HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2018 Cumartesi - 11:51

CHP İzmir’de 30 ilçe mercek altında: Başkanlar ne yapacak?

İzmir’de yerel seçim sürecinin lokomotif partisi olması beklenen CHP’de kulisler aday adaylığı noktasında iyice hareketlendi. Gözler ilçe başkanlarının göstereceği reflekse çevrildi.

CHP İzmir’de 30 ilçe mercek altında: Başkanlar ne yapacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte siyasi partiler 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere kilitlendi.

İzmir de sürecin hareketli geçmesi beklenirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim tarihinde basına açıklayacağı adaylık kararı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ocak’ta gerçekleştirdiği kongrede seçilen İl Başkanı Deniz Yücel’in ilk kez vereceği yerel seçim sınavı da merak edilen konular arasında...

2014 yılında kaybedilen 8 ilçe için daha erken bir zamanda hamle yapması beklenen CHP’nin İzmir’de İYİ Parti’yi hesaba katarak bir yol izleyeceği belirtiliyor. İlçelerde gösterilecek adaylarda işini şansa bırakmak istemeyen CHP’nin kentte tüm ilçeleri mercek altına aldığı öğrenildi.

Ön seçim, merkez yoklaması, anket,  genç ve kadın kotası gibi tartışmaların yaşandığı CHP’de İzmir’de aday belirleme yöntemleri üzerine yaşanacak gelişmeler şimdiden merak ediliyor.  Diğer yandan gözler İzmir’de lokomotif parti konumunda olan CHP’nin ilçe başkanlarının süreçte göstereceği reflekse çevrildi. Geride kalan kongreler döneminde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun örgütlere yönelik talimatı hala hafızalardaki yerini koruyor. CHP Lideri, ‘İlerleyen süreçte genel ve yerel seçimlerde görev isteyenler örgüt seçimlerinde hiçbir göreve talip olmasın’ şeklinde net bir çıkışta bulunmuştu. Kaybedilen 8 ilçedeki ilçe başkanları için geçerli olmayan bu talimatın ne kadar dikkate alınacağı merak konusu oldu. Partililer, CHP’li başkanların görevde oldukları ilçelerde örgütün başkanlarının aday adaylıklarını ilan edip etmeyeceklerine kilitlendi. Kulislere yansıyan bilgilere göre yeni süreçte görevde olan bazı ilçe başkanlarının istifa kararı alacağı öğrenildi.

İSTİFASI BEKLENEN İLÇE BAŞKANLARI!
Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur istifa etmesine kesin gözüyle bakılan isimler arasındaki yerini aldı.

Yerel seçimlerde aday adayı olarak yarışacaklarını net bir şekilde ilan eden Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar ve Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’in ise istifa için genel merkez tarafından takvimin açıklanmasını beklediği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Çiğli Belediyesi için aday adayı olacağını açıklayan İlçe eski Başkanı Ali Rıza Koçer’i desteklemesine kesin gözüyle bakılan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü de istifa edebilecek ilçe başkanları arasında gösteriliyor. Gümrükçü’nün yerel seçimlerde yarışta var olacağına dair bir açıklaması bulunmasa da görev yaptığı bölge ya da başka bir noktada aday adayı olarak ‘ben de varım’ deme ihtimalinin olduğu aktarıldı.

AK Parti’nin kentte en güçlü olarak gösterildiği ve CHP’nin kendi içinde aday bolluğu yaşayacağı ilçelerden olan Kemalpaşa’da örgütün Başkanı Mehmet Ayçil’in ismi adaylık noktasında dilendiriliyor. Fakat değişime açık destek veren Ayçil’in şansının pek olmadığı da iddia ediliyor. Fakat yine de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın olan Ayçil’in istifa ederek yarışta var olma ihtimali bulunuyor. Genel merkezden gelecek Kocaoğlu ile devam kararının Ayçil’in adaylığını güçlendireceği öne sürülüyor.

BELEDİYE BAŞKANINA RAĞMEN…
Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız belediye başkanlarıyla sorunsuz görev yapan ilçe başkanları olarak gösteriliyor. Bu isimlerin görevde olan belediye başkanlarına rağmen bir çalışma içinde olmayacağı belirtildi.

Gaziemir’de eski Başkan Umut Tekin’e yakın olan İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın da kendisi için bir çaba sarf etmeyeceği ifade edildi.  Tekin ile aynı ekipte olan Özkan’ın, parti içi yarışta Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol karşısında selefine (Umut Tekin) açık destek vereceği öne sürüldü.

Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz’ın örgütle koordineli bir şekilde karar vereceği ifade edildi. Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in iki dönemin ardından yeni dönemde adaylığa pek sıcak bakmadığı kulislerde konuşuluyor. Ayrıca Başkan Kocaoğlu’nun kendisinden sonra gelecek isim noktasında Gönenç’i yakın çevresine somut bir şekilde dillendirdiği de ortaya atılan diğer iddialar arasında… İlçe Başkanı Canbaz’ın ilerleyen süreçte Gönenç’in durumunun netleşmesiyle birlikte karar vereceği iddia edildi.

İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın milletvekilliği için istifasının ardından yönetimin içinden seçilerek göreve gelen Bornova İlçe Başkanı Asım Güven’in herhangi bir çalışma içine girmesi beklenmiyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yeni dönemde devam etmesine kesin gözüyle bakılan belediye başkanları arasında gösteriliyor.  

Kentte rekor derecesinde uzun bir süredir koltukta oturan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’la uyum içinde çalışan İlçe Başkanı Şahin Fırat da kendisi adına bir aday adaylığı çalışması yürütmesi beklenmiyor. Fakat olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan imza hareketi sürecinde değişimden yana tavır sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile farklı düşünen Başkan Batur’un yeni dönemde nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu. Batur’un uzun yıllar yakın gösterildiği Kocaoğlu ile son dönemde soğukluk yaşadığı iddia edildi. İlçe Başkanı Fırat’ın süreçte Batur lehine refleks göstermesi bekleniyor.    

Kayıp ilçeler arasında bulunan Kiraz ve Selçuk’ta da ilçe başkanlarının alacakları kararlar merak ediliyor. Kiraz’da İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın yeni dönem için adaylık düşünmediği ve ilçede sevilen iş insanlarından olan Salim Özkarakaş’ı destekleyeceği kulislere yansıdı. Selçuk’ta da eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’e çok yakın olan İlçe Başkanı Merve Çalışkan’ın kendisi için aday adaylığı çalışması içine girmeyeceği belirtildi.

Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi ve Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un kendileriyle ilgili doğrudan bir çalışma içinde olmayacakları öne sürüldü.

Buca’da Başkan Akdağ’ın Belediye Başkanı Piriştina’nın desteklediği Çağdaş Kaya’ya karşı kazandığı ilçe kongresi hafızlardaki yerini koruyor. İl Başkanı Deniz Yücel’in ismi zaman zaman Buca için kulislerde dillendiriliyor. Böyle bir gelişme yaşandığı takdirde Akdağ’ın Yücel’e açık destek vereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Foça’da 3 dönemini geride bırakacak olan Gökhan Demirağ’ın karşısına şu ana kadar çıkan en kuvvetli aday İlçe eski Başkanı Günal Biçer… Biçer görevi genç Yıldırım’a bırakmıştı. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın, Kocaoğlu’na yakın Günal Biçer’in önünü kesmek için Yıldırım’la temas kurduğu iddia ediliyor. Yıldırım’ın Biçer lehine refleks göstermesinin beklendiği aktarıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile akrabalığı üzerinden zaman zaman eleştirilen Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da göstereceği refleks merak edilen ilçe başkanları arasında… İlçe Başkanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Akpınar’ın geçmiş dönemde yakaladığı uyumun kaybolduğu öne sürüldü. Başkanların arasında soğukluk yaşandığı iddia edildi. Fakat buna rağmen Yıldırım’ın Akpınar aleyhinde bir çalışma yürütmesinin beklenmediği ifade edildi. Partinin İzmir’deki kalesi olarak gösterilen ilçede aday adaylığı sürecinde örgüt içinde büyük bir yarış olması bekleniyor.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın etkisinin çok yoğun bir şekilde hissedildiği ilçe olan Konak’ta Başkan Gruşçu’nun kendisi için bir çalışma yürütmeyeceği öne sürüldü. İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın, Konak ve Karabağlar için nabız yokladığı dile getirildi. Gruşçu’nun Başak’ın adaylığı için destek vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın olası aday adayı Mehmet Çetinkaya’ya destek vereceği öne sürülürken ve Ödemiş’te İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi’nin, eski başkanlar Mehmet Birlik ve Nazan Dönmez’e yakın olduğu belirtildi. Kiremitçi’nin adaylık için adı geçen Dönmez’e destek içinde olacağı ifade edildi.  Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un kendisi için bir çalışma yürütmeyeceği belirtilirken önceki aday adaylığını geçtiğimiz günlerde ilan eden Ahmet Bahri Yalaz’ın lehine refleks göstereceği vurgulandı.

 
MÜSİAD'tan 'İzmir'in ikizi Melbourne' çalışması
 
İzmir'de binlerce kişi Nüfus Müdürlüğü'ne koştu: En fazla değişen soyadları hangileri?
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucagenc 23 Eylül 2018 Pazar 18:11

Buca''da 2014 ön seçimden 1. Çıkmış Ali Hıdır Uludağ olacaktır.

Yorumu oyla      9      5  
Partlii 23 Eylül 2018 Pazar 11:12

Partili.bayındırda parti formaliteden açık!ilçe başkanı ortada yok 4 seçim oldu çıta hep aşşagıya il bunu gördüğü halde çözüm yok bâyın?ıra ñéşteri sağlam atıñ

Yorumu oyla      9      5  
neşe bütün 23 Eylül 2018 Pazar 09:53

buca da deniz yücel mi? şaka yapıyor olmalısınız 61 yaşında CHP dışında partiye oy verdirtmeyin bizleri piriştina en azından halk adamı deniz yücel bucada üçüncü olamaz başkanlık onlara kaldıysa vay halimize

Yorumu oyla      9      5  
Sevgi 22 Eylül 2018 Cumartesi 22:54

Menemen de Ömer Güney kesinleşmiş sanırım

Yorumu oyla      9      5  
Mercek 22 Eylül 2018 Cumartesi 20:30

Mercek altına almaya geç kaldınız CHP çalışmıyor ! Seçim gelince çaba göstermek nafile !

Yorumu oyla      9      5  
Gerçekçi olalım 22 Eylül 2018 Cumartesi 20:01

Gaziemir'de AKP dört gözle mevcut başkanın aday olmaması için nerdeyse, yağmur duası gibi duaya çıkacaklar.Dolayısıyla Halil İbrahim Şenol başkanı çok ciddi rakip görüyorlar. Özün sözün kısası CHP Gaziemir ilçeyi Halil başkansız KA ZA NA MAZ..!!! Umut Tekin; il başkanlığında olmadı,parti meclisinde olmadı,milletvekilliğinde de olmadı.Üç yanlış bir doğruyu götürürse "ÜÇ OLMAZDA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI" getirmez.

Yorumu oyla      9      5  
carsı esef 22 Eylül 2018 Cumartesi 19:28

Karsıyakadakı siyasetle uğraşan dostlar neden boşuna zamanınızı tuketıyorsanız anlamış değilim taki eski il bsknı ali engin sen ve aziz kocaoglu yüzünden. Karsıyakanın bu durumu senden muhtar bile olmaz karsıyakaya baskan adayi begenmedınya il başkanı iken o kötü bu kötü ya şimdi yine sınıfta kaldın hacıııı

Yorumu oyla      9      5  
Seydiköy 22 Eylül 2018 Cumartesi 19:21

Ne kadar sevmesemde kendini gazmirde umuttan başkası olursa nazmi goturrur seçmi

Yorumu oyla      9      5  
Meral 22 Eylül 2018 Cumartesi 19:08

Deniz Yücel Bucada aday olsun. Olsunda kaç bin farkla kaybedecek hepimiz görelim. Komşusuna selam vermeyen adamlarla mı seçime gideceğiz.

Yorumu oyla      9      5  
CHP 22 Eylül 2018 Cumartesi 18:53

Mevcut adaylarla devam edilmesi durumda izmirde CHP nin işi çok çok zor. insanların sandığa gidip oy kullanması ancak yeni yüzlerle ve genç adaylarla mümkün. yoksa bu seçimlerde Akp İzmiri alır.22 belediye başkanından bir yada ikisinin kalacağına inanıyorum.özelikle 3 dönem 4 dönem yapanların kesinlikle değişmesi lazım.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Almanya ile yeni bir süreç başladı'
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Almanya ile yapılan görüşmeyi ilişkilerin ...
AK Partili Çelik'ten çok önemli seçim açıklaması!
AK Parti'de MKYK toplantısı sona erdi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor
Dışişleri'nden açıklama: Kritik toplantı New York'ta
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları'nın ...
 
MHP İzmir'de devir-teslim günü: Şahin dönemi resmen başladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, istifasının ...
CHP İzmir'den okul önlerinde eylem kararı!
CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Binali Gül, partisinde düzenlediği 'Eğitimde ...
İzmir’de o ilçe başkanından flaş adaylık kararı!
Kulislerde ismi sürekli yerel seçim adaylığı için geçen Kiraz İlçe Başkanı ...
 
İbrahim Kalın'dan flaş ABD açıklaması!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın açıklamasında ...
Hükümet'ten Berberoğlu kararı için ilk yorum
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliyesiyle ilgili Adalet Bakanı ...
CHP'li Bakan'dan flaş açıklama: Muharrem İnce İzmir'i mi istiyor?
İzmir Milletvekili Bakan, adaylık kararını seçimden 6 ay önce açıklayacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva