HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2017 Çarşamba - 13:22

CHP İzmir’de delege mesaisi… Ve Karşıyaka sahnede!

Kongre dönemlerinde mahalle delege seçimlerinin sonuçları merakla beklenen Karşıyaka hafta sonu startı veriyor. İzmir’de ilçelerde delegasyon yapıları 10 Eylül’den itibaren oluşturulurken Karşıyaka’da örgütü bu hafta sonu heyecan saracak.  

CHP İzmir’de delege mesaisi… Ve Karşıyaka sahnede!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında 10 Eylül’de start alan mahalle delege seçimleri devam ediyor.

Kongre süreçlerinde İzmir’de en çok hareketin yaşandığı ve sonuçların en çok merak edildiği ilçelerin başında gelen Karşıyaka 23 ve 24 Eylül tarihlerinde mahalle delege seçimlerine start veriyor.

Partinin kentte kalesi konumunda bulunan ve sadece yerel ölçekte değil ülke geneli de baz alındığında seçimlerde rekor derecede oy oranına sahip Karşıyaka’da önemli isimler sürece dahil oluyor. İlçede Mavişehir, Bostanlı, Alaybey, Yalı ve Bahçelievler gibi delege sayısı yüksek mahallelerdeki yarışın ilçe kongresinin kaderine etkisinin büyük olacağı belirtiliyor.

KARŞIYAKA’DA 110 DELEGE İÇİN MESAİ…

Karşıyaka İlçe Örgütü’nün oluşturduğu takvime göre 23 Eylül Cumartesi; Alaybey, Tersane, Tuna, Goncalar ve Bahariye mahallelerinde sandık kurulacak.  24 Eylül Pazar ise; Bahçelievler, İnönü, Aksoy, Cumhuriyet, Donanmacı, Fikri Altay, Sancaklı ve Yamanlar mahallelerinde seçim heyecanı yaşanacak. Karşıyaka’da üyeler Alaybey ve Goncalar’da 11, Tuna’da 8, Tersane’de 10, Bahariye’de 17, Donanmacı’da 19, yarışın kıran kırana geçmesi beklenen Bahçelievler’de 35 delege için sandık başına gidecek. Bu hafta sonunda ilçede gerçekleşecek 13 mahalle seçiminde toplam yaklaşık 110 delege için yarışılacak.

RENKLER HER YERDE SABİT

Karşıyaka’da ilçe destekli listeler her yerde beyaz, muhalif listeler ise tüm mahallelerde mavi renk ile temsil edilecek.

DENGELER NE DURUMDA?

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım geçtiğimiz günlerde çok adaylı yarıştan kaçmadığını belirtirken diğer yandan mahallelerde oluşacak delegasyon yapısı ilçe kongrenin nasıl bir yarışa sahne olacağının işaretlerini verecek. Başkan Yıldırım’ın ilçedeki çoğu mahallede tek liste çıkacağını söylemesi ve kendinden emin olması karşısında gözler muhalefetin göstereceği reflekse çevrildi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İl eski Başkanı Ali Engin’in Başkan Yıldırım’ın yanında yer almasına kesin gözüyle bakılırken geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ta bu konudaki tavrını açıkça sergiledi. Durak, Karşıyaka’da oluşabilecek muhalefetin en önemli temsilcisi olarak gösterilen Belediye eski Başkanı Cihan Türsen’i kast ederek, “Sözleri kendisini bağlar ve kendi görüşüdür. Ben onun yaptığını yapmayacağım” dedi. Durak’ın bu sözleri mevcut ilçe yapısına destek olarak yorumlandı. İlçede Türsen dışında Cevdet Tümtürk, Yüksel Çakmur, İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Bilgin gibi isimler muhalif yapıda yer alıyor.

BAŞKAN YILDIRIM’DAN ÖRGÜTE MESAJ: KİMİ YAZARSANIZ YAZIN AMA…

Hafta sonu başlayacak mesai öncesinde Egedesonsöz’e konuşan ve örgütüne mesaj veren Başkan Yıldırım, “Ben seçimlerin çoğu mahallede tek listeyle gerçekleşeceğini düşünüyorum. Hep beraber hafta sonu göreceğiz. Bahçelievler, Bostanlı, Yalı, Nergiz gibi mahallelerde çok sayıda liste çıkabilir. Ben Bahçelievler’in ötelemesini yazdım ama İl Başkan Yardımcısı Dilek Hanım ötelenemez diye başvurmuş. Bu normalde ilçe yönetim kurullarının yetkisindedir. Ben 20 gün sonraya atıyorum daha rahat bir seçim olsun, daha fazla katılım sağlansın diye. İl yönetimi görüşecek aksi bir karar çıkmazsa bu hafta sonu 12 mahallenin seçimi yapılacak. Bahçelievler’de de hangi liste alırsa alsın hepsi bizim arkadaşımız. Aslında bizim arkadaşlarımız içinde bölündü. Ama şunu unutmamak lazım aslolan CHP’nin birlik beraberliğini sağlayabilmektir. Kim ilçe başkanı olursa olsun 2019’da CHP bayrağını bir milim öteye taşıyabiliyorsa biz bununla gurur duyuyoruz. Ben buradan sesleniyorum; kimi yazarsanız yazın ama kadın ve gençlikte kotaya takılmaksınız yer vermekte fayda var” dedi.

BAHÇELİEVLER SON DAKİKAYA KADAR HER SÜRPRİZE AÇIK!

İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’in ve eski meclis üyesi İsmail Horoz’un muhalif yapıya destek verdiği ve 35 delegenin seçileceği Bahçelievler Mahallesi’nde 3 listenin çıkabileceği ifade edildi. İlçeye karşı olan 2 grubun çıkacağı ve bu kanadın birleşme ihtimalinin yüksek olduğu öne sürüldü. Fakat yine de kesinleşen herhangi bir gelişmeden söz etmenin mümkün olmayacağı belirtildi. Bahçelievler’de seçim saatine kadar her sürprizin gerçekleşebileceğine vurgu yapıldı.

Donanmacı’da iki liste çıkabileceği aktarıldı. Sosyal medyadaki hesabında mavi rengi paylaşarak, ‘Mavi özgürlüktür’ diyen Cihan Türsen’in ilçeye karşı bir liste çıkaracağı belirtildi.  

Alaybey, Tersane ve Tuna’da tek listeyle sandığa gidileceği belirtildi. Bu bölgede şimdiye kadar rengini belli etmeyen ama ağırlığı olan Adnan Alabay’ın etkisinin hissedilebileceği ifade ediliyor.

Goncalar’da tek liste ihtimali çok yüksek. Fakat ilçenin etkisinde kalınarak hazırlanmadığı öne sürüldü. Bahariye’de ise ilçeye yakın bir tek listenin çıkacağı vurgulandı. İnönü’de tek, Aksoy ve Cumhuriyet’te çift listenin çıkabileceği öne sürüldü. Sancaklı ve Yamanlar’da da çok az sayıda delege yer aldığı için yarışın olmayacağı ve seçime tek listeyle gidileceği belirtildi.

Ayrıca mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek ilçe kongresi sürecinde il delegasyonu oluşturulurken dengelerin değişebileceği konuşuluyor.

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın ve İl eski Başkanı Ali Engin’in ilçe kongresine çok süre varken taraflarını belli etmesinin bir kısım üye tarafından manidar karşılandığı dile getirildi. 

 
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'ne başvuru yağmuru
 
Kuzey Kore'den Trump'a çok sert yanıt!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bogac 23 Eylül 2017 Cumartesi 22:34

ali enginide cevat duragida asker yapmis

Yorumu oyla      11      5  
20 Eylül 2017 Çarşamba 19:40

H. Mutlu Akpınarı kutluyorum. Helal olsun. Konaktan geldi. Karşıyakayı dizayn etti. Ali Engin ile Cevat Durak'ı asker gibi karşısına dizdi. Büyük adammışsın. Yetkim olursa senin heykelini karşıyakanın göbeğine diktireceğim. Sırada Adnan bey mi var? O da yakında demeç verebilir.

Yorumu oyla      11      5  
20 Eylül 2017 Çarşamba 13:43

Karşıyaka'da Cevat durak Ali Engin ismi sürekli yazılıyor başka eski veya yeni siyasetçiler yokmu sanıyorsunuz.eski mv eski milletvekili adayı olmuş bunları görmezden gelemezsiniz .karşıyaka siyaseti kimsenin tekelinde değil .çok sayıda siyasetçi var. Sonra Ali Engin Karşıyaka siyasetinde gücünü kaybetmiş Ve Karşıyaka'da DR Taha Okan belediye başkanı aday adayı olacakmış.2019 seçimleri sürprizlerle dolu olacak bekleyip göreceğiz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Buca İlçe Başkanı Arslan: Her mahallede iktidar olacağız
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan Bucalıların sorunlarını yerinde ...
CHP'li Çam'dan 'MİT mensupları' çıkışı: Bu ülkenin bekaası...
CHP'li Çam MİT mensuplarının kaçırıldığı iddiasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi sundu.
Bakan Özhaseki'den İzmir mesaisi: Ne mesajlar verdi?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kurultay ve açılış programları ...
 
CHP'li Balbay'dan Birgi için UNESCO çağrısı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
Türkiye üç bölgeden kuşattı! Harekat an meselesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘taviz vermeyeceğiz’ dediği Afrin, Türkiye tarafından ...
Yemekte dikkat çeken anlar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyet başkanları onuruna düzenlenen ...
 
ABD'de flaş açıklamalar: Adımlar sert olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'de önemli açıklamalarda bulundu. ...
MHP Aydın'da istifa depremi! 70 kişi...
Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde, aralarında görevden alınan MHP eski ilçe ...
Erdoğan'dan BM'de kritik mesajlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva