HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2017 Salı - 14:11

CHP İl Başkanı Güven'den adaylık sinyali: Şartlarım uygunsa...

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven olağan kurultay süreci hakkında açıklama yaparken il kongresinde aday olup olmayacağıyla ilgili konuştu. Güven, "Benim siyasi anlayışıma göre aday olunmaz aday önerilir. Eğer ben uygun görülüyorsam teklif edilir, benim de şartlarım uygunsa kabul ederim" dedi.

CHP İl Başkanı Güven den adaylık sinyali: Şartlarım uygunsa...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, olağan kurultay sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’de işleyecek takvim hakkında bilgi veren Başkan Güven öte yandan 27 Mayıs’ta gerçekleşecek İl Danışma Kurulu öncesinde kentteki örgütlere ilçe danışma kurullarının tamamlanmasına yönelik talimat verdiğini de belirtti.

Genel merkezin partinin zayıf olduğu bölgelerdeki üye arttırma politikasına ilişkin konuşan Güven, İzmir’deki durumu da değerlendirdi.

Güven ayrıca mahalle delege seçimleriyle başlayacak süreçte kurultaydan önce gerçekleşecek il kongresinde aday olup olmayacağı konusu hakkında da konuştu.

İZMİR ÖRGÜTÜ OLARAK BİZDEN YARDIM İSTENİYORSA…

Nitelikli ve alanda aktif çalışacak üyelerin partiye kazandırılması gerektiğini vurgulayan Güven, ülke genelinde uygulanacak politika için, “İl içinde buna ihtiyaç yok. Kadın ve gençlik kollarımıza söyledik. Bu iki örgütün nitelikli ve aktif üye sayısını arttırmak istiyoruz. Referandum sürecinde çalışmış ve partiye üye olabilecek niteliklere sahip arkadaşların kazandırılmasını istiyoruz. İzmir’de böyle bir çabamız var. Diğer taraftan ülke genelinde partinin zayıf olduğu bölgelerde üye sayısının arttırılması ve örgütün oralarda daha güçlü, canlı ve diri hale getirilmesi için çalışılacak. Sandık başlarında görev yapacak arkadaşların kazanımı sağlanacak. Bu arkadaşların eğitilmesi noktasında milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla çaba sarf edilecek. Katkılar isteniyor. İzmir örgütü olarak bizden de yardım istenirse biz de bunları yapabiliriz. Bizden bir katkı bekleniyorsa bunu Anadolu’nun bazı illerinde çok rahat destek verebiliriz” dedi.  

TAM RESMİ TAKVİM GELMEDİ

Olağan kongre sürecine ilişkin kentte izlenecek yol haritasına ilişkin konuşan Güven, “Onun planlaması daha yapılmadı. Önümüz yaz. Her ilin kendi pozisyonu olduğu gibi İzmir’in de kendine özgü bir durumu var. Burası metropolü olduğu gibi kırsalı da olan bir kent. Coğrafi ve sosyo-kültürel yapısına göre bu çalışmaları planlayacağız. İlçe başkanlarımızla bir toplantı yaparız ve bunları masaya yatırırız. Tam resmi takvim gelmedi. Bildirildiğinde toplanıp planlama yaparız” diye konuştu.

MUTLAK YAPIN DEMEDİK, AMA YAPMANIZDA FAYDA VAR DEDİK!

İl danışma kurulu toplantısı öncesinde start alan ilçe danışma kurulları için de konuşan Güven, “Biz ilçe başkanlarına bildirdik. ‘27 Mayıs’ta il danışma kurulu yapılacaktır. Ondan önce danışma kurulunu toplamak isteyen ilçelerimiz kurulları toplasınlar, ilçelerinde yapsınlar’ dedik. ‘Mutlak yapın’ demedik. Ama ‘yapmanızda fayda var’ dedik. Hem referandum süreci konuşulur hem de ilerleyen dönemdeki çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunma fırsatı olur. Dün Menderes’e katıldım. Bugün Kemalpaşa ve Menemen’in var. Böyle devam edecek” açıklamasını yaptı.

BENİM SİYASİ ANLAYIŞIMA GÖRE ADAY OLUNMAZ…

Mahalle delege seçimleriyle başlayacak süreçte kurultaydan önce gerçekleşecek il kongresinde aday olup olmayacağına da açıklık getiren Güven önemli mesajlar verdi. Güven, “Benim siyasi anlayışıma göre aday olunmaz aday önerilir. Buna örgüt ve örgütün güçleri karar verir. Eğer ben uygun görülüyorsam teklif edilir, benim de şartlarım uygunsa kabul ederim. Sistem budur. Biz son güne kadar partimizin başarısı için çalışmalara devam edeceğiz. Ondan sonraki süreçte devam edip etmeme konusu tamamen benim dışımda İzmir İl Örgütü’nün kararıdır. Örgüt buna karar verip destek verir ve önerirse biz de düşünürüz tabi. Genel başkanımızın da görüşü önemlidir. Genel başkanımız İzmir il başkanıyla ilgili ne düşünüyor? Bunların hepsini değerlendirdiğimizde ne olacaksa o yol haritası çizilir. Benim olayım olmayayım gibi bir derdim yok. Ben tamamen partiye hizmet etmeye çalışıyorum. Bireysel bir tavrım yoktur. Kolektif bir anlayıştaki siyasetçiyim. Arkadaşlarımla hep birlikte oturur karar veririz. Bana ihtiyaç varsa devam etmeye çalışırım ama başka bir arkadaşla yürümemiz gerekiyorsa o arkadaşı çıkarır onun etrafında birleşiriz. Önemli olan partinin ihtiyacıdır” ifadelerini kullandı. 

 
Yusuf Halaçoğlu'ndan Mustafa Armağan'a çok sert sözler
 
Jandarma'dan tartışma yaratan paylaşım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 9 Mayıs 2017 Salı 16:49

İzmir İl Kongresi zorlu ve her zamankinden bol adaylı geçeceğe benziyor, zira Bedri Serter'in ve Asuman Güve'in il Başkanlığı yapmış olması tüm örgütte ben neden olamayayım ki duygusu yarattı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yusuf Halaçoğlu'ndan Mustafa Armağan'a çok sert sözler
MHP'den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, tarihçi- yazar ...
Bahçeli'den Çakıroğlu çıkışı: Caniden öğrenci olmaz!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada öldürülen ...
Yıldırım: Kayıp yılları telafi etmek zorundayız
Başbakan Yıldırım, "Bugünün Türkiye'si dünden daha güçlüdür, yarının Türkiye'si ...
 
MHP İzmir'de yoğun kongre mesaisi: 8 günde 26 ilçe!
Genel Merkez’den gelen takvim doğrultusunda ilçe kongreleri için kolları ...
AK Partili Kaya üniversite kürsüsünde: CHP'deki tartışma için ne dedi?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP'deki iç taratışmaya ...
Bahçeli'den İnce'ye İhsanoğlu cevabı!
Bahçeli, CHP’li Muharrem İnce’nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ...
 
İzmir'deki 3 parti 'hayır platformu'nda birleşecek
CHP İzmir İl Örgütü ve Anavatan Partisi il Örgütü, referandum öncesi 'Demokrasiye ...
Sertel'den tutuklu kız öğrencilere dayanışma ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’de referandum sonuçlarını protesto ...
Bakan Çelik: AB ile Türkiye'nin ortak değerlerine inanıyoruz
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "AB ile Türkiye'nin ortak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva