HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2020 Çarşamba - 12:34

CHP insan hakları belgesini açıkladı: Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz!

İl Başkanlığı tarafından, ‘İzmir İnsan Haklarının Başkenti Olacak’ hedefiyle hazırlanan İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme ve Strateji Belgesi açıklandı. İl Başkan Yardımcısı Günal, “Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz, seçimlerden önce mahallelerin, sokakların, kentlerin sorunlarını tespit edip sorunlarını çözeceğiz. Sorunlarını çözdüğümüz kesimler bize oy verip vermemeyi düşünecek. Yani insanları düşünceye sevk edeceğiz” dedi. Günal ayrıca çalışmanın Lider Kılıçdaroğlu’na sunulacağını da açıkladı.

CHP insan hakları belgesini açıkladı: Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından, ‘İzmir İnsan Haklarının Başkenti Olacak’ hedefiyle hazırlanan İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme ve Strateji Belgesi açıklandı. 

İnsan Haklarından Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kayhan Günal, 15 aydır süren bir çalışma kapsamında oluşturulan belgenin tanıtımını yaptı. 

İl binasındaki açıklamaya İzmir Milletvekili Kani Beko, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İzmir Barosu Avukatı Ali Deman Güler ve komisyonda çalışmalara katılan diğer üyeler katıldı. 

SEÇİMLERDE OY İSTEMEYE GİTMEYECEĞİZ
İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi için konuşan Günal, “İzmir’de şanslı bir ortamdayız. İzmir Barosu, ‘İzmir’i, insan haklarını başkenti yapacağız’ diyor,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, ‘İzmir’i demokrasinin başkenti yapacağız’ diyor. Burada CHP’ye bir görev düşüyor. CHP olarak bu işi sahiplenip toplumla şimdiye kadar iletişim kurumamış yapılarla bir araya gelmek adına, örgütlenmeyi daha sağlıklı hale getirmek adına insan hakları üzerinden örgütlenelim dedik. Bunun iki ana felsefesi var; bize oy vermemiş yapılarla nasıl bir iletişim kurabiliriz, bunu değerlendirdik. Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz, seçimlerden önce mahallelerin, sokakların, kentlerin sorunlarını tespit edip sorunlarını çözeceğiz. Sorunlarını çözdüğümüz kesimler bize oy verip vermemeyi düşünecek. Yani insanları düşünceye sevk edeceğiz. Tüm insanlara insan haklarını öğreterek, talep etmeyi istemeyi, isteyen ve talep eden insanların ise araştıran soruşturan olması, araştıran soruşturan talep eden insanların özgür bireyler olması… Devletin yapamadığını iktidara giderken CHP olarak biz yapacağız. Özgür bireyler, özgür toplumla daha iyi iletişim kurup insan hakları üzerinden kendimizi iktidara taşıyacağız” açıklamasını yaptı. 

BELGE LİDER KILIÇDAROĞLU’NA SUNULACAK
Günal ayrıca detaylı bilgilendirme yaptı ve “Çalışmalar ilklerin kenti İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacaktır. CHP İzmir’de bir pilot çalışmaya başlayacaktır. Tüm toplumsal kesimlerle irtibat sağlanacak. CHP yeni uygulayacağı yeni modelle geniş halk kitlelerini parti çalışmalarına dahil etmeyi ve pilot projeyi çapında yaygınlaştırarak ilk seçimlerde iktidar olmayı amaçlamaktadır. Proje uzun vadede Türkiye demokrasisini sarılmaz bir biçimde kendi ayakları üstünde durur hale getirecektir. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinin temel ilkelerine bağlı bir Türkiye yaratarak ülkenin parçacı olduğu Avrupa tam entegrasyonunu sağlamak gibi amaçları da hedeflemektedir. Strateji belgesi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak” dedi. 

İZMİR’İN BU PROJEYE, BU PROJENİN DE İZMİR’E YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNDÜK
İzmir Barosu Avukatı Güler, “İzmir’in her tarafından katkı sunanlar oldu. Bu ihtiyaç nereden çıktı? Merkezi hükümetin 18 yıldır devrettiği enkazın bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor. Merkezi hükümetin böyle bir kaygısı yok, giderek insan haklarından uzaklaşmış durumda… Biz de bunu yerelden insan haklarıyla ilgili sorunları ne ölçüde çözebiliriz dedik. Fikir bu şekilde oluştu. İzmir’i pilot bölge olarak seçtik. İzmir’in bu projeye, bu projenin de İzmir’e yakıştığını düşündük. Tüm Türkiye için örnek bir model olacak. 30 ilçenin tamamına gideceğiz. Her ilçede aynı problemler olmuyor. Teker teker sorunları tespit ederek çalışma yapacağız. Halk merkezleri kuracağız. Şuan Karşıyaka’da bir tane kuruldu. Parasızlıktan avukat tutamayan buraya gelecek, ihtiyaçlarını söyleyecek. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye bu karanlıktan hep birlikte vereceğimiz emekle çıkar” ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞMAYI İLK DEFA GÖRDÜM VE ÇOK HEYECANLANDIM
Vekil Beko ise, “İnsan hakları gerçekten önemli ve hassas bir konu. Çalışmayı şimdi gördüm ve çok heyecanlandım. Gençlerle, kadınlarla, engellilerle yapılacak çalışmalar var. Basın son 5 yılda saraya karşı dürüst bir kalem sergilediğinde basın özgürlüğü anayasal teminat altında olmasına rağmen binlerce basın emekçisi işsiz kaldı,  cezaevine gönderildi, radyoları gazeteleri kapatıldı. Baktığımızda anayasa net. Basın ve ifade özgürlüğü anayasal teminat altındadır. Okulda olması gereken gençler okulda yok, işte olması gerekenler işte yok. Avrupa’da ve dünyada kadın tecavüzleri ve katlinde artık neredeyse ilk 5’teyiz. Üç bine yakın öğretim üyesi üniversitelerden ihraç edildi. 70 bine yakın öğrenci özgürlük eşitlik demokrasi barış istediği için cezaevinde. 10 binlerce işçi demokrasi istediği için askıya alındı, ihraç edildi. Yüze yakın öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etti. 1.1 milyar bütçede; İşsizlere, öğrencilere, engellilere, çiftçilere dullara bütçede yer yok. Sokaklarda mısır satanlara, mendil satanlara kağıt toplayanlara, o güzel insanlara bütçede yer yok. Bütçenin en büyük pastası saraya gitmiş 14 milyar. Sadece gideri 3 milyar, ama örtülü ödenek ile 14 milyar” dedi.

 
Akhisar'da vatandaşlar evlerine giremiyor!
 
Akhisarspor'un derdi gol!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 5 Şubat 2020 Çarşamba 14:13

BAŞARILI OLURSANIZ FARK YARATTIĞINI VE SES GETİRECEĞİNİZE İNANIYORUM

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karşıyaka'dan CHP'ye 'Cemil Tugay' raporu: Vaatlerin takipçisiyiz!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ...
'Rejim çekilmezse Türkiye gereğini yapacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 şehidin verildiği rejimin İdlib saldırısına ilişkin ...
Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.
 
AK Partili Kırkpınar taş ocağını istemeyen köylülerin sesine kulak verdi
Kemalpaşa’nın Yukarı Yenmiş Mahallesi’nde yapılacak olan taş ocağı projesi ...
Bayraklı’da gergin meclis: Başkan Sandal’a yetki AK Parti’den tepki!
İlçe sınırları içinde bulunan meydan, kavşak ve kamuya açık çeşitli alanlara ...
Son il yönetiminde sürpriz hareket: Yücel için 20 destek imzası!
Gün içinde 30 ilçe başkanı bir araya gelerek Başkan Yücel’e destek açıklaması ...
 
CHP’li Başkan Adayı Oğuz: Karar verecek olan delegedir!
İzmir’de 30 ilçe başkanının mevcut Başkan Yücel’e destek açıklaması yapması ...
Kılıçdaroğlu'ndan İdlib için 5 öneri
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İdlib'de 1 sivil ile 7 askerin şehit olduğu saldırı ...
'Astana ve Soçi süreçleri yara aldı'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad rejiminin İdlib'deki saldırısına ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva