HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2018 Salı - 13:39

CHP İzmir’de flaş gelişme… Başkan Güven açıkladı: Geri çekiliyorum!

İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven il kongresinde aday olmayacağını söyledi. Güven, “İlçe başkanlarımızdan benim il başkanlığını devam ettirmem noktasında yeterli desteği ve katkıyı alamadım. Örgütten ‘devam’ denmediği için geri çekiliyorum” dedi.

CHP İzmir’de flaş gelişme… Başkan Güven açıkladı: Geri çekiliyorum!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak’a kilitlendi. Seçime sayılı günler kala örgütte aday hareketliliği gözleniyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcülüğü yaptığı sırada görevinden istifa eden ve il başkanlığına adaylığını açıklayan Deniz Yücel ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün adaylıkları sonrasında gözler İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in göstereceği reflekse çevrilmişti.

Süreçte her fırsatta temkinli konuşan ve ‘görevde olan bir il başkanıyım. Bana ‘aday mısınız?’ diye sorulmaz. ‘Aday değil misin?’ diye sorulur. Örgütten eğilimi gördüğüm takdirde görevime devam ederim’ şeklinde konuşan ve adaylığa yeşil ışık yakan Başkan Güven kararını verdi.

HERKESİ KUCAKLAMAYA ÇALIŞTIM
Güven yaptığı açıklamada, “Sürecin sonuna geldik. Güzel bir kongre yapma çabası içerisinde olduk. Kongremiz demokratik bir ortamda yapılsın diye bir çabamız oldu. İlçeler kendi iç dinamikleriyle kongrelerini yaptılar. Sonuçta da il kongresi süreci başlamış oldu. Bu süreçte biz anlayışı savunduk. Parti fazla ayrışmasın, kendi içinde yarışlara yoğunlaşmasın, birlik beraberlik içinde bu işi derleyelim toplayalım istedik. Biz bir yönetimiz, resmi görevimiz var. Yönetim olarak ben görevimi tüm sorumluluk duygularını en iyi şekilde yapma gayreti içinde oldum. Herkesi kucaklamaya, herkese eşit mesafede olmaya çalıştım” dedi.

İLÇE BAŞKANLARINDAN YETERLİ DESTEĞİ ALAMADIM
“Adil olmaya özen gösterdim ve arkadaşlarımı kucaklamaya çalıştım” diyerek konuşmasını sürdüren Güven, “İnanıyorum ki güzel ve başarılı bir çalışma yaptık. Son görevimizi de 7 Ocak’a kadar layıkıyla yapacağız. İlçe başkanlarımızdan bizim görevimizi devam ettirmemiz konusunda ve benim il başkanlığını devam ettirmem noktasında yeterli desteği ve katkıyı alamadım. Bazı ilçe başkanlarının olumlu destekleri oldu ama bazı ilçe başkanların bu konuda sessiz kalmayı tercih eti. Bizim yolu devam ettirmemizin doğru olmayacağını düşündüm. O nedenle tabii ki bu ilçe başkanlarımızın kararıdır, benim görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir katkıyı, isteği göstermediler. Böyle bir eğilim görmedim, destek görmedim. Bazılarının var ama yeterli görmedim. Daha güçlü beklerdim. Görevimizi devam ettirmemiz noktasında bir anlayışın gerçekleşeceğini, yarışın olmayacağını tahmin ediyordum ama bunun karşılığı yeterli olmadı” açıklamasını yaptı.

DEVAM DENMEDİĞİ İÇİN GERİ ÇEKİLİYORUM!
Güven, “İki güçlü aday arkadaşımız var. İkisi de önem verdiğim arkadaşlarım. Onlar bu yarışa giriyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum. Layıkıyla bu görevi yapacaklarını düşünüyorum ve bizim de onlara her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bugün de görevimizi en iyi şekilde yapacağız ve 7 Ocak’ta sonlandıracağız. Ben görevdeki bir il başkanıyım. ‘Göreve devam’ diye bir görevlendirme örgütte yapılmadı. Biz de görevimizi 7 Ocak’ta teslim edeceğiz. Ben görevimin başındayım. 7 Ocak’tan sonra göreve devam etmem konusunda eğilim, destek oluşmadı. Destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama yeterli şekilde ‘devam’ denmediği için geri çekiliyorum. 7 Ocak’ta görevimi teslim ediyorum. Burada ilçe başkanları ve ilçe örgütlerinin tavrından bahsediyorum. Bu tavır, görevimi devam ettirme noktasında olmadı. İlçe örgütlerim benim görevimi devam ettirme noktasında ağırlıklı bir destek göstermediler. Ben de bunları dikkate alarak bu eğilime katkıda bulunmaya çalışıyorum ve ‘peki, siz yeni bir arayışla yeni adaylarla bu süreci değerlendirin, yeni bir başkan belirleyin’ diyorum. Bu konuda hiçbir kırgınlığım yok” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN GELİYOR GÖZÜKÜYOR…
Güven ayrıca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 Ocak’taki il kongresine katılacağını ifade etti. Güven, “Şu anki programlarımızda öyle bir hazırlık var. Ama Türkiye gündeminde ne olacağı belli olmaz” dedi. 

 
Bucaspor'a kamp müjdesi
 
İzmir'deki Antik Kent'te bulundu... İlk yaşandı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemal 2 Ocak 2018 Salı 22:54

Kendi sorunu çözemiyen il başkanı örgütün sorununu nasıl çözer

Yorumu oyla      12      5  
Aysel kocabas 2 Ocak 2018 Salı 21:56

Doğrusu hiç bir örgüt deneyimi olmayan adeta kurtlar sofrasına atılan bu genç il başkanına neden önce murat bakan, soran atilla sertel destek verdi acaba. birde tunceli milletvekili düşünülürse 15 yıldır parti içindeyim, yazıklar olsun. chp yi yok ediyorsunuz. kocaoğlu vekil desteğini almak için M. Bakan'a karabağlar, A. sertel'e Bayraklı, Erol gürsel'e de karşıyaka belediye başkanlıklarını düşündü heralde. hepsi çalışıyor harıl harıl.

Yorumu oyla      11      6  
DELEGE 2 Ocak 2018 Salı 20:11

Geri çekilme; bir askerlik terimidir. Savaşı daha elverişli şartlarda sürdürmek amacıyla bir askerî birliğin başka bir mevzi veya bölgeye hareket etmesi. Sn.başkan ben böyle düşünenlerdenim...ya siz!...

Yorumu oyla      19      5  
Yilmaz 2 Ocak 2018 Salı 16:44

Ornek alinacak bi siyasetci helal olsun baskanim

Yorumu oyla      13      8  
2 Ocak 2018 Salı 15:24

Keşke herkes istenmediği zaman çekilebilse.

Yorumu oyla      14      5  
ugyr 2 Ocak 2018 Salı 13:51

il baskaninin cekilmesi isabetli bir karar olmus yanina gidip sorunumu anlattigim halde cozum yapmak istemedi daha aktif insanlatin gelmesi lazim

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de aday bolluğu: Bir günde 3 isim açıkladı!
İl kongresine sayılı günler kala Deniz Yücel ve Kemal Karataş’ın ardından ...
CHP'li Aksünger, İzmir'de konuştu: Genel Merkez'in adayı yok!
Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger il kongresi öncesinde, "Genel merkez ...
CHP İzmir’de beklenen oldu: Ve Gümrükçü 'adayım' dedi!
İl kongresinde adaylığına kesin gözüyle bakılan Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü’den ...
 
CHP İzmir’de 7 Ocak için geri sayım… Gümrükçü’nün sadece resmi ilanı kaldı!
İl kongresi öncesinde adaylar bir bir netleşiyor. Deniz Yücel ve Kemal ...
AK Partili Yıldırım'dan yılbaşı turu
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, yılbaşı gecesi hastanelerin ...
'Türk komandosu güven ve barışın teminatıdır'
Başbakan Yıldırım, Eğirdir Dağ Komando Okulunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, ...
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican'dan yeni yıl mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yeni yıl mesajı yayımladı.
'Hayır kampanyasında olmaları bizi üzdü'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kalıcı Konutlar Spor Salonu’nda düzenlenen ...
CHP İl Başkanı Güven'den yeni yıl mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, yeni yıl sebebiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva