HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2018 Perşembe - 08:27

CHP İzmir’de kulisler hareketli: Formüller ve sürpriz isimler gündemde!

Milletvekili adayların ön seçim yerine merkez yoklamasıyla belirleneceği kesinleşti. Genel merkezin İzmir’de işçi temsilcisi yeni bir ismi listeye yazması bekleniyor. Ayrıca partinin Güneydoğu ve Doğu kökenli seçmenin oyuna maksimum seviyede ulaşmak için yeni formüller uygulayacağı öğrenildi.

CHP İzmir’de kulisler hareketli: Formüller ve sürpriz isimler gündemde!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da yapılacak erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise (CHP) yeni dönemde oluşturulacak milletvekili aday listeleri için kulisler hareketlendi.

İzmir’de mevcut görevlerinde olan ve yeni dönemde şansını deneyecek çok sayıda ismin adaylığa göz kırptığı öğrenildi.

İZMİR’DE KAPSAYICI LİSTE
Genel merkezin listeler oluşurken belli hususlara azami ölçüde hassasiyet göstereceği belirtildi. Bu noktada partinin Türkiye’deki en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de kucaklayıcı ve kapsayıcı bir listeyle seçmenin karşısına çıkması bekleniyor.

CHP VE DİSK DİRSEK TEMASINDA
Listede işçi temsilcisi olarak en az 2 ismin görülebileceği aktarılırken mevcut Milletvekili Musa Çam’ın ise yerini koruyacağı öğrenildi. Gelecek ismin Çam’a ilaveten listeye yerleşeceği vurgulandı. Partinin bu aşamada DİSK ile dirsek temasında olduğu ayrıca dikkat çekti. Sadece devrimci işçiler kanadından 3 kişinin ismi parti kulislerinde çok ciddi anlamda dillendiriliyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Cafer Konca ile DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın adı yeni dönemde adaylık için konuşuluyor.

BEKO İSTANBUL’DAN, SARI İZMİR’DEN…
Bu durumda üç isim arasından İzmir’deki listeye kimin gireceği merak konusu oldu. Beko’nun İzmir seçeneği dışında İstanbul’dan aday gösterilmesinin çok daha yüksek bir ihtimal olduğu vurgulandı. İzmir yerelinde Konca ile Sarı arasında bir tercih yapılması bekleniyor. İki isim dikkate alındığında Sarı’nın açık ara önde olduğu belirtildi. Sarı’nın etrafındaki sendika temsilcilerinin bu gelişmeye sıcak baktığı ifade edildi. Ayrıca Sarı’nın örgüt tabanında karşılığı olduğu da belirtilirken Konca’nın bu nedenden dolayı şansının az gösterildiği öğrenildi. Partinin bu hamlesinin Çam’ın da lehine bir gelişme olabileceği aktarıldı. CHP’nin yeni süreçte alanlarda ve işçi eylemlerinde birden fazla vekille temsil edilmeyi amaçladığı öğrenildi. Bu noktada Sarı’nın olası vekilliği Çam’a destek şeklinde düşünülüyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU OYLARINI MAKSİMİZE ETMEK İÇİN FORMÜL BAŞAK OLABİLİR!
Öte yandan İzmir’deki mevcut vekiller içinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında Doğu ve Güneydoğu kökenli bir ismin olmaması da dikkat çekiyor. Türkiye’nin yakın tarihi içinde gerçekleşen köyden kente göç durumuna bakıldığında İzmir’de azımsanmayacak ölçüde Kürt ve Alevi nüfusu olduğu ortaya çıkıyor. Partinin bu ayrıntıya çok hassas bir şekilde eğileceği öğrenildi. Ayrımcı ve ötekileştirici bir dil kullanmadan hareket edecek olan partinin İzmir’deki Kürt oylarına maksimum seviyede ulaşabilecek potansiyelde en az bir ismi listeye yazacağı aktarıldı. Kulislerde konuşulanlara göre bu isim Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak olabilir.

Görevde olduğu dönemlerde örgüt eylemleriyle adından sıkça söz ettiren ve kısa bir süre önce ilçe başkanlığını bırakarak Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın yardımcısı olan Başak’ın bu noktada partisi için en uygun isimler arasında olduğu ifade edildi. Anadolu’daki çok sayıda il ve ilçe örgütü tarafından bilinen Mardin kökenli Başak’ın ismi uzun süredir milletvekili adaylığı ile anılıyordu. Her fırsatta yerelden çok genelde siyaset yapmayı arzuladığını vurgulayan ve Özkan’a çok yakın olan Başak’ın 24 Haziran için oluşacak yeni listede yer almasının sürpriz niteliği taşımayacağı belirtildi. Ayrıca kulislerdeki diğer bir bilgiye göre Özkan’ın yeni dönemde Ankara’dan aday gösterilmesi bekleniyor. Özkan’ın yakın çevresine, ‘İzmir’den gitmem’ dediği öğrenildi. Fakat son sözü CHP Lideri Kılıçdaroğlu söyleyecek. Genel merkez Özkan’ın durumunda böyle bir inisiyatif kullanırsa Başak’ın İzmir’den listeye girme ihtimalinin bir kat daha güçleneceği aktarıldı.  

 
İzmir'de Haziran ve Kasım aday listelerinde yer alan aktörler ne yapacak?
 
İzmir'de feci kaza: 25 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menderesli 26 Nisan 2018 Perşembe 21:28

Vekil MUSA ÇAM yaklaşık 20 gün önce,MENDERES İlçe danışma kurulu toplantısında; gelecek seçimde ön seçim yapılmazsa kesinlikle aday olmayacağını beyan etti.Duyumlarımıza göre aday yazılması için taklalar atıyormuş.Eğer aday olur seçilirse geldiğinde ona ,taklacı vekil diyeceğimi şimdiden söylüyorum.

Yorumu oyla      9      5  
işçi 26 Nisan 2018 Perşembe 09:45

Chp işçi tabanından oy alacaksa,seçim çalışmalarında,eylemlerde etkin bir şekilde rol alacaksa disk den her dönem aday göstermedilir. ismi gecen isimlerde vekilli hakeden isimlerdir.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Haziran ve Kasım aday listelerinde yer alan aktörler ne yapacak?
AK Parti İzmir’de önceki seçimlerde aday listelerinde yer alan isimler ...
Bir parti daha seçimlere katılma hakkı elde etti!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) HÜDAPAR’ın itirazını kabul etti ve 24 Haziran ...
Başbakan Yıldırım'dan Abdullah Gül yorumu
Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada "İçinde bulunduğunuz önemli bir ...
 
AK Parti İzmir’de o ilçe başkanı istifa kararı aldı!
Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, milletvekili adayı olmak için ...
İYİ Parti İzmir’de flaş gelişme: Başkan Ulupınar dahil 20 istifa!
İl Başkanı Ulupınar’ın il yönetim kurulu toplantısında, teşkilata istifasını ...
HDP'nin beklenen adayı belli oldu
HDP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. Toplantıda partinin cumhurbaşkanı ...
 
Tatlıses bombası: İzmir'den aday olmak istiyor!
Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses AK Parti İzmir’den milletvekili adayı olmak ...
Erdoğan: Dünyaya bir müjdemiz olacak
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı ...
Kritik görüşme sonrası liderlerden açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva