HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2020 Pazartesi - 14:31

CHP İzmir’de kadınların yarışı: İlçe eski başkanı il için aday oldu!

Karşıyaka Kadın Kolları eski Başkanı Buket Fatoş Erol İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Mevcut Başkan Nurşen Balcı’nın aday olmayacağı seçim için Nesrin Avlunyalı da geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı.

CHP İzmir’de kadınların yarışı: İlçe eski başkanı il için aday oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde ana kademenin gerçekleştirdiği yarış sonrasında kadın ve gençlik kolları da sandık mesaisine devam ediyor.

Mevcut Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı’nın ‘tamam’ diyerek aday olmayacağını açıkladığı ve 14 Mart’ta gerçekleşecek kongre öncesinde hareketlilik had safhaya ulaştı.

Karşıyaka Kadın Kolları eski Başkanı Buket Fatoş Erol İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Nesrin Avlunyalı da geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklamıştı.

HERKES BU GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDADIR!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Buket Fatoş Erol, "Nice tuzaklara, badirelere ve kumpaslara rağmen dimdik ayakta duran CHP tüm üyeleri ve örgütleriyle ülkemize yeni bir demokrasi örneği sunacaktır. Biliyorum ki bunun en güzel örneği İzmir olacak, CHP İzmir İl Kadın Kongresi'nde yaşanacaktır. Yaşadığımız günler, her gün biraz daha ağırlaşan koşullar ve ülkemizin geleceğini tehdit eden karanlıklar hiçbirimize yalnızca sızlanma, durum tespiti yapma ve olup biteni izlemekle yetinme şansı ve hakkı vermemektedir. Bu ülkede "Başta ben CHP'liyim" diyenler olmak üzere herkes Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmanın, hak, yetki ve sorumluluğuyla, cesaretle, bilgiyle, emekle bu gidişe önce dur demek, sonra da yitirilen zamanı geri almak için çalışmak zorundadır. CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı'na adaylığımın en büyük gerekçesi budur. Türkiye Cumhuriyeti pek çok değerinin yanında ve aynı zamanda bir kadın Cumhuriyeti’dir. Bugün kadınlarımız, kızlarımız, çocuklarımız tacizden şiddete, emek sömürüsünden öldürülmeye, aşağılanmaktan çocuk yaşta satılmaya korkunç ve insanlık dışı bir konumdaysa bu yalnızca bir cinse karşı faşist bir tutum değil, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve değerlerine ve ideallerine karşı ihanet suçudur. Bunlar hep birlikte teşhir ve mahkum edebilir, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki cesaret ve kararlılığı anımsayarak bir kere daha tarihin dehlizlerine gömebiliriz. Bunu biz yapabilir, CHP kadın kolları olarak nasıl yapılabileceğini ülkemize gösterebiliriz" diye konuştu.

ÖTEKİLEŞTİRMEYİ,  DAR GRUPÇULUĞU, KISIR ÇEKİŞMELERİ SİLMEK İÇİN ADAYIM!
"İnanıyorum, güveniyorum ve biliyorum ki CHP'de kadın bir parti süsü değil, demokratik mücadelenin öz gücüdür" diyen Erol, "Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte direnecek ve başaracaksak, kadınlarımızın olağanüstü çalışkanlığına ve özverisine bu gücü doğru ve kararlı bir biçimde kullanılmasına acil ihtiyacımız vardır. Bir sıra neferi olarak geçirdiğimiz yıllar, hepinizin bildiği emek ve çalışmalarım, nihayet CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanlığım ama en çok da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden asla ayrılmamış Cumhuriyet Kadını bilinç ve sorumluluğumla bu önemli göreve adayım. Yalnızca kadının kurtuluşuna değil, kadınlarımızın yaşamı belirlemesi gerektiğine inandığım için adayım. Örgütlü mücadelemizde kadınlarımızın çoğalması, daha yoğun bir şekilde CHP ve ülkemize güç, cesaret ve esin vermesine inandığım için adayım. Ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı, dar grupçuluğu, kısır çekişmeleri, içe kapanıklığı sözlükten silmek için adayım. İzmir'in dağlarında çiçekler açacaksa önce İzmir'in sokaklarında, meydanlarında kadının sesi ve emeği yankılanmalıdır. Türkiye'nin aydınlık ve güzel günlere ulaşması için İzmir'in bu bağlamda da güç ve cesaret göstermesi, duruşunu yükseltmesi gerektiği için adayım. Bunların nasıl başarılacağına dair bilgimden, deneyim ve birikimlerimden emin olduğum için, çalışma yöntemi ve takvimi konusunda hazırlıklarıma güvendiğim için, en çok da CHP'ye ve CHP'li yoldaşlarıma güvendiğim için adayım. Demokrasi şenliğimizin ülkemiz için emek ve çaba yarışına dönüşmesini diliyor, aday yoldaşlarıma da başarılar diliyorum. Kazanan CHP, kazanan Türkiye olsun" açıklamasında bulundu.

 
Efes Selçuk'ta tabela devrimi!
 
Provokatörler Suriyelilere saldırdı: Dövdükleri Türk çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Rejimin kayıpları sadece başlangıç
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki harekatla ilgili "Rejime tarihinin en ...
CHP'li Sındır 'Çeşme Projesi'nin perde arkasını anlattı: Hep İzmir’i gavur gören bir anlayış var!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, Çeşme Projesi için Bakan Ersoy ile Büyükşehir ...
'Kapıları açınca telefonlar gelmeye başladı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, göçmenlere kapıların açılmasıyla ilgili "Bir yük ...
 
İYİ Parti Tire'de Yüksel Şenyurt dönemi
İYİ Parti Tire İlçe Olağan Kongresinde başkanlığa Yüksel Şenyurt getirildi. 
Akar: 2 bin 557 rejim unsuru etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bahar Kalkanı Harekatı'nın şu ana kadar ...
Beko'dan 'emekli maaşı' çıkışı: Tasarrufu saray yapsın!
DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in Birinci Kuruluş Yıldönümü programına katılan ...
 
'Yunan yetkilileri insanlığa uygun davranmaya davet ediyoruz'
İçişleri Bakanı Soylu, Yunanistan güvenlik güçlerince sınırda bekleyen ...
Gözler Erdoğan-Putin zirvesinde
Yeni haftada, Ankara-Moskova hattında kritik bir toplantı var. Cumhurbaşkanı ...
Meclis İdlib için kapalı toplanacak
TBMM Genel Kurulu'nun 3 Mart Salı günü saat 15.00'te yapacağı kapalı oturumunda, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva