HABERLER>POLİTİKA
20 Ocak 2018 Cumartesi - 13:14

CHP İzmir’de gündem kadın kolları kongresi: 3 aday örgüte ne mesaj verdi?

İzmir’de ana kademe ve gençlik kollarının ardından kadınlar da sandık başına gidecek. Mevcut Başkan Balcı, eski başkan Utku ve Fıçı partililerinden yeni dönem için yetki isteyecek. 3 isim seçime bir gün kala örgüte seslendi.  

CHP İzmir’de gündem kadın kolları kongresi: 3 aday örgüte ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimini işletiyor. İzmir’de partililerin önüne 30 Aralık’ta gençlik kolları il başkanlığı, 7 Ocak’ta ana kademe il başkanlığı için sandık konuldu.

İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, ana kademe İl Başkanı da Deniz Yücel oldu. Bu gelişmelerin ardından gözler kadın kolları il kongresine çevrildi. 21 Ocak Pazar (Yarın) Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek seçim için şu an 3 aday bulunuyor. İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı görevine devam etmek için partililerden yetki isteyecek. Balcı’nın rakipleri ise bu görevi önceki yıllarda yürütmüş olan İl Kadın Kolları eski Başkanı Özgün Utku ile Saniye Bora Fıçı olacak.

3 başkan adayı seçime bir gün kala Egedesonsöz’e konuştu. Balcı, Utku ve Fıçı, ‘Niye aday oldunuz?’ ve ‘Partililer size niye oy versin?’ sorularını yanıtlayarak örgüte mesaj verdi.

‘NEREDE KALMIŞTIK?’ DİYEREK YOLA ÇIKTIK!

Nurşen Balcı: 2019 yılında önümüzde birbirinden önemli 3 seçim var. Örgütümün isteğiyle bunun için aday oldum. Referandumda çok başarılı bir süreç geçirdik. 30 ilçede hayır çıkardık. 8 kaybedilen ilçede bile yüksek bir sonuç çıktı. Bunlarda kadınların emeği olduğunu biliyoruz. Emeğin en yüce değer olduğunu biliyorum. STK’larla çok güzel çalışmalar yaptık. Birlikten kuvvet doğar şeklinde ilerledik. İktidara giden yol kadınlardan geçer. Emeğimizin değerlendirileceğini düşünüyorum. Bu çalışmaların devamı gelmeli. ‘Nerede kalmıştık?’ diyerek devam etmek için yola çıktık. Arkadaşlarımız bu işi iyi yaptığımızı düşünüyor. Seçilirsek aktif üye sayılarını arttıracağız. Üyelerimizi alanlarda aktif çalışan hale getirmek zorundayız. Ne kadar çok kadınla yola çıkarsak o kadar çok halkımıza sesimizi duyurabiliriz. AKP iktidarından neden kurtulmamız gerektiğini ifade edebiliriz. Her ilçenin sosyal bir yapısı vardır. Bunu en iyi kadınlar bilir. Tek ve ortak bir hedefimiz var. AKP iktidarının kadınları ve gençleri getirdiği durum ortada… Bu iktidar hepimizin haklarını geriye getirdi. Küçük yaşlarda evlenenler var,  kadına şiddet arttı, kadınların sosyal yaşamdan koparılması var. Bunlara ‘dur’ demek için çalışacağız. İzmir kadını önemlidir. Sosyal yaşamın içindedir, özgürdür, haklarının bilincindedir. İzmir’den Türkiye’ye tüm kadınlar olarak ses verip gücümüzü göstereceğiz. AKP iktidarı kadınlardan korkuyor. Bunun en güzel örneği Canan Başkan’a yapılan saldırıdır.   Evet kadınlar eliyle iktidardan gidecek AKP. Biz elimizden geleni yapacağız. Kadın örgütümde bu güç var. O yüzden beni destekleyeceklerine inanıyorum.

BEN ATATÜRK’Ü EVİMDE SEVMİYORUM!

Özgün Utku: Aday olmaya şöyle karar verdim; 696 sayılı KHK çıktı. Onu okudum. Bizim PM üyelerimizin gelmezlerse zorla ifadeye çağrılacağını duydum. Belediye başkanlarımıza da operasyon yapıldı. Türkiye’nin hızla demokrasiden Atatürk aydınlığından uzaklaştığını ve bu sürecin oldukça sert geçeceğini düşünüyorum. O nedenle il başkanlığı görevlerinde duruşu sağlam tartışmasız arkadaşlarımızın olmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum.  Şunu övünerek söylüyorum; Bizim dönemimizde yerel seçimler yapıldı. Türkiye’de seçilen her 3 kadın belediye başkanından biri İzmir’den çıktı. 4 kadın belediye meclis üyesinden biri İzmir’den çıktı. İstanbul ve Ankara’nın nüfusunu arkadaşlarım gözler önüne getirsin. Rekorun ne kadar açık ara bizde olduğunu fark ederler. Kadına dair emek veren arkadaşlarının görevde olmasını istiyorlarsa bana oy versinler. Ayrıca Gezi olaylarında Gündoğdu’ya çadır kurduk. 30 gün boyunca ilçelere yazı yazdık. İlçe örgütlerimizi yemek getirdiler. Anne yemeği diye ikram ettik. Bir olay olurken, sıcakken biz tavrımızı net koyan bir yönetimdik. Gezi sürecinde yine 110 kadınla birlikte kırmızı giyerek önümüze çapulcular yazdırdık TBMM’ye girdik. Gelincik bahçesi gibi bir manzaraydı. O günden beri ben meclise giremiyorum, yasaklıyım. Gündoğdu’da Atatürk müzesi 2 buçuk yıl kapalıydı. Biz 10 Kasım’da eylem yaptık ve müze açıldı. Ben Atatürk’ü evimde sevmiyorum. Eylem olduğunda evimde oturayım demiyorum. Kadınların seçilmesine dair yeniden çalışacağım için arkadaşlarım bana oy versin diyorum.

İZMİR’İN LİDER KADININI SEÇECEĞİZ, BU GÜCÜ KENDİMDE BULUYORUM!

Saniye Bora Fıçı: CHP üyesi olmaktan onur duyuyorum. Bir kadın gülerse bir nesil güler sloganıyla yola çıktık. Projelerimizi gerçekleştirmek için yola çıktık. 2019 ülkemizin birlik bütünlüğünün dönüm noktası diye düşünerek yola çıktım. İktidarın kadın kimliği ve bedeni üzerinden gerçekleştirdiği politikalara karşı çıkmak için yola çıktım. Bütün Türkiye’ye yaygınlaşacak CHP kadınları hareketinin ateşini İzmir’den yakmak için yola çıktım. Söylediğim gerekçelerle bana oy vermelerini istiyorum. Kongrede İzmir’in lider kadınını seçeceğiz. 30 ilçenin tüm kadınlarını örgütleyecek enerjiye sahip bir kadın seçeceğiz. Kendi adıma bu enerjiyi, bu gücü, bu ruhu kendimde bulduğum için beni desteklemelerini istiyorum. Diğer aday arkadaşlara da demokratik olan bu yarışta başarılar diliyorum. İzmir’i ve partimizi kim daha iyi temsil edecekse o kazansın. Yarın İzmir’e yakışan şenlik kavasında bir kongre diliyorum. Bunun için elimden ne geliyorsa ekibimle birlikte gayret göstereceğim. Sonuçta CHP ve İzmir kazanacak. 

 
Ve 'civciv direnişi' başlıyor: Tavuk üretimi duracak!
 
Bodrum'daki olayda o kadından itiraflar: Cinayet öncesi 'Ahmet Kaya'lı gönderme!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Benal Kut 21 Ocak 2018 Pazar 00:00

Tüm adaylara bol şans diliyorum.demokratik bir şekilde şenlik havasında kongre yapılacaktir.seçilen kim olursa olsun çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Sami 20 Ocak 2018 Cumartesi 21:34

Nurşen hanım Hale’n 6 görevi birden yapıyor.partide bir insan iki görevden fazlasını yaparsa hiçbir görevi hakkıyla yapamadığını tüm izmir biliyor.nursen hanım belediyelerle iç içe geçmiş bir aile yapısı var.kendisi kadınlık ilgili ses getirecek bir eylemi yasama geçiremedi.bence bundan sonra tamamennsiyaaerten ayrılıp torun torba İle ilgilenmesi gerekir chp nin İl başkanı yüksek okul mezunu vizyonu olan kaliteli bir il baskanına ihtiyaç var

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de Yücel ve Kocaoğlu, Başkent yolcusu: Ajandada ne var?
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
İzmir'de ülkücülerden 'Afrin' dilekçesi: Biz askere alın!
İzmir'in Torbalı ilçesinde MHP İlçe Teşkilatı üyesi bir grup, Türk Silahlı ...
Erdoğan'dan önemli çıkış: Patinaj yapıyorlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donör Fonu işbirliği anlaşması imza töreninde açıklamalarda ...
 
CHP Lideri'nden Afrin operasyonu yorumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısı öncesi ...
CHP İzmir kurultay için rengini belli etti: Kılıçdaroğlu’na tam destek!
İl Başkanı Deniz Yücel, “36.Olağan Kurultayımızda, İlçe Başkanlarımızla ...
CHP'li Sındır: Sektör büyük sorunlar içinde!
Bağcılık Sektörü Ve Üzüm Üreticilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ...
 
Başkan Pekdaş'tan örgüte çifte ziyaret: Dayanışma vurgusu, 2019 mesajları!
Konak Belediye Başkanı kongrelerin ardından göreve başlayan CHP Konak ...
İyi Parti İzmir’in 'patronu'ndan iddialı çıkış: İzmir’de sandıkta çiçekler açacak!
İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İzmir’in kendileri için çok önemli olduğunu ...
CHP İzmir’de 8 ilçe mercek altında: 2014’te ne oldu, 2019’da ne bekleniyor?
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı sonrasında kaybedilen 8 ilçede ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva