HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2017 Cumartesi - 14:59

CHP İzmir’de Kocaoğlu zirvesinde hangi isimler ortaya atıldı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Kocaoğlu, ‘İl başkanlığı için aklınızda bir isim var mı?’ sorusunu yöneltti. Bazı isimlerin ortaya atıldığı kulislere yansıdı.

CHP İzmir’de Kocaoğlu zirvesinde hangi isimler ortaya atıldı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay sürecini tüm hızıyla işletiyor. Kentte ertelenen Çiğli kongresi haricinde 29 ilçede sanık heyecanı yaşandı.

Örgütte rota yavaş yavaş 7 Ocak’taki il kongresine çevrildi. Süreçte il başkanlığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ‘birleştirici tek aday’ vurgusu yaptığı kulislere yansıdı.

Ayrıca YDK Üyesi Mahir Polat, İl eski Başkanları Rıfat Nalbantoğlu, Kemal Karataş, İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, İl Başkanı eski Yardımcısı Altan İnanç, Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in ismi il başkanlığına adaylık noktasında konuşuluyor.

Hafta sonu gerçekleşecek Çiğli kongresi sonrasında aday arayışları tam gaz devam edecek. Bu süreçte Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanlarının ne yönde refleks göstereceği merak ediliyor.

- CHP İZMİR’İN PATRONU GÜVEN, KOCAOĞLU’NUN TOPLANTISI HAKKINDA NE DEDİ?

KOCAOĞLU DEVREYE GİRDİ
Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın geçtiğimiz günlerde il kongresi için, “Bir, iki, üç aday çıkar, esas olan; seçimler özgürce yapıldığında en demokratik tercihler ortaya çıkar” açıklamasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu flaş bir hamle yaptı. Başkan Kocaoğlu ilçe başkanlarını tek tek arayarak büyükşehir binasında toplantı düzenledi. ‘Birleştirici tek aday’dan yana tavır gösteren Kocaoğlu’nun 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresini masaya yatırdığı öğrenildi. Kocaoğlu’nun örgütten il başkanlığı noktasında görüş ve öneri aldığı belirtildi. Kocaoğlu’nun daha sonra milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla da fikir alışverişinde bulunacağı ifade edildi.

YEMİN EDERİM AKLIMDA KİMSE YOK!
İlçe başkanları büyükşehir belediye binasında Başkan Kocaoğlu ile bir araya geldi. Kocaoğlu’nun ilk önce başkanlarla toplu olarak görüştüğü öğrenildi. Kocaoğlu’nun, “Ülkemizin içinden geçtiği süreç malum… Bizim de kongre sürecimiz var. Bu dönemi en uyumlu şekilde atlatmamız lazım. Tek ve birleştirici bir aday çevresinde toplanalım” dediği ifade edildi. Kocaoğlu’nun daha sonra “İsterseniz tek tek görüşelim” noktasında konuştuğu öğrenildi. Bunun ardından ilçe başkanları sıra sıra Kocaoğlu ile görüştü. Kocaoğlu’nun başkanlara, “İlçenizde durumlar nasıl?”,“İl başkanlığı için aklınızda bir isim var mı?”, "Sizce uzlaşı çerçevesinde tek aday etrafında birleşme olabilir mi?"  gibi sorular yönelttiği belirtildi. Görüşmelerde bazı başkanların isim verdiği bazılarının ise kimseyi işaret etmediği öğrenildi. Bazı başkanların Kocaoğlu’na, “Başkanım sizin aklınızda kim var? Dilerseniz onun etrafında birleşelim” dediği ifade edildi. Kocaoğlu’nun ise, “Yemin ederim aklımda kimse yok” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

HANGİ İSİMLER ÖNE ÇIKTI?
Öte yandan Başkan Kocaoğlu’nun ve ilçe başkanları temaslarında öne çıkan bazı isimlerin olduğu öğrenildi. YDK Üyesi Mahir Polat, İl eski Başkanları Rıfat Nalbantoğlu ve Kemal Karataş, İl Başkanı eski Yardımcısı Altan İnanç, İl Yöneticisi Salih Özçiftçi, İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın bazı başkanlar tarafından Kocaoğlu’na sunulduğu belirtildi.  Kocaoğlu’nun da bu doğrultuda bir ajanda oluşturduğu ifade edildi. Ayrıca Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ adına İlçe Başkanı Cemalettin Alper tarafından Gençlik Kolları eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın isminin öne sürüldüğü iddia edildi. Yıldız’ın İzmir’de bir ağırlığının bulunmadığı ve önerinin cılız kaldığı partililer tarafından dile getirildi. Bazı başkanların ‘İzmir’de başkan mı yok?’ noktasında oldukları vurgulandı.

MİNİ ÖN SEÇİM OLABİLİR!
Bazı başkanların ise Kocaoğlu’na ‘bizden tek tek isim istemeyin. Herkes sandığa kapalı şekilde birden fazla isim yazsın ve ilk 3’ü genel başkanımıza gönderelim’ önerisinde bulunduğu ifade edildi. Başkan Kocaoğlu’nun bu teklifi mini bir ön seçim olarak algıladığı ve böyle bir uygulamaya sıcak baktığı belirtildi.

KARATAŞ’A SOĞUK BAKANLAR VAR!
Öte yandan İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın isminin telaffuz edilmesinin bazı ilçe başkanlarında rahatsızlık yarattığı öğrenildi. Çok uzun yıllardır siyasetin içinde olan Karataş’ın durumuna yorgunluk öne sürülerek soğuk bakıldığı aktarıldı. Genç bir ismin başkan olmasının daha avantajlı bir ortam yaratacağı çok sayıda başkan tarafından savunuldu. 2019’un önemine vurgu yapan başkanların ‘her kesim tarafından sahiplenilecek’ birinin göreve getirilmesi gerektiğini vurguladıkları öğrenildi.

 
Sabri Reyiz dönüyor!
 
112 bin nüfuslu ilçe yok oldu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklılı 17 Aralık 2017 Pazar 17:51

Bayraklıda niye ilçe başkanı çağrılmış? Onun yerine Hasan Karabağ çağrılmalıydı! Çünkü bayraklıda ilçe başkanlığı belediye sarayına bağlıdır. Yazık ama çok yazık. Hile ile seçim al. delegenin yarısına seçimi boykot ettir. sonra çık Kocaoğluna görüş bildir. Bunlar partiye en büyük kötülüğü yapıyorlar.

Yorumu oyla      13      5  
Gençlik Gelecek 17 Aralık 2017 Pazar 15:11

Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse hem genç hem halkın nabzını tutabilen Halkın içinden bir isim bu işin mutfağında yetişmiş, hitabeti güçlü, gençliğin gür sesi. İl Başkanı neden olmasın?

Yorumu oyla      12      6  
Ali Alan 17 Aralık 2017 Pazar 10:24

Çıkan haberlere bakılınca İzmir’de örgütün hiçe sayıldığı il delegasyonun figüran olmaktan öte bir pozisyonu kalmadığı görülmektedir.Şu soruyu sormak lazım ilçe başkanları kendi ilçelerindeki il delegeleriyle görüşüp onların bu süreçteki görüş ve düşüncelerini almışımdır.Yoksa biz adayı belirleyelim delege nasıl olsa bizim belirlediğimiz istikamette gerekeni yapar .Bu şekilde yapılan çalışma Örgüte yapılan bir saygısızlıktır.

Yorumu oyla      15      5  
Gençlik 17 Aralık 2017 Pazar 02:37

Irfan İnanç Yıldız mı? İl yönetimini garantilemek için iyi bir taktik. Ama sorarlar sana adam mı kalmadı yahu İzmirin mutfağında yetişmiş o kadar emekçi ve liyakat sahibi genç varken sen bence ticaretinle uğraş belediyelerde ihale koşturmaya devam et. Genç ve dinamik isimler arasında Umut Tekin yakışabilir mesela

Yorumu oyla      13      6  
Mahmut Karakaplan 17 Aralık 2017 Pazar 01:00

Karataş tan daha iyisinimi bulacaklar ,Haydi Kemal Abi.

Yorumu oyla      15      6  
unsal altunbas 17 Aralık 2017 Pazar 00:55

Sadece yas gerekcesi,yeterli degil.Il baskanligi doneminde,bir Belediye Baskaninin kotuye gidisinin,begelerle kendisine bildirilmesine karsin,geregini yapmayan, ve ardindan,o sahsin hakkinda islem baslatilinca,aslini astarini arastirmadan,"Bu CHP ye karsi bir komplodur"diyen bir isim.Sonra durusmalar falan.Partiye yuz karaligi bulastiranlara arka cikmak,Il Yoneticisine yakismaz.Bu zat, Kosesine cekilsin,golge etmsein.

Yorumu oyla      11      5  
menderes 2 16 Aralık 2017 Cumartesi 20:43

Ey chp il başkanı ne diye il başkanlığı yaptın sen ne işe yararsın hiç sesin çıkmıyor. Kukla

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rıdvan Dilmen'e çok ağır sözler!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ' Erdoğan'ı parkasız Deniz Gezmiş'e ...
Yıldırım: Diplomatik açıdan en ileri karar...
Başbakan Binali Yıldırım, Artvin'de yaptığı konuşmada "Kudüs'te ikamet ...
Erdoğan: Günümüzün Neron'ları...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden ...
 
CHP Çiğli’de adaylardan kongre öncesi son mesajlar…
İlçe kongresine 24 saatten az bir zaman kala Gümrükçü, “Cumhurbaşkanlığı ...
'Türk milleti olarak daha son sözümüzü söylemedik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri töreninde konuşma ...
CHP İzmir’de il kongresi fitili ateşlendi: Kocaoğlu düğmeye bastı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu ilçe başkanlarıyla bir araya ...
 
İyi Parti'nin ittifak önerisine SP'den yanıt geldi
İyi Parti yöneticisi Nuri Okutan'ın "cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci ...
Erdoğan'dan Ataşehir çıkışı: Daha çok şey gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline ...
CHP'li Purçu'dan İzmir'de mahalle ziyaretleri
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva