HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2019 Salı - 16:19

CHP İzmir'de Karataş komisyon karşısında: Gerekirse AİHM'e giderim!

CHP İzmir İl Örgütü’nde toplam 5 dönem başkanlık yapan Kemal Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i sosyal medyada sert bir dille eleştirince il yöneticilerinden oluşan disiplin komisyonuna ifade verdi. Görüşme sonrasında Karataş’ın il yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılacağı aktarıldı. Karataş, yönetimde alınan karar doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edilebilir. Karataş ise “Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar giderim!” dedi.

CHP İzmir de Karataş komisyon karşısında: Gerekirse AİHM e giderim!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde hareketli bir disiplin süreci işliyor. İl yönetim kurulunun geçtiğimiz günlerdeki toplantısında İl eski Başkanı Kemal Karataş ile ilgili disiplin kararı alınmıştı.

Eski Başkan Karataş’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i Varyant’taki başkanlık konutuna taşınma kararı üzerinden sosyal medyada sert bir dille eleştirmesi masaya yatırılmıştı. İl Yönetim Kurulu Karataş hakkında resen disiplin soruşturması başlatmıştı.

TOP YÖNETİMDE!
Gelinen süreçte Karataş il yöneticilerinden olan Serdedil Coşkuner, Leman Tunus, Özkan Tice ve Yaşar Erdoğdu’nun yer aldığı disiplin komisyonunun karşısına çıktı. Karataş’ın durumunun gerçekleşecek ilk yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılacağı öğrenildi. Burada yapılan oylama sonrasında Karataş’ın disiplin kuruluna sevk edilebileceği aktarıldı. Yönetimde alınan karar sonrasında resmi bir disiplin sürecinin başlaması ihtimal dahilinde…

Karataş’ın sorguda, ‘Söylediklerimin arkasındayım. Ben paylaşımlarımı sosyal medyadan yapmıştım. Basın mensupları oradan almış. Basına demeç vermedim” şeklinde açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.  Görüşmenin sonrasında gazetecilere konuşan Karataş önemli ifadeler kullandı.

GEREKİRSE AİHM’E GİDERİM!
Karataş şunları söyledi:  Yazdıklarımın arkasındayım dedim. İleride partinin başına gelebilecek sorunları şimdiden uyarmak için bu yazıları yazdım. Bütün yaptığım şey partiyi uyarmaktı. Konu şatodan başladı, şatodan evvel Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işine, sağa sola ‘bisikletle gideceğim’ demesi halkçı bir hareket diye görüldü, halkın içinde birisi, mütevazı bir yaşam olarak görüldü. Fakat sonra da görüldü ki arka sokaklara gitmeyi vaat eden birisinin İzmir’in en mutena, adı halk tarafından şato konulmuş bir yerde oturmayı tercih etmesi, ileride partinin başına büyük sorunlar yaratacağı ve büyük eleştiriler alacağı düşüncesiyle o yazıları yazdım.

İl yönetimi  belediye başkanını kamuoyu önünde eleştiriyor diye beni disipline sevk etmenin komisyonunu kurmuş. Benim gibi bir partiliden, bir vatandaştan şikayet yokken doğrudan doğruya il başkanı resen hakkımda şikayette bulunmuş, sadece Sayın Tunç Soyer’in şatoda oturmasını eleştirdiğim için bu soruşturma açılmış. Ben beklerdim ki sayın il başkanının altına çekilen belediyenin aracı da sorulsun! Ama maalesef bu sorular sorulmadı!

Beş dönem il başkanlığı yaptım, 3 yıl da merkez ilçe başkanlığı yaptım.  Ömrümü hayatımı bu partiye vermişim. Bütün yazdığım yazılar demokratik anlayış içerisinde uyarıdır. Sosyal demokrat bir belediye başkanının, şato diye anılan, halktan uzak bir yeri konut olarak tercih etmesini uygun bulmadığımdan uyarı yazdım, İleride CHP’nin başına başka gayeler açılmasın diye… Katiyen pişman değilim, ifademi imzaladım, sözlerimin arkasında olduğumu söyledim, yine olsa yine söylerim dedim.

Soyer ile görüşmedim. Niye görüşeyim? Bir şeyi gizlemektir o...  Bana ne! Benim ne kamusal gücüm var, ne onun büyüğüyüm, gideceğim ona ‘hayır, burada oturma’ diyemem. Ben, toplumsal bir görev yapıyorum,  halk senin burada oturmana sıcak bakmaz, uygun görmez. Hele hele CHP’li sosyal demokrat bir belediye başkanına bunu yakıştırmaz.  Ben halkın içerisinde yaşayan birisiyim, bu olmadı dedikleri için, onlar söyleyemiyorlar. Ben tanınmış kişi olduğum için nazikçe, saygı çerçevesinde içerisinde bir uyarıda bulundum;  ‘yapmayın, yakışmaz, yaparsanız karşınızda olurum’ dedim. Ben CHP’liyim, bunlar olur yaşanır. Ama haklarımı da korurum. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar giderim!

 
İZBETON Genel Müdürü Sezer'den duygusal veda
 
İzmir'de ilginç olay: 'Bahçeme ektiler' dedi, gözaltına alındı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 11 Haziran 2019 Salı 19:39

Kemal Karataş'ı seversiniz sevmezsiniz, yaşını öne sürüp artık çekilmesi gerektiğini de düşünebilirsiniz ama ne olursa olsun söylediklerinde haklıdır. Bir insanın yaşının küçük veya oldukça büyük olması söylediklerinin doğru ve mantıklı olmadığı anlamına gelmez. Sosyal demokratlığa ve halkçılığa sığmayan bir davranışın uyarısını yapmak kendisini bu doğrultuda tanımlayan her vatandaşın görevidir. Kaldı ki Kemal Karataş'ın sosyal medyadaki yorumunu burada noktasına virgülüne yayınladım. Eğer bu uyarı disiplinlik ise halkçı ve halkın içinden olduğunu iddia edenlerin yaptığı kişisel tahsis daha disiplinlik bir durumdur bana göre. Buradan Kemal Karataşın sosyal medya takipçisi olduğumu iddia edenler olacaktır, isteyen f...b.. hesabına bakabilir herkese açık en azından ilgili yorumu gözlerinizle görürsünüz.

Yorumu oyla      4      8  
dede yeter artık 11 Haziran 2019 Salı 19:17

dede yeter git torun sev hala koltuk derdindesin buz gençler daha yaşıcak çok senemiz var sen 80 yaşındasın bize bırak meydanı

Yorumu oyla      6      8  
izmir'liyiz... 11 Haziran 2019 Salı 19:10

Anlamadığım bir şey var !! avrupanın yaşlıları gayet sakin,ve mütevazi oluyorlar :) bizim yaşlılar nasıl bu hale geliyorlar anlamıyorum !! yaaa biraz motoru soğutun..tamam bu halk sizi de çok seviyorrrrr :) gündemde olmak için her şey yapıyorsunuz ? Milleti siyasetten ve politikadan bıktırdınız !! BAZI şeyleri biraz kabullenmeyi öğrenin artık...

Yorumu oyla      8      6  
komedi 11 Haziran 2019 Salı 19:02

Tipik CHP hastalığına yakalanmış, partiyi kendi malı sanma hastalığı bu, Ecevit'te ortaya çıktı ilk, sonra devam etti! Bu da iki şakşak ile İzmir örgütü onun sanmış, Çakmur'a özenmiş besbelli!

Yorumu oyla      7      5  
Sami 11 Haziran 2019 Salı 16:52

yorgun demokrat dinlen biraz, pentium 486 kalkalı yıllar oldu i7 ler var artık

Yorumu oyla      11      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağış yaptı, anketi açıkladı: 2 ila 4 puan İmamoğlu önde!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye ...
İzmirli üç başkan İmamoğlu için İstanbul'da sahada!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ...
Ümit YALDIZ yazdı... 16 Haziran düellosu ve Yıldırım’ın hamleleri
Ümit YALDIZ yazdı... 16 Haziran düellosu ve Yıldırım’ın hamleleri
 
Kılıçdaroğlu'dan İzlanda açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''İzlanda'da Milli Takımızın karşılaştığı bir ...
İzlanda ile kritik görüşme: Kabul edilemez!
Konya'dan özel uçakla Keflavik Havalimanı'na gelen Milli Takım kafilesinin, ...
Askerlik teklifinde değişiklik olacak mı?
Askerlik yasa teklifi Meclis Genel Kurulu’nda bugünden itibaren ele alınmaya ...
 
CHP'li Bakan'ın 'elektriğe zam' iddiasına şirketten yanıt!
Yerel seçimler dolayısı ile ertelenen elektrik fiyatlarında temmuz ayında ...
Karataş'tan Başkan Soyer'e: İnkar et... Bana acıma!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i uygulamaları ve aldığı ...
Yıldırım'dan Bahçeli'nin sözlerine ilk yorum
Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva