HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2019 Cumartesi - 08:49

CHP İzmir’de delege seçimi heyecanı: Hangi mahallede/ne sonuç çıktı?

Mahalle delege seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. Delege seçimlerinin ikinci gününde partililer mahallelerde sandık baışna gitti. Bazı mahallelerde sonuçlar açıklanırken Karşıyaka'daki üç mahallede ise gerginlik yaşandı. Gerginlik sebebiyle Bahariye Mahallesi seçimleri iptal edilip ileri bir tarihe ertelendi. Karşıyaka dışındaki ilçelerde yapılan seçimler ise sakin geçti.

CHP İzmir’de delege seçimi heyecanı: Hangi mahallede/ne sonuç çıktı?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci resmen start aldı. Gözler partinin kalesi konumunda olan İzmir’de…  Yerelden başlayan parti içi yarışların ilk ayağı mahalle delege seçimleri olacak. Bu seçimlerin Aralık’ın ilk haftası sonlanması bekleniyor. 8 Kasım Cuma Günü itibariyle ilk gün seçimleri geride kaldı. Bu sandık mesailerini 9 Kasım Cumartesi Günü gerçekleşecek parti içi yarışlar izleyecek.

KARŞIYAKA'DA OLAYLAR DAMGA VURDU
Partinin İzmir'deki kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka'da meydana gelen olaylar damga vurdu. Alaybey, Tuna, İmbatlı, Demirköprü, Atakent, Aksoy, Donanmacı, Bahariye ve Latife Hanım mahallelerinin tamamında sandığa çift listeyle gidildi. Tersane Mahallesi'nde ise tek listeli seçim yapıldı.  

- BAŞKAN TUGAY’DAN İLÇE BAŞKANINA YANIT: HASMANE TUTUMU ALENİ HALE GELDİ!

Sandıkta CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay'ın desteklediği beyaz listeler ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, ilçenin etkilisiyasetçisi olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in desteklediği mavi listeler yarıştı.

- CHP KARŞIYAKA GENÇLİK KOLLARI’NDAN AÇIKLAMA: KÜFÜR VE DAYAK YEDİK!

BAHARİYE'DE SEÇİM İPTAL!
Bahariye Mahallesi seçimleri öncesi gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte bazı partililere fiili saldırıda bulunulduğu ve bu sebepten dolayı seçimin iptal edildiği belirtildi. Seçim başka bir tarihte yapılacak.

ALAYBEY'DE GERGİN SEÇİMİN KAZANANI BEYAZ LİSTE
Karşıyaka'nın iki mahallesinde gerginlik yaşandı. İlk gerginlik Alaybey Mahallesi'nde yaşandı. Beyaz ve Mavi listelerinin yarıştığı seçimde iki grup karşı karşıya geldi. Gerginliğin artması üzerine polis ekipleri olay yerine geldi. Polisin gelmesi ile olaylar yatıştı ve oy verme işlemine geçildi.

- İL BAŞKAN YARDIMCISI DARP RAPORU ALDI: MAHALLEMDE CAN GÜVENLİĞİM YOKTU!

Alaybey'deki seçimi 125 oyla beyaz liste kazanırken, mavi liste 99 oyda kaldı. Böylece Alaybey Mahallesi'nden Mehmet Arısoy, Nejla Altıntaş, Cem Olga, Beste Ertürk, Taylan Alabay, Mustafa Fikret Girgin, Cellal Abbas Algün, Barış Erel ve Kalender Kaya delege oldu. Mavi listede yer alan İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner ve İZFAŞ eski Genel Müdür Mehmet Şakir Örs delege olamadı. 

TERSANE'DE DELEGE SEÇİMİ TAMAM
Tersane Mahallesi'nde yapılan tek listeli seçimde İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay'ın yanı sıra Ayşe Gürsoy, Gamze Uğurlu, Bülent Doğan, Fulya Sivrioğlu, Ahmet Uğurlu, Aynur Zore, Ecem Elmalı ve Engin Yılmaz delege seçildi. 

TUNA MAHALLESİ'NDEKİ GERGİN SEÇİM MAVİ LİSTENİN
Seçimin gergin geçtiği bir diğer adres Tuna Mahallesi idi. Seçimin geç başladığını öne süren bir grubun tepki gösterdiği ve sandıkların üzerine oturarak protesto ettikleri bildirildi. Olayların yatışmasının ardından oy verme işlmeleri başladı.

Tuna Mahallesi'ndeki yarışta kazanan mavi liste oldu. Mavi listeye 99, beyaz listeye ise 27 oy çıktı. Seçim sonunda Hülya Ortaç, Abdullah Aydemir, Anıl Kaya, Songül Bayat, Kezban Kaya, Gülcan Peker, Meral Eraldemir ve Salih Palalı delege seçildi. 

İMBATLI'DA MAVİ LİSTE KAZANDI
İmbatlı Mahallesi'ndeki seçimde kazanan mavi liste oldu. Mahallede Günay Türer, Hayati Doğan, Musa Demirol, Şerif Can İdil, Özgür Kalender, Fikret Gülşen ve Duran Tunçel delege seçildi. 

İKİ MAHALLEDE SEÇİM ERTELENDİ
Öte yandan Karşıyaka'nın Yamanlar ve Sancaklı mahallelerinde sandığa katılımın artmasını sağlamak amacıyla seçimin ileri bir tarihe ertelendi.

BUCA'DA İLGİNÇ SEÇİMLER!
Buca'nın Seyhan Mahallesi'nde ilginç bir gelişme yaşandı. Çıkarılacak olan 3 delege için 3 ayrı liste seçimde yarıştı. Mavi listede; Gönül Örgü, Garip Öklü, Deniz Kaya yer aldı. Kırmızı listede; Ali Aşkın Toktaş, Cem Unutmuş, Burak Genç bulundu. Beyaz listede ise Huriye Ersoy, Yusuf Coşkun, Aynur Aksoy yer aldı. Seçimi belediyenin desteklediği kırmızı liste kazandı.   

Şirinkapı ve Cumhuriyet Mahallesi'nde ise seçim tek listeyle gerçekleşti. Şirinkapı’da Muzaffer Kater, Bekir Koçak, Memet Yılmaz, Burcu Gürbüz delege seçildi. Cumhuriyet'te ise; Enver Aladağ, Aydın Demirel, Semra Şahin, Gamze Aslan, Okşan Tatarlar , Sevim Özçelik delege oldu.

Murathan Mahallesi’nde pembe ve beyaz liste yarıştı. İki listede 91 oy aldı. Mahallede taraflara danışılacak. Ya kura çekilecek ya da seçimler yenilenecek.

İzkent'te mavi ve beyaz listenin yarıştığı seçimde; beyaz liste 113 oyla seçimin galibi olurken mavi liste 79 oyda kaldı. Ahmet Topaloğlu, Ecevit Uğraş, Mine Kutluğtekin, Sevilay Erkek, Soner Özer, Şerife Delice, Yağmur Kılıç, Çağdaş Mahallesi’nde Timur Yıldız, Zeynel Hürmeydan, Aydın Ustabaş, Nazlı Hersanlı, delege seçildi.

Çağdaş Mahallesi’nde çift liste yarıştı. Mavi liste 25 oy alırken seçimin galibi 39 oyla beyaz liste oldu. 

Aydoğdu Mahallesi’nde kırmızı liste ve beyaz liste yarışırken, ipi kırmızı liste göğüsledi. Seyfettin Gül, Saithan Çiftçi, Meltem Öztürk, Aşur Eylem, Mahmut Tunus, Ali Sonkaya, Mehmet Kurnaz, Aslı Doğmaz ilçe kongre delegesi oldu. 

KARABAĞLAR
Abdi İpekçi Mahallesi'nde tek listeyle gerçekleşen seçimde Bülent Taşlı ve İlyas Nohut delege seçildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun mahallesi Fahrettin Altay’da mavi liste ile kırmızı liste yarıştı. Başkan Selvitopu her iki listede de yer aldı. Fahrettin Altay’da seçimin galibi kırmızı liste oldu. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra Gökhan Bahçeci, Yavuz Selim Kızılcan, Savaş Akıncı, Kadınşah Bursa, Mürüvvet Daşkın, Nurdan Aygıner, Hasan Hüseyin Uslu, Selahattin Tanık, Fatma Semra Koyuncu, Cihan Bozkurt, Deniz Alpar, Ferdi Baltacı olmak üzere toplamda 13 kişi ilçe kongre delegesi seçildi.

İhsan Alyanak Mahallesi'nde tek listeyle seçime gidildi. İl Başkan Yardımcısı Özkan Tice’nin yanı sıra Onur Yoka ve Fırat Kızılay ilçe kongre delegesi oldu.

Adnan Süvari Mahallesi’nde de seçim tek listeye gerçekleşti. Beyaz listede yer alan Ahmet Dandan, Hüseyin Altun, Arzu Alpanılgaz, Harun Özbilmez, Fikret Doğan ve Merve Çokcan ilçe kongre delegesi seçildi. 

FOÇA
İlçede 16 mahallenin tamamında çarşaf listeli seçimlerin gerçekleşeceği aktarıldı. Yeniköy Mahallesi'nde Turgay Altun ve Neşe Kaynak delege seçildi. Ilıpınar Mahallesi'nden Gülderen Çakır, Mehmet Kodak ve Mutlu İzmirli delege oldu. Kozbeyli Mahallesi'nde Mehmet Demir, Abidin Yüksel, Şakir Yalavaç delege seçildi. 

GÜZELBAHÇE
CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü, 12 mahallede delege seçimlerini tamamladı. Tek liste ile gidilen seçimde 135 kongre delegesi belirlendi. CHP Güzelbahçe İlçe Örtütü 12 mahallede gerçekleştirdiği mahalle delege seçimlerini barış, dostluk ve kardeşlik içerisinde tamamlandı. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, delegeler belirlerken 'Emek en yüce değerdir' ilkesinden yola çıktıklarını belirterek, ''Partimize emek vermiş, partimizin etkinliklerine katılmış, seçimlerde parti için çalışmış kadın kolları üyelerini, gençlik kolları üyelerini başta olmak üzere meclis üyelerini, parti üyesi olan sivil toplum kuruluşları başkanlarını, muhtarları, eski ilçe başkanlarını, eski milletvekillerini, eski meclis üyelerini kısacası Altıok için ter döken Cumhuriyet Halk Partisi'nin cefakar üyelerini ahde vefa diyerek delege yazdık. Bu isimleri de belirlerken yine bu sözünü ettiğim parti emektarlarına örgütüne kadın kolları ve gençlik kolları yöneticilerimize ve meclis üyelerimize sorarak belirledik'' dedi. Bilgen 2200 üyenin kayıtlı olduğu ilçe örgütünden 3'te bir katılım zorunluluğu olmasına karşın bu oranın üzerinde bir katılımla seçimin gerçekleştiğini, tek liste olmasının üyede rehavete neden olduğunu ve bazı üyelerin neden birden fazla liste yok diyerek bu duruma tepki gösterdiklerini söyledi. Beyaz liste ile gidilen seçimlerle ilgili olarak değerlendirme yapan Başkan Bilgen,'' Bütün renkler bizimdir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi, tıpkı bir gökkuşağı gibiyiz. İçimizde her renk vardır. Ama bütün renkler Cumhuriyet değerleri, Atatürk ilke ve devrimleri ile Altıok'un ilkeleri için çalışır. Şimdi hedef önümüzdeki ilçe kongresi ardından il ve büyük kurultaydan sonra partimizi en kısa sürede iktidar yapıp tek adam rejimine son vermek olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

BORNOVA
Tek liste ile seçime gidilen Naldöken Mahallesi'nden Sani Kaya, Alptekin Tunç, Aziz Görücü, Deniz Zonguldak, Aysun Şahin, Gül Otçu, Eyüp Gülperi delege olmaya hak kazandı. Ümit Mahallesi'nden de Ali Aydın, Şener Özel, Filiz Kocaoğlu, Burak Kamiloğlu delege seçildi. Mevlana Mahallesi'nde de Esra Bilgi, Güneş Kutluay, Halime Demirbağ, Cemal Kömürcü, Engin Bayar, Bülent Özmen, Gökhan Gürbulak, Hayrettin Demirbağ, Doğan Bektaş, Özer Özoğul, Bilgin Kömürcü delege seçildi. Çınar Mahallesi'nde Murat Aksoy, Mustafa Kaplan, Selvi Meftune, Ali Sözer, Fikret Vatansever delege olurken Meriç Mahallesi'nde de Hüseyin Yazal, Duygu Bölük, Çiğdem Eski, Zeki Baycu, Salim Yılmaz, Özdem Sezer, Remzi Uysal, Aydın Yurtçu seçildi. Serintepe'de ise Alişan Han, Burca Civan, İsmail Avcı, Ezgi Solan, Gürsel Durmaz, Sercan Atabay delege oldu. Merkez Mahallesi'nde de Behçet Koç, Mihriban Özdoğan, Mehmet Kulaksız ve İsmet Yüksel delege seçildi.

GAZİEMİR

İlçede, Belediye Başkanı Halil Arda, Belediye eski Başkanı Halil İbrahim Şenol, İlçe eski Başkanı Elif Becek, Büyükşehir Belediyesi Meclis eski Üyesi Cem Koç mavi liste tarafında yer alıyor. Mevcut İlçe Başkanı Kasım Özkan ve yönetimi ile ilçede uzun yıllar başkanlık yapmış olan Umut Tekin, Abdurrahim Nursoy beyaz listeye destek veriyor. Gün içinde gerçekleşen seçimlerde Sevgi Mahallesi'nde beyaz listenin, Gazi ve Gazikent mahallelerinde ise mavi listelerin galip geldiği aktarıldı. 

DİKİLİ

İsmetpaşa Mahallesi’nde beyaz ve mavi listeler yarıştı. Beyaz liste 315 oy alırken mavi liste 83 oyda kaldı. Toplamda 31 ilçe kongre delegesi seçildi. İşte o isimler:

İşte 9 Kasım Cumartesi Günü İzmir’de mahalle delege seçimleri için kurulan sandıklar: 

Bergama: Avunduruk, Gökçeyurt, Hamzalı Süleymaniye, Kaleardı, Mahmudiye, Yukarıkırıklar, Çürükbağ, Pireveliler, Üçtepe, Yorthanlı

Bornova: Çınar, Meriç, Mevlana, Naldöken, Serintepe, Ümit, Zafer, Merkez

Buca: İzkent, Aydoğdu, Murathan, Çağdaş, Seyhan, Şirinkapı, Cumhuriyet

Dikili: İsmetpaşa

Foça: Ilıpınar, Yeniköy, Kozbeyli, Yeni Bağarası

Gaziemir: Gazi, Gazikent, Irmak, Sevgi

Güzelbahçe: Atatürk, Çamlı, Çelebi, Kahramandere, Küçükkaya, Maltepe, Mustafa Kemal Paşa, Payamlı, Siteler, Yaka, Yalı, Yelki (Tüm mahalleler)

Karabağlar: İhsan Alyanak, Abdi İpekçi, Yaşar Kemal, Adnan Süvari, Fahrettin Altay

Karşıyaka: Alaybey, Tersane, Tuna, İmbatlı, Demirköprü, Atakent, Aksoy, Donanmacı, Bahariye, Latife Hanım

Kemalpaşa: 85. Yıl Cumhuriyet, Hürriyet, Bayramlı

 
Mehmet KARABEL yazdı... Adının her harfinde ‘tiyatro’ olan bir ‘insanlık’ ustasıydı
 
MSB'den ortak devriye açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'DEAŞ'lıların iadesine pazartesi başlıyoruz'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altındağ Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim ...
AK Partili vekilden ilginç 'asgari ücret' hesabı
2002 yılında asgari ücretle 1.707 tane yumurta alındığını hatırlatan AK ...
Suriye için dörtlü zirvenin tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye, Almanya, Fransa ve İngiltere ...
 
CHP İzmir eğitim ordusunu onurlandırdı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı düzenlediği organizasyonla, ...
İmamoğlu’ndan tartışma yaratan kitap için açıklama!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kampanya direktörü Necati Özkan ile Canan ...
Kurultay süreci resmen start aldı: İşte İzmir’deki ilk gün sonuçları...
Olağan kurultay süreci mahalle delege seçimleriyle başladı. Karabağlar’da ...
 
Akar: YPG terör örgütü bölgeden çekilmedi!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YPG/PKK terör örgütünün ABD ve Rusya ...
Bakan Selçuk: Bu olay kabul edilemez
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aksaray'da otizmli öğrencilerin veliler ...
MHP’den, 'nefret' ve 'ayrımcılık' teklifi
MHP, nefret ve ayrımcılık suçunun sosyal medya platformları üzerinden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva