HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2012 Pazar - 17:20

CHP İzmir 29 Ekim yürüyüşüne hazır

Ankara Valiliği’nin Ulus’ta eski meclis binası önünde 29 Ekim kutlanmasına izin vermemesine tepki olarak İzmir’de de STK’la ve siyasi partiler yürüyüş düzenleyecek. CHP İzmir teşkilatı da bugün saat 15.00’deki yürüyüşe büyük bir katılım gerçekleştirecek.

CHP İzmir 29 Ekim yürüyüşüne hazır

CİHAN DURAK/EGEDRESONSÖZ - Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yılı kutlamaları sebebiyle düzenlenecek etkinliklere Valilik engeli ülke genelinde krize sebep oldu. Bu yıl aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin de bulunduğu 27 demokratik kitle örgütü 29 Ekim’de Birinci Meclis önünde “Büyük Cumhuriyet Buluşması” adı altında bir etkinlik düzenlemek istedi. Ancak, Ankara Valiliği söz konusu etkinliğe izin vermedi. STK'lar, CHP ve MHP karara sert tepki gösterdi. STK’lar ise izin verilmemesine rağmen 29 Ekim yürüyüşü yapmakta kararlı olduğunu bildirdi. Ülke genelinde Sivil Toplum Kuruluşları ile hareket eden CHP yasaklara rağmen Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yılı kutlamalarını görkemli yürüyüşler ile kutlamaya hazırlanıyor. İzmir’de ise STK’lar tarafından Alsancak’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar saat 15’de başlayacak Cumhuriyet yürüyüşü organize edildi. CHP İzmir İl Örgütü ise tam kadro olarak STK’lar tarafından organize edilen yürüyüşe katılacak. CHP İzmir Milletvekilleri ve CHP İzmir İl Yöneticileri ise Ankara Valiliği tarafından getirilen yasağa tepki göstererek İzmir’de düzenlenen etkinlikte en önde yer alacaklarını söyledi.
 
YÜKSEL: CUMHURİYET HALK İÇİNDİR
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Alaattin Yüksel “Cumhuriyet halk içindir. Dünya üzerindeki en demokratik sistemlerden biridir. Biz CHP olarak Cumhuriyet’in kuruluşunu son derece önemsiyoruz. Halk için getirilen bir sisteminde halkın katılımı son derece önemlidir. AKP resmi bayramlarımızın halk tarafından kutlanmasının önemli olduğunu söylemişti. Ama halk resmi bayramlara sahip çıkınca iktidar korktu. Şimdi ise halk tarafından sahip çıkılana engellemeye çalışıyorlar. Bayram kutlamalarını yasaklamaya çalışıyorlar. İktidar tarafından kutlamalara katılacak grupların radikal gruplar olduğunu söylüyorlar. Biz ise Ankara’da düzenlenecek kutlamalara katılacak grupların Cumhuriyet’e bağlı ve saygılı gruplar olduğunu görüyoruz. Asıl radikal grup iktidardır. İzmir’de kutlamalar engel olmadan devam edecek bizde bu kutlamalara katılım göstereceğiz” dedi.
 
MOROĞLU: ATATÜRK’Ü DE RADİKAL İLAN EDECEKLER
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu “Cumhuriyet, Türkiye’nin ortak değeri ve paydasıdır. Yasaklayan zihniyet aslında şunu bilmeli ki, bir değerin kutlanması sadece bedenle olmaz, yürekle, beyinle olur. İktidar Cumhuriyet’e gönül vermiş olan grupları radikal olarak değerlendiriliyor. Atatürkçü Düşünce Derneği’de radikal bir grup olarak ilan ediliyor. İktidar yakında ulu önder ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü radikal olarak ilan edecektir” diye konuştu.
 
GÜLER: AKP YÜZ YILLIK YÜZLEŞME HASTALIĞINDA
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgün Ayman Güler ise "Son yapılanlar ile birlikte Ulusal Bayramlara karşı yasaklamalar artırılmış durumdadır. Artık işin iç yüzü ortaya çıkmıştır. Ulusal bayramların çok uzun süredir içinin boş olduğu halktan uzak olduğu ifade ediliyordu.AKP bu görüşleri alarak idari bir tedbire dönüştürdü. AKP 29 Ekim kutlamalarını kabul etmiyor. Çünkü Cumhuriyet saltanat ve hilafeti ortadan kaldırmıştır. AKP yüz yıllık yüzleşme hastalığını tutulmuştur. Bu sebeple çok sayıda yasaklar getirmeye çalışıyor. Ama Mustafa Kemal Atatürk'e bağlı her insan bu yasakları tanımayacağını yarın ki gerçekleştirecekleri yürüyüşler ile gösterecektir" şeklinde konuştu.
 
AKPINAR: YARIN CUMHURİYET MEYDANINDAYIZ

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Ne acıdır ki AKP iktidarı, Cumhuriyet bayramını kutlamak için izin alınır duruma getirdi. Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünü büyük bir heyecanla kutlamaya hazırlanıyoruz. Ulusal bayramlarımızdan, bu bayramları ulusumuza armağan eden Atatürk’ü sivilleşme iddiasıyla çıkartmanın yollarını arayan AKP, 1. Meclis’in önünden başlayacak olan sivil toplum örgütlerinin 29 Ekim kutlamalarına izin vermedi. Kutlamalarda toplumu bölündüğünü iddia eden hükümet, asıl bölücülüğü kendisi yapmakta. Biz de İzmir’de 29 Ekim günü saat 14’de Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk koyacağız. Ardından STK’ların düzenleyeceği Alsancak’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar saat 15’de başlayacak olan yürüyüşe katılacağız. AKP’nin 3 takıntısını çok iyi anlayan seçmen ilk seçimlerde üzerine düşeni yapacaktır. Aile yaşamını 3 çocukla, partilerinde görev sürelerini 3 dönemle sınırladı. İktidarda 3. dönemini yaşayan AKP’yi, halkımız çocuklarımızın geleceği için 3 dönemle sınırlayacaktır” dedi.      

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa MOROĞLU-Emekli Bankacı-Buca 29 Ekim 2012 Pazartesi 10:10

2) hiç sağa sola bakma, bayrağın indirilmesini kime bağlıyorsun bak şu saatler o bayrağın indirilmesi varlık sebebimiz Cumhuriyetin yutttaşlarca özgürce kutlanmaması için hükümetin emrindeki valiler şehir yollarında yol kesip kutlamayı engellemeye çalışıyor,yani uzaklara gitme gör ve vicdanına bir kere daha sor 'Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençliğin içinde ben varmıyım yokmuyum diye' cevabını da kendi vicdanına ver.

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa MOROĞLU-Emekli Bankacı-Buca 29 Ekim 2012 Pazartesi 10:05

1)İzmirli bir kardeşiniz, çok talihsiz bir yazı yazmışsınız MHP dediğin partinin genel başkanı daha yeni Cumhuriyet kutlamalarının yurttaşlar tarafından özgürce kutlanmasının yürüyüş yapmasının da yanlış olduğunu söyleyerek AKP nin stepnesi olduğunu bir kere daha gösterdi.teröristi destekleyen kim uydurma böyle gerçek dışı hikayeleri CHP şu an senin ve atalarının rahat yaşaması için devleti kuran saltanata son veren bir partidir,tankın üzerindeki Türk bayrağı sizin zihniyetinizle indirildi.

Yorumu oyla      12      5  
şşşt kardeş 29 Ekim 2012 Pazartesi 00:06

biz senin abin değiliz olmayızda. kendine başka bir aile bul bence mümkünse izmirden çok uzakta olsun.

Yorumu oyla      12      5  
izmirli bir kardesiniz 28 Ekim 2012 Pazar 23:37

mustafa moroglu arkadasım oyunu chp yerine mhp ye verebilirsin. En azından adamlar terörstleri desteklemiyor dagdaki arkadaslarıyla gezen milletvekilleri yok , hakkaride terörist bayraklarıyla birlikte miting yapmıyor , diyarbakırın bdp li baskanını ziyaret etmiyor. Eger atatürkcüyüm diyorsan akp ye de chp ye de oy verme mhp ye ver. En azından pkk ya da bayrak astırmayana da engel ol ;)

Yorumu oyla      13      10  
BURASI İZMİR.......YASAL OLDUKTAN SONRA DEMOKRATİK HAKLAR ve ÖZGÜRLÜKLER 28 Ekim 2012 Pazar 22:58

PROVAKASYONA ALET OLMADAN KULLANILIR..... 4 MİLYON İZMİRLİNİN HUZURUNU BOZMADAN,Siyasal ve İdeolojik gör üş ve düşüncesi ne olursa olsun SÖYLEM VE EYLEMJERİNİ İCRA EDEBİLİR.Türkiyenin her bölgesinden bu şehirde yaşıyan yurttaşlarımız var.Hepsinin başımızın üstünde yeri var. AMA ŞİDDETE.KARGAŞAYA,TERÖR YARDAKÇILIGINA ASLA ve ASLA MÜSADE ETMEYİZ.Bu şehrin İnsanının huzu ru,her şeyden önce gelir.BÜYÜK ATATÜRKÜN EMANETİ CUM HURİYETİMİZİN, YILMAZ BEKÇİLERİYİZ. Kimse sabrımızı taşırmayı denemesin.

Yorumu oyla      16      5  
private35 28 Ekim 2012 Pazar 22:03

bırakın demogojiyide 9 eylülde bayrak astırmayana, 29 ekim ve 23 nisanı kutlatmayanlara tepkinizi verin önce.Burada kişiler değil cumhuriyetin temel değerleri önemli olan.İlkeli davranın yorum yapanlar.

Yorumu oyla      16      7  
Mustafa MOROĞLU-Emekli Bankacı-Buca 28 Ekim 2012 Pazar 21:14

'İzmirli kardeşiniz' beyefendi Sn.Kılıçdaroğlu' 10 parçaya bölünüpte aynı anda her tarafta olamaz, Oyumuzu kime verelim sence Saydığın 9 Eylülü,30 Ağustosu,29 ekimi yasaklayanlara mı ? fuarın açılışına gelmemek ne zamandan beri siyasi bir zaaf oldu lütfen samimi olun provakasyon yapma ,takiye yapma önce 29 ekimi,30 Ağustosu yasaklayanlara karşı ne düşünüyorsun onu açıkla da gerçek niyetini bilelim.

Yorumu oyla      19      9  
izmirli bir kardesiniz 28 Ekim 2012 Pazar 18:56

izmirin oy verdigi chp partisinin baskanı neden gelmiyor acaba 29 ekimde ? 9 eylülde gelmedi , fuarın acılısına gelmedi ? 30 agustosta gelmedi ? 29 ekim de de yok ! Ancak oy istemeye gelir o adam. İZMİRLİ UYAN VE OYUNA SAHİP CIK. SENİ İSTEMEYENİ SENDE İSTEME ! OYUNU BUNLARA VERME..

Yorumu oyla      17      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli İzmir'den AKP ve CHP'ye sert çıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililerle bayramlaşmak için geldiği ...
Kılıçdaroğlu'ndan çok sert 29 Ekim mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'yu işgal edenlerin bile ...
CHP Gaziemir çelenk yasağını deldi
Cumhuriyet Bayramı töreninde Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na ...
 
Sait'ten STK'lara İstanbul eğlence turu!
AK Parti, yerel seçim öncesi İzmirlinin 'yaşam tarzına müdahale' endişelerini ...
Yerel seçime doğru: Karabağlar'da aday bolluğu!
Yerel seçimlerden önce çıkartılan kanun ile oluşturulan İzmir’deki iki ...
Devlet Bahçeli yarın İzmir'e geliyor
MHP Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partililerle bayramlaşmak üzere yarın İzmir’e geliyor.
 
Yerel seçime doğru: Buca şimdiden kaynayan kazan!
Yerel seçim heyecanının yaşandığı ilçelerin en başında gelen yerlerden ...
Vekil oğluna 4, polise 8.5 yıl hapis!
Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polisleri teşhis için sıraya ...
Şengül'den Kocaoğlu'na 'istismar' suçlaması
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, katıldığı bir toplantıda bütünşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva