HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2014 Cuma - 12:25

CHP İzmir'de bir imza hareketi daha!

Geçtiğimiz haftalarda ‘köy malları’nın satışıyla İzmir’in gündeminden düşmeyen Tire’de bu sefer de kongre sesleri yükseliyor. CHP Tire eski Gençlik Kolları Bakşanı Hayati Okuroğlu Tireli delegeler adına yaptığı açıklamada mevcut yönetimi yerden yere vurarak olağanüstü kongre için imza başlattıklarını açıkladı.

CHP İzmir de bir imza hareketi daha!

İZMİR - CHP’li Okuroğlu yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2015 Genel Seçimleri hazırlıkların başladığı bu süreçte İlçelerimizde yerel seçimler öncesi aday adaylık sürecinde ki istifalar nedeni ile yönetim kadroları boşalmış ve sağlıklı örgüt yapıları dağılma noktasına gelmiştir. Biz CHP Tire İlçe örgütü genç delegeleri olarak partililerimiz ve mevcut delegelerimizin çoğunluğu ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu 2015 Genel Seçimleri öncesi partimizin Olağan kongre sürecinin başlatılarak örgütün Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecindeki kargaşa ortamından uzaklaştırılıp, Milletvekili adaylarımızın ön seçim ile belirleneceği daha örgütsel bir yapı ile seçimlere hazırlanacağına inandığımızın altını çizmek isteriz.

Ancak 16/10/2014 tarihinde Merkez Yönetim Kurulumuz Parti Meclisinin bir yıllık uzatma kararını da göz önüne alarak kongre takviminin 2015 Genel Seçimlerinden sonra başlatılmasını uygun görmüştür.

Bu durum diğer il ve ilçelerimiz için kabul edilebilir olabilir ancak ilçemiz için doğru bir karar olmadığını belirtmek isteriz.

İlçemizde geçtiğimiz son 4 seçim sonuçları yerel seçim öncesi ve sonrası olarak analiz edildiğinde 2010 referandum (%64) ve 2011 Genel seçimlerine(%38) oranla, 2014 Yerel (%36) 2014 Cumhurbaşkanlığı(%55) gibi oy yüzdelerimizin açıkça düştüğü görülmektedir.
AKP’nin getirmiş olduğu Bütünşehir yasası ile belirsizlikler süreci yerel seçimler sonrası başlamış olup, Son bir ayda İzmir gündemin de tartışmaya neden olan Tire Köy tüzel kişiliklerine ait gayrimenkullerin Belediyemiz tarafından satılıp, satılmayacağı ile ilgili bilgi kirliliği yaratan olaylar çerçevesinde İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulumuzun sessiz kalarak sosyal medya ve basında üstelik partililerimizce tartıştırılması CHP TİRE İlçe Örgütü’nü yıpratmış ve yıpratmaya da devam etmektedir.

Tüzüğümüz gereği ilçemizde 14 asil - 14 yedek olması gereken yönetim kurulunun 14 asil üyeyi bile tamamlayacak yedek üye bulunmamaktadır.

Tire halkının da bildiği üzere İlçe başkanı dahil yönetim kurulu üyelerinin bazılarının kendileri ve çocuklarının Tire Belediye ve kendi aralarındaki iş ilişkileri nedeni ile objektif ve sağlıklı bir şekilde parti çıkarları göz önünde bulundurarak karar veremedikleri açık olup, bu durumlar belediye başkanlarımıza da zarar vermektedir.

Amacımızın bir karışıklık çıkartmak veya kişisel çıkarlarımızın ön planda olmadığının bilinmesini isteriz. CHP Tire Örgütümüzün Küçük Menderes Havzası’nın birleştirici gücü ve lokomotifi olarak İzmir ve Ülkemizde yeni bir umut yaratması gerekliliğinin altını çizerek; 2015 Genel Seçimlerinde İlçemizde başarının devamının, Yerel Seçim öncesinden başlayan ve devam eden huzursuzlukların giderileceği, örgütsel olarak birlik ve beraberliğin sağlanacağı, Büyükşehir ve Tire Belediye’si ile koordineli çalışabilecek, Belediyelerimiz ile herhangi bir iş ilişki içerisine girmemiş ve girmeyecek kişiler ile yönetim yapısının oluşturulacağı CHP Tire İlçe Başkanlığı Olağanüstü Kongre’si olduğuna inanmaktayız. Olağanüstü kongre sürecinin başlayabilmesi için gerekli delege imza sürecini 03/11/2014 Pazartesi günü başlatacağımızı tüm partililerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bu gerçekler ile 2015 seçimlerine doğru daha güçlü bir CHP Örgütü oluşturma gereğini sağlamak üzere partimizin önceki dönemlerinde ilçe başkanlığı yapmış büyüklerimizi ve son seçilmiş ilçe başkanımız Mustafa Güngör’ü göreve davet ediyoruz. Elele daha güçlü bir CHP Tire İlçe Örgütü’nü kurmak üzere…”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Madencilikte bomba karar: Yetki o bakanlıktan alınıyor…
18 maden işçisini yerin altında bırakan maden faciasının ardından, iş ...
Engin’den Delican’a soruyla yanıt: Bayırdır’da ne oldu?
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın ...
Bakanlardan flaş açıklama: Önceliğimiz tahkimat ve…
Karaman’ın Ermenik ilçesinde 18 işçinin mahsur kaldığı madendeki çalışmalarla ...
 
CHP Konak’ın Başkanı 7 yıl sonra gelen beraati anlattı: Geç gelen adalet…
CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak 7 yıldır süren ihaleye fesat ...
Bornova’nın yılan hikayesinde dönen kültür merkezinde flaş gelişme
Bornova’da yapımı yılan hikayesine dönen kültür merkezinde flaş bir gelişme ...
Günay’dan flaş adaylık açıklaması: Öneriler var ama…
AK Parti'den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir ...
 
Ve Göztepe’nin Cizre’de yaşadığı kabus Meclis’e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray Cizre’de oynanan Cizrespor- ...
CHP'li Türeli öğretmen 'rotasyonu'nu sordu!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
MGK'da tarihi zirve: 10 saat 20 dakika!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği MGK sona erdi. Toplantı, 10 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva