ
Değirmenci açıklamasında şunları dile getirdi:

AKP iktidarının devlet içinde cemaat ve yandaş kadrolaşmalarının ülkemizin başına ne işler aştığını çok yakında ve çok acı bir şekilde tecrübe ettik. Bu acı tecrübeye ve bir zamanlar el üstünde tutularak beslenen bu kadroların ülkemize verdiği büyük zarar ortada ve hala çok tazeyken, devlet memuru sıfatı taşıyan bir Milli Eğitim Müdürünün, partimize hakaretler iftiralar atarak, adeta bir AKP sözcüsü gibi bizi eleştirmesi kabul edilemez. Bergama Milli Eğitim Müdürünün öncelikle,oturduğu koltuğun AKP'nin siyasi sözcülüğü  yapacağına, yerlerde sürünen milli eğitimimizi kalkındırması gereken bir devlet makamı olduğunu hatırlaması gerek. Böylesine siyasileşmiş, yandaşlaşmış, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan CHP'ye hakaret ederek, iftiralar atacak kadar gözü kararmış bir devlet memuru nasıl olurda halen soruşturulmaz, bunun için İl Milli Eğitim Müdürü ve İzmir Valisi neyi bekler anlamak mümkün değildir.

Bu devlet memurun AKP'nin bir temsilcisi gibi, son günlerin modası haline gelen, suçu ve kirli ilişkileri örtbas etmek için CHP'ye hakaret etme, iftira atma modasına uyması, Türkiye'ye 15 Temmuz'u yaşatan zihniyetin tam da kendisidir. Liyakate uymadan, yandaş veya bilmem ne cemaatinden diye devlete yerleştirilenlerin, şimdi kendilerini AKP iktidarına şirin gösterme çabasına partimizi alet etmelerine asla izin vermedik, vermeyeceğiz de. Bu türden Milli Eğitim Kadrolarını gördükten sonra, ülkede eğitim sistemimizin içler acısı bir halde olmasının sebebini çok daha iyi anlıyoruz. Devletin memuru bırakmış eğitimi, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, okullarımızın sorunlarını, koltuğunu korumak pahasına siyaset yapmaya başlamıştır.  Üzücü olan şudur ki, ne Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, ne de Sayın Valimiz bu konuda harekete geçmemişlerdir.  Bu duruma göz yummak, gereğini yapmamak, bu cahil, yandaş ve de görevini unutmuş hadsize haddini bildirmemek, Türkiye'de yeni 15 Temmuzların yaşanmasına göz yummakla aynı anlama gelmektedir.

İDARİ BAŞVURUDA VE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ
Yapılan açıklamanın ahlaksızca ve cahilce olmasının yanında,  657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre de açıkça memurluktan atılmasını gerektiren bir fiil olduğunu  söyleyen CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Birgül Değirmenci, “Bu memurun mesnetsiz ve eğitim yoksunu hadsiz açıklamaları ilgili kanunun, Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık, ayrıca  Davranış ve İşbirliği hükümlerine göre açıkça suçtur. Bu bağlamda kendisi hakkında soruşturma açılması ve görevden uzaklaştırılması istemiyle İzmir Valiliğine idari başvuruda ve ayrıca hakarette, iftiradan dolayı da suç duyurusunda bulunuyoruz. Diliyoruz ki, kendisine Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin verdiği koltuğa ihanet içinde olan, asli görevini unutup siyasi parti temsilciliği yapan, yalan ve iftiralarla sorumluluğu altında bulunan Bergamalı çocuklarımıza ve eğitimcilerimize berbat bir örnek teşkil eden bu kişi hakkında derhal görevden uzaklaştırılarak gerekli işlemler yapılır. Aksi takdirde bu iş çığrından çıkacak ve devlet kadrolarında bulunan memurlar kendi siyasi görüşlerine göre işlerini yapma konusunda hiçbir sakınca olmadığı görecekler ve ona göre davranmaya başlayacaklardır. Beklentimiz, bu haddini bilmez ve devlet memurluğuna asla yakışmayan şahsın derhal yavrularımızdan, eğitim kurumlarımızdan ve devletin içinden uzaklaştırılmasıdır” dedi.

 
Egeli ihracatçılara Eximbank dopingi
 
İzmir'de tarihi ihale: Opera binası için 5 teklif!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ o kavgayı anlattı: Yumruk attım, pişman değilim!
TBMM Genel Kurulu'nda çıkan kavgada HDP’li Yıldırım'a attığı yumrukla ...
Çıray ülkücülere seslendi: Razı mısınız?
TBMM Bütçe Görüşmeleri’nde kürsüye çıkan CHP İzmir Milletvekili, Çıray, ...
Flaş! Beştepe'de kritik güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de bir güvenlik zirvesi yapılacak.
 
Anayasa değişiklik teklifi için kritik tarih
TBMM Anayasa Komisyonu, 20 Aralık Salı günü, AK Parti'nin anayasa değişikliği ...
Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye Rusya ve İran...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "27 Aralık'ta Moskova'da Türkiye, Rusya, İran ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le Halep'i görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
 
Çavuşoğlu ve Kerry Halep'i konuştu!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü.
Kurtulmuş'tan 'düşen uçak' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da askeri uçağın düşmesine ...
AK Parti’den Karşıyaka’ya bilet desteği
AK Parti Karşıyaka Teşkilatı ve İl Başkan Yardımcısı Boztepe kulübe destek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva