HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2017 Çarşamba - 16:32

CHP İzmir'de istifa depremi! Tam 75 kişi...

İzmir’in Buca İlçesinde CHP üyesi 75 kişi partilerinden toplu olarak istifa etti. Üyeler, delege seçimlerinde haksızlığa uğradıklarını iddia etti.

CHP İzmir de istifa depremi! Tam 75 kişi...

İzmir'in Buca ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde 24 Eylül'de yapılan CHP delege seçimlerinde kaybeden listede yer alan ve oy veren partililer 'suistimal, haksızlık ve hukuksuzluk' yapıldığını iddia etti. Basın açıklaması yapan 12 partili, Yiğitler Mahallesi üyesi 75 kişinin CHP'den istifa ettiğini, istifa dilekçelerinin Genel Başkanlığa gönderildiğini açıkladı.

İzmir'de 45 günde bin 200 mahallede oy kullanan 146 bin CHP üyesi, 8 bin 165 delegeyi seçti. Seçimler tamamlansa da tartışmalar bitmedi. Buca Yiğitler Mahallesi'nde yapılan ve 2 oy farkla bir listenin kazandığı seçim sürecindeki uygulamalar partiden istifalara yol açtı. Yiğitler Mahallesi'ndeki delege seçimini kaybeden listede yer alan DİSK Emekli-Sen eski Buca Şube Başkanı Doğan Zengin ve beraberindeki 11 partili, Buca Şirinyer PTT önünde basın açıklaması yaptı. Zengin, "24 Eylül'de Yiğitler Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde il, ilçe yönetimi, belediye ve muhtar işbirliği ile suistimaller, haksızlıklar, hukuksuzluklar yapıldı. Sandıkta oy kullanan üyelerin hakları çeşitli kurgu ve engellenmelerle çiğnendi. Kamera kaydı olduğu gerekçesiyle gözetmenler içeri alınmadığı için tüzük suçu işlendi. Kamera kayıtları bizlere teslim edilmedi. Seçimin yapıldığı dükkan, bir hafta kapalı kaldı. Bu da oy kullanan seçmende güvenizlik yarattı" dedi.

Gerçek parti emekçilerine sahip çıkılmadığını, çıkar ilişkileri üzerine kurulu bir örgütlenme gördüklerini ileri süren Zengin, il ve ilçe başkanları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na itiraz dilekçeleri ulaştırdıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun gereğinin yapılacağını söylemesine karşın hiçbir adım atılmadığını ileri süren Zengin, "Buca Yiğitler Mahallesi üyeleri olarak 75 kişi ile yaptığımız toplantı sonucu partide hak, hukuk ve adaletin olmadığı gerekçesiyle CHP'den toplu istifaya karar verildi. Islak imzalı toplu istifa dilekçelerimizi PTT kanalıyla Kılıçdaroğlu ve örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e gönderdik" diye konuştu. Zengin, dilekçelerini basın mensuplarına gösterdi. (DHA)

 
Ege Üniversitesi'nde devir-teslim zamanı: Yeni Rektör Budak'tan önemli mesajlar
 
Karabağlar'da yatırımlar tam gaz... Pazaryeri yolda!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kirpi 19 Ekim 2017 Perşembe 17:53

İzmirde chpden büyük kopma olacak. Delege seçimlerinde büyük haksızlıklar oldu. Genel merkez haksızlıklara göz yumdu. Benim üyeliğim yok ama oy veriyordum. bundan sonra zinhar oy vermem.

Yorumu oyla      11      5  
19 Ekim 2017 Perşembe 08:30

bu adamları herşeyden el çektirin. gitsinler gevrek satsınlar. particiliği meslek haline getirip maaş alıyorlar. atın bunları dışarı

Yorumu oyla      11      6  
Bucalı 19 Ekim 2017 Perşembe 08:16

Seçimlerde Buca belediye başkanı Levent Piriştinanın baskısı oldu.İşe almalar,işten çıkarma tehditleri.Yazık ettiler Bucaya.Belediye başkanları müdail olmamalıydı.

Yorumu oyla      12      5  
Adem BALCI 19 Ekim 2017 Perşembe 04:12

Çok değerli arkadaşlarımız ve partililer bucada yapılan delege seçimlerinin bir çoğunda ali cengiz fırıldak dönen flimler çevirdiler kimileri söz verdiler sözünde durmadılar şimdide genel merkeze süt dökmüş kedi gibi kendilerini masum gösteriyor lar aman efendim biz karışmadık öyle şey olurmu genel merkezin talimatlar ına uyduk tâbi canım uydunuz 10 bin kişinin üzerinde üyesi bulunan bir derneği temsil ediyorum bir tuşla bir gecede seçim sürecinde siyasetcinin kaderini değiştiren bir çoğunluğuz birileri koltuk gördükçe kendini gökte sanıyor fakat uçak kazalarında kurtulan çok nadir ülke genelinde saygılar sevgileri sizinle olsun güzel ızmirliler

Yorumu oyla      11      5  
istifa 19 Ekim 2017 Perşembe 00:01

Delege seçilemedikleri için istifa edenler hele bu dönemde partiye sırt çevirenlerden partiye fayda gelmez. İstifa etmeleri iyi olmuş.

Yorumu oyla      11      5  
Devrim 18 Ekim 2017 Çarşamba 23:53

akp ye seçimde oy çalıyor diye hırsız deniyor, ne yazık ki, bu partide delege seçimlerinde eksik imza, fazla oy, mükerrer oy kullanımı, yangından mal kaçırır gibi kamera kayıtlarını teslim etmemek.. kazananı olmayan bir seçim bu. nesine saygı gösterilecek? Hırsızlığa mı saygı gösterilecek? Partiyi iktidara bu hırsızlar mı taşıyacak?

Yorumu oyla      11      5  
Devrim 18 Ekim 2017 Çarşamba 23:53

akp ye seçimde oy çalıyor diye hırsız deniyor, ne yazık ki, bu partide delege seçimlerinde eksik imza, fazla oy, mükerrer oy kullanımı, yangından mal kaçırır gibi kamera kayıtlarını teslim etmemek.. kazananı olmayan bir seçim bu. nesine saygı gösterilecek? Hırsızlığa mı saygı gösterilecek? Partiyi iktidara bu hırsızlar mı taşıyacak?

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 18 Ekim 2017 Çarşamba 22:30

Buca' da Sıyaset Temizlenmelı; Güllerin Ve Dikenlerin İzleri Silinmeli;

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 18 Ekim 2017 Çarşamba 22:28

Delege Seçimleri Öncesı Ve Sonrasında Beledıyeler de Yasanan İşe Gırış Ve Çıkıslar Incelenmelı; Ve Bu Inceleme Devlet Denetleme Kurulu Tarafından YAPILMALI;

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 18 Ekim 2017 Çarşamba 20:10

Delege Seçimleri Öncesınde Ve Sonrasında Beledıyeler de Yasanan İşe Girişler Ve İşten Çıkarmalar Incelenmelı; Adalet Lazım;

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den Davutoğlu'na zehir zemberek sözler!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu ...
Erdoğan: Rahat yüzü göremeyecekler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor.
Çavuşoğlu'dan vize krizi açıklaması: Türkiye...
ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ...
 
Başbakan Yıldırım'dan Irak Hükümeti'ne çağrı
Başbakan Yıldırım, Irak Hükümeti'nin IKBY'ye yönelik adımlarını desteklediklerini ...
Kılıçdaroğlu: Medyanın önünde söz veriyorum
CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadın parlamenter sayısının artması için "cinsiyet ...
Baş başa 90 dakika... Neler konuşuldu?
Meclis’te liderlerin grup konuşmalarının ardından Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ...
 
AK Parti'de il başkanı istifa etti
Konya AK Parti İl Başkanı Musa Arat ve İl Yönetim Kurulu üyeleri AK Parti ...
Kritik zirvede neler konuşuldu?
Başbakan Yıldırım, Meclis'te CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. ...
CHP Çiğli’nin muhaliflerinden kongre için mesaj: Taahhüt ediyoruz, bu daha başlangıç!
Mahalle delege seçimlerinde Çiğli’de ilçe ve belediye destekli listelere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva