HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2013 Cumartesi - 12:38

CHP Gaziemir’den tiyatrolu muhalefet

CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları üyeleri tiyatro oyunuyla AKP’nin kadına yaklaşımını ele aldı. Oyunda, AKP iktidarında kadınların tutsak olduğu, özgürlüklerine kavuşmalarının tek yolunun ise ampulü söndürüp, CHP ışığıyla aydınlanmaktan geçtiği vurgusu yapıldı.

CHP Gaziemir’den tiyatrolu muhalefet

İZMİR - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Kadın Kolları üyeleri tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde, ‘Kadın Gözüyle’ isimli tiyatro oyunu sahneye kondu. AKP iktidarındaki Türkiye’nin ‘Ak Köy’ olarak isimlendirildiği ve bu iktidara boyun eğenlerin ölüye benzetildiği oyunda, Cumhuriyet kadınları, kadına şiddet, kadın ölümleri, çocuk gelinler, namus uğruna öldürülen kadınlar, töre cinayetleri, taciz, tecavüz gibi kadınlardın yaşadıkları sorunlar başta olmak üzere, atanamayan öğretmenler, benzin zamları, tarım ve hayvancılık uygulamaları, diplomalı işsizler, ODTÜ’lü gençler, tutuklu gazeteciler, serbest kıyafet, terör, özelleştirme, emekli sorunu, yoksulluk, borçlanma, çalıntı sorular, eğitimde 4+4+4 sistemi, zam-zulüm-zindan politikaları gibi temalara vurgu yapıldı. AKP yönetiminde yaşayan vatandaşların anne, eş, kardeş, nine, sevgili rolünde sahneye çıkan, ama hepsi mağdur kadını oynayan, kadınlar kurtuluşun devrimde, devrimin de kadınların elinde olduğu mesajını verdiler.
 
ATA’YA SESLENİŞLE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Selanik Türküsü ve Eledim Eledim türkülerini kendilerini seslendiren oyuncuları adeta nefes almadan izleyen seyircilerden arasından gözyaşı dökenler olurken, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın sahneye çıkmasıyla coşku zirveye ulaştı. Zübeyde Hanım yazdığı mektupla sahneden Atatürk’e şöyle seslendi: Bugün ülkemize kazandırdığın tüm değerler tek tek yok ediliyor. Kadına verdiğin haklar geri alınıyor. Ülkeyi emanet ettiğin gençlik kendi geleceğini göremiyor. Ülkemiz tekrar Batılılar tarafından işgal edilmeye çalışılıyor. Samsun mirasına göz koyuyorlar. Ancak Anadolu kadını buna izin vermeyecek. Çünkü onların hepsi birer Mustafa Kemal’dir.”

Büyük beğeni toplayan oyunu CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Erdal Aksünger, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve ilçe yöneticileri, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özalp ve üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, dernek ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş seyretti.
 
‘EKONOMİK SIKINTILAR KADINI MUTSUZLAŞTIRIYOR’
Oyun sonunda kürsüye çıkan Umut Tekin, ilçe olarak bir çok ilke imza attıkları için gururlu olduklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Her ortamda AKP’nin politikalarını vatandaşların gözleri önüne seriyoruz. Günümüz koşullarında şiddet, özellikle kadına şiddet ön planda. Kadınlarımız mutsuz. Çünkü çocuğu işsiz, eğitimde fırsat eşitliği olmadığı için çocuğunun eğitimine gereken özeni gösteremiyor, ekonomik sıkıntılara göğüs geriyor. Biz Gaziemir’de sosyal yönetim anlayışıyla hareket ederek insanların hayatlarına dokunan projeler üretiyor ve kadını mutlu ediyoruz. Kadının kurtuluşu halkın iktidarında”
 
AK Parti’nin kadınların haklarını ellerinden almaya çalıştığını söyleyen Bengü Sayköse ise, “AKP kadın haklarını korumada aciz durumda. Biz Cumhuriyet’in kadınları olarak yaşamın her alanında mücadele edeceğiz. Çünkü kadın olmadan devrim olmaz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Güler’den Ödemiş’te ‘kimlik’ vurgusu
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
BDP’den ‘İmralı tutanakları’ itirafı: Sızıntı bizden!
İmralı tutanaklarının sızdırılması soruşturmasında sona geldiklerini belirten ...
Gül’den Kılıçdaroğlu ile Köşk zirvesine ilk yorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ...
 
Başbakan kararlı: 5’ten aşağısı kurtarmaz!
Başbakan Erdoğan, Siirt'te yaptığı konuşmada 3 çocuk isteğini hatırlatarak, ...
AK Parti’de manidar rozet: Şanlı, Müezzinoğlu’yla döndü!
Kordon İş Adamları Derneği Başkanı, il kongresinde yaşanan krizin ardından ...
CHP’li Güven’e patatesli 8 Mart kutlaması
Nevşehirli çiftçi kadınlar CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’e, ...
 
CHP Gaziemir’in ‘teatral hükümet eleştirisi’ sınırları aştı!
Yönetim, kadın, gençlik kolları üyeleri ve partililerin rol aldıkları ...
İzmirli TGB'lilere çevik kuvvet engeli
İzmir'de, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi önünde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu ...
Erdoğan’a ‘Suriye’ çıkışı: Bütün dünya biliyor…
CHP heyetinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’la yaptığı görüşmeye tepki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva