HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2017 Perşembe - 11:00

CHP İzmir’de kongre heyecanı: Menderes’te ne olacak?

Partide olağan kurultay takvimi işlerken Menderes İlçe Başkanı Pala, “Henüz adaylık için çok erken. Ne ilçe başkanlığı için ne de belediye başkanlığı için verilmiş bir adaylık ya da aday olmama kararım yok” dedi. İlçedeki dengeler göz önüne alındığında süreçte oluşacak yapılar merak ediliyor.

CHP İzmir’de kongre heyecanı: Menderes’te ne olacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 10 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Kentte son yerel seçimlerde AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında yer alan Menderes’te örgütün göstereceği refleks şimdiden merak konusu oldu.

PALA NE DERSE O!
Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın örgütünde çok güçlü olduğu belirtildi. Pala’nın aday olmayı istemesi halinde seçimi çok rahat kazanacağı vurgulandı. Kaybedilmiş ilçeler arasında yer alan Menderes’te örgüt dikkatli davranmak istiyor. 2014 yerel seçiminde partisinin belediye başkan adayı olarak bulunan ve yarışı kaybetmesine rağmen etkisini kaybetmeyen Pala’nın devam etmek isteyeceği fakat aklının bir yerinde belediye başkanlığının olduğu ifade edildi. Pala’nın ‘tamam’ demesi halinde kendi yeri için genç bir partiliyi işaret edebileceği öğrenildi.

DENGELER NASIL?
Geçen kongrede Abdullah Sürücü aday olmamış ve Ahmet Pala ile Görece eski Belediye Başkanı Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Öztürk yarışmıştı. Sürücü’nün bu süreçte nasıl bir pozisyon alacağı henüz netlik kazanmadı. Fakat Öztürk’ün yine Pala karşısında oluşabilecek bir muhalif yapıya destek vermek isteyeceği belirtildi. Pala’nın aday olmama durumunda ise Öztürk’ün kolları iyice sıvayacağı vurgulandı.

Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün de ilçedeki önemli denge unsurları arasında gösteriliyor. Geçmiş dönemde Pala’yla karşı karşıya gelen Özgün’ün sürece aktif olması halinde yine muhalif yapıya destek vermek isteyeceği konuşuluyor. Partide uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Muammer Karabacak’ın ise bazı mahallelerde nabız yokladığı iddia edildi. İlçede ne yapacakları merak edilen ve etkileri hissedilen önemli isimler arasında, Ali Yeşilyayla, Recep Seyhan, Perihan Kocayurt, Meclis Üyesi Ferhun Baloğlu yer aldı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan Özdere eski Belediye Başkanı Haldun Ertok, Gümüldür eski Belediye Başkanı Bülent Rüzgar’ın da Pala’ya sıcak bakmadıkları, oluşabilecek muhalif bir adaya destek verebilecekleri konuşuluyor.

2014’TEN AĞIZLAR YANDI, 2019’A DAHA DİKKATLİ…
Mahallelerde uzlaşma ihtimalinin tamamen kaybolmadığına vurgu yapılırken yerel seçimlerdeki başarısızlığın 2019’da tekrarlanmaması için örgütün çok dikkatli davrandığı kaydedildi. Geçmiş dönemden kalan hesapların gerekirse bu süreçte görülmeyeceği ve tek listeli ilçe kongresi gerçekleştirmek için gayret gösterileceği öğrenildi.

ADAYLIK İÇİN VERİLMİŞ KARARIM…
Tüm gelişmelerin ardından kilit konumda bulunan İlçe Başkanı Ahmet Pala, Egedesonsöz’e kendi durumuyla ilgili konuştu. Pala, “Aday olunmaz, örgüt aday gösterir. Gelir teklif ederler biz de mahalle delege seçimlerinin ardından oluşan tabloya bakarız ve ona göre hareket ederiz. Henüz adaylık için çok erken. Ne ilçe başkanlığı için ne de belediye başkanlığı için verilmiş bir adaylık ya da aday olmama kararım yok” dedi. 

 
Hüseyin Avni Mutlu gözyaşlarını tutamadı!
 
Bornova Stadı'nda büyük heyecan!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp 25 Ağustos 2017 Cuma 16:48

geçen seçimde partisine oy vermeyenler yorum yapıyor!!!!!

Yorumu oyla      11      5  
cumaovalı 24 Ağustos 2017 Perşembe 20:17

bu yorum yapan arkadaşların hepsi menderesi altın tabakta AKP ye sunan arkadaşlardır.partinin nerden nereye geldiğini herkez biliyor.Anca yorum yaparlar.Başka elleriden gelen birşey yok çünkü.

Yorumu oyla      11      6  
Partili 24 Ağustos 2017 Perşembe 14:17

Ahmet Palanin tek amaci belediye baskan adayi olmak onun disinda parti umrunda degil. Tum hirsi bunun icin ve hep Kemal Kilictaroglu ya muhaliftir. Parti yonetiminde bizzat meral aksenirin paylasimlarini begenenler var.

Yorumu oyla      12      6  
menderesli 24 Ağustos 2017 Perşembe 12:58

menderes ilçesi deneme tahtası değildir.aziz kocaoğlu menderesin başını yemiştir sebebide odur.Onun için ahmet pala yok hükmündedir ve bişey ifade etmez...

Yorumu oyla      13      7  
chp li 24 Ağustos 2017 Perşembe 12:41

ahmet palanın kendi iradesi yoktur ,yani kararı olamaz. O sadece kocaoğlunun emir ve talimatiarına göre hareket edebilir.Kendi siyasi kişiliği ve iddiaları hiç yoktur. Kendiside zaten zekatımı vermek için çıktım demiştir.Gerçi olsa ne olur olmasa ne olur ...

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de istifa şoku: İl Başkanı dahil 300 kişi...
Eskişehir'de aralarında eski MHP il başkanı Oğuz Sever'in de bulunduğu ...
Çavuşoğlu'ndan kritik görüşme: Barzani...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) ...
Kılıçdaroğlu: Ben adalet diyorum, o atlet diyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, medyaya yansıyan CHP Genel Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan o davaya müdahillik talebi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ...
CHP İzmir’de kongre mesaisi: Gaziemir’de son durum ne?
Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler ilçelere çevrildi. ...
CHP'li Balbay Adalet Yürüyüşü'nün kitabını yazdı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Adalet Yürüyüşü'nün kitabını yazdı.
 
Kadir Topbaş'tan "hastaneye kaldırıldı" iddialarına yanıt
İBB Başkanı Topbaş, kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı iddialarını ...
CHP’ye geçmesi beklenen Çokcan konuştu: AK Parti’de yapamadıklarımızı…
Karabağlar Belediyesi bağımsız Meclis Üyesi Çokcan, AK Parti’den istifa ...
MHP'li Tanrıkulu'ndan Alperen önergesi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'in Çiğli ilçesinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva